A mosogatógépet helyesen használjuk

A mosogatógépet helyesen használjuk

a mosogatógép használatának szabályai

Tehát vásárolt egy autót, és készen áll arra, hogy első ételeket mosogasson, vagy talán hosszú ideig használta, de néha elégedetlen vagy az eredményével? Mindenféle fórumon tele van kérdéseket arról, hogy mi a teendő, ha a mosogatógép (a továbbiakban néha PMM néven rövid ideig működik) nem mossa az edényeket, vagy fehér foltokat hagy maga után. A legtöbb esetben a probléma egyáltalán nem a készülékben, hanem a helytelen használat során. Mi a mosogatógépek helyes működése?

Válassza ki a gép tisztítószerét

Mosogatószerek mosogatógépekhez

Először nézzük meg a mosószerek választékát, mert mindkettő elrontja és jelentősen javítja a PMM teljesítményét. Van egy teljes mosószercsoport, amely különböző időpontokban, különböző célokra és különböző dózisokban szükséges.

Itt van a lista:

Só mosogatógéphez
 1. Só - lehetővé teszi, hogy lágyítsa a kemény vizet, oldja a kalciumot, ezáltal megakadályozza a bevonat belsejéből és az edényeket mész bevonattal. Milyen gyakran raktam sót a mosogatógépbe? Ez függ a működésének gyakoriságától és a víz keménységétől, amely minden régióban változó. A vezérlőpanel sójelzőjére kell fókuszálnia: ha bekapcsol, akkor itt az ideje, hogy kitöltse az asszisztensét. A sót 1 kg-os csomagolásban, átlagosan 1 csomagban értékesítik. elég hat hónapig.
 2. Por, gél, tabletta - ez valójában a mosás eszköze. Természetesen nem lehet őket nélkülük, de néha nem használhatók, például öblítő módban, amikor az edényeket csak frissíteni kell. És pénz nélkül megmoshatja ... zöldségeket. Például burgonya.
 3. Rinser - illatja az edényeket, megakadályozza a csíkok kialakulását, és segít az edények teljes kiszáradásában.
 4. A zsírtalanító - nem engedi, hogy a zsírrészecskék leülepedjenek a gép alkatrészein.
 5. Antinakip - minőségi szempontból eltávolítja a mészméretet, meghosszabbítja a berendezés élettartamát. Nem mindig használják, de mintegy negyedévente.

És most még néhány részletet néhány árnyalatról.

A felsorolt ​​detergensek mindegyikét helyesen kell használni, pontosan adagolni és alkalmazni az utasításoknak megfelelően.

A kívánt mennyiségű só háromféle módon határozható meg:

 • Mérje meg kézzel a vízkeménységet, és tárolja az adatokat a memóriában;
 • Pontosítsa a helyi vízcsatorna információit, és tegye azokat a gép memóriájába;
 • Az automatikus szenzorral rendelkező gépek maguk is megvizsgálták a merevséget minden egyes vízbevitelnél, és ennek megfelelően adják meg a megfelelő mennyiségű sót.

A víz keménységének és a sótartalom megfelelőségének táblázata mosogatógéphez

A sót az ioncserélőbe töltjük egy készletben lévő tölcsér használatával.

 • Az első ciklus előtt vízbe öntik, majd - nagy mennyiségű sót öntünk (1000 gr.). A jövőben csak mosószert kell adni, és a víz nem kerül hozzáadásra;
 • Ne használj asztali sót!
1

Szinte minden modern modell rendelkezik egy érzékelővel, amely jelzi az ioncserélő töltésének szükségességét. A sófogyasztás nem a mosási ciklusok számától függ, hanem a programban elfogyasztott vízfogyasztástól, literben.

A mosószerekkel kapcsolatban szem előtt kell tartani, hogy a porfogyasztást speciális érzékelők is vezérlik (ha a gép ezt a funkciót használja). Ha nem így van, akkor a porot "szemmel" kell betenni a gyártó utasításainak megfelelően.

 • A por csak egy száraz tálcával borítható;
 • A por hatékonyabban működik, mint a tabletta, mivel jobban feloldódik, alkalmas rövid programokra, ráadásul gazdaságosabb, hiszen önmagában is képes szabályozni a por mennyiségét.
Mosogatógép tabletták

Ami a tablettákat illeti, azok csak hosszú ciklusok telepítésénél fogva mosogatják az edényeket, mivel rövid programoknál nincs ideje feloldani. Ezenkívül minden típusú tablettát a vízkeménység bizonyos mutatóihoz terveztek. Egyes gyártók azt jelzik, hogy tabletta használata esetén csökkenteni kell a vízkeménység értékét a programban. "3 in 1", "4 in 1" típusú tabletták stb. többféle színű rétegből áll, amelyek mindegyik funkcióját ellátják: mosás, vízlágyító, öblítés stb.

Egy öblítőszerrel kapcsolatban. Mint már említettük, kristályfényre és jobb szárításra van szükség. Az adagoló is elfogyasztja, vagyis fel kell töltenie a folyadékot a legmagasabb szélére, de a szabályozó segítségével meg tudja határozni az ügynök költségeit minden egyes mosáshoz.

az öblítőszert és az öblítőfolyadék öblítését a mosogatógéphez

 • Ne feledje, hogy a kondicionáló és a só rossz aránya miatt az edényeken foltok lesznek.
 • Próbálja meg először mosogatni az edényeket az öblítőszerrel 4 értékkel;
 • Ha az edények nedvesek maradnak, akkor növelje a javítás dózisát;
 • Ha az edények jól megszáradnak, de a foltok megjelennek, csökkentse az öblítőszer szintjét;
 • Elvben az öblítőszer használata nem szükséges a sóval és a mosószerekkel ellentétben.

