Колко голяма трябва да е кухненската качулка?

Колко голяма трябва да е кухненската качулка?

размери на качулката за кухнята

Един от критериите за избор на качулка за кухнята е нейният размер. Те са различни, но тъй като те са стандартизирани, избора на подходящ модел няма да бъде труден, особено ако сте подпомогнати от компетентен продавач на консултанти. И все пак, някои правила и нюанси са по-добре да се знае преди да направите покупка.

Гама от аспиратори за кухня

Ширина на купола = ширина на плочата?

Ширина - това е първото нещо, което трябва да обърнете внимание при избора на размера на качулката, тъй като има значителен ефект върху ефективността на събиране на мастните частици, миризми, дим. Какъв размер трябва да е качулката над печката, така че дори когато работите в слаб режим и по този начин с по-малко консумация на енергия, износване и шум, тя все още е ефективна?

  • Фокусирайте се върху правилото: качулката трябва да бъде равна на печката и в идеалния случай - по-широка. Ако ширината на качулката е по-малка от плота или няма да бъде разположена над печката, но леко изместена, тогава качеството на пречистване на въздуха ще намалее значително;
  • Ако плочата не сте избрали, е необходимо да се съсредоточи върху разстоянието между кабинетите на стената, или размера на прикачения файл на модула, който е зададен построена през качулка. Ако пространството позволява, изберете качулка 60, 80 или 90 см.
Размери на капака и плочата

Кухненските аспиратори имат следните размери: 30 cm, 45 cm, 50 cm, 60 cm, 80 cm, 90 cm, 100 cm и 120 cm wide. Логично е, че обхватът на размера на плочата или вградената плоча е почти еднакъв. Най-често срещаната ширина на купола е 60 и 90 см, защото при този размер те са най-подходящи за стандартна чиния с четири горелки. Но общите качулки с чадър от 100 и 120 см ще трябва да се търсят, тъй като търсенето за тях е малко, защото това не е кухня, а професионални модели.

Наклонена рампа под ъгъл 45 °

Трябва да се съсредоточите върху размера на работната повърхност на отработените газове, а не върху размера на качулката. Често се случва самият купол да е широк, но работната повърхност на отработените газове е малка. Пример за такъв екстракт отдясно.

Вграденият модел, в този случай, ще бъде по-практичен благодарение на плъзгащия елемент, който увеличава зоната на улавяне.

Вграден екстрактор с прибиращ се филтър

И на следващите снимки можете да видите колко голям вграден капак може да бъде вляво - модел с ширина 30 см.

Вградени размери на капака

Дълбочина на купола и вграден модел

Капачка на купола

Дълбочината на качулката е толкова важна, колкото и широчината й, както вече беше отбелязано, колкото по-голяма е площта на работната прибираща се повърхност, толкова по-ефективно е почистването на кухненския въздух. Стандартните параметри отговарят на типични дълбочина ширини е :. 30, 45, 50, 60, 80, 90, 100, 120 cm дълбочина изпускателната работната повърхност трябва да бъде равна или по-голяма от дебелината или плочи вграден котлон. Куполът може да бъде по-голям от дълбочината на монтираните модули, но не повече от дълбочината на плота на масата.

Но дълбочината на качулката за монтаж е регулируема, но корпусът й, разбира се, трябва да съответства на дълбочината на кухненските шкафове, както е показано на снимката по-долу.

Дълбочината на вградения аспиратор съответства на размера на окачените шкафове

Каква трябва да бъде височината?

1

Качулките за кухнята са различни и на височина. Максималната височина на купола е 125 см.

Следните снимки показват примери за устройства с различна височина (превъртете надясно).

  • Извличане на голяма височина
  • Стандартен амортисьор
  • Качулки с различна височина
На каква височина трябва да окачим качулката

Височината на уреда задължително се избира в зависимост от общата височина на помещението и височината на кухненския комплект. Разстоянието на безопасност се регулира от минималното разстояние между повърхността на отработените газове и плочата. Като правило тази стойност е равна на 65-75 см. Намаляването на тази стойност е затруднено от запалване и влошаване на техниката поради постоянни високи температури. Вграденият или куполният капак трябва да бъде разположен на повече от 65 см от електрическата печка, а за газовите печки тази стойност е 75 см.

Монтажни характеристики

Изборът на място за инсталиране е пряко повлиян от дизайнерските характеристики на модела, който харесвате. Стенните или таванните конструкции не са скрити от шкафовете и са монтирани точно над плочата, със специални маскировъчни кутии, често използвани за въздухопровода. Но моделът за вграждане ще изисква производството на подходящи мебели.

Моля, обърнете внимание, че за монтажа на аспиратора, тръбите, гнездото и електрическия кабел са необходими тръбопроводи, монтажни елементи и закрепващи елементи. Не го правете без канал - може да бъде гофрирана тръба или гладкостенна втулка.

Коя тръба за рисуване е по-добра

Вълновите тръби се различават по това, че могат да бъдат огънати под всякакъв ъгъл.

Имайте предвид, че не се допуска огъване на канала над 90 градуса.

Не забравяйте, че има специални кутии, които правят възможно скриването на въздуховодите, за да се интегрират комуникациите във всеки кухненски дизайн.

Диаметърът на тръбата зависи от това колко отвор освобождаване в къщата, и дължината на тръбата се определя в зависимост от разстоянието на устройството от отвора в стената или от вентилация на шахтата.

Ако става въпрос за инсталиране на вграден аспиратор, всичко трябва да се извърши в съответствие с инструкциите за монтаж. Основните критерии за инсталиране на устройството за инсталиране са:

  1. Чекмеджето на устройството винаги е видимо;
  2. Изходът винаги е свързан към отвора.

Ако няма възможност за такова свързване или въздухоразпределителните тръби не могат да бъдат положени, тогава може да бъде инсталиран модел за рециркулация - сред тях има и възможности за интегриране.

1
1 Звезда2 Звезды3 Звезды4 Звезды5 Звезд
Loading...
Like this post? Please share to your friends:
Leave a Reply

4 + 2 =

;-) :| :x :twisted: :smile: :shock: :sad: :roll: :razz: :oops: :o :mrgreen: :lol: :idea: :grin: :evil: :cry: :cool: :arrow: :???: :?: :!:

map