Правила за избор на довършителни материали и техники за декориране на кухненските стени

Правила за избор на довършителни материали и техники за декориране на кухненските стени

Правила за избор на довършителни материали и техники за декориране на кухненските стени

Кухнята може би е едно от малкото места в апартамента, където експериментите за комбиниране на различни материали за довършителни работи са не само възможни, но и могат да дадат много оригинален резултат. Като се има предвид, че кухнята първоначално предполага съществуването на няколко зони с различни цели, стените в съседство с тези зони могат да бъдат подрязани не от един материал, а от голямо разнообразие. Затова дизайнерът може да комбинира керемиди с различни размери, текстури и цветове с тапети или бои, текстилно покритие или дървени и пластмасови панели. Интересен и необичаен резултат може да се получи с помощта на декоративни видове мазилка и естествен или изкуствен камък.

Декоративната мазилка и дървото в кухнята обогатяват обстановката

Декоративната мазилка в комбинация с дървените елементи на интериора изглежда изискана и необичайна

Видове съвременни кухни

На първо място, трябва да решите дали кухнята ще бъде изолирана от други помещения на къщата или апартамента или ще бъде комбинирана с хола. В първия случай, възможностите за дизайн са ограничени от нищо, във втория - при избора на дизайн на стаите стени трябва да помним, че кухненската част, склад с площ гост трябва да се комбинира хармонично, и прехода от един плат в друга, трябва да е толкова незабележим, колкото е възможно. Има три основни типа кухни, а всяка кухня във всеки апартамент се отнася точно към един от тях.

 1. Работна кухня - стая, предназначена само за готвене. Исторически, тези кухни в нашата страна не се радват на голяма популярност, но в много къщи и луксозни апартаменти на голяма площ, вече предвидени за такива помещения.

  Интериорът на кухнята изисква всички необходими устройства

  Кухня, предназначена само за готвене, специални деликатеси в дизайна не изисква, но елегантна лигатура на зеленчуков орнамент се превърна в добър елемент на декора

  1
  1 Звезда2 Звезды3 Звезды4 Звезды5 Звезд
  Loading...
Like this post? Please share to your friends:
Leave a Reply

97 − = 95

;-) :| :x :twisted: :smile: :shock: :sad: :roll: :razz: :oops: :o :mrgreen: :lol: :idea: :grin: :evil: :cry: :cool: :arrow: :???: :?: :!:

map