Тухлички във вътрешността на кухнята - необичаен елемент на декор за необичаен дизайн

Тухлички във вътрешността на кухнята – необичаен елемент на декор за необичаен дизайн

Тухлички във вътрешността на кухнята - необичаен елемент на декор за необичаен дизайн

Тухла се използва навсякъде, а не само в капиталовото строителство. Не по-малко се прилага този материал в дизайна на интериора. Особено активните дизайнери използват естествени и изкуствени декоративни тухли в кухнята. Има асоциации с гореща камина, домашна и семейна топлина. Достатъчно е да разгледате снимките на шикозните трапезарии и кухни, използващи зидария, за да вдъхновите и да решите да направите такъв римейк вкъщи. Оказва се, че няма нищо сложно в това.

Какви стилове се срещат в зидарията

Модерен и стилен елемент на интериора - тухлената стена се намира в много стилове на декорация. Ако е необходимо, тя може да бъде написана по биологичен начин във всяка кухня. В зависимост от вида на зидарията, нейния цвят, форма, текстура е възможно да се оформят и представят една и съща стена по съвсем различни начини.

Индустриален романс - Стил на тавана

Един от най-популярните и популярни стилове днес е таванското помещение. Основните характеристики на таванското помещение в интериора са груби, необработени материали, изобилие от свободно пространство и светлина. Тухла е любим строителен материал на тавана.

дизайн

Възпроизвеждане на контраст - бели стени, оцветени блокове

тухлена стена

Всички материали се комбинират в един интериор

Тухлената стена в кухнята стил Loft изглежда много органична. Често с контрастиращ дизайн на стените дизайнери zonirujut пространство на кухнята. Например, тя може да бъде необработена тухлена зидария от пода до тавана в работната зона. Друг вариант - малка площ, разпределена в трапезарията.

кухня

Високата, тясна тухлена вложка визуално прави вече високия таван още по-висок

кухня

За големите стаи този стил е незаменим

Често тухлени блокове присъстват не само на стената, но и в дизайна на други елементи от кухнята. Най-често това са колони, бар брояч, кухненски остров. Така че ярката стена не излиза от картината. Но понякога има противоположна функция, като подчертава, че стои на фона на останалата част от кухнята.

вмъкнете

Дори малка вложка изглежда много впечатляваща

зидария

Зидарите съчетават апартаменти от първо и второ ниво

Държавният чар е стил на страната

Стилът на страната е бил популярен сред дизайнерите от дълго време и не се отказва от своите позиции. Естествени материали, елементи на народното творчество, занаяти, изобилие от текстил и декоративни малки неща ръчно изработени - това привлича стил на страната.

кухня

Разделяне на стената на две половини

мебели

Винтидж мебели и декоративно обзавеждане по блокове

Страната във френски стил - Прованс, перфектно съчетана с тухлени вложки в дизайна на стените на кухнята. Може да се използва естествена зидария, боядисана в бяло или имитация от керамични плочки, най-често пастелни тонове.

кухня

Модерна Прованс с използването на керамични плочки

кухня

Старите разрушени блокове изглеждат много естествени

На такава стена не е подчертана, тя не служи като контрастен елемент. По-скоро трябва да бъде ненатрапчив фон за ярки тематични акценти - пасторални картини, композиции от свежи цветя, отворени рафтове с керамични фигурки и други традиционни френски елементи на декорация.

тухла

На фона на зелено изглежда хубаво боядисани тухли

Американската страна се поддържа в червено-оранжеви тонове от естествено дърво и червена тухла. Материалите в кухнята в този стил трябва да бъдат необработени, естествени, с всички недостатъци и дефекти. Въображението привлича образи от старите западни, където може да се разгледа този интериор.

кухня

Кухня с камина в американски стил

Други популярни стилове в кухнята

Минималистичен, лек, лаконичен скандинавски стил е известен далеч отвъд родината му. Кухнята, проектирана по този начин, ще бъде просторна, функционална и практична, декор - колкото е възможно по-просто, без претенциозност. Тухлички във вътрешността на кухнята в скандинавски стил често се срещат.

1
кухненски интериор

Студен скандинавски интериор

кухня

Много бяла и контрастна стена

Класическият готически стил включва и тухлени елементи, по-специално в декорацията на стените. В кухнята в готически стил една стена или част от нея може да бъде зидария. Възможно е да се оформят отвори за прозорци или глинени зони. Стари стари тухли са добре дошли, понякога са напукани и почернели от време на време. Такава мрачна декорация наема наематели в древен средновековен замък.

кухня

Мрачен тон - визитна картичка в готически стил

Предимства и недостатъци при използването на зидария

Когато организирате дома си и особено кухнята, е важно да се обмисли не само външността, но и практичността на интериора, неговата функционалност и удобство. Не всеки се осмелява да разпредели в кухнята цялата стена под зидане. В естетически смисъл, да направите или да не поставяте зидарията в кухнята е въпрос на вкус за всеки човек, иначе този елемент на декор има своите предимства и недостатъци.

