Kako izbrati popoln aparat za kavo

Kako izbrati popoln aparat za kavo

Kako izbrati aparat za kavo ali aparat za kavo

Izbira aparata za kavo za hišo je odvisna od proračuna, preferenc okusa in celo življenjskega sloga vas in vašega gospodinjstva. Najprej vam ponujamo 4 vprašanja, ki vam bodo pomagale pri odločanju o vrsti opreme, nato pa boste izvedeli več o aparatu za kavo / aparatu za kavo, ki vas zanima.

 1. Koliko kave piješ? To je prvo vprašanje, preden kupite aparat za kavo ali aparat za kavo. Če želite piti nekaj velikih vrčkov naenkrat ali imate veliko družino, potem morate izbrati napravo, ki lahko pripravi velike količine pijače. Časovno preizkušen aparat za kapljanje je idealen za ta namen, saj lahko večina od njih vre v 10-12 skodelic na cikel. Vendar, če porabite samo eno skodelico hkrati, potem potrebujete stroj, ki pijača deli kave.
 2. Kakšna kava vam je všeč? Ljubitelji kave so tako raznovrstni kot sorte sami, in vsaka vrsta je na voljo lasten kavni avtomat / aparat za kavo. Na primer, francoski tisk bo zadovoljil pravi gurman, saj ohranja vse odtenke žitnega okusa boljši od drugih. Geyser kava ustvarjalci bodo idealni za ljubitelje močne kave. Ventilatorji mlečnih napitkov (kapučino, latte, kakav itd.) Morajo kupiti aparat za kavo s kapsulami ali avtomatsko aparat za kavo s kapučino. No ljubitelje espresso so priporočljivi espresso stroj rožica tipa.
 3. Kako in kdaj pijem kavo? Če zjutraj preživite najpogosteje v naglici in razburjenju, kavni avtomat z vrčem z dvojnimi stenami iz nerjavečega jekla vam bo omogočil, da hitro pripravite kavo, ne pa takoj, ko pa ste pripravljeni na to. Poleg tega si lahko izolirane skodelice s pijačo in del kofeina na cesti ali je že na delu.
 4. Kako velika je moja kuhinja? Odločite se za mesto, ki ga lahko dodelite za aparat za kavo, in morda za samostojno mleto kavo. Če ni veliko prostora, morate poiskati kompakten model z vgrajeno mazalko za kavo.

Zdaj, ko ste odgovorili na ta štiri vprašanja, poglejmo vrsto kavnega aparata, ki vas podrobneje zanima.

Aparat za kapljanje kave

To je verjetno najbolj pogost tip kava po vsem svetu, ker so tako preprost za uporabo, poceni in enostaven za uporabo. Kapljično kavni aparat lahko pivo 12 skodelic do približno 5-10 minut. In čeprav dobijo slabe ocene od strogih poznavalcev za kakovost kuhanja, za tiste, ki imajo radi kavo "ameriški" in ne espreso, ne pijejo nobenih odličnih sort vsak dan, bo odličen kavni avtomat.

Aparat za kapljanje kave

Ta "delovna žaga" je idealna izbira za velike družine in amaterje "Americano" (kava v velikem vrču in ne tako močna kot espresso)

Načelo delovanja: V vodi segreva voda v filter z mleto kavo, nato pa pijača pade v vrč.

Kako uporabljati aparat za kapljanje kave: vse, kar morate storiti, je, da napolnite rezervoar za vodo, nalijte tale zrn v filter, pritisnite nekaj gumbov in voila, vaša kava je pripravljena!

