Hoe de perfecte koffiemachine te kiezen

Hoe de perfecte koffiemachine te kiezen

Hoe een koffiemachine of koffiezetapparaat te kiezen

De keuze voor een koffiezetapparaat voor een huis hangt af van het budget, de smaakvoorkeuren en zelfs de levensstijl van u en uw huishouden. Allereerst bieden we 4 vragen die u helpen bij het bepalen van het type apparatuur en vervolgens kunt u meer te weten komen over het koffiezetapparaat / koffiezetapparaat waarin u bent geïnteresseerd.

 1. Hoeveel koffie drink je? Dit is de eerste vraag die je jezelf moet stellen voordat je een koffiezetapparaat of een koffiezetapparaat koopt. Als je graag een paar grote mokken tegelijk wilt drinken of als je een groot gezin hebt, moet je een apparaat kiezen dat grote hoeveelheden van het drankje kan bereiden. Een in de tijd geteste koffiemachine met druppelaar is ideaal voor dit doel, omdat de meeste van hen in staat zijn 10-12 kopjes per cyclus te koken. Als u echter slechts één kop per keer gebruikt, hebt u een machine nodig die koffie voor een deel bestrijkt.
 2. Wat voor soort koffie vind je leuk? Liefhebbers van koffie zijn zo divers als de rassen zelf, en elk type kan een eigen koffiezetapparaat / koffiezetapparaat aangeboden krijgen. Een Franse pers zal bijvoorbeeld een echte fijnproever tevreden stellen, omdat het alle graankorrels beter behoudt dan andere. Geyser koffiezetapparaten zijn ideaal voor fans van extra sterke koffie. Fans van melkdranken (cappuccino, latte, cacao, enz.) Moeten een capsulekoffiezetapparaat of een koffieautomaat met cappuccino kopen. Espressoliefhebbers worden ook aanbevolen als espressomachine.
 3. Hoe en wanneer drink ik koffie? Als u 's morgens het vaakst haast en hectisch doorbrengt, kunt u met een infuuskoffiezetapparaat met een mok met dubbele wanden van roestvrij staal snel koffie zetten, maar niet meteen opdrinken, maar als u er klaar voor bent. Bovendien kunt u de thermomok meenemen en onderweg uw portie cafeïne drinken of al op het werk.
 4. Hoe groot is mijn keuken? Bepaal welke plaats u kunt toewijzen voor uw koffiemachine en eventueel een stand-alone koffiemolen. Als er niet veel ruimte is, moet u op zoek naar een compact model met een ingebouwde koffiemolen.

Nu dat je deze vier vragen hebt beantwoord, laten we eens kijken naar het type koffieautomaat dat je meer in detail interesseerde.

Drip koffiezetapparaat

Dit is waarschijnlijk het meest voorkomende type koffiezetapparaat in de wereld, omdat ze zo handig, goedkoop en gebruiksvriendelijk zijn. Druppelkoffiezetapparaten kunnen in ongeveer 5-10 minuten tot 12 kopjes koken. En hoewel ze slechte recensies ontvangen van de strenge kenners voor de kwaliteit van koken, drinkt een dripkoffiezetapparaat een uitstekende keuze, als degenen die van koffie houden, "Amerikaans", en niet espresso, niet elke dag uitstekende variëteiten drinken.

Drip koffiezetapparaat

Dit "werkpaard" is een ideale keuze voor grote gezinnen en amateurs "Americano" (koffie in een grote mok en niet zo sterk als espresso)

Werkingsprincipe: Het water dat in de tank wordt verwarmd druipt in het filter met gemalen koffie en dan valt het drankje in de kan.

Hoe gebruik je een koffiemachine met druppelaar: het enige dat u hoeft te doen is het waterreservoir vullen, de grondkorrel in het filter gieten, een paar knoppen indrukken en voila, uw koffie is klaar!

