4 etapper av valet av ett inbyggt kylskåp och nyanserna av dess installation

4 etapper av valet av ett inbyggt kylskåp och nyanserna av dess installation

Hur man väljer ett inbyggt kylskåp

Vid val av kylskåp bör du vara uppmärksam på två huvudaspekter: modellens funktion och de estetiska kraven.

Vi ska berätta hur du väljer ett inbyggt kylskåp för huset, med hänsyn till alla nödvändiga parametrar, funktioner i ditt kök och krav - eller önskemål - av familjemedlemmar.

Steg 1. Låt oss bekanta dig med funktionerna i det inbyggda kylskåpet

Inbyggda modeller för att vinna fristående på ett antal parametrar: de kännetecknas av hög buller och värmeisolering, tar mindre plats i köket och kan gå med någon dekor.

densitet

Om du har maximal kapacitet i prioritet, är det bättre att föredra en separatstående modell. Volymen av det inbyggda kylskåpet och frysen är nästan alltid mindre än det för ett fristående kylskåp, men det upptar färre gånger själva utrymmet.

 • Dessutom, även visuellt, verkar köket med de inbyggda apparaterna rymligare än med en stationär, eftersom utrymmet inte krossas av ojämnheter. för litet kök det här är en stor bonus.
Inbyggt kylskåp i ett litet kök i Khrusjtjov

Inbyggt kylskåp i ett litet kök i Khrusjtjov

Inbyggt kylskåp i interiören av klassisk mat

Inbyggt kylskåp i inredningen av det klassiska köket i Khrusjtjov-studion

Utseende och designfunktioner

De inbyggda kylskåp skiljer sig från konventionella och därmed finns det ingen extern dekorativ panel i dem. I stället är de utrustade med en anordning för fixering av fasaden. Tack vare fasaderna strider det inbyggda kylskåpet inte mot den inre stilistiken.

Inbyggt kylskåp

Förresten, kan inbyggda modeller installeras inte bara i köket: de kan utrustas till exempel baren, en ö skåp i vardagsrummet (se bilden nedan). Eller inbyggd i kontorsmöbler.

Inbyggt mini kylskåp

Mini-kylskåp, integrerad under bänkskivan på ön

Garderob i vardagsrummet med inbyggt kylskåp

Garderob i vardagsrum-matsal med inbyggt kylskåp

Samtidigt, även om det finns flera liknande kolonnskåp för att rikta sig i köket och hitta rätt dörr, blir det lätt att se ut i skåpet. Dessutom finns i det nedre delen av lådan med kylskåpet som regel ett galler för att tillföra frisk luft till värmeelementen. I modeller med elektronisk styrning kan panelen med temperaturindikatorer och färgindikatorer också bäras utåt på enheten.

 • Inomhus kylskåp inbyggd
 • Inredning av kök med inbyggt kylskåp i enheten av skåp-pennväskor
 • Utomhus inbyggt kylskåp
 • Utomhus inbyggt kylskåp

Inbyggda kylskåp av liten storlek ligger ofta under köksbänken.

Inbyggt mini kylskåp

Ett litet kylskåp inbyggt under bänkskivan

Värme och ljudisolering

1

Sådana kylskåp har vanligtvis en ytterligare värmeisolering och en lägre ljudnivå än fristående modeller. I synnerhet är de tystare frilagda, eftersom de yttre panelerna i köksskåpet hjälper till att uppnå större ljudisolering.

pris

Inbyggda kylskåp är i genomsnitt dyrare än konventionella - tillverkare förklarar detta med designens komplexitet och kostnaden för ytterligare värmeisolering. Priserna för enkammarmodeller utan extrafunktioner startar från 20 000 rubel, medan kostnaden för modeller med maximalt antal alternativ och elektronisk styrning ofta överstiger 50 000 rubel.

Kostnaden beror på antalet dörrar och kammare, den interna strukturen och tillgången på en speciell beläggning för bättre lagring av produkter. Sådana egenskaper finns oftast i inbyggda kylskåp av premiumklass.

Dessutom, liksom för fristående modeller, är priset på den inbäddade modellen direkt proportionell mot dess storlek.

tips

 • Definiera din budget och önskemål i förväg för att begränsa din sökning och slösa inte tid att titta på för dyra modeller med ytterligare funktioner som inte intresserar dig.
 • Innan du börjar välja ett inbyggt kylskåp enligt dess funktionalitet, var uppmärksam på storleken.
 • Det är bäst att välja ett kylskåp samtidigt som man beställer en uppsättning köksmöbler.