Kako izbrati aparat za kapljanje kave:

 • Zaželeno je, da je rezervoar za vodo odstranljiv, ne vgrajen, tako da ga lahko očistite.
 • Višja je moč naprave, hitrejša kava se pripravi. Po drugi strani pa je daljši čas kuhanja, večja je kava.
 • Filter v aparatu za kapljanje kave je lahko papir (za enkratno uporabo) ali najlon (izdelan za 60 ciklov). Papirni filtri so dobri, ker so vrženi skupaj s podlago za kavo, bolje je filtrirati pijačo, vendar to počnejo dlje, poleg tega jih je treba kupiti ločeno in vedno na zalogi.
 • No, če bo vaš izbran model zagotovil ogrevanje jug za vzdrževanje temperature končne pijače. Ta funkcija je praviloma za dražje kavo (od 2500 rub.).
 • Kavni aparat za kapljanje lahko vsebuje samo filter za kavo, pa tudi filter za vodo.
 • Upoštevajte tudi možnost "Drop-stop". Zahvaljujoč temu, ko odstranite vrč na paleti, ostane kava iz filtracijskega dela naprave ne kaplja.
 • Nekateri modeli vam omogočajo, da prilagodite moč pijače, kar je vedno dobro.
 • Primerno je, ko se merilna lestvica izračuna v mililitrih in ne v skodelicah, kot se pogosto zgodi. Preden kupite kavni avtomat, se prepričajte, da je na rezervoarju in v vetru potekalo postopno kalibriranje.
 • Stekleniček mora biti opremljen z robom, ki je namenjen zaščiti posode.
 • Za dve osebi lahko kupite mini-model, ki hkrati služi kavi v dveh vrčjih, ne v enem vrču.

Cene: najbolj preprosti modeli lahko stanejo od 1000 rubljev, kava ustvarjalci razreda "premium" - od 2500 rubljev.

V naslednjem videu si lahko ogledate pregled 4 modelov vrste kapljic kave.

Gizerjev kavni avtomat

Dober stari način priprave kave v kozarcu za gejzir na peči še vedno ostaja priljubljen med kavarnami. Razlog za to je v poceni in preprostosti zasnove in seveda v moči pijače, za katero se izkaže, da to doseže.

 • Kava iz gejzirskega kavnega aparata je nekoliko bolj bogata z okusom kot kava iz aparata za kapljanje kave, vendar še vedno ni boljša od espresso stroja.
 • Gizerjev kavni avtomat na peči
 • Kavni aparat Geyser s kavo
1

Pomanjkanje gejzirskih kavnih loncev je, da jih je treba med pripravo kave in majhno prostornino rezervoarja. Pravzaprav je stroj za kavo gejzir naprava za eno ali dve osebi. Pripravite več skodelic kave za goste bo precej težko. Toda za varjenje pijače, ki je manjša od količine, ki jo zagotavlja proizvajalec, tudi ne bo delovala.

Načelo delovanja: Ko spodnji del kruha vre vode, pod tlakom v srednjem delu naraste mleto kavo, prehaja skozi to in na koncu pijača pride na vrh kavnega lonca.

Kako uporabljati stroj za kavo gejzir: napolnite spodnji predel z vodo in napolnite sredino s kavo (srednje grundiranje), nato sestavite dele aparata za kavo in ga postavite na peč. Po 3-4 minutah, takoj ko parna voda pride iz šobe ali začne šumiti zvok, odstranite kavni lonec s plošče in uživajte v pijači. Glavni trik je, da ne preveč počiva kave in ne prinaša na vrenje, drugače bo okus postal grenak.

 • Električni aparati za kavo pa ne zahtevajo niti plošče, se segrejejo in samodejno ugasnejo.

Kako izbrati stroj za kavo gejzir:

 • Volumen je prvo merilo za izbiro gejzirskega aparata za kavo. Upoštevajte, da je ena "italijanska" skodelica, ki se najpogosteje meri s količino loncev za kavo, samo 50 ml, to je le četrtina standardne skodelice.
 • Stopnja pripravljenosti pijače je primernejša za ugotavljanje, ali je žarnica steklena in ne kovinska.
 • Funkcija vzdrževanja temperature kave vam daje priložnost, da ne pijete vroče pijače takoj, ampak v 30 minutah po njegovi pripravi.
 • Pri indukcijskem kuhalniku je treba kupiti kavni lonec, posebej zasnovan za ta namen.
 • Ročaj naprave mora biti iz toplotno izolativnega materiala.

