Hogyan válasszuk ki a tökéletes kávéfőzőt

Hogyan válasszuk ki a tökéletes kávéfőzőt

Hogyan válasszunk kávéfőzőt vagy kávéfőzőt?

A házhoz való kávéfőző kiválasztása a költségvetéstől, az ízlésektől és még az életstílusától is függ. Először 4 kérdést adunk hozzá, amelyek segítenek meghatározni a berendezés típusát, majd többet tudhat meg arról a kávéfőzőről / kávéfőzőről, amelyről érdekel.

 1. Mennyi kávét fogyaszt? Ez az első kérdés, amit meg kell kérdeznie, mielőtt vásárolna egy kávéfőzőt vagy egy kávéfőzőt. Ha szeretne egy pár nagy bögrét egyszerre inni, vagy nagy családja van, akkor válasszon olyan eszközt, amely nagy mennyiségű italt főzhet. Ideigényes csepegtetős kávéfőzőgép ideális erre a célra, mivel a legtöbbjük 10-12 csészét ciklikusan forralni képes. Ha azonban egyszerre csak egy csészét fogyaszt, akkor olyan gépre van szüksége, amely darabonkénti mennyiséget készít.
 2. Milyen kávét szeretsz? A kávébarátok ugyanolyan sokszínűek, mint maguk a fajták, és minden típusban saját kávéfőzőt / kávéfőzőt lehet kínálni. Például egy francia sajtó megfelel az igazi ínyencnek, mert jobban megőrzi a gabona ízének minden árnyalatát, mint mások. A Geyser kávéfőzők ideálisak az extra erős kávéfőzőknek. A tejitalok (cappuccino, latte, kakaó stb.) Rajongói kapszula kávéfőzőt vagy cappuccinóval ellátott automata kávéfőzőt vásárolnak. Nos eszpresszó szerelmeseinek ajánlott eszpresszó gép ropogás típusát.
 3. Hogyan és mikor iszom kávét? Ha a legtöbbet költenek a reggel siet és a nyüzsgés, a csepegtető kávés bögre duplafalú rozsdamentes acél lehetővé teszi, hogy gyorsan, hogy a kávé, de azonnal igya meg, de akkor, ha készen áll. Továbbá magával viheti a thermo bögrét, és inni a koffein adagját útközben vagy már munka közben.
 4. Mennyire nagy a konyhám? Döntse el, hogy mely helyet adhatja meg a kávéfőzője és esetleg egy önálló kávédaráló számára. Ha nincs sok hely, akkor keressen egy kompakt modellt egy beépített kávédarálóval.

Most, hogy megválaszolta ezeket a négy kérdést, nézzük meg a kávéfőző típusát, amely részletesebben érdekel.

Csepegtető kávéfőző

Ez talán a leggyakoribb típus a kávéfőzők az egész világon, mert olyan könnyen használható, olcsó és könnyen használható. A csepegtetős kávéfőző gépek akár 12 csészébe is kb. 5-10 perc alatt forralhatnak. És bár szigorú bíró kapnak rossz véleménye a minősége a főzés, azok számára, akik szeretik a „amerikai” kávé helyett eszpresszó, ne igyon minden nap, finom fajta, csepegtető típusú kávé kitűnő választás.

Csepegtető kávéfőző

Ez a "workhorse" ideális választás nagy családok és amatőrök "Americano" (kávé egy nagy bögre, és nem olyan erős, mint az eszpresszó)

Működési elv: A tartályban hevített víz őrölt kávéval csepeg a szűrőbe, majd az ital a korsóba esik.

Hogyan használhat csepegtető kávéfőzőt: mindössze annyit kell tennie, hogy töltse be a víztartályt, öntsük a talajszemcséket a szűrőbe, nyomjunk meg egy pár gombot és a voilát, a kávé készen áll!

