Čiščenje pomivalnega stroja v 7 korakih

Čiščenje pomivalnega stroja v 7 korakih

Čiščenje pomivalnega stroja v 7 korakih

Sprva se morda zdi, da pomivalni stroji ne potrebujejo posebne skrbi, ker izgledajo čisto nekaj časa. Dejansko pa je z vsakim pralnim ciklusom delovni deli neizogibno onesnažen z obarjanjem trdne vode, ostankov hrane in detergentov. Scum in plošča maščobe postopoma povzročata lomljenje ali neučinkovito delovanje. Zato je čiščenje pomivalnega stroja (v nadaljnjem besedilu PMM) glavni pogoj za njegovo dolgoročno delovanje.

Ugotovimo, kako očistiti pomivalni stroj v 7 preprostih korakih doma. Vendar ne pozabite, da je to primer celotnega nabora postopkov, ki jih seveda ni treba v celoti izvajati. Poleg tega je treba redno izvajati nekatere postopke, nekatere pa le, če se pojavi problem.

Korak 1. Operite cedilo

Začnimo s čiščenjem mrežnega filtra, ki ga je treba očistiti enkrat na teden. Navsezadnje je dovolj hitro oblikovala ploščo maščobe, ki zamaši majhne celice, kar povzroča neprijeten vonj, in kar je najpomembneje - puščanje.

Čiščenje sita

Če želite odstraniti filter, spodnjo košaro previdno odstranite in razstavite, kot je prikazano na zgornji fotografiji. Ekstrahirani filter je treba sprati pod vodo z običajno tekočino za pomivanje posode in ga zamenjati.

Korak 2. Čiščenje rezil

Sedaj bomo očistili rezila (rotorja ali rotorja), ki jih tudi očistimo, ko se umazanijo. Lahko se zamašijo z ostanki hrane ali lestvice. Če se to zgodi, je treba vse nože odstraniti in sprati izmenično, luknje pa očistiti z zobotrebcem, kot je prikazano na naslednji fotografiji.

Čiščenje ročic pomivalnega stroja

Po montaži se morajo dobro vrteti, če se to ne zgodi, potem je treba očiščiti desko in osi očistiti.

Korak 3. Očistite tesnila

Tesnilo vrat je treba očistiti vsakih 6 mesecev. V ta namen kupimo specializirani izdelek, ki ga priporoča proizvajalec pomivalnega stroja.

1

Čiščenje tesnil za pomivalne stroje

  • Prostor med tesnilnimi obročki je primerno očiščen z zobno ščetko.
  • Bolje je, da ne uporabite ljudskih zdravil, kot je citronska kislina, ker zaradi tega gumijasta obloga izgubi elastičnost, kar pomeni, da lahko PMM začne puščati.

Korak 4. Pranje "mrtve cone" in košare

V spodnjem delu vratih avtomobilov je "mrtva cona" - voda ne prihaja, in se smeti nabira. Ta del ne smemo pozabiti, da ga temeljito očistimo.

Čiščenje pomivalnega stroja

Plastični deli koša se enostavno in hitro očistijo s krtačo in detergentom za pomivanje posode.

Korak 5. Znebite se maščobe, plesni in rje

Zdaj morate odstraniti vse vidne umazanije, plesni, masti in rje:

  • Za odstranitev plesni boste morali uporabiti belilo. Vendar pa bo ta postopek nevaren za dele, izdelane iz nerjavnega jekla, zato je bolje, da se plesni ne razmnožujejo, redno sušenje stroja. Če želite to narediti, pustite vrata odprta tako, da je notranji prostor prezračen;
Čiščenje pomivalnega stroja
  • Odprava rje. Uporabite posebno orodje za odstranjevanje rje, vendar je pomembno tudi razumeti, zakaj pride do korozije. Tako lahko sčasoma barve na košare začnete lupiti, nato pa lahko posodobite premaz s posebnim tesnilom. In da voda ne vstopi v napravo z veliko vsebnostjo železa (na primer iz zarjavelih cevi), je treba na vhod vložiti filter;
  • V idealnem primeru je treba vsakodnevno izbrisati kamero, vrata, tesnila in PMM grobe filtra.

Korak 6. Stroj očistimo iz lestvice

Če želite odstraniti lestvico, je najbolje, da kupite poseben izdelek in z njim izvedete en kratek cikel pomivanja ali obratno, najmočnejši in dolg način pri najvišji temperaturi - to je odvisno od izbranega čistilca. Seveda mora biti stroj prazen.

  • Kakšno čistilo za pomivalne stroje naj izberejo? Najpogostejši pripomoček je čistejši od Finisha. Vendar pa obstajajo druge učinkovite tekočine, na primer iz HG, Soda sun, Somat, Topper in zdravilo Amway.
  • Ne priporočamo uporabe citronske kisline, ker lahko poškoduje tesnila. V skrajnem primeru se lahko pomivalni stroj očistiti s sodo in kis: nalijemo običajne skodelice 5% kis (razredčena če je 70% od bistva treba 1 žlica esence dodamo 13 žlic vode ...), nato dodamo tam ¼ skodelice pecilne sode in postavite steklo na zgornji polici (za vrči). In nato zaženite vozilo v običajnem programu brez pripomočkov.

Čiščenje pomivalnega stroja iz lestvice in masti

  • To čiščenje je treba opraviti enkrat v 3 mesecih.
  • Najpomembnejši nasvet - za preprečevanje obsega ne zanemarja redne uporabe soli, ker spremeni sestavo vode in ne dopušča kopičenja sedimentov.

Glejte tudi: Kako očistite pralni stroj iz umazanije in lestvice v 5 korakih.

Korak 7. Obrišite avto čisto

Po koncu cikla preprosto obrišite komoro pomivalnega stroja - če se pojavi umazanija, jih je treba enostavno premakniti.

No, to je vse, tvoj asistent je pripravljen za delo še enkrat!

Ponujamo vam tudi, da si ogledate naslednji video o vzdrževanju in preprečevanju kopičenja rudnin s pomočjo soli:

1
1 Звезда2 Звезды3 Звезды4 Звезды5 Звезд
Loading...
Like this post? Please share to your friends:
Leave a Reply

+ 64 = 70

;-) :| :x :twisted: :smile: :shock: :sad: :roll: :razz: :oops: :o :mrgreen: :lol: :idea: :grin: :evil: :cry: :cool: :arrow: :???: :?: :!:

map