Az edényeket helyesen töltjük be

A mosogatógép betöltése

A pénzeszközök felismerésével folytassa a letöltést. Az alacsony minőségű mosás az esetek 85% -ában azt jelzi, hogy a benne lévő edények helytelenül vannak behajtva, és nem jelzik a mosogatógép problémáit.

Hogyan kell megfelelően feltölteni az ételeket?

 1. Tisztítjuk az ételek elfogyasztott ételeit;
 2. Az edényeket szorosan és kompakt formában helyezzük el, hogy ne zavarja a lengőkar forgását, az adagoló nyitását, a szabad átjárást és a vízáramlást. Sok PMM szakasz átrendezhető a vázák és a sütés befogadására;

Az edények helyes elrendezése a mosogatógépben

 1. Pihentünk el egy álmosást vagy egy tablettát, ha szükséges - öblítést és sót adunk;
 2. Mi a megfelelő programot választjuk, elkezdjük. Ha elfelejtett valamit felvenni, kinyithatja az ajtót és jelentheti az edényeket, a gép néhány másodpercen belül folytatja a munkát.
 • A szemüvegek, a törékeny üvegből készült edények a tetején helyezkednek el. Fontos, hogy ne érintse meg a falakat. De a legnagyobb szennyezéssel ellátott ételeket le kell állítani, mert itt vannak a legerősebb vízsugarak;
 • Helyesen betölti a mosogatógépet teljesen, és csak akkor kapcsolja be a készüléket;
 • A tálcán ebéd után egy kis tétel ételeket tehet fel, és csukja le a fedelet - így az edények nem száradnak, és várják a következő tételt. És jobb, ha a félig terhelési módot választja;
 • A legszennyezett felületeket lefelé kell fordítani, így a tálak, serpenyők és egyéb dolgok fejjel lefelé fordulnak.

Hogyan kell a serpenyőket és a nagy edényeket a mosogatógépbe tölteni?

 • Kisebb edényekhez, például késekhez és kanalakhoz speciális tálcák is használhatók. A villafogak és a kanalak jobbak, hogy váltakoznak, és tegye fel a pengét a késekkel. Csak miután helyesen elhelyezte az edényeket, bekapcsolhatja a gépet.

Az edényeket a mosogatógépbe töltjük

Hogyan lehet és nem tud felvenni az edényeket a mosogatógépbe?

Ne felejtsük el, hogy a technika meleg vízzel mosja az edényeket, ezért tilos behelyezni:

Porcelán edények aranyszállal
 • Rozsdamentes acél elemek;
 • Asztali edények fából, gyöngyházból, ónból vagy rézből készült elemek;
 • Olyan minták vagy bevonatok, amelyek nem különböznek a termikus szilárdságtól;
 • Ragasztott tárgyak;
 • Antik ételek;
 • Műanyag elemek, amelyeken nincs megfelelő jelölés a befogadáskor;
 • Szivacsok és konyhai törölközők;
 • A kristály mosható, de óvatosan, mivel idővel felborulhat.

Válassza ki a megfelelő programot

Öblítő üzemmód PMM

A mosogatógép mosogatóprogramjai számos programot használhatnak. Az asszisztenshez mellékelt utasítás leírja a funkciók és funkciók egész sorát, amelyet meg kell ismernünk.

 • A legtöbb esetben egy jó eredmény egy szabványos program (gazdaság vagy eco) használatával érhető el. Ha az edények nagyon piszkosak, akkor az intenzív mosás rendszerét használják - jól elindul, de maximálisan fogyasztja a villamos energiát és a vizet, ezért jobb, ha éjjel indul a PMM.
 • A kényes módot különösen törékeny ételek - például poharak vagy kristály borospoharak - mosására tervezték. A kényes üzemmód a beépített hőcserélőt jelenti a gépben, ami elősegíti a vízhőmérséklet emelését az első öblítéskor.
 • Abban az esetben, ha teljesen más edényeket gyűjt a mosogatógépbe, érdemes egy gyengéd módot is bevenni.
 • A gép 1,5 órán keresztül vagy 1 órán keresztül mosogatja az edényeket egy standard programban. A ciklus befejezése után az edények forróak lesznek, ezért várjon még egy negyed órát az ajtó kinyitása előtt.
 • A botok megakadályozása érdekében először az alsó rekesz szabadul fel, majd a felső.
 • Vannak más szabályok is. Tehát minden mosás után a szűrőket tisztítani kell. És a külső felületek kezelésére használjon nedves szivacsot. Szükséges továbbá a járókerekes fúvókák időszakonként történő tisztítása, megakadályozva, hogy elduguljon és tisztítsa meg a gépet a méretaránytól, ha még kialakul.
1
1 Звезда2 Звезды3 Звезды4 Звезды5 Звезд
Loading...
Like this post? Please share to your friends:
Leave a Reply

9 + 1 =

;-) :| :x :twisted: :smile: :shock: :sad: :roll: :razz: :oops: :o :mrgreen: :lol: :idea: :grin: :evil: :cry: :cool: :arrow: :???: :?: :!:

map