10 съвета за подобряване на кухнята от 9 квадратни метра. m

10 съвета за подобряване на кухнята от 9 квадратни метра. m

10 съвета за подобряване на кухнята от 9 квадратни метра. m

Планиране на площ от 9 квадратни метра. метра - задачата, макар и не просто, но съвсем стандартна и решена. Този материал представя 10 съвета за това как да се оборудват и подреждат малко пространство, както и 30 снимки на модерен интериор от кухни с площ от 8,5 до 9 квадратни метра. метра за вдъхновение.

10 съвета за оборудването на кухнята 9 кв.м m

Съвет 1. Обмислете планирането в специална програма

Независимо мислене върху ремонта, оформлението и дизайна на кухнята 9 кв.м. метри, които заслужават да използват програмата 3D-дизайн. Това ще ви помогне да си представите бъдещата ситуация, да играете с мебелното обзавеждане, да планирате схемата на окабеляване и осветление, да видите колко различни текстури и форми ще изглеждат заедно.

Съвет: създаването на кухненски проект трябва да започне с мивка и печка (ако е газ), тъй като тези стратегически важни точки често са най-добре оставени на законните места.

От гледна точка на планирането на интериорното проектиране е много полезно да се състави колаж от материални проби (Material Board). За да направите това, вие трябва да фиксирате в борда купешки модели харесаха завеси дамаски и тапицерии, тапети, подови и стенни покрития, бои в А4 лист формат и така нататък. Така че можете да разберете как да се комбинират помежду си текстури и цветове , тъкани и декоративни материали в реалния живот.

Съвет 2. Спазвайте правилото на "работния триъгълник"

Когато проектирате бъдещата кухня, опитайте се да уредите мивка, печка и хладилник близо един до друг, но не твърде близо. Така че можете да създадете най-удобното място за готвене.

Съвет 3. Най-добрият набор - вграден и ъгъл, височина до тавана

Може би това е конфигурацията на слушалката, която ще ви позволи да запазите пространството в кухнята и да я използвате колкото е възможно по-ефективно. Пример за вградена и ъглова кухненска височина до тавана е представен в следващия слайдер за снимки.

 • Бежова кухня 9 кв. М. m
 • Бежова кухня 9 кв. М. m
 • Бежова кухня 9 кв. М. m
 • Бежова кухня 9 кв. М. m
 • Бежова кухня 9 кв. М. m

Интериорът на кухнята на 9 квадратни метра. метра в апартамента в "сталинка".

съвети:

 • за поставяне в ъгъла на мивката, удобно място за съхранение на неща и готвене, най-добре е да изберете комплект с трапецовидна ъглова подова стойка;
 • Домакинските уреди (включително хладилник) в малка кухня трябва също да бъдат вградени и да не са отделени, а след това единството на всички фасади ще направи интериора подреден.

Виж също: Кухненски дизайн в сталинка.

Съвет 4. Ако има желание и възможност, комбинирайте кухнята с балкон или съседната всекидневна

1

Ако трябва да ремонтирате кухнята 9 квадратни метра. метри, защо не в процеса на интегриране с хола или балкона? Да, реконструкцията не винаги е възможна и нейната хармонизация е доста обезпокоителна, но няма по-ефективен начин за увеличаване на кухнята.

Кухня 9 квадратни метра. м, съчетано с хола

Съвет: Ако ви харесва идеята за присъединяване към балкона към кухнята, но я "узаконяване" е трудно (или малко вероятно), тогава няма да може да разруши стената, а само прозореца и вратата на балкона, както е показано на снимката по-долу.

Пример за комбиниране на кухня с балкон

Съвет 5. Вместо люлееща се врата, инсталирайте плъзгаща се врата или ремоделирайте вратата в арка

Swing врата заема много място, така че прави ремонт в кухнята 9 квадрат. м, помислете за замяната му с по-компактна плъзгаща се конструкция. Също така можете да направите отново вратата в сводеста врата или просто да я оставите без врати, след като сте издали само платформите.

Арка в кухнята

Съвет 6. Подравнете пода, стените или тавана, опитайте да минимизирате помещението колкото е възможно по-малко

Подът е по-добре изравнен със саморазливна саморазливна хоросанка, отколкото с циментова замазка.

