Kako pridelovati zeleno čebulo doma

Kako pridelovati zeleno čebulo doma

Kako pridelovati zeleno čebulo doma

V poletnem in zimskem času je tako kul, da je vedno na voljo sveža zelenjava, npr. Lok z lokom. Konec koncev je tako pogosto potrebno za solate in pite, in je zelo enostavno, da ga rastejo neposredno na okensko steklo. V tem gradivu boste našli 2 korak za korakom navodila, kako pridelati zeleno čebulo doma na vodi ali v tleh.

Metoda 1. Kako do čebule v zeleni vodi

Zdi se, da je ta način pridelave čebule doma tako preprost in znan vsem, ki ne zahtevajo niti navodil. Samo glavo moraš postaviti v vodo in počakati na žetev. Vendar ima ta metoda dva problema - hitro razpadanje zelenjave in videz neprijetnega vonja. Da bi te stroške čim bolj zmanjšali in pospešili proces rasti, predlagamo, da zrasli na čebulo z naslednjimi naprednimi navodili.

Kaj potrebujete:

 1. Redna žarnica iz trgovine. V idealnem primeru je bolje, da z majhnimi puščicami vzamete že narezano čebulo. Vendar pa je vsak lok srednje velikosti, glavna stvar je, da je glava tesna in zdravo.
 2. Steklo ali kozarec z majhnim vratom.
 3. Vztrajna voda.
 4. Aktivno oglje 1-2 tablete.

Navodilo:

1. korak. Najprej morate pripraviti žarnico za prisilitev. Za to pre-čiste olupke čebule iz zgornje plasti, da predre root skodelico nabodalo in narežemo konico na glavo 1-1,5 cm, kot je prikazano na sliki (če je že vzklila lok, da ni potrebno, da bi prekinil vrh).

Priprava čebule pri siljenju vode

Priprava čebule pri siljenju vode

2. korak. Nato moramo čisto toliko znižati čebulo v vsebniku vode, da voda pokriva le korenino. To je potrebno, da čebulo vzame korenine, vendar jih bo sprostilo v enem dnevu.

3. korak. Po enem dnevu, ko ima čebula korenine, lahko nekoliko izpraznite vodo iz stekla, tako da voda pokriva samo njih in se ne dotika skodelice. Ta preprost trik bo omogočil, da čebula ne grize in ne povzroči neprijetnega vonja.

4. korak. Ostanek je samo počakati 2 tedna in v tem času redno spreminjati vodo. Ko perje raste približno 15 cm, bo čas za žetev.

Izvlečena čebula

Izvlečena čebula

Nasveti in triki:

 • Če želite čebulo še dlje, dodajte 1-2 tablete aktivnega oglja v vodo.
 • Če želite kalijo veliko čebulo doma, medtem ko se porabi najmanj truda, ki jih lahko kupite v trgovini hidroponično napravo "Onion sreče." Deluje kot sledi: glave 20 se vstavi v vdolbinice je vsebnik napolnjen z vodo, nato kompresor ustvari okolje zrak-voda. Zaradi dejstva, da je koren skodelica skoraj v stiku z vodo, so žarnice ne gnilobe in korenine zaradi zasičenosti kisika dobimo 2 pridelkov na mesec dolžino 30-40 cm.
1

Hidroponska rastlina za nabiranje čebule

Hidroponska rastlina za nabiranje čebule

 • Zelo priročno je, da na okenski polici vzamemo samo ducat žarnic v embalaži iz jajc. Za svoje roke za izgradnjo "hidroponično namestitev", samo treba razdeliti posodo na dve polovici, reši celicah zgornjega "listo" luknjo, in spodnji "predal", napolnjene z vodo in nepotrebne polt cut. Potem zložite dva dela drug na drugega in med njimi postavite lesene škrobe, kot je prikazano na spodnji sliki.

Kako pridelovati zeleno čebulo

 • Po istem principu lahko raste svoje roke na okensko polico in kupljene porove v trgovini. Če želite to narediti, odrezani od korenin belega perja (na sliki spodaj), in jih nato postavite v posodo z vodo z globino 1 cm. Pustite korenine za 2 tedna v vodi, ga spreminja od časa do časa (po možnosti vsak dan). Vendar pa je teden dni po destilaciji, ko bo prišlo do poganjki, por mogoče presaditi v zemljo.
 • Kako rastejo pecivo v kozarcu z vodo
 • Kako rastejo pecivo v kozarcu z vodo
 • Kako rastejo pecivo v kozarcu z vodo

Metoda 2. Kako se čebulo na zelenju v zemlji

Rastoča čebula na pero v hiši je najboljša v tleh in ne v vodi. To je skoraj tako preprosto, vendar lahko žarnica prinese vsaj 2-krat, stoji 1-2 meseca in hkrati praktično ne oddaja vonja. Poleg tega, če ste repo v lepi lonec, bo vaš mini vrt tudi okrasite okensko steklo.

