Какво можете да направите с кухня в brezhnevke с помощта на интериорен дизайн или реконструкция

Какво можете да направите с кухня в brezhnevke с помощта на интериорен дизайн или реконструкция

Какво можете да направите с кухня в brezhnevke с помощта на интериорен дизайн или реконструкция

След като Хрушчовите не успяха да решат жилищния проблем, те бяха заменени от девететажни сгради. Много хора, които живееха в общински апартаменти, имаха собствени жилища - изглеждаше като рай. Кухненски бокс в brezhnevki имат любовници, които са свикнали да се скупчват на две "квадрати" няма възражения - собствен шест квадратни метра.

Днес подутим отстрани на такива апартаменти и ги наричаме клетки. Получавайки жизнено пространство в наследството, не се радваме да бързаме - първо претегляме всички предимства и недостатъци на продажбата или реконструкцията. Продажбата не носи специални предимства (тези апартаменти - един от най-евтините), а препроектирането се сблъсква със сложна кола. Но всичко е постижимо.

Основният проблем - липсата на възможности за разширяване на пространството за сметка на коридора или коридора: brezhnevki в кухня се намира тоалетната (една стена), за да го - баня и всичко това великолепие отделено само един щранг (на канализационна мрежа в цялата къща ход). Разширение за сметка на стаята е свързано с множество препятствия: Къща панел, минималната стъпка на сградата, стената между кухнята и банята - лагер.

кухня

Стената в студиото. Приблизително такава стая може да бъде получена след повторно планиране

Какво мога да направя с кухнята в бревата

Реконструкцията изисква максимално внимание. Има едно не най-известният аспект: всеки проект на жилищна сграда, предназначени за отчитане на възможните природни и причинени от човека бедствия, а един от тях - поредица. Вълната изстрелва външните стени и носачите остават на място - това предотвратява образуването на сандвич от къщата, което минимизира неприятните последици. Почти е невъзможно да се предвиди как в случай на непреодолима сила стените ще се държат след неграмотна намеса.

унищожаване

Налице е ясно ентусиазиран реконструкция - стълбищна клетка, образувана в тестето карти (Астрахан експлозия на газ в един от апартаментите, 11 мъртви)

Видео: колапс на къщата

Причината за трагедията е самоубийството на наемателя. Според един maloobsuzhdaemyh версии в апартамент на 4-ти етаж, правят ремонти и реконструкция, което доведе до такива катастрофални последици (във видеото може да видите едно голямо празно пространство, но с външни стени зад себе си, които не биха могли да се случат, независимо дали всичко от проекта). Версия светна и избледнели, но е известно, че в района на експлозията са 5 апартамента в съседство (както е докладвано в момента заместник-началник на Министерството на извънредните ситуации Попов), но не е имало сривове.

Имаше случай, когато гражданин, който не спази правилата и разпоредбите, се премести в джакузито (невъзможно е да го постави в "Хрушчов") от петия етаж до сутерена на къщата. Джакузита беше добре, много добро качество - гражданинът понесеше най-малко, но портфейлът му, напротив, беше максимален: целият вход и всички апартаменти трябваше да бъдат ремонтирани.

Дизайн идеи и архитектурни табута

Превърнете кухнята и съседната стая в една стая, която никога няма да позволи. Стените на лагерите не са "извадени от обръщение". Максимумът, който може да бъде постигнат, е отстраняването на част от стената, създаването на арка, инсталирането на колони. Аркатурният отвор, както и част от стената, трябва да бъдат укрепени, така че да не намалява носещата способност. Колоните ще изискват мощни. И всичко, което трябва да се разчита на бижута - недопустимо увеличаване на натоварването на носещите конструкции на по-ниските етажи, и то неизбежно ще, ако колоната ще бъде по-тежък от старата стена.

Не е възможно да направите нищо сам. Единственият сигурен начин е да се разработи проектът и неговата координация в ОТИ. Що се отнася до глобите за нарушения, ние дори няма да говорим - достатъчно е вече рискът да се превърне къщата в карта. Проектът и последвалото преустройство ще струва доста пени, но апартаментът ще бъде от голяма полза.

Балкон кухня в brezhnevke не са били, но в края и ъгъла апартаменти са били всички, включително балкони, чудеса. Ако се случи такъв късмет, можете да използвате пространството на лоджията. Но това също не е евтино и изисква помирение. Вземете под внимание: приемането в лоджията на отоплителния радиатор няма да бъде одобрено.

арка

Вместо вратата на балкона се издигаха арка

В действителност, след реконструкцията, стената остава стена - има врата. Това препятствие лесно се преодолява с помощта на плъзгащи се конструкции.

1

Ако проблемът не е с пространство, а с визуалното ви възприятие, може да се постигне с малко кръв - компетентен дизайн ще поправи ситуацията. Също толкова важно е пълненето на кухненските шкафове и тяхното местоположение.

Разпределение на кухнята в Брежневка

Брежневският триъгълник

Друг голям проблем в кухнята в Брежневка - планиране. Вратата е пред прозореца, т.е. вече няма две стени, защото стената с вратата остава недокосната, защото е в ъгъла на мивката. Плочата е закрепена плътно на мястото си с къса жица и специален извод.