багажник

Бар брояч също са изправени пред тухла

Предимства на използването на тухли в интериора

Тухлена стена:

 • чудесен начин за зониране на пространството;
 • служи като ненатрапчив фон за всеки декор;

Brick:

 • евтин материал, не изисква допълнителни довършителни работи;
 • в трайността на този материал не може да се съмнява;
 • За да украсите стена с тухли в един ред със собствените си ръце, дори не можете да имате строителни умения;
 • Техническите свойства на тухла осигуряват топло и звукоизолация на кухнята.
престилка

Перфектен избор за завършване на кухненската престилка

Важно! Основното е да се използва довършването с дограма от тухли. Ако решите да спестите при завършването на всички стени и да ги оставяте сбъркани, е малко вероятно да постигнете ефекта на уюта и домашното обзавеждане. Всичко трябва да бъде умерено.

Недостатъци от използването на тухлени блокове

В допълнение към толкова много очевидни предимства, тухлените елементи, като елемент на декор в кухнята, имат своите недостатъци:

 • Тухла - не е най-практичният материал. Тъй като структурата му не е равномерна, прахът и мазнината се натрупват в шевовете от плочата. Тухлената стена ще трябва постоянно да се грижи;
 • на това, което да го спаси няма да бъде възможно - при осветяване. Естествената червена тухла не отразява добре и не разсейва светлината, поради това, че при недостатъчно осветление кухнята има мрачна атмосфера. Осветителните тела трябва да са с порядък по-голям от този при използването на други материали;
 • в допълнение към липсата на осветление, излишък от тухли в интериора може визуално да намали помещението, което го прави близо и мрачен.
дизайна на етажа

Дори на пода, този универсален материал е подходящ

Какво да се вземе предвид при декориране на стени с тухли

Ако сте вдъхновени от идеята да декорирате кухнята си с зидария, можете да я реализирате със собствените си ръце. В зависимост от вида на крайния резултат, който искате да получите, трябва да изберете материала и типа зидария, както и последващия дизайн на завършената зидария.

зидария

Древен съединител е най-добре оставен недокоснат

Избор на материал по състав

Ако стената, която планирате да направите тухла, е построена от тухли, помислете, че сте много щастлив. Всичко, което трябва да направите, е да почистите внимателно облицовката на екстериора и замърсяването: шпакловка, тапети, бои и т.н. Тя може да се извърши механично или химически - с помощта на специални средства.

интериора

В комбинация с изискани мебели и аксесоари, зидарията не изглежда грубо

Ако нямате истинска тухлена стена, ще трябва да излезете от ситуацията по различен начин. Декоративната тухла за декорация на кухнята е изработена от такива материали:

 • глина (керамични плочки);
 • варо-пясъчен разтвор (силикатна тухла);
 • варо-циментова смес;
 • гипсови и гипсови смеси.

Последният вариант, гипсът, се използва най-често за симулиране на зидарията в интериора. Формата, големината и структурата на плочките могат да бъдат много разнообразни. Дължината и широчината на гипсовите плочки повтарят параметрите на тези блокове, но дебелината им е доста малка - около 5 мм.

Навън, гипсовите плочи, имитиращи тухли, могат да бъдат не само традиционно червени. Цветовият диапазон е много широк: от естествено бяло за боядисване до сложни цветове от няколко нюанса с преходи в омбрената техника.

Структурата на гипсовите плочки също се различава. Гладка гланцирана - за любителите на класиката, рустикани за античността - за ретро снимки в интериора. Друг популярен тип декоративни довършителни работи е тухлички с разкъсани краища. Многостранните плочки изглеждат обемни и достатъчно оригинални. Свличането прилича на природен, "див" скалист бряг.

блокове

За да добавите разнообразие, използвайте блокове с различни нюанси

Друг полезен вариант - керамична плочка, симулираща тухла. Тя е лека, е по-лесно да лежи, изглежда толкова добре, колкото тухлената облицовка. С такава плочка е лесно да се работи. Плочките са покрити с глазура, за да се получи лъскав блясък. Но можете да изберете матова опция. Изглежда невероятно не само като престилка върху работната повърхност, но и като цялостна декорация на стена.

бяла повърхност

Блестяща бяла повърхност

Стенни панели от MDF с имитация на изработени блокове - опция за тези, които не искат да се занимават със стилизиране и запечатване. Завършените панели са достатъчно големи, за да се поберат в рамките на няколко часа. На пръв поглед е невъзможно да се разграничи реална тухлена стена от "фалшива".