Kaj potrebujete:

 1. Tla. V zimskem času lahko kupite primeren premaz v trgovini (npr. Lahko je mešanica za kaktuse z visoko vsebnostjo peska ali samo univerzalna tla), poleti pa vzemite zemljo iz najbližje zemlje.
 2. Nekaj ​​malih zdravih čebulic, po možnosti ne sveže, vendar je ostalo nekaj mesecev in spustilo ohrovt. Če hočeš, lahko gnezdiš gnezdo na nogah, potem pa boste morali počakati na perje in ne boste mogli uporabljati kaljenega semena že drugič. Druga možnost za čebulo - por. Najprej je treba kaliti v vodi 7 dni (kot je opisano v prvem navodilu) in šele nato presajeno v tla.
 3. Zabojnik, lonec ali kateri koli drug vsebnik primerne velikosti.
 4. Vztrajna voda za namakanje.

Navodilo:

1. korak. Z izbranimi repa odstraniti eno zgornjo plast lupine odrezani brez rokavov 1-1,5 cm (če žarnice brez mikrobov) in nato namočena koreninah skodelico za nekaj ur ali več za toplo vodo, tako da so nekoliko kalijo. Vse te tehnike bo pospešila rast perja.

2. korak. Medtem ko so žarnice namočene, pokrivajte tla s globino 4-7 cm v posodi.

3. korak. Zdaj so žarnice ali mreže posajene vsake 2 cm, vendar brez penetracije. To je, tako da se le tleh korenin glave dotikajo tal. Ne pozabite, da se manjša žarnica dotika zemlje, manj verjetno se bo začela gnitati. Ko posadite vse čebule, nalijte zemljo z malo toplo vodo, tako da se tla nekoliko rahlo navlažijo, čebula pa ne bo namočena.

 • Gojenje čebule na zelenicah v gurtu
 • Gojenje čebule na zelenicah v gurtu
 • Če želite gnezditi na pero, morate uporabiti ohlapno podlago in čebulo, da bi globoko 1-2 cm tesno medsebojno zasadili.
 • Če želite posaditi por, ga je treba kopati tudi v rahlo tla do globine 2 cm. Toda počakajte, da se žetev traja dlje - približno tri tedne.

4. korak. Takoj postavite čebelje postelje na okensko polico, to ni vredno: bolje ga je odstraniti v temnem hladnem prostoru za kalitev nekaj dni. Če ste posadili že položene in sproščene čebule, potem lahko storite brez te stopnje.

5. korak. No, to je vse. Zdaj ostaja le počakati nekaj tednov, ko zelenjava raste na 15 cm, in v tem času rahlo zalepite posteljo 1-krat v 3-4 dneh. Rezano perje na sredini žarka in ne preblizu čebule, potem bo imela poganjke, ki bodo kmalu prinesle naslednjo žetev.

Nasveti in triki:

 • Če želite prihraniti prostor na okenski plošči, lahko z lastnimi rokami ustvarite navpično posteljo. Če želite to narediti, si 5-litrski plastenko s stabilnim dnom, odrezani od vratu, naredite nekaj lukenj na dnu in zmanjšanje luknje v stenah v zamaknjeno v razmaku 3-4 cm (dobiš približno 4 sloje). Nato postopno napolnite steklenico s tlemi.
Sesanje žarnic v navpični postelji iz steklenice

Sesanje žarnic v navpični postelji iz steklenice

 • Ko prst doseže prvo stopnjo, ga postavite v luknje s sijalico, kot je prikazano na zgornji fotografiji, nalijte tla in ponovite korake za polnjenje steklenice na vrh. Steklenico postavite na ploščo in vodo 2 tedna vsakih 4 dni.

Sesanje žarnic v navpični postelji iz steklenice

Sesanje žarnic v navpični postelji iz steklenice

 • Por in čebulo se lahko goji na enojni postelji.
 • Druga skrivnost: v hiši je vedno sveže zelenje, v 2-3 posodah rastljemo čebulo, posajeno vsakih 10 dni. Potem boste dobili "vitaminski transporter".
 • Da bi pospešili proces rasti in izboljšali okus zelenja, se lahko zvečer in ponoči vrtna postelja na okenski plošči osvetli s fluorescentno svetilko. Ta nasvet je še posebej pomemben pozimi.
 • Tudi za večjo sočnost lahko periodično pršite perje, vendar tako, da se vlaga ne spusti na sami repi.
 • Poleti se prepričajte, da temperatura v območju okenskega praga, kjer čebula raste, ne naraste nad 30 °. V nasprotnem primeru bo pero prenehalo rasti. Za zaščito pridelka pred pregrevanjem lahko pladenj zavijete s folijo.
1
1 Звезда2 Звезды3 Звезды4 Звезды5 Звезд
Loading...
Like this post? Please share to your friends:
Leave a Reply

+ 5 = 9

;-) :| :x :twisted: :smile: :shock: :sad: :roll: :razz: :oops: :o :mrgreen: :lol: :idea: :grin: :evil: :cry: :cool: :arrow: :???: :?: :!:

map