плана

Каквото и да каже, вратата е винаги срещу прозореца - във всеки апартамент, с изключение на ъгъла и края

Счита се за злато, предложено от дизайнерите триъгълник, създаден от мивка, печка и хладилник. Този триъгълник е удобен, ергономичен, практичен. Домакинята е удобна. Това е невероятно, но фактът е - в брежневке в кухнята е лесно да се направи този триъгълник (там всъщност нищо друго и няма да работи напълно), но не можеш да говориш за комфорт.

Трансфер на пране

Мивката, измита в ъгъла, създава много неудобства - тя се нуждае от подход, който напълно унищожава шансовете по някакъв начин да се използва стената с вратата. Място в кухнята - минимум. Опция - за преместване на мивката, разширяване на комуникацията. Тук се сблъскваме с трудностите - системата за ефективна експлоатация, основана на гравитацията, изисква склон, в противен случай водата се издига, измивайки постоянно запушванията.

Осигурете наклон след пренареждане - издигнете несполучливия водопроводчик на пиедестала, което е малко странно (ако не и повече). Но има и друг изход - да се направи вътрешната система не само течаща, а натиск, т.е. да инсталирате помпата. Компактното оборудване се вписва идеално под мивката. Същото пространство традиционно се използва за боклук (след това се окачва на вратата на шкафа).

схема

Диаграма на помпата

Има три типа помпи:

  • станции - устройства за едновременно свързване на няколко уреди и миене;
  • стационарни помпи;
  • принудителна канализация.

Стационарните помпи са предназначени за изпомпване на големи количества отпадъчни води. Станциите не са адаптирани да работят с топла вода, освен това не осигуряват хеликоптер. За нашите цели, принудителната канализационна станция е подходяща:

  • оборудването е компактно, най-често се поставя в шкаф под мивката;
  • хеликоптерът елиминира блокирането;
  • станцията е с висока производителност - тя може да изпомпва дренажи и нагоре до 15 м, т.е. мивката може да се намира на всяка удобна точка в кухнята.
помпа

Оборудването заема минимално място

Елегантната стъпка с прехвърлянето на мивката няма да се увеличи, но ще го направи много по-удобно: стената ще се отвори веднага - можете да поставите мебели близо до нея. Кухнята, макар и да е малка, ще се превърне в модерна, стократно по-комфортна. В по-рано незаети стени могат да се поставят два етажни шкафове и два висящи шкафчета.

Изглежда добър вариант с използването на пространство на прозореца, но има радиатор - не е възможно да се прехвърли (освен да се откаже отопление). Освен това, хладилникът ще трябва да се обърне, вратата му ще разруши шансовете за поставяне на масата.

Компетентен дизайн на интериора

Може да се каже, че интериорният дизайн работи чудесно, но всъщност прави компетентно изпълнена работа (малко дори скучна), а не някаква фантазия, която дойде на преден план в авангарда. Голяма стая е поле за творчество, малка стая е игра на акценти на чифт квадратчета. Най-важните са цветът, светлината, линиите.

Кухнята в светли цветове изглежда много по-просторна, отколкото всъщност е.

кухня

Всичко в бяло

Не можете да претоварвате декора: украсена дърворезба, фасади от мазилка изглеждат страхотно в голяма стая, но те ще правят още по-малко в кухнята. Строги лаконични линии на IKEA са желателни.

Визуално, те почти удвояват разположението на огледалото, но изборът им трябва да бъде разгледан със специални грижи. Ако използвате рамката, тя не е масивна.

огледало

Това огледало би струвало да замени рамката

Ще трябва да се откажем от различни "чипове": пространството вече е малко - няма причина да го затрупваме. Малка стая със стени, изпълнена с картини, фотографии, композиции вътре, изглежда прашна и по-скоро като магазин за боклук, а не като модерно жилище.

Нямаше ли да е студено в стая, лишена от познатата ми мир мечки? Тя няма. По един или друг начин част от съдовете ще останат в очите - ярки цветове, неочаквани комбинации, оригинални чаши / чайници, захарни чаши / солница пълни кухнята с топлина и комфорт.

Откриването е чудесно изобретение. Една окачена пот на куката с цвете ще направи за малка кухня повече от 10 картини за хола.

Днес няма проблеми с интериора. Ако трябва да шиете нещо преди, изрязано, сега възможностите са широки - можете да поръчате мебели от всякакъв размер. Основното нещо е, че проектът трябва да бъде разработен от специалист.

Фото-избор на идеи за бричове

E8
огледало
E10
e11
E12
e13
e15
E16
E17

Видео идеи за бележка

Кухненски бокс в brezhnevki е такава, че не може без функционални качествени мебели. При тези обстоятелства, попълване шкафове придобива колосално значение, дори и ако е възможно да се "счупи" в проекта за реконструкция на ОТИ (никой не иска да остане като цяло няма място дори и за огромна кухня, никой не слага в шкафове столова кухня, а след това те ще бъдат поставени само 5-6 м). Днес, обаче, това не е проблем - има много системи, които могат да се използват всеки сантиметър от пространството. На компетентния попълване на шкафове, прочетено в нашата публикация:

1
1 Звезда2 Звезды3 Звезды4 Звезды5 Звезд
Loading...
Like this post? Please share to your friends:
Leave a Reply

− 1 = 8

;-) :| :x :twisted: :smile: :shock: :sad: :roll: :razz: :oops: :o :mrgreen: :lol: :idea: :grin: :evil: :cry: :cool: :arrow: :???: :?: :!:

map