Steg 2. Bestämd med mått och kapacitet

Redan i planeringen av planeringen av köket och att skapa utformningen av den framtida möbelsatsen är det värt att tänka på kylskåpens dimensioner. Bestäm den optimala storleken och volymen på utrustningen och beställ sedan möbler för den valda modellen.

 • Om skåpet redan finns (eller redan planerat), måste du välja ett kylskåp för det. Men i de flesta fall är det inte svårt att göra detta, eftersom dimensionerna för den inbyggda utrustningen är standardiserade.

volym

Om du har möjlighet att välja ett kylskåp av vilken storlek som helst, är det värt att börja med detta kriterium. Den optimala volymen i kylaffären beror på hur många personer som bor i lägenheten. För en eller två personer är 120 liter tillräckligt (du kan överväga mindre modeller). För tre - 150 liter. Om fyra personer bor i huset - 180 liter. Och om du verkligen har en stor familj, från fem personer - överväga en sida vid sida modell med en volym på cirka 300 liter.

 • Inbyggt kylskåp sida vid sida
 • Inbyggt kylskåp sida vid sida
 • Köksinredning med inbyggda apparater

höjd

Att välja ett kylskåp bör baseras på tillväxten hos personer som använder den här tekniken oftast. Bedöm höjden - nå ut till en hylla och sektionen ska vara lätt.

Om din familj har barn, är det bättre att stanna vid ett lågt kylskåp på 150-160 cm. Om huset bara är bebodt av vuxna kan du ta upp kylskåpet högre. Men köp av utrustning under 2 meter kostar med försiktighet - det är ibland obekväma att använda till och med höga människor.

 • Ett smalt men högt kylskåp hjälper dock ut när köket är extremt litet.
Smal inbyggd kylskåp

Smalt inbyggt kylskåp i inredningen av ett litet kök

Om du vill köpa ett litet kylskåp och installera det högre - överväga möjligheten att installera på en piedestall, hyllan (se bilden nedan) eller ett mini-skåp med lådor.

 • Lådan med inbyggt kylskåp
 • Lådan med inbyggt kylskåp
 • Lådan med inbyggt kylskåp

Ett litet inbyggt kylskåp kan teoretiskt installeras även ovanför tvättmaskinen enligt bilden nedan.

Kylskåp över tvättmaskinen

Kylskåp över tvättmaskinen

För att spara utrymme i ett litet kök, är kylskåpet ofta byggt in i köksbänken. Skåpet i detta fall behövs inte - funktionen utförs av bänkskivan och sidoväggarna på möblerna bredvid den.

Litet och inbyggt kylskåp och frys under diskbänken

Litet och inbyggt kylskåp och frys under diskbänken

För en stor familj och ett rymligt kök passar ett brett och lågt kylskåp och en separat inbyggd frys.

Montera köksskåpens dimensioner

Kylskåpets standarddimensioner: djup 55 cm, bredd 60 cm. Höjden kan vara vilken som helst. Observera: Om kylskåpet är betydligt under skåpet kommer det att finnas ledigt utrymme för extra hyllan efter installationen. Kanske, för dig är det ett bra beslut.

Plocka upp ett kylskåp under en redan förberedd garderob, kom ihåg två saker. Först i passet för varje inbyggt kylskåp anges de optimala skåpdimensionerna för den - vägledas av dessa figurer. För det andra måste det finnas klarheter mellan utrustningen och väggarna i möblerna för ventilation - det är viktigt att förutse. Dessutom, om ett kylskåp är anordnad nära hällen eller ugn, bör detta gap inte vara mindre än 7 cm, vilket avsevärt komplicerar valet av modeller i närvaro av det färdiga höljet. Det är därför som det är värt att vid valet av arrangemang av föremål se till att dessa typer av utrustning står långt ifrån varandra.

tips

 • Om det finns flera kameror i ditt kylskåp, var noga med att kontrollera att dörrarna på skåpet matchar kylskåpens dörrar.
 • Installera inte det inbyggda kylskåpet själv, om du inte är säker på att du kommer att kunna ta hänsyn till alla nyanser. Bättre lita på installationsspecialisten.

Se även: Hur man placerar kylskåpet i köket

Steg 3. Vi studerar de allmänna kriterierna för val av kylskåp

Typer av kontroll av inbyggda kylskåp

Det finns två typer av sådana modeller: elektroniska och elektromekaniska. Elektroniskt styrsystem är en uppsättning knappar och berör fält med en display. Förekomsten av ett sådant system kommer att öka priset på utrustningen, men det kommer att hjälpa till att reglera temperaturen i varje fack, för att skydda mot oavsiktliga ändringar i inställningarna, aktiverar arbetssättet i kylskåpet i din frånvaro, etc.

