Строителен кухненски дизайн в японски стил: формулата за простота

Строителен кухненски дизайн в японски стил: формулата за простота

Строителен кухненски дизайн в японски стил: формулата за простота

Стилът на страната на изгряващото слънце в интериора днес е на върха на популярността. Много хора харесват кухня в японски стил. Това е идеален интериор за малка площ. След като оборудвате кухнята на японски в апартамента си, ще почувствате, че стаята изглежда почти два пъти по-голяма от преди.

Практическата и простотата са основните характеристики на японския стил

Кухнята в японски стил е практична и минимална по отношение на декора

Японците отдавна живеят в малки къщи, площта на техните апартаменти рядко надвишава 40 квадратни метра. Но японското жилище винаги изглежда просторно, благодарение на дизайнерските трикове. Не е лесно да въплъщаваме интериора на Япония в европейската кухня, но за да дадем настроението на страната на изгряващото слънце, дизайнът на тази стая може да бъде съден.

Konichiva: интериорни елементи в японски стил

Wabi и Sabi - основните дефиниции на японския стил

Wabi и Sabi - тези концепции намират своето въплъщение в традиционния японски интериор

Ключовите естетически категории в изкуството и начина на живот на Япония са концепциите на Уаби и Саби. С Wabi свързани морални правила и акценти върху един прост и строг вид красота, че е разумно сдържаност, практичност, няма излишък. Ето защо интериорът на кухнята в традиционния японски стил е минималистичен и монохромен. Обикновено фасадите на кухненските мебели без колони и арки, те са гладки или матирани, без никаква претенциозност. Симулираните преградни стени служат като ламели от тъмно дърво върху матирано стъкло. Те могат да служат като идеална имитация на прегради от оризова хартия.

Категорията Sabi означава смирение и самота, подчинение и скромност, архаична природа. Най-добрата украса на кухнята в японски се счита за антики. Основното нещо в кухнята в японски стил е простотата и функционалността.

Простота, функционалност, рационалност - основните характеристики на японския стил

Простотата на линиите, максималният функционализъм, рационалното използване на кухненския бокс - точно това подчертава японският стил

Кухненският интериор в японски стил означава максимална естествена светлина, минимални детайли, използване на естествени материали. Основното нещо в интериора е простотата и функционалността, защото кухнята не е просто място за готвене и ядене. Това е местообитанието.

Кухните в Япония разполагат с всичко необходимо, включително невероятно количество оборудване. Електрониката, която те трябва да следят всичко, контролира дори срока на годност на продуктите. Но обичайно е да се крият от любопитни очи в просторни шкафове, чиито врати са непрозрачни. Като цяло японците са пламенни противници на боклука навсякъде, включително в кухнята. Те смятат, че има нещо, трябва да има място за съхранението му. Няма място за съхранение? Така че, това нещо, от което не се нуждаете. С леко сърце, да се отървете от него, ако планирате да оборудвате апартамента си с кухня в японски стил. Много кухненски прибори визуално правят малка кухня дори по-малка.

Формулата на простотата и философията на Дзен: правилното обзавеждане в дизайна на "японската" кухня

Мебели за трапезарии в японски стил - простота и строгост

Само строги, прави линии, задържана елегантност, без гладки криви и сложни форми, в противен случай хармонията на стила ще бъде нарушена

Със сигурност трябваше да отидете в японски ресторант, където можете да видите ниски маси вместо обикновени маси и столове, а подложките на седалките заместват възглавниците. Страхотен начин за пестене на пространство. Но ако не сте готови да ядете закуска, обяд и вечеря на пода, можете да намерите достоен заместител на традиционните японски мебели. Нека това са обикновени маси и столове, но е важно те да са ненатрапчиви и компактни, като например маси и столове от ИКЕА. Избягвайте тежки масивни мебели, претрупват пространство, заемат цялото свободно пространство. Кухните в японски стил не се характеризират със спестявания на всеки сантиметър с цел оборудване на допълнителен шкаф или рафт в тази област.

Интериорът на кухнята в японски стил е близо до минимализма

Японският стил е близък в духа на минимализма, но има свой уникален чар

Какви мебели да изберем за кухнята? Идеални модулни мебели в бежово или светло кафяво дърво. Що се отнася до текстил, тя трябва да бъде лека. Платът е създаден, за да създаде усещане за стабилност и здравина. Често в традиционния японски интериор използвайте небоядисано дърво. Това се прави, за да се подчертае красотата на естествената му форма и структура. Изкуствени материали - пластмаса или пластмаса - табу за кухнята в японски стил. За мебели и декор е желателно да се използват само естествени материали. Това дърво, бамбук, юта, слама, стъкло, оризова хартия, сизал, глина, бельо или копринени тъкани.

