Bruten diskmaskin - kan jag fixa det själv?

Bruten diskmaskin – kan jag fixa det själv?

felsökning av diskmaskinen

Om diskmaskinen bryter ned - slår inte på eller torkar disken mycket, och skynda inte för att ringa till reparatören. När allt kommer omkring kan de flesta misslyckanden elimineras med egna händer. Men först måste vi förstå hur enheten fungerar, vilka viktiga delar det kan misslyckas.

Princip för verksamheten

Diskmaskinreparation med egna händer - instruktion

Naturligtvis, innan vi reparerar våra egna händer, behöver vi en instruktion. Om vi ​​pratar om principen om operation i allmänhet är det värt att veta att i varje maskin finns flera standardlägen med en liknande algoritm - och operationssekvensen (som principen om utförande) skiljer sig inte väsentligt beroende på modell.

Instruktionen beskriver följande åtgärder:

 1. Maskinen pumpas från det centrala nätverket genom ett saltmjukmedel.
 2. Vattenflödet kommer under tryck genom filtret och regleras av en speciell flottörventil.
 3. När maskinen har samlat tillräckligt med vatten, är matningen avstängd och värmen startar.
 4. Vatten efter uppvärmning pumpas till arbetskammaren genom pumpning och stänk genom de övre och nedre elementen.
 5. Avloppsvattnet renas i ett 2-stegs filtreringssystem, varefter det åter används för tvättning.
 6. Under tvätten tillsätts ett speciellt pulver.
 7. Vatten används flera gånger i en cirkel och bara i slutet av maskinen slås det samman. Avloppet tillhandahålls även av en speciell pump.
 8. När tvättprocessen är klar utförs torkningen - det kan kondensera eller turbo. I det senare fallet är processen snabbare, eftersom en fläkt används för torkning.

Kortfattat ser hela processen ut så här: vattenintag, preliminärt och huvudtvätt, tömning, torkning.

Tips! Om användarhandboken försvinner, ladda ner den på tillverkarens hemsida eller någon större maskinvaruhandel.

Problem 1. Disken tvättas mycket, lämnas med fläckar, smuts, plack, vitfilm eller klibbighet

Om disken efter tvätt har ett otillfredsställande utseende betyder det inte att diskmaskinen behöver repareras.

Kontrollera först att:

 • maskinen är inte överbelastad;
 • disk, inklusive bestick laddad korrekt - inte störa munstyckets rotation och blockera inte dispensern (diskmedel).
 • vattnet är rent;
 • rengöringsmedel är inte bortskämd.

Om du är säker på att problemet inte är här, förstår vi vidare vad vi kan göra på egen hand:

 1. Om det finns fläckar och vita fläckar på disken, är det vettigt att ge upp allt-i-ett-tabletter eftersom de inte garanterar perfekt kvalitet, speciellt om kranvattnet är för stelt.
 2. Defekter av "utseende" av disk efter tvätt kan signalera att det inte finns tillräckligt med sköljmedel eller salt för normal passage av processen.
 3. Om sköljmedlet är för mycket, blir disken molnigt. En ökad mängd sköljmedel åstadkommer produktion av för mycket skum, som kan undertryckas av ett pulver. Eller du måste konfigurera dispensern. Börja tvätta disken igen, men med mindre sköljmedel och under kortare tid.
 4. Dysorna på den roterande vippan kan bli igensatta - de rengörs under rinnande vatten.
1

Hur man rengör en svängbar vippare

 1. Kanske har du valt felprogram, välj en annan - mer intensiv.
 2. Mörka fläckar på disken kan bildas på grund av närheten till aluminiumrätterna under tvättprocessen. Fläckarna tvättas enkelt med slipmedel med hand.
 3. En brun eller gulaktig beläggning uppstår på grund av avsättning av körtlar som finns i kranvatten. I det här fallet måste du sätta rätt filter. Detta måste göras av en rörmokare.

Vad gör man om, efter diskning i diskmaskin, blir disken smutsig

Problem 2. Vatten översvämmade maskinens undersida eller läckage

Om vattnet har översvämnat botten behöver reparation inte i detta fall - i de flesta fall är orsaken till detta de täppta filteren.

Hur man får och rengör filtret i diskmaskinen

I bottenområdet finns filter - på plats där avloppet passerar. De får det helt enkelt, instruktionen behövs inte här. Det är önskvärt att rengöra dem före varje start av maskinen.