Hogyan válasszunk csepegtető kávéfőzőt:

 • Kívánatos, hogy a víztartály eltávolítható legyen, és ne legyen beépítve, hogy méretét tisztítsa.
 • Minél magasabb a készülék ereje, annál gyorsabban készítik el a kávét. Másrészről minél hosszabb a főzési idő, annál erősebb a kávé.
 • A csepegtetős kávéfőzőben lévő szűrő lehet papír (eldobható) vagy nejlon (60 ciklusra tervezve). Papír szűrő jó, mert ők dobták össze a zacc, jobb szűrjük ital, de hogy ez egy kicsit hosszabb, ráadásul úgy kell külön venni, és mindig raktáron.
 • Nos, ha a választott modell biztosítja a kannát, hogy megtartsa a kész ital hőmérsékletét. Ez a funkció általában a drágább kávéfőzők számára (2500 dörzsölésből).
 • A csepegtetős kávéfőzőnek nem csak kávészűrője lehet, hanem vízszűrő is.
 • Vegye figyelembe a "Drop-stop" opciót is. Ennek köszönhetően, miután eltávolította a kancsót a raklapon, a kávé marad a szűrő részéből a készülék nem fog csöpögni.
 • Néhány modell lehetővé teszi, hogy beállítsa az ital erejét, ami mindig jó.
 • Kényelmes, ha a mérési skála milliliterben kerül kiszámításra, és nem a csészékben, ahogy gyakran történik. A kávéfőző megvásárlása előtt győződjön meg róla, hogy a tartályban és a korsóban egyaránt elvégzett kalibrálás.
 • Az üvegkannát fel kell szerelni egy peremmel, amelynek célja a tartály törése.
 • Két ember számára egy mini-modellt vásárolhat, amely egyszerre két bögrében szolgál, nem egy kancsóban.

árak: a legegyszerűbb modellek ára 1000 rubel, kávéfőzők egy osztály "prémium" - 2500 rubel.

A következő videóban 4 csepegtetős kávé típus áttekintése látható.

Geyser kávéfőző

A kenyérsütők kávéfőzője kávéfőzőjének jó öreg módja még mindig népszerű a kávéfőzők körében. Ennek oka a formatervezés olcsósága és egyszerűsége, és természetesen az ital ereje, amit az eredmény elér.

 • A kávéfőző kávé kávé némileg gazdagabb ízben, mint a csepegtető kávé kávéból származó kávé, de még mindig nem jobb, mint egy eszpresszógép.
 • Geyser kávéfőző a tűzhelyen
 • Geyser kávéfőző kész kávével
1

A gejzír kávéfőzők hátránya, hogy a kávé főzés közben és a tartály kis térfogatánál figyelmet kell szentelni. Valójában egy gejzír kávéfőző egy vagy két ember számára. Főzzön több csésze kávét a vendégek számára elég nehéz lesz. Azonban a gyártó által szállított mennyiségnél kisebb mennyiségű hegesztéshez sem fog működni.

Működési elv: Ha a kanna alja forrja a vizet, a középső részen nyomás alatt emelkedik őrölt kávéval, átmegy rajta, végül az ital a kávéskanna tetejére kerül.

A gejzír kávéfőző használata: töltse fel az alsó rekeszt vízzel, és töltse fel a közepét kávéval (közepes őrlés), majd szerelje össze a kávéfőző részeit, és tegye rá a tűzhelyre. 3-4 perc múlva, amint gőz származik a fúvókából, vagy a sziszegés kezd hangzavarozni, távolítsa el a kávéskangyot a tányérról és élvezze az italát. A fő trükk az, hogy ne pihentesse túl a kávét, és ne forralja fel, különben az íze keserű lesz.

 • Az elektromos gejzír kávéfőzők nem is igényelnek lemezt, felmelegednek és automatikusan kikapcsolnak.

Hogyan válasszunk egy gejzír kávéfőzőt:

 • A térfogat az első kritérium a gejzír kávéfőző kiválasztásához. Vegyük úgy, hogy egy "olasz" csésze, amelyet leggyakrabban a kávésedények mennyisége mér, csak 50 ml, vagyis csak egynegyed egy standard csésze.
 • Az ital készenléti állapota sokkal könnyebb annak megállapítására, hogy az izzó üveg, és nem fémes.
 • A kávé hőmérsékletének fenntartásának funkciója lehetőséget biztosít Önnek arra, hogy inni ne melegre, de azonnal, de 30 perccel az elkészítés után.
 • Az indukciós tűzhelynél szükség van egy erre a célra tervezett kávéskanna megvásárlására.
 • A készülék fogantyújának hőszigetelő anyagból kell készülnie.