Що се отнася до тавана в кухнята в стандартната височина 2,5-2,7 м, е да се откаже от панти строителството, защото дори и с инсталацията на окачени тавани минимална загуба на височина ще бъде около 5-7 см. Въпреки това, понякога без панти строителство в малка кухня не е правя без. Така например, гипсова картонена кутия може да скрие под себе си въздуховод от екстракт и други комуникации, които затрупват пространство.

Съвет 7. Украсете интериора в ярки цветове

Ако реконструкцията и радикалните промени в кухнята не са част от вашите планове, можете да я увеличите визуално, декорирайки интериора в светъл или неутрален обхват. Бели, бежови, кремави, светли нюанси на синьо, сиво и зелено няма да заглушат светлината, да направят стаята по-просторна и дори по-фина. Примери за кухненски дизайн 9 кв. М. m в светли цветове в следващия слайд за снимки.

 • Кухненски интериор 9 кв. М м в светли цветове
 • Кухненски интериор 9 кв. М м в светли цветове
 • Кухненски интериор 9 кв. М м в светли цветове в класически стил
  Кухненски интериор 9 кв. М м в светли цветове в класически стил
 • Кухненски интериор 9 кв. М м в светли цветове с червени акценти
  Кухненски интериор 9 кв. М м в светли цветове с червени акценти
 • Кухненски интериор 9 кв. М м в светли цветове с червени акценти
  Кухненски интериор 9 кв. М м в светли цветове с червени акценти
 • Кухненски интериор 9 кв. М м в светли цветове

Съвет 8. Създайте еднообразно осветление

В кухнята 9 кв.м. m да не се мотае само един таван полилей - централната светлина ще създаде сенки и допълнително стесняване на стаята. Увеличаване на това ще помогне на допълнителни лампи, да речем, в трапезарията и, разбира се, в работата.

Съвет: Искате ли да украсите интериора на кухнята по съвременен начин? Дръжте полилей не в центъра на тавана, но точно над масата.

 • Пример за успешно осветление на кухнята 9 кв.м. m
 • Пример за успешно осветление на кухнята 9 кв.м. m

Съвет 9. Изберете функционална, но лека таблица

Сгъваемите маси са спасение за малки кухни, в които често се приемат гости. В този случай, имайте предвид, че таблиците и столовете са по-добре да избират белите дробове, както и по тегло и погледа.

съвети:

 • Най-компактната форма на масата за маса за хранене е правоъгълна или квадратна.
 • Ако често не приемате гости, рядко се ядете у дома и живеете сами или заедно, защо не слагате масата бар багажник? Това ще ви позволи да спестите повече пространство.
 • Между другото, можете да украсите трапезарията кухненски бокс, след това под седалката му можете да запазите нещата.
 • Кухненски ъгъл във вътрешността на кухнята 9 кв. М. m
 • Кухненски ъгъл във вътрешността на кухнята 9 кв. М. m
 • Кухненски ъгъл във вътрешността на кухнята 9 кв. М. m
 • Кухненски ъгъл във вътрешността на кухнята 9 кв. М. m
 • Кухненски ъгъл във вътрешността на кухнята 9 кв. М. m

Съвет 10. Украсете интериора, не го прекалявайте с декора

Изготвяйки интериора, имайте предвид, че:

 • За малките кухни е по-добре да избирате обикновени завеси от светъл едноцветен плат или с фин модел. Подходящи типове: римски, ролкови, щори, класически завеси без силна драперия.
 • Полилей в малка кухня е за предпочитане компактен и "ефирен", например, изработен от стъкло.
 • Стенни декорации в кухненски дизайн 9 кв.м. m са необходими в малки количества. Достатъчно е да украсите трапезарията с няколко снимки или картини, панел или часовник.
 • Останалата част от интериора трябва да присъства на минимум. Закритите растения в красиви саксии, свещ на масата, бонбони и няколко аксесоари на рафта ще съживят интериора, без да го претоварват.
 • Магнитите, донесени от пътуванията, често носят ненужно разнообразие и чувство за объркване към околната среда, така че е по-добре да ги събирате някъде другаде, а не в малката кухня.
 • Кухня Декор
 • Кухня Декор
1
1 Звезда2 Звезды3 Звезды4 Звезды5 Звезд
Loading...
Like this post? Please share to your friends:
Leave a Reply

17 − 16 =

;-) :| :x :twisted: :smile: :shock: :sad: :roll: :razz: :oops: :o :mrgreen: :lol: :idea: :grin: :evil: :cry: :cool: :arrow: :???: :?: :!:

map