Uppsamlingen av en liten mängd rent vatten runt utloppsöppningen på facket på baksidan av det är normalt. Sålunda förblir tätningarna våta.

Om vatten eller skum strömmar, är det troligtvis orsaken till överfylld dispenser eller spillt sköljmedel, på grund av vilket skum som har bildats.

Det finns en diskmaskin

Den resulterande plasken ska enkelt torkas bort och nästa gång fylls inte över dispensern. I andra fall kan problemet vara slitage / skada på packningarna eller rören.

Problem 3. Maskinen fungerar inte, bullrigt, dräneringspumpen stängs inte av eller ångan kommer ut

 • Om maskinen inte startar och du är säker på att det uttag som maskinen är ansluten till fungerar korrekt och aktiveringen är korrekt, kan problemet vara i det låga vattennätet, kontrollera anslutningarna på alla slangar och se till att kranen är öppen.

OBS!

Om programmeraren är felaktig, kommer ingen manual eller reparationer av egna händer att hjälpa till - endast en specialiserad verkstad.

Kontrollera även att dörren stängs tätt, snäppmekanismen kan ha brutit. I det här fallet är det också bättre att inte reparera maskinen själv, men att kontakta servicecentret.

 • Om avloppspumpen inte stängs av betyder det att du startade om maskinen, så att den automatiskt stänger av cirkulationspumpen och slår på avloppspumpen.
 • Var inte rädd för att ångan kommer ur diskmaskinen - detta är normalt under torkning eller tömning av vattnet.
 • Buller från maskinen kan inträffa under processen att mala mat och dispensrar - det här är normalt. Om du inte har använt en skrivmaskin länge kan bullret avges av motorn. I framtiden försök att hälla och hälla vatten ur bilen från tid till annan eller tvätta det i en gång i veckan, så att dynorna är fuktiga. Dessutom kan orsaken till buller vara ett litet föremål som har fallit i korgen eller dåligt fastsatt bestick.

OBS! Knocking kan vara en signal att reparera, då slitna och skadade delar byts ut:

 • Skadade lager av roterande vipparmar;
 • Lagren i huvud- eller dräneringspumpen - då kommer knockningen att ske periodiskt eller endast i slutet av varje cykel, när avloppet utförs.

Om du är övertygad om att efter allt bilen behöver seriösa reparationer i servicecentret, är det första du bör göra när diskmaskinen är trasig att demontera den. Du kan göra det själv. För detta görs strömförsörjningen frånkopplad, vattenförsörjningsslangen och avloppskanalen är frånkopplade. Du behöver också en schematisk instruktion för att utföra frontpanelens borttagning - bara så att du kan komma åt kontrollerna. Det nedre locket måste också tas bort själv - det här kommer att ge åtkomst till pumpen, slangarna, ventilerna och motorn.

Demontera diskmaskinen

Vilka delar misslyckas oftast

Ofta bryter flottörbrytaren ned - den elektriska apparaten i maskinens golv. Det är en flottör i form av en plastcylinder, belägen inuti kammaren och poppar upp när vattnet fyller maskinen helt. Omkopplaren kan blockera vatten - i så fall rekommenderar instruktionen att reparera eller byta ut den.

Ventiler kan också vara defekta. Inloppsventilen ligger på botten - det kan täppa till och inte tillåta vatten att strömma. Diskmaskinens störningar kan också uppstå på grund av en nedbrytning i den elektromagnetiska styrspolen.

Om din bil är utrustad med en motor utan att vrida, kommer en annan ventil att installeras i den, vilket avleder vattnet. Deras funktionsfel bör elimineras av specialister.

Det kan finnas problem med nebulisatorn, även om det här vanligtvis är en sällsynthet. Oftast uppstår de på grund av för hårt vatten eller på grund av kontaminering med matrester.

Och sådana uppbrott som en utbränd motor eller funktionsfel i en pump som ger dränering eller flöde kräver kvalificerad ingrepp.

Problem kan också uppstå under torkningsfasen. Här kan ett elvärmeelement brännas eller fläkten kan skadas (det kräver smörjning, rengöring, byte). Om termostaten misslyckas, repareras den inte, men ersätts.

1
1 Звезда2 Звезды3 Звезды4 Звезды5 Звезд
Loading...
Like this post? Please share to your friends:
Leave a Reply

86 − 78 =

;-) :| :x :twisted: :smile: :shock: :sad: :roll: :razz: :oops: :o :mrgreen: :lol: :idea: :grin: :evil: :cry: :cool: :arrow: :???: :?: :!:

map