Hoe kies je een koffiemachine met druppelaar:

 • Het is wenselijk dat het waterreservoir verwijderbaar is, niet ingebouwd, zodat u het van schaal kunt reinigen.
 • Hoe hoger het vermogen van het apparaat, des te sneller koffie wordt gebrouwen. Aan de andere kant, hoe langer de kooktijd, hoe sterker de koffie.
 • Het filter in de koffiemachine met druppelaar kan van papier (wegwerpbaar) of nylon (ontworpen voor 60 cycli) zijn. Papieren filters zijn goed omdat ze samen met het koffiedik worden weggegooid, het is beter om het drankje te filteren, maar ze doen het iets langer, bovendien moeten ze apart worden gekocht en altijd op voorraad zijn.
 • Welnu, als uw gekozen model zorgt voor de verwarming van de kan om de temperatuur van de afgewerkte drank te handhaven. Deze functie is in de regel voor duurdere koffiezetapparaten (vanaf 2500 maal wrijven).
 • Een infuuskoffiezetapparaat kan niet alleen een koffiefilter, maar ook een waterfilter hebben.
 • Let ook op de optie "Drop-stop". Dankzij dit, na het verwijderen van de kan op de pallet, zal de koffieresten van het filtratiedeel van het apparaat niet afdruipen.
 • Bij sommige modellen kunt u de sterkte van de drank aanpassen, wat altijd goed is.
 • Het is handig wanneer de meetschaal wordt berekend in milliliter en niet in bekers, zoals vaak gebeurt. Voordat u een koffiezetapparaat koopt, moet u ervoor zorgen dat er een gegradueerde kalibratie is bij zowel de tank als de kan.
 • Een glazen kan moet uitgerust zijn met een rand, ontworpen om de container te beschermen tegen breken.
 • Voor twee personen kun je een miniemodel kopen, dat tegelijkertijd koffie serveert in twee mokken, niet in een kan.

prijzen: de meest eenvoudige modellen kunnen kosten van 1000 roebel, koffiezetapparaten van een klasse "premium" - van 2500 roebel.

In de volgende video ziet u een overzicht van 4 modellen van het type drip-koffie.

Geyser koffiezetapparaat

De goede oude manier om koffie te zetten in een geiser koffiezetapparaat op het fornuis blijft nog steeds populair bij koffiezetapparaten. De reden hiervoor is in de goedkoopheid en eenvoud van het ontwerp en natuurlijk in de kracht van de drank, die het blijkt te bereiken.

 • Koffie uit een geiser koffiezetapparaat is iets smaakvoller dan koffie uit een koffiemachine met druppelaar, maar toch niet beter dan een espressomachine.
 • Geiser koffiezetapparaat op het fornuis
 • Geiser koffiemachine met kant en klare koffie
1

Het nadeel van geiser koffiepotten is dat ze aandacht vereisen tijdens het koffiezetten en een klein volume van de tank. In feite is een geiser-koffiemachine een apparaat voor een of twee personen. Kook meerdere kopjes koffie voor gasten zal vrij moeilijk zijn. Het lassen van een drank die kleiner is dan het door de fabrikant geleverde volume, zal echter ook niet werken.

Werkingsprincipe: Wanneer de bodem van de kan water kookt, stijgt deze onder druk in het middengedeelte met gemalen koffie, passeert deze en uiteindelijk komt de drank naar de bovenkant van de koffiepot.

Hoe een geiser koffiezetapparaat te gebruiken: vul het onderste compartiment met water en vul het midden met koffie (medium malen), plaats vervolgens delen van het koffiezetapparaat en plaats het op het fornuis. Na 3-4 minuten, zodra er stoom uit het mondstuk komt of het gesis begint te klinken, haalt u de koffiepot uit de plaat en geniet u van uw drankje. De hoofdtruc is om je koffie niet te veel te laten rusten en niet aan de kook te brengen, anders zal de smaak bitter blijken te zijn.

 • Elektrische geiser koffiezetapparaten hebben zelfs geen plaat nodig, ze worden warm en worden automatisch uitgeschakeld.

Hoe een geiser koffiezetapparaat te kiezen:

 • Volume is het eerste criterium voor het kiezen van een geiser koffiemachine. Bedenk dat een "Italiaanse" beker, die meestal wordt gemeten door het volume van koffiepotten, slechts 50 ml is, dat wil zeggen slechts een kwart van een standaardbeker.
 • De mate van bereidheid van de drank is handiger om te bepalen of de bol van glas is en niet van metaal.
 • De functie van het handhaven van de temperatuur van koffie geeft u de gelegenheid om een ​​warme drank niet meteen, maar binnen 30 minuten na de bereiding ervan te drinken.
 • Voor een inductiekookplaat is het noodzakelijk om een ​​koffiekan te kopen die speciaal voor dit doel is ontworpen.
 • Het handvat van het apparaat moet zijn gemaakt van warmte-isolerend materiaal.

prijzen: 1200-4000 roebel (de prijs van standaard geyser koffiezetapparaten) en 4000-8000 wrijven. (de kosten van elektrische modellen).

