Как да се съхранява хубаво вино: вино стелажи, рафтове и стелажи като елемент на кухненския декор

Как да се съхранява хубаво вино: вино стелажи, рафтове и стелажи като елемент на кухненския декор

Как да се съхранява хубаво вино: вино стелажи, рафтове и стелажи като елемент на кухненския декор

Много пият бутилка вино в деня на покупката. Някои съхраняват няколко ценни бутилки в резерв, в точното време, за да се насладят на чаша любимо вино със сърдечен човек, в приятелска компания или в гордост. И има и такива, които успяват да дадат на кухнята специален антураж с помощта на бутилки за вино, за да внесе в интериора опияняващото усещане на винарската изба. Ако ви харесва тази идея или все още нямате собствен дом с пълна мазе и вие трябва да живеете в градски апартамент, днешната ни селекция е за вас!  

Оригиналната винена раница няма да остане незабелязана

Дървеният щанд за вино от "Грънчарбарн" ще се превърне във важен елемент от кухненския интериор, който веднага ще привлече вниманието на ценителите на виното

Кухня "под степен": колко удобно и красиво да се съхранява вино

За чаша благородна напитка, за да донесе истинско удоволствие, виното трябва да се третира с уважение и благоговение. Запазете целия букет и се насладете буквално на всяка капка вода ще ви помогне да се съхранява правилно и да сервира вино. Всички представени варианти отчитат едно от правилата, според които бутилките с грозде трябва да се съхраняват в хоризонтална (разположена) позиция. Без значение колко красиви и оригинални са дизайнерските рафтове, рафтовете и рафтовете за бутилки вино, не забравяйте, че те не са подходящи за дългосрочно съхранение на вино.

От друга страна, трябва ли няколко бутилки, купени по повод празник, да бъдат в страхопочитание? Не цялото вино е предназначено за по-нататъшно узряване след бутилирането. Малко хора купуват напитки, за да ги съхраняват повече от 5 години. И "бързо" вината не се нуждаят от такива предпазни мерки.

Успешно се вписва в този интериор вино багажник от дърво от Potterybarn

Мебелната винена стойка, изработена от дърво от гръцката кухня, е в хармония с останалата част от кухнята

Вградена "винена клетка"

Ако имате малка кухня и място за пълен багажник вино или рафт не ", вино клетка" могат да бъдат инсталирани в горната част на стената между тавана и висящи шкафчета - и бутилки по сигурността, и е установено, неизползван пространство за добра употреба. Това решение е особено успешно за стаи с високи тавани.

добро решение -

"Виновите клетки" могат да се монтират в горната част на стената между тавана и окачените шкафове

Като алтернатива, пчелните пити за бутилки за вино могат да се доставят директно в кухненския остров, в килера или в ниша над хладилника.

кухня

Кухненски остров

кухня

Кухненски интериор

кухня

Дизайн на кухни

кухня

Дизайн на кухни

Поставка за вино

И защо да не "растат" на "винено дърво" във вашата кухня? Много творчески начин за съхранение на виното в очите! Вие можете да овладеете самата вино. За да направите това, имате нужда от красив дървен материал - дърво, подходящо за размера на кухнята. Багажникът трябва да премине от пода до тавана и да бъде здраво закрепен за максимална стабилност. Остава само да се пробиват дупките, както е показано на фигурата, вмъкнете бутилки и от време на време реколта! И на вашата бреза расте "Шардоне"?

Можете да съхранявате вино в необичайно винено дърво

Вино дърво - неочаквано творчески начин за съхранение на виното в очите!

Дървото е естествена пара за вино

Нищо не хармонизира с виното като дърво. Метал, стъкло, пластмаса - всичко е наред, но в кухнята в стила на Прованс, държава, и дори най-добрите стари класики с масивни фасади на леки и прозрачни аксесоари не са украсяват - те ще бъдат загубени, ще изчезне под влияние на почти магическа сила от естествено дърво.

За малка кухня има добри дървени щандове - лаконични и елегантни в своята простота.