дизайн

Бързо и красиво

Как да украсяват една тухла красиво

Естественият цвят на тухлата не винаги съответства на стила, който дизайнерът спазва. Можете да работите върху зидария, от това става по-интересно и необичайно. Най-простият вариант е да го покриете с ясен лак. След такива прости манипулации ще забележите, че тухла е играла с нови цветове, е възродена и подновена.

кухня

Покритието с лак ще предпази полагането

Популярен метод е боядисването на тухла в тона на останалите стени. По този начин стената със зидарията се отличава сред останалите само в нейната текстура, която сама по себе си е много интересно движение.

кухня

Бялата боя изглежда добре в кухнята

Поставяне на зидария във вътрешността на кухнята

За оригиналната стена успешно смесени в интериора, вие трябва да изберете не само от материала и вида на зидария, но също така и поставянето му в стаята. Местоположението на контрастен тухлената стена всичко в кухнята, ще зависи от настроението, нали тъмна или светла и просторна.

кухня

Много светлина в кухнята

Първото правило на лесен, ненатрапчив интериор е, че стената трябва да бъде осветена. По-добре е, ако се намира срещу прозореца. Комбинирайте няколко подходящи материала за довършителни работи. Най-добрата тухла е в хармония с други естествени материали - дърво, метал, камък. Друг добър съсед на този материал е бетон.

стена декор

Много дърво и оригинален декор на стената

Как да се грижим за декоративна зидария

Не е много трудно да се грижи за зидарията в сградата. Основното е да се почисти зидарията във времето от натрупания прах. Особеността на експлоатацията и грижата за тухла в кухнята е вероятността от сложни замърсители. Благодарение на порестата си структура, тухла има свойството да абсорбира всичко, което е било пролята върху нея.

отворени стелажи

Открийте рафтове на червен тухлен фон

Мазнините са особено опасни. Мазна петна, оставена на един глинен блок, може да разваля външния вид на цялата кухня. Ако такава ситуация е все още там, ще трябва да се място възможно най-скоро избършете с минерален спирт или други силни разтворители.

зидария

Масонството в кухнята изглежда винаги различно

Друг проблем - от навлизане на влага върху повърхността на тухла могат да действат солени белезникави петна, които причиняват много неудобства на собственика на кухнята. Безполезно е да се борим с тях, тъй като солта присъства в самия разтвор, върху който е поставена тухла. За да се отървете от сол петна е възможно с помощта на специални средства на базата на киселини.

Как да направите тухлена стена в кухнята

Полагане на стена от декоративни тухли със собствените си ръце няма да бъде трудно. Тъй като този дизайн не носи товари, най-важното е да се направи всичко красиво и подредено. Материали, които ще са необходими за работа:

 • плочки, имитиращи;
 • лепило за плочки;
 • шпатула;
 • ниво сграда.
шпатула

За да нанесете лепило, използвайте назъбена мистрия

Стъпка по стъпка, процесът на полагане на тухли на стената в стаята може да се опише по следния начин:

 1. За начало плочките са изложени "на сухо", без хоросан. Това се прави, за да се режат тези елементи, които ще бъдат около краищата, и да се определи дебелината на шева.
 2. Лепилото се нанася с назъбена мистрия върху основата. Тогава се полага първата тухла. Трябва да бъде внимателно подравнена. Ако зидарията в кухнята ви падне в ъгъла на стаята, ще трябва да започнете с нея.
зидария

Започнете с ъглите

 1. Когато се поставят няколко реда ъглови тухли, разтегнете низ, така че последващите елементи на реда да са равномерни.
 2. Между редиците се поставя турникет със същата дебелина преди последващото запечатване на ставите;
кухня

Широчината на шева трябва да бъде еднаква

 1. По същия начин, всички други серии се поберат. На всеки няколко реда трябва да се провери зидарията във всички посоки, като се използва ниво.

Важно! Лепилото, което действа по време на зидария и оцветява предната част, трябва незабавно да се отстрани със суха кърпа. След изсушаване това ще направи много по-трудно.

 1. Тогава следва процеса на свързване. Може да се прилагат различни методи: ставам в тапицерия, вграждане и др За да се изработват декоративни зидарии ставите, трябва да имат известен опит в тази област ..

Декоративните тухли в кухнята трябва да бъдат поставени добре, особено по отношение на фугиране и боядисване. За да изтриете лошо нанесената боя от зидарията е много трудно. Ето защо опитен майстор трябва да работи с декоративна тухла. Изберете дизайн опция ще помогне на дизайнера, и да реализира неговата идея - професионален строител.

1
1 Звезда2 Звезды3 Звезды4 Звезды5 Звезд
Loading...
Like this post? Please share to your friends:
Leave a Reply

70 − = 67

;-) :| :x :twisted: :smile: :shock: :sad: :roll: :razz: :oops: :o :mrgreen: :lol: :idea: :grin: :evil: :cry: :cool: :arrow: :???: :?: :!:

map