Hoornkoffiemachine (halfautomatische espressomachine)

Kook een ideale espresso, cappuccino of latte thuis in de johannesbrood-espressomachine, die ook wel halfautomatisch of handmatig wordt genoemd. Een dergelijk aggregaat is duur, maar als gevolg van efficiëntere extractie van koffie heeft een derde minder korrels nodig.

Espressomachine

 • Carob-espressomachines staan ​​los van elkaar en zijn ingebouwd in de keukenset.

Werkingsprincipe: in een halfautomatische koffiemachine wordt de drank niet gekookt met kokend water, maar met waterdamp die door een laag gemalen koffie gaat die door de hoge druk (9-15 bar) in de hoorn wordt gedrukt.

Gemalen koffie in een hoorn

In veel opzichten is de smaak van espresso van een Johannesbrood afhankelijk van hoe de gemalen koffie in de hoorn is samengeperst. Trouwens, je kunt experimenteren met de smaak van de drank, waardoor de kracht van het drukken op de temperatuur verandert

Hoe gebruik je een johannesbrood-espressomachine: eerst moet je de ketel vullen met water. Vervolgens wordt de gemalen koffie in een speciaal ontworpen hoorn (houder, poortfilter) gegoten, deze wordt handmatig met een tempera in de "tablet" gestempeld en in de zetgroep geplaatst. Vervolgens hoeft u alleen maar met de auto te beginnen en ongeveer een halve minuut te wachten, wanneer de drank in een voorbereide beker zal uitstorten.

 • De meeste espressomachines kunnen niet alleen espresso bereiden, maar ook melkschuim voor cappuccino of latte met een hand (panarello) of automatische cappuccino, die de melk kloppen (zie de wiki).

In de volgende video kun je zien hoe je cappuccino maakt met een semi-automatische koffiemachine met een handmatige capucciator-panarello.

Hoe een koffiemachine (semi-automatisch) te kiezen:

 • De hoorn in de espressomachine kan van metaal of plastic zijn. De metalen hoorn is niet alleen veiliger, maar ook beter voor het extraheren van koffie. Espresso, gebrouwen in een plastic poortfilter, zal zwakker zijn.
 • De machine moet een automatische oververhittingsbeveiliging hebben die de levensduur van het apparaat verlengt en u beschermt tegen brandwonden.
 • Het is wenselijk dat uw met de hand vastgehouden koffiezetapparaat de functie heeft om de temperatuur van de afgewerkte drank te handhaven.
 • Door de aanwezigheid van twee pompen kunt u tegelijkertijd cappuccino en espresso bereiden.
 • Het koffiezetapparaat moet een lekbak hebben.
 • Een handige optie voor het koffiebroodapparaat is de mogelijkheid om niet alleen gemalen bonen te brouwen, maar ook chalds (foto's). pods - een "pil" van filtreerpapier en "vulling" van geportioneerde grond en geperste koffie. Eén pod komt overeen met 1 kopje drank. Espresso, gekookt van de chalde, is erg smakelijk en het koffiezetten wordt eenvoudiger.
 • Chalda in de hoorn
  Chalda in de hoorn
 • pods
  pods

prijs: van 8 tot 70 duizend roebels, afhankelijk van de capaciteit, het volume van het reservoir voor water en functioneel.

Automatische koffiemachine

Als de vorige types koffiezetapparaten uw deelname / controle vereisen, kan de automatische koffiemachine de perfecte drank praktisch zonder u lassen. Bij wat het een volledige werkcyclus uitvoert - van het malen van graan koffie tot zelfreinigend. Het enige nadeel van een automatische koffiemachine - een hoge prijs (gemiddeld - $ 650).

automatische koffiemachine

 • Het proces van het bereiden van 1 portie (van malen tot morsen) duurt slechts 30-40 seconden.

Hoe een automatische koffiemachine te gebruiken: giet de koffiebonen in, giet water, selecteer de sterkte van het drankje, stel het gewenste aantal porties in en schakel het apparaat in. In een halve minuut staat je ideale zelfgemaakte espresso klaar.

Hieronder vindt u een videoreview van de volautomatische koffiemachine van de middelste prijscategorie van KAFFITCOM.

Hoe een automatische koffiemachine te kiezen: in feite zijn alle automatische koffiemachines vergelijkbaar en brouwen koffie bijna even goed. Modellen van verschillende prijscategorieën verschillen alleen qua ontwerp, grootte en een reeks functies.

 • Dus, bijvoorbeeld, de goedkoopste koffiemachine in 2016 Philips Series 2000 HD8649 heeft geen vestingregelaar, kookt alleen ontbijtkoffie en alleen espresso (u kunt echter handmatig melkdranken maken met de ingebouwde cappuccino). En hier is een van de duurste koffiemachines voor thuis Delonghi ESAM 6904 heeft een LCD-scherm, aanraakknoppen, twee fuser, stelt u in staat om de hoogte van het schuim te kiezen en kan zelfs warme chocolademelk met een druk op de knop bereiden. De koffie die ze koken is echter van dezelfde kwaliteit en met dezelfde snelheid.

Daarom moet u de eenheid kiezen op basis van de prijs-functionele relatie. Onder "andere gelijke omstandigheden" is het de moeite waard om de voorkeur te geven aan een machine met een metalen behuizing, een keramische koffiemolen, een hogere bekerhoogte, grotere druk en kracht. Voordat u koopt, moet u de capuchin-tube proberen, de water- / graan- / cakebakken openen / sluiten en op de knoppen drukken.

prijzen: van 20 duizend roebels.

Capsule Machine

Capsulekoffiezetapparaat is de beste keuze voor diegenen die van espresso en drankjes met schuim houden, maar niet willen: veel geld uitgeven om een ​​koffiemachine te kopen, onafhankelijk koffie zetten in elk soort koffiezetapparaat of gewoon niet willen om de onderdelen te reinigen.

 • Capsule koffiezetapparaten zijn ontworpen voor het zetten van koffie alleen van batch capsules en chalde. Ze zijn erg handig, zowel bij het bereiden van dranken als bij het schoonmaken. Om het apparaat op orde te houden, hoeft u slechts eenmaal per drie maanden een "kookcyclus" te starten met een speciale reinigingstablet.

Capsule Machine

Capsule-koffiemachines kunnen echter eerst slechts één kop per cyclus lassen, en ten tweede, beperken de keuze van variëteiten enigszins (hoewel er vele variëteiten van capsules zijn). En ten derde, vereisen de aankoop van koffie in gespecialiseerde winkels. Bovendien wordt schuim voor cappuccino en latte gemaakt van poedermelk en ook verpakt in een afzonderlijke capsule. Het blijkt dat je voor de bereiding van cappuccino twee capsules moet gebruiken, wat niet al te zuinig is. De smaak van deze dranken verliest vanzelfsprekend dranken van het koffiezetapparaat.

Werkingsprincipe: de capsule wordt doorboord, de koffie wordt gemengd met een stroom lucht, dan komt in het compartiment met koffie water onder hoge druk.

Hoe capsule koffie machine te gebruiken: het enige wat u hoeft te doen is de capsule in een speciaal compartiment plaatsen, de tank met water vullen en op de startknop drukken.

Hoe een capsule koffiezetapparaat te kiezen: tips voor het kiezen van een capsulekoffiezetapparaat en de capsules zelf die u uit het volgende videoverslag kunt leren.

Maar een video-bespreking van het populaire capsule-model Nescafe Dolce Gusto krups kp 2205 melody 3.

prijs: 3000-19000 wrijven.

En tot slot bieden we een algemene video over het kiezen van de juiste koffie- / koffiemachine voor thuis.

Zie ook: 12 tips voor het kiezen van een broodbakmachine voor uw huis.

1
1 Звезда2 Звезды3 Звезды4 Звезды5 Звезд
Loading...
Like this post? Please share to your friends:
Leave a Reply

+ 30 = 31

;-) :| :x :twisted: :smile: :shock: :sad: :roll: :razz: :oops: :o :mrgreen: :lol: :idea: :grin: :evil: :cry: :cool: :arrow: :???: :?: :!:

map