39
Кухнята на Олса
OLYMPUS DIGITAL CAMERA
36
29
27
26
19
18
17
16
9
8
7
6
44
43
42
41
40
35
34
33
32
31
30
25
24
23
22
21
20
15
14
13
12
10
5
3
2
1
1
11
4
45

Кухня на изгряващото слънце: цветове и материали

Кухня в стила на Япония се характеризира с естествена цветова схема. Обичайно е да се използват в интериора кафяви и бежови, бели и млечни цветове. Като акценти, различните нюанси на зелено и червено са идеално пригодени. За да използвате прекалено ярки цветове, трябва да се третира внимателно. Включете ги в интериора може да бъде, но е важно да си припомните чувството за пропорция, за да запазите характеристиките на стила на страната на изгряващото слънце.

1

Работната зона в японската кухня обикновено се намира по протежение на една от стените. Ако е позволено пространство, дизайнерите препоръчват поставянето на мивката върху противоположната стена на прозореца. Трапезарията може да бъде кухненски бокс или в средата (кухня-трапезария).

За покриване на подове, ламинат или паркет е подходящ за лека дървесина. Стените и таваните се препоръчват да се покрият с гипсокартон за боядисване. Прозорците могат да бъдат украсени с къси завеси-панели. Това ще подчертае японския стил. Панелите на прозорците трябва да имат дължина до перваза на прозореца. Широчината на всеки панел е около 90 см. Ако прозорецът е много широк, панелите са подредени в ред един с друг, които се припокриват с няколко сантиметра. Японските завеси - плоски и твърди, имат перфектно равномерна форма.

Компромис между японския стил и руския манталитет - няколко декоративни елемента

Противоречията между японския стил и руското възприятие могат да бъдат изгладени, като се използват контрастни цветове и дискретни декоративни елементи

Кухненски интериор на японски: интериорни трикове на гейша и самураи

Дизайнът на тази кухня перфектно се вписва в традиционната керамика, растенията в японски стил в саксии. Това ще изглежда страхотно бонсай дърво. Знаете ли как едно от най-важните правила на красотата звучи в японски? Shibuya. Тази дума означава естетиката на обикновената и ненатрапчива красота. В японския интериор максималната практичност на продукта се комбинира с минималната обработка на материала, от който е направен.

Откритата и просторна кухня ще направи осветление. Опитайте се да запазите естествената светлина основна. Що се отнася до вечерното осветление, по-добре е да го разделите на различни функционални зони. Използвайте "акари" лампи (тази дума означава "лекота, светлина"), които са направени от оризова хартия и бамбук. Те са много леки и осигуряват оптимално осветление. Геометрията на интериора може да се променя с помощта на мобилни екрани.

Ефективно използване на дневната светлина

Правилно оборудваната кухня в японски стил максимизира предимствата на дневната светлина

Друга особеност на японската кухня - огромно количество домакински уреди, може би дори роботи. Но не е обичайно да я парадираме. Украсете кухнята в традиционен японски стил с оригами, Китай, фигури на богове, гравюри, флорални композиции, икебани.

Японците нямат такова нещо като услуга. Те са сигурни, че чиниите, чиниите, чашите не трябва да имат една и съща картина. Всеки обект трябва да е индивидуален. За един руски човек, разбира се, това е пълна бъркотия, така че в нашите магазини се продава услугата в японски стил. Искате ли да докоснете истинското японско изкуство? Получете истински ястия за рибни ястия или за церемония по чай. Тогава ще разберете цялото очарование на чертежите на автора в стила на суйбоук - тази японска живопис с мастило с тонални опции.

Допълнение на японския стил с характерни европейски елементи

Съответното използване на бар броячи и други елементи от европейските стилове подобрява цялостното впечатление на интериора

Декорацията на кухнята в японски стил е доста труден процес. Често се изисква участието на професионални дизайнери. В края на краищата не всеки може да усети особения цвят на тази страна. Решихте ли да оборудвате кухнята в японски стил? Това показва вашата мъдрост, способността да видите красивата в простата. Предпочитанието за японския интериор говори за способността му да медитира и да се съсредоточава върху вътрешния свят. Оставете вашата кухня в японски стил да донесе мир и мир на вас и вашите гости.

1
1 Звезда2 Звезды3 Звезды4 Звезды5 Звезд
Loading...
Like this post? Please share to your friends:
Leave a Reply

− 7 = 3

;-) :| :x :twisted: :smile: :shock: :sad: :roll: :razz: :oops: :o :mrgreen: :lol: :idea: :grin: :evil: :cry: :cool: :arrow: :???: :?: :!:

map