дървени рафтове

Дървени рафтове

Изключително изглеждащи рафтове от стари дърва.

шарнирни рафтове

Дървени рафтове

Рафтът за вино от дърво заема минимално място, но дава на интериора някакъв шик. С правилния избор на аксесоари можете да правите чудеса.

1
рафт

Рафт за вино

Кухня фанатик: тук вино стелажи и рафтове заемат места много повече от кухненските мебели. Необичайно и много атмосферно решение.

стелажи за вино

Поставки за вино и рафтове

Обикновените рафтове за вино, изработени от дърво, правят стаята аристократична и това не само е заслугата, но и съдържанието.

рафтове

Рафтове за вино

Конфигурацията на багажник за винени бутилки по поръчка: Рафтовете са неравни, те (или страни) специална ниша на бутилката не се пързаля (не забравяйте - вибрацията е противопоказано), както и "седна" всеки в собствената си ниша.

Как правилно да съхранявате вино

Горепосочените опции са декор. Тя е красива, благородна, стилна, удобна, но за безопасността на напитката няма нищо общо. Откритото съхранение на виното в кухнята е оксиморон. Но това се отнася за реколта вина, бутилирани за по-нататъшно съзряване.

Оптимални условия (средно):

  • влажност - 75%;
  • температура - 12,8 0С;
  • дневна светлина - не;
  • мирът е пълен.

Вино 4 врагове - светлина, температура, вибрации, влажност. Твърде ниската температура ще спре хидролизата и виното няма да остарее, така че не се съхранява в конвенционален хладилник. Твърде висока температура (над 15.60) ще превърне виното в оцет. Вредни промени - температурата трябва да бъде стабилна.

Условията, създадени в кухнята, могат да бъдат сравнени с показването на витрина във винен магазин: открити винени щандове, щандове и други дизайнерски находки - всичко това за кратко съхранение; вино шкаф - за бутилки с ценна напитка.

За този блясък не е твърде грижовен: склонът е, но другите условия не са изпълнени и само един много компетентен купувач няма да хване бутилка с ръце, за да различи по-добре. Заключаваме, че това вино не е предназначено за узряване в бутилка.

рафтове

Рафтове за вино

И в тези вино шкафове са ясно представени реколта вина, които се нуждаят трепет настойничество. Вратите вероятно са заключени.

шкаф

Шкаф за вино

Не можете да поставите стойката на кухненската маса и никога да не я докоснете - не на мястото в кухнята, където живее неподвижността, но виното не понася вибрациите. Рафтовете за вино в кухнята под тавана като място за съхранение на вино са неприемливи (тези пчелни пита са подходящи само за антураж). В помещението, където се приготвя храната, температурата се променя периодично и топъл въздух се втурва нагоре.

Необходима е влажност, за да поддържате щепсела в правилно състояние. Ако влажността е под 75%, коркът заплашва да изсъхне, ако е по-високо - етикетите ще пострадат и гъбите от мухъл ще се радват.

За по-задълбочено съхранение се проектират стелажи за вино. За правилното съхранение - избата, в екстремни случаи - вино шкафове. Но дори и на точното място не може да се постави на виното и да забравите за нея - контрол трябва да бъдат бдителни: има случаи, при които са загинали колекция струва повече от няколко стотин хиляди долара или дори $ 1 милион дължи на небрежност от страна на баналното - никой не забеляза, че не успя оборудване.

Мебели за съхранение на вино

Откритата кошница за вино в бара няма нищо общо с мебелите за съхранение. Първата задача е да бъде печеливша, задачата на последната е да осигури оптимални условия за капризна напитка. Шкафът за вино е кръстоска между рафт с врата и хладилник. Вътре в необходимата температура и влажност се поддържат. Рафтовете се разполагат с правилен наклон. Стъклената врата не изпуска ултравиолетовите лъчи.

багажник

Поставка за вино

Компактните вградени шкафове за вино не заемат полезно пространство, а осигуряват необходимите условия за вино.