árak: 1200-4000 rubelt (a szabványos gejzír kávéfőzők árát) és 4000-8000 rubelt. (az elektromos modellek költsége).

Horn kávéfőző (félautomatikus eszpresszógép)

Cook közel ideális eszpresszó, cappuccino vagy a latte otthon lehet szentjánoskenyér kávéfőző, amely más néven egy félautomata vagy manuális. Az ilyen aggregátum drága, de a kávé hatékonyabb kitermelése miatt harmadszor kevesebb gabonát igényel.

Espresso gép

 • A Carob espresso gépek külön állnak és beépülnek a konyhaszekrénybe.

Működési elv: félautomata kávéfőző ital főzött nem forrásban lévő vízzel, és a gőz áthalad a réteg talaj, tömörítjük egy kúp kávét nagy nyomáson (9-15 bar).

Kemény kávét egy szarvban

Számos szempontból az íz a kávéfőzőtől függ attól, hogy az őrölt kávé tömörült-e a kürtben. Egyébként kísérletezhet az ital ízével, megváltoztatva a hőmérséklet sajtolásának erejét

Hogyan használjunk egy zamatos kávéfőző gépet? először a kazánt vízzel kell töltenie. Ezután az őrölt kávét egy speciálisan kialakított kürtre öntik (Holder, Port Filter), manuálisan tompították a "tabletta" temperáit, és beillesztették a főzőcsoportba. Ezután csak akkor kell elindítania az autót, és fél percig várni, amikor az ital kiöntésre kerül egy előkészített pohárba.

 • A legtöbb eszpresszó gép elkészítheti nemcsak eszpresszó de tejhab cappuccino vagy a latte egy kézzel (Pannarello) vagy avtomatichegokogo spumatore aki felvert gőzölt tej (nézze meg a wiki).

A következő videóban láthatjuk, hogyan készítsünk cappuccinót egy félig automata kávéfőzővel, kézi kapucciator panarello-val.

Hogyan válasszunk kávéfőzőt (félautomatikus):

 • A kürt az eszpresszógépben lehet fém vagy műanyag. A fémszarv nemcsak biztonságosabb, hanem jobb a kávé kinyeréséhez. A műanyag portszűrőben főzött Espresso gyengébb lesz.
 • A gépnek automatikus túlmelegedési lehetőséggel kell rendelkeznie, amely meghosszabbítja az egység élettartamát és megóvja az égési sérüléstől.
 • Kívánatos, hogy a kézben tartott kávéfőzője fenntartsa a kész ital hőmérsékletét.
 • A két szivattyú jelenléte lehetővé teszi, hogy egyszerre elkészítsük a cappuccinót és az eszpresszót.
 • A kávéfőzőnek rendelkeznie kell csepegtetőtálcával.
 • Hasznos lehetõség a mogyorós kávéfõzõk számára az a lehetõség, hogy nemcsak az őrölt babot hozzák be, hanem a chaldot (a képen is). hüvelyben - a szűrőpapír "tabletta" és az adagolt talaj és a préselt kávé "töltése". Az egyik pohár egy pohár italnak felel meg. A káldeból főtt eszpresszó nagyon finom, és a kávé főzésének folyamata könnyebbé válik.
 • Chalda a kürtben
  Chalda a kürtben
 • hüvelyben
  hüvelyben

ár: 8-ról 70 ezer rubelre, attól függően, hogy a víz mennyisége mennyi a víz és a funkcionális.

Automatikus kávéfőző

Ha az előző típusú kávéfőzők megkövetelik részvételét / ellenőrzését, akkor az automata kávéfőzőgép gyakorlatilag nélkülözheti a tökéletes italt. A teljes munkafolyamat elvégzésénél - a gabonakészítéstől az öntisztításig. Az egyetlen hátránya egy automata kávéfőzőnek - magas ár (átlagosan - 650 dollár).

automata kávéfőző

 • Az 1 adag elkészítésének folyamata (köszörüléstől a kifolyásig) 30-40 másodpercig tart.

Automatikus kávéfőző használata: öntsük kávébab, adjunk hozzá vizet, válassza ki az erejét az ital, meg a kívánt számú személyre, és kapcsolja be a készüléket. Fél perc múlva a tökéletes otthoni eszpresszó kész.