Elektromekanisk styrning är enklare och vanligtvis begränsad av intensitetskontrollen (beroende på antalet kompressorregulatorer kan vara en eller två). Sådana modeller är mycket billigare och har inte många funktioner. Vissa lägen, som "superfrys", kan sättas på genom att helt enkelt trycka på en separat knapp.

Tänk på vilket alternativ som är rätt för dig. Och naturligtvis, glöm inte bort budgeten.

kompressorer

På den ryska marknaden är modeller med inverterare eller konventionella kompressorer huvudsakligen representerade. En typisk kompressor arbetar med principen att uppnå maximal effekt och efterföljande tillfällig avstängning. Processen pågår i en cirkel. Om kylskåpet är utrustat med en inverterkompressor, fungerar den utan paus och upprätthåller alltid den optimala temperaturen i kylskåpet. Dessutom ökar ett sådant system väsentligt kompressorns livslängd, det gör att du kan minska brus och strömförbrukning, och även för att hålla dina produkter färskare längre. Tänk på detta när du väljer en teknik.

Kylskåp är vanligtvis utrustade med en kompressor, vilket säkerställer driften av alla fack, men du kan också hitta en kompressormodell. I det här fallet, för varje kamera, kan du ställa in individuella arbetsförhållanden, även helt stänga en av dem (till exempel, en frys, om produkterna inte lagras i den) och spara energi, om det behövs - och därmed pengar.

I kylskåp med en kompressor är sådana alternativ endast tillgängliga med elektronisk styrning eller funktionen "Vacation". Med den här funktionen kan du hålla temperaturen runt 12-15 grader inne i ett oanvänd kylskåp. Så du sparar energi och skyddar dig från utseendet på mögel och obehagliga lukt i kylskåpet medan du är borta.

Klasser av kylskåp

För klimatet i de flesta regioner i Ryssland är SN (subnormala) modeller lämpliga, som fungerar utan avbrott vid omgivande temperaturer från 10 till 35 grader. Lämplig för användning och klass ST.

Energieffektivitetsklasser

Energieffektivitetsklassen för inbyggda kylskåp, som vid andra hushållsapparater, betecknas med latinska bokstäver från A till G. och representerar den lägsta förbrukningen av el. Modeller med klasserna A + (och några plus) betyder ännu högre energieffektivitet - varje plus minskar energiförbrukningen med i genomsnitt 10%. Ju högre energieffektivitetsklassen desto dyrare kylskåpet, men vid nuvarande elpriser i Ryssland, kan man köpa ett kylskåp av klass A +++ som en utmärkt investering på lång sikt.

Avfrostningssystem

Inbyggda kylskåp är utrustade med ett avfrostningssystem som kan bestå av tre typer: manuell avfrostning, dropp och automatisk (ingen frost).

Kylskåp med manuell avfrostning är oftast det billigaste, men också minst bekväm att använda: var 3-6 månader kan ha att avfrosta frysen och kylen av.

Med ett automatiskt No Frost Defrosting-system behöver du inte göra någonting själv: Hoarfrost kommer att bilda sig bakom frysarens vägg och smälta tack vare fläkten från designen. De viktigaste nackdelarna med detta system: det höga priset och behovet av att noggrant övervaka förpackningen av produkter i frysen på grund av den konstanta luftcirkulationen. Fläkten lägger också till en liten andel av buller.

De flesta moderna inbyggda kylskåp är utrustade med droppfrostningssystem. Förångaren bak på kylskåpet genererar is under kompressorns drift. När kompressorn slås av eller går till minsta intensitet smälter isen. I fallet med dropptvätt uppstår förlusten av flytande produkter mycket långsamt.

lägen "underkylning" och "superfreezing" kan tillhandahållas för snabb frysning eller kylning av nya produkter i kylskåpet utan temperaturen sjunker till den redan lagras där i funktionella livsmedel. Dessutom anordningen Multi kylfunktion (har ofta kylskåp med No Frost-system) kan representeras, vilket gör möjligt att kyla hyllorna på kylskåpsdörren.

Färska matzoner

Olika produkter kräver olika lagringsförhållanden: för kött och fisk kommer att närma sig den genomsnittliga fuktighet och lägre temperaturer, medan färska frukter och grönsaker är bäst bevarade vid en luftfuktighet på 90% och högre grader. De flesta inbyggda kylskåp har separata hyllor för lagring av färska grönsaker, kylt kött, färska smörgåsar etc.