шкафове

Вино шкафове

Рафтовете се придвижват на водачите - това е удобно и минимизира опасните вибрации.

винени рафтове

Прибиращи се винени рафтове

Кабинетът за вино се е родил в тази кухня или най-малко специално за него, заедно с останалата част от мебелите.

вино шкаф

Шкаф за вино

В шкафовете за вино за снимки Sub-Zero. Производителят предостави всичко:

  • нежелано излъчване, светлината не достига до бутилките - вратата няма да пропусне;
  • няколко режима на температурата могат да бъдат настроени едновременно - шкафът е разделен на блокове;
  • компресорът следи нивото на влажност.

Щастливният собственик може само да програмира оборудването и да го следи.

Защо виното се съхранява в хоризонтално положение

Виното се съхранява в хоризонтално положение, така че коркът да е в контакт с напитката. Рафтовете за вино са под ъгъл 15 °0. Този склон се наблюдава в професионалните складове. Но не всички стелажи за вино могат да се похвалят с такива рафтове, не винаги се постига правилният наклон, а хоризонталната позиция е просто изход от ситуацията - компромис.

Има две популярни версии на "мократа щепсела":

  • злият кислород ще проникне в бутилката, ако коркът е сух, и ще развали виното;
  • Изсушеният корк е напукан и неговите парчета ще развалят виното.

Контакт за контакт с кислород

Кислородът не е включен в списъка на враговете на виното - една добра половина от колекцията от вина, от които се нуждае отчаяно. Но всичко е добро по разумен и навременен начин.

Пристанища, шери, Мускат Рътрел и Топак (австралийски Tokai), сладки френски вина "изграждат" своя букет в сътрудничество с кислород. Необходими са и някои трапезни вина. Бележки за ядки, сушени плодове, мед, восък, характерни шери нюанси са резултат от окисляване.

Мадейра обикновено се издава от номер - в допълнение към кислорода, това вино изисква отопление.

вино

Бутилки за вино

Много зависи от грозде - Гренаш ако податливи на окисление, Совиньон и Шираз, обратно, са склонни към намаляване (намаляване - обратния процес на окисление). Вино от такива сортове, запушено с винтова запушалка (което изключва допира с кислород), получава миризма на гнили яйца или зеле.

Мадам Кликвот обърна бутилките, така че утайката се настани върху корк, можеше да се отстрани и да получи ясен блясък. В случай на шампанско, проблемът с контакта с кислорода дори не минава наблизо - въглеродният диоксид, който се стреми навън, няма да позволи на въздуха да проникне в бутилката (а в края на краищата въздухът не е под налягане).

вино

Вино в магазин за хранителни стоки

След няколко десетилетия на съхранение на виното, коркът се омокря. Вино (не всички, но много, Бургундия - със сигурност) трябва да бъде възстановена. Известни винопроизводители предоставят тази услуга безплатно.

Виното се отваря за няколко часа преди да сервира на масата - остава да диша, да се насища с кислород. Само малка част от вината ще бъдат удовлетворени от въздуха, който минава през шията на бутилката - останалата част трябва да се излива от стъклото в стъклото, тъй като контактната зона с кислород е твърде малка (!).

Напитката се насища с кислород, не само преди да сервира, но и когато се пази. Например, Rutherglen индийско орехче се излива бавно от варел в бъчво - това е правилният процес на стареене. Кислородът идва през порите на дървото. Но варелите лъжат!

вино

Винарни бъчви

Версията на пукнатината

В света 3-5% от виното страда от TCA (трихлоранис). ТСА е продукт на жизнената активност на мухъл плесени. Техните спорове се установяват в порите на корк и не се поддават на дезинфекция. Необходимо е да се разрушат порите (и те са затворени), TCA ще предизвика във виното "коркова болест" - напитката ще получите мирис на мухъл, мухъл. Корк наистина е по-добре да не се счупи.

Естественият корк е резултат от векове на търсене на идеал. Оказа се, че е универсален - идва със силни, маси и пенливи вина. Корк защитава виното от много проблеми и виното предпазва корк.