Az alábbiakban a KAFFITCOM közepes árkategóriájú, teljesen automata kávéfőzőgép videói felülvizsgálata látható.

Automatikus kávéfőző kiválasztása: Valójában minden automata kávéfőzőgép hasonló és a kávét csaknem ugyanolyan jól elkészíti. A különböző árkategóriák modelljei csak a tervezésben, a méretben és a funkciókban különböznek.

 • Például a legolcsóbb kávé 2016-ban a Philips 2000-es sorozatú HD8649 nincs ereje szabályozó, főzés csak szemes kávét és eszpresszó csak (bár, tejitalok teheti saját kezűleg a beépített spumatore). De az egyik legdrágább kávéfőző gépek otthoni Delonghi ESAM 6904 LCD kijelző, érintésérzékeny gombok, két fixáló lehetővé teszi, hogy válassza ki a hab magassága és még főzni egy forró csokoládé a gombnyomásra. Ugyanakkor a kávé ők sört megközelítőleg azonos minőségű és azonos sebességgel.

Ezért, válassza ki a készüléket meg kell alapulnia arány az ár és a funkcionalitás. A „ceteris paribus” kell előnyben részesíteni egy autó egy fém burkolat, a kerámia mechanikával, egy nagy pohár magassága, nagy nyomás és a teljesítmény. Mielőtt vásárolni biztosan megpróbálja mozgatni a telefont spumatore, tartályok nyitásához és zárásához víz / gabona / étkezés, ponazhimat gombokat.

árak: 20 ezer rubelből.

Kapszula gép

A kapszula kávé - a legjobb választás azok számára, akik szeretik a kávét és italokat habbal, de nem akar: hogy kiad egy csomó pénzt a vásárlás kávégépek, önálló sört kávé bármi volt kávéfőző, vagy csak nem szereti, hogy vegyenek részt a tisztítás részek.

 • A kapszula kávéfőzőket csak kávéfőzőkből és kálde-ból készítik. Nagyon kényelmesek mind az italok készítéséhez, mind a tisztításhoz. Annak érdekében, hogy a készüléket rendben tartsuk, háromhavonta egyszer kell egy "főzési" ciklust elindítani egy speciális tisztító tablettával.

Kapszula gép

Azonban tok kávégépek, egyrészt lehet főzni csak egy csésze ciklusonként, másrészt pedig bizonyos, korlátozott számú fokozat (bár variációk kapszula sok). És harmadszor, meg kell vásárolni kávét iparcikk. Továbbá, habzó cappuccino és latte készült tejport és csomagolni, mint egy külön kapszulában. Kiderült, hogy a cappuccino meg kell használni a két kapszulát, amelyek nem túl takarékosan. Az íze ezen italok, persze, játszik egy italt a kávéfőző.

Működési elv: a kapszulát átszúrják, a kávét levegőárammal keverik össze, majd a kávéházban a kávé nagy nyomás alatt jön.

A kapszula kávéfőző használata: mindössze annyit kell tennie, hogy behelyezze a kapszulát egy speciális rekeszbe, töltse fel a tartályt vízzel és nyomja meg a start gombot.

Hogyan válasszunk egy kapszula kávéfőzőt? tippek a kapszula kávéfőző kiválasztásához és maguk a kapszulákhoz, amelyeket a következő videótörténetből tanulhat.

De a Nescafe Dolce Gusto krups kp 2205 dallam 3 videoklippel foglalkozik.

ár: 3000-19000 dörzsölje.

És végül, felajánlunk egy általános videót arról, hogyan kell kiválasztani a megfelelő kávé / kávéfőzőt otthonról.

Lásd még: 12 tipp az otthoni kenyérkészítő kiválasztásához.

1
1 Звезда2 Звезды3 Звезды4 Звезды5 Звезд
Loading...
Like this post? Please share to your friends:
Leave a Reply

44 + = 46

;-) :| :x :twisted: :smile: :shock: :sad: :roll: :razz: :oops: :o :mrgreen: :lol: :idea: :grin: :evil: :cry: :cool: :arrow: :???: :?: :!:

map