Cene: 1200-4000 rubljev (cena standardnih gejzirskih kavarn) in 4000-8000 rub. (stroški električnih modelov).

Kavni aparat za rog (polutomatski espresso stroj)

Na aparatu kuhajte idealen espresso, kapučino ali latte, ki se imenuje tudi polavtomatsko ali ročno. Takšen agregat je drag, vendar zaradi bolj učinkovite ekstrakcije kave potrebuje tretje manj zrn.

Espresso stroj

 • Stroji Carob espresso so ločeno stoji in vgrajeni v kuhinjski set.

Načelo delovanja: V polavtomatsko kavni avtomat za napitke varijo ne vrelo vodo in paro, ki poteka skozi plast razloga, utrjenega v stožec kave pod visokim pritiskom (9-15 bar).

Mleto kavo v rog

V mnogih pogledih je okus espresa iz rožice odvisen od tega, kako je bila mulja kava stisnjena v rog. Mimogrede, lahko poskusite z okusom pijače, s spreminjanjem sile pritiska na temperaturo

Kako uporabljati rožnati espresso stroj: najprej morate napolniti kotel z vodo. Nato mleto kavo vlijete v posebej zasnovano rog (Holder, Port Filter), ročno je napolnjena z tempera v "tableto" in vstavljena v pivovarsko skupino. Nato morate zagnati avtomobil in počakati približno pol minute, ko bo pijača izlije v vnaprej pripravljeno skodelico.

 • Večina espresso stroji lahko pripravite ne samo espresso, ampak mlečno peno za kapučino ali latte z roko (Pannarello) ali avtomatichegokogo spumatore ki stepeno paro mleko (glej wiki).

V naslednjem videu lahko vidite, kako narediti kapučino s polavtomatskim aparatom za kavo z ročno kapucijsko kartušo panarello.

Kako izbrati aparat za kavo (polavtomatsko):

 • Hupa v espresso stroju je lahko kovinska ali plastična. Kovinski rog ni samo varnejši, ampak tudi boljši za ekstrakcijo kave. Espresso, pripravljen v plastičnem filtru, bo šibkejši.
 • Naprava mora imeti možnost samodejnega pregrevanja, ki podaljša življenjsko dobo enote in vas ščiti pred opeklinami.
 • Zaželeno je, da ima ročni aparat za kavo funkcijo vzdrževanja temperature končne pijače.
 • Prisotnost dveh črpalk vam omogoča, da hkrati pripravite kapučino in espresso.
 • Naprava za kavo mora imeti pladenj za kapljanje.
 • Koristna možnost za rožmarin kavo je možnost pivovarjenja ne samo tleh, ampak tudi piškoti (na sliki). Chalda - "tableto" filtracijskega papirja in "polnjenje" deljene zemlje in stisnjene kave. En podaj ustreza 1 skodelici pijače. Espresso, kuhano iz chalde, je zelo okusen in proces krušne kave postane lažji.
 • Chalda v rog
  Chalda v rog
 • Chalda
  Chalda

Cena: od 8 do 70 tisoč rubljev, odvisno od kapacitete, prostornine rezervoarja za vodo in funkcionalno.

Avtomatski aparat za kavo

Če prejšnje vrste aparatov za kavo zahtevajo vašo udeležbo / nadzor, lahko avtomatski aparat za kavo praktično brez tebe varuje popoln pijačo. Pri tem opravlja celoten cikel dela - od mletja zrne kave do samočistila. Edina pomanjkljivost avtomatskega aparata za kavo - visoka cena (v povprečju - 650 USD).

avtomatski aparat za kavo

 • Postopek priprave 1 porcije (od mletja do razlitja) traja le 30-40 sekund.

Kako uporabljati avtomatski aparat za kavo: vlijemo v zrnje kave, prelijemo vodo, izberemo moč pijače, nastavimo želeno število delov in vklopimo enoto. Po pol minutah bo vaš idealen domači espresso pripravljen.

Spodaj je video pregled popolnoma avtomatskega aparata za kavo kategorije srednje kategorije CAFFITCOM.

Kako izbrati samodejni aparat za kavo: v resnici so vsi avtomatski aparati za kavo podobni in skoraj enako dobro kuhamo kavo. Modeli različnih cenovnih kategorij se razlikujejo samo glede na obliko, velikost in nabor funkcij.

 • Tako na primer najcenejši aparat za kavo v letu 2016 Philips Series 2000 HD8649 nima regulatorja trdnjave, kuharja samo žitno kavo in samo espreso (vendar lahko ročno izdelate mlečne napitke z vgrajenim kapucinom). Toda eden od najbolj dragih strojev za kavo za domačo DeLonghi ESAM 6904 ima LCD zaslon, gumbi na dotik občutljiv, dva Fuser omogoča izbiro višine pene in lahko tudi kuhamo v vročo čokolado s pritiskom na gumb. Vendar, kava pa pivo približno enake kakovosti in z enako hitrostjo.

Zato morate izbrati enoto, ki temelji na razmerju med ceno in funkcijo. Pod "drugimi enakimi pogoji" je treba dati prednost stroj s kovinskim ohišjem, keramično kavni mlinček, višjo višino skodelice, večji pritisk in moč. Pred nakupom poskrbite za kapucinsko cev, odprite / zaprite posodo za vodo / žito / pecivo in pritisnite gumb.

Cene: od 20 tisoč rubljev.

Stroj kapsule

Kava za kavo je najboljša izbira za tiste, ki radi pijejo espresso in pijejo s peno, vendar ne želijo: porabiti veliko denarja za nakup aparata za kavo, samostojno kuhati kavo v kateri koli kavni aparat ali samo ne želite čistiti delov.

 • Naprave za kavo so namenjene za pripravo kave samo iz serijskih kapsul in kalde. So zelo priročne tako pri pripravi pijač in pri čiščenju. Če želite napravo redno vzdrževati, potrebujete le enkrat vsake tri mesece, da zaženete cikel "kuhanja" s posebno čistilno tableto.

Stroj kapsule

Vendar pa stroji za kavo s kapsulami lahko najprej varijo samo en čašek na cikel, in drugič, nekoliko omejujejo izbiro sort (čeprav obstaja veliko vrst kapsul). In tretjič, zahtevajo nakup kave v specializiranih trgovinah. Poleg tega je pena za kapučino in latte izdelana iz mleka v prahu in pakirana tudi v ločeni kapsuli. Izkazalo se je, da boste za pripravo kapučina morali uporabiti dve kapsuli, ki niso preveč ekonomični. Okus teh pijač seveda izgubi pijače iz naprave za kavo.

Načelo delovanja: kapsula je prebodena, kava se zmeša s tokom zraka, nato v predelku s kavo pride pod vodo pod visokim pritiskom.

Kako uporabljati aparat za kavo s kapsulami: vse kar morate storiti je, da kapsulo vstavite v poseben prostor, napolnite rezervoar z vodo in pritisnite gumb za zagon.

Kako izbrati kavo za kavo: nasvete za izbiro aparata za kapsule in samih kapsul, ki jih lahko izveste iz naslednje video zgodbe.

Toda videoposnetek popularnega modela kapsule Nescafe Dolce Gusto krups kp 2205 melodija 3.

Cena: 3000-19000 rub.

In končno, ponujamo, da si ogledate splošni video o tem, kako izbrati pravo kavo / aparat za kavo za dom.

Glejte tudi: 12 nasvetov za izbiro proizvajalca kruha za vaš dom.

1
1 Звезда2 Звезды3 Звезды4 Звезды5 Звезд
Loading...
Like this post? Please share to your friends:
Leave a Reply

2 + = 5

;-) :| :x :twisted: :smile: :shock: :sad: :roll: :razz: :oops: :o :mrgreen: :lol: :idea: :grin: :evil: :cry: :cool: :arrow: :???: :?: :!:

map