Ако решите да запазите виното в кухнята, следвайте правилата, вземете винен шкаф и не забравяйте да попитате продавача коя точно е вашата вина.

Дизайн аксесоари за съхранение на бутилки вино - "опияняващ" антураж на кухнята

Най-доброто представяне на вашата колекция за вино е възможно с лозята от Pack & Rack

Истинска находка за колекционер за начинаещи е дизайнерският рафт на лозарията от PackRack

Рафт от вино за вино от пакет багажник

Да скриеш доброто вино в дълбоки чекмеджета е просто нехуманно! Трябва да се държи в очите и да се грижи за окото! Простият, но функционален рафт ще бъде отлично решение за удобно съхранение и грандиозно демонстриране на вашата колекция от вина. Една истинска находка за колекционер за начинаещи е дизайнерският рафт на Vineyard от Pack Rack, създаден заедно с Limhamn.

Стилен и елегантен винен шелф Лозя от Pack & Rack - кухненска украса

Районът на виното "Район" от PackRack изглежда изящно и стилно

В този рафт бутилките се представят от най-благоприятния ъгъл

Не само бутилките, но и етикетите за тях са разработени от известни дизайнери и затова те могат да се превърнат в декорация на кухнята

Името на това до грозотата на простото, но във всички отношения творчество произлиза от дължината на рафта, която е 920 мм, т.е. един двор. Като материал, клиентът може да избере един от петте вида дървесина. И не ви ли се случи, че не само бутилки, но и етикети за тях са разработени от известни дизайнери и затова те могат да се превърнат в истинска декорация на кухнята?

С известно количество фантазия може да се постави винен шелф и така

По-креативен вариант за инсталиране на рафта за вино за вино от PackRack

Вълнена винена раница

Друго хубаво и удобно решение. Елегантният вълнообразен дизайн се вписва перфектно във всеки стил на кухнята. Дори без бутилки такава стойка ще изглежда като предмет на изкуството!

Необичайната форма на рафта за вино

Wave wine rack Онафилия Бали 12-бутилка Wine Rack изненадва с необичаен външен вид

Бутилка вино за бутилка от ексклузивни дървени продукти

Малък дървен пиедестал с цилиндрична форма с отвор за гърлото на бутилката. Продуцентът предлага подкрепа от дъб, пепел и елша. Дизайнът е интересен, тъй като не е необходимо да се закрепва към повърхността, върху която стои. Щандът не пада поради противотежестта на вътрешната страна на бутилката.

Изключителни дървени продукти изненадани от визията си за местоположението на бутилката за вино в стойката

Поставка за бутилки за вино от Exclusive Wooden Products ви кара да мислите за законите на физиката

Регулирането за по-голяма стабилност на дълбочината на монтиране на врата в дупката, можете да инсталирате дори празна бутилка от любимото ви колекционно вино в стойката. Ако желаете, можете да изрежете логото на компанията или друго изображение с лазер на стойката. Към стойката е прикрепена торба с плътна естествена тъкан, върху която може да бъде бродирано подобно лого. Прекрасна възможност за подарък!

Такъв щанд може да бъде отличен корпоративен подарък или сувенир

Ако желаете, можете да начертаете фирменото лого или друго изображение с лазер на стойката

Окачен винен шелф Cioso Blomus

Окачен винен щанд Cioso е разработен от екипа на Flöz Design за немската фирма Blomus. Изработена е от неръждаема стомана и е предназначена за 8 стандартни бутилки. Отлично решение на винения проблем за кухнята в таванското помещение!

При избора на винен шелф, си струва да си припомним общия стил на декориране на кухнята

Окачен винен шелф Cioso Blomus перфектно се вписва в интериора на кухнята в таванското помещение

Креативен винен шкаф Umbra

Очарователното творение на дизайнера Денис Лина е фантастичен сложен винен щанд от кръгове с различни диаметри, в които абсолютно всяко вино може да бъде уредено без проблеми!