Färskzon

I en viss zon (vanligtvis kallas det en friskhetszon) kan du lagra alla produkter - det ger fuktkontroll. Om modellen har två separata zoner, är de vanligen uppdelade i vått och torrt. Perfekt alternativ kommer att vara närvaro av en tredje kamera med separat dörr och separata färskområden, men det är sällsynt och ökar priset på kylskåpet.

Se även: Vad ska temperaturen vara i kylen?

Ljudindikering

För ett inbyggt kylskåp är det mycket viktigt att ha en ljudindikator för att höja temperaturen med dörren öppen. På grund av möbelfasaden kan du inte märka att dörren inte var stängd till slutet. I så fall kommer en speciell ljudsignal att varna dig och påminna dig om att stänga dörren så att produkterna inte försämras i förväg.

Ljudnivå

Om lägenheten är liten, och köket ligger bredvid sovrummet eller alls i en enda studio, är det värt att ägna särskild uppmärksamhet åt ljudfiguren. Den genomsnittliga ljudnivån för ett modernt kylskåp överstiger inte 45 dB (analogt till ljudstyrkan är en normal konversation), och modeller med en inverterkompressor är ännu tystare.

Elektronisk kontroll

Om du väljer ett "intelligent" kylskåp med en stor uppsättning funktioner, var noga med att tänka på att flytta den elektroniska panelen till skåpdörren. I det här fallet kan du styra funktionerna utan att öppna kylskåpet en gång till.

Fällning och extra hyllor

När du väljer inbäddningsbar kylskåp, vara uppmärksamma på att förekomsten av ytterligare hyllor och vikning simulering av innerutrymmen och boende av stora produkter, såsom tre-liters burk med gurka och så vidare. Är vissa modeller utrustade med löstagbara hyllor 3-5 segment för att lagra drycker.

Kylhyllan i kylskåpet

Kylhyllan i kylskåpet

tips

 • Var alltid uppmärksam på klasserna av det valda kylskåpet och funktionen.
 • Ta hänsyn till kylskåpets ljudnivå beroende på storleken på din lägenhet.
 • Välj ett kylskåp med vikningselement för möjlighet att modellera det inre utrymmet.

Steg 4. Förstå nyanserna av installationen

Det bör omedelbart noteras att installationen av ett inbyggt kylskåp inte är svårt, om möblerna ursprungligen var avsedda för en viss modell eller om modellen valdes för den befintliga nischen. I det här fallet kan installationen utföras självständigt med hjälp av kopplingsschemat bifogat av tillverkaren. Om du vill omorganisera möbeln globalt, är det värt att ta hjälp av specialiserade specialister.

Det finns också ett antal allmänna krav för att installera ett inbyggt kylskåp:

 1. Bredvid ugnen eller nära kabinets väggar är kylskåpet inte monterat. För att säkerställa att den luft som behövs för kylning kan cirkuleras fritt, förblir den åtminstone 7 cm från varje sida av huset.
 2. Det är nödvändigt att ge ett bekvämt och säkert fastsättning på dörrarna, för enligt statistiken öppnar kylskåpet dussintals gånger under dagen.
 3. Skåpet i vilket installationen ska göras måste vara jämn, endast då gångjärnen och dörrarna ska installeras korrekt.

Var noga med att uppmärksamma systemet med hängande dörrar. För att helt gömma kylskåpet i köksskåpet, använd ett system med dubbeldörrar med olika sätt att fästa fasaden mot dörren. Den kan öppnas genom att skjuta guider på räls, men i detta fall finns det en spricka mellan dörrarna, som kan vara smutsig, att du måste regelbundet ren. Med denna metod kan du öppna dörren maximalt i rätt vinkel. Om du hänger dörren med gångjärnen kommer möbelfasaden att ligga nära kylskåpsdörren, och själva dörren öppnar kylskåpet mycket bredare.

Om du i grunden, i vilken riktning dörren ska öppna, är det bäst att välja ett inbyggt kylskåp med en omlokaliserad dörr.

Instruktioner för att installera ett konventionellt kylskåp, se materialet: Hur man bygger ett vanligt kylskåp i headsetet

1
1 Звезда2 Звезды3 Звезды4 Звезды5 Звезд
Loading...
Like this post? Please share to your friends:
Leave a Reply

62 + = 69

;-) :| :x :twisted: :smile: :shock: :sad: :roll: :razz: :oops: :o :mrgreen: :lol: :idea: :grin: :evil: :cry: :cool: :arrow: :???: :?: :!:

map