Рафтът Umbra може да бъде инсталиран по различни начини, той е изненадващо стабилен

Творческата витрина Umbra изглежда лека и нестабилна, но ценни бутилки на безопасно място

Дизайнерът Дейвид Куан представи еднакво любопитна версия на багажника за пет бутилки под формата на странно цвете от прозрачен акрил.

Прозрачна стойка за бутилки от акрил ще се побере във всеки интериор

Щандът за винени бутилки под формата на странно цвете от прозрачен акрил е прозрачен и лек

Окачен вълнообразен шелф за бутилки за вино от Design My World

Идеята за създаване на този елегантен вълнообразен винен шелф се заражда на дизайнера, когато се възхищаваше на потока от вино, изливащо се в чашата. Просто блестящ! За много декоративност от едната страна можете да поставите бутилки с бяло вино, а от друга - с червено. Такова вино ин-ян ... Нищо чудно, че те казват, че това е вярно във виното! Въпреки че мнозина погрешно го търсят в дъното на бутилката ...

Укрепена на стената вино рафт вино Rack поток от дизайн Моят Свят изглежда впечатляващо и необичайно

Закачен вълнообразен шелф за бутилки за вино Flow Wine Rack от дизайна My World ще украси кухнята, без да поеме много място

В елегантните кутии от метални бутилки се чувствате комфортно и спокойно

Направете бутилките с вино най-високото място в интериора на кухнята!

Стилът на дървената кошница за вино от

Дървеният щанд за вино от Potterybarn успешно се слива с цялата атмосфера, съчетана със стил

Решението за ярък дизайн Якоб Вагнер задължително привлича вниманието

Поставката за бутилки за вино от Якоб Вагнер призова за изненада и възхищение за смелостта на дизайнера

Цялото разнообразие на колекцията може да бъде представено на винения ъгъл от Ърнестомеда

Кухненският дизайн за ценители на добро вино от Ернестомеда ще запази цялата колекция в очите

Дизайнът на шкафа за вино от Potterybarn е подходящ за всеки интериорен стил

Красивият дизайн на виното от Potterybarn няма да наруши хармонията на всеки стил

Разнообразието от винени рафтове позволява удовлетворяването на най-изискания вкус

Дизайнерските устройства за съхранение на бутилки за вино са толкова разнообразни, че всеки ще избере рафт за винени бутилки по вкус

Умбра майсторски експериментира с материали и форми

Творческият винен шкаф от Umbra прилича на луксозна панделка

Директни ясни линии - основната декоративна особеност на стелажа за вино TRELLIS Rack System от модерната изба

Системата TRELLIS Rack System от Modern Cellar привлича вниманието с благородството и яснотата на линиите

Простият, но надежден винен рафт FLOAT Wall Shelf Mini от модерната изба ще спести ценни бутилки

Рафт за вино FLOAT Стенният шелф Mini от Modern Cellar надеждно защитава крехките бутилки

Кабинета за вино от Potterybarn от естествена дървесина се вписва добре в селски интериор

Кабинетът за вино от Potterybarn има впечатляващ и уважаван външен вид

Основните характеристики на рафта за вино от Potterybarn - функционалност и привлекателен външен вид

Виненият шелф на Potterybarn се отличава с декоративните му характеристики и функционалност

За стил на прованс или класика, добър избор ще бъде вино шкаф от Potterybarn

Кабинетът за вино от Potterybarn се отличава със своя светъл, елегантен дизайн и е подходящ за класически интериор и интериор в стила на Прованс

Солидният винен шкаф от Potterybarn не се нуждае от допълнителна реклама

Кабинета за вино от гръцката кухня създава впечатлението за цялостна благородство

За кухненски стил в таванско помещение, шкаф за вино от 2бр

Поставката за вино от 2B.group най-добре се вписва в интериора на кухнята в таванското помещение

Поставките за вино могат да имат необикновен дизайн, като този багажник за любител на музиката

Оригиналната винена раница за любителите на музиката е забележителна заради необикновения дизайн, който ще бъде оценен от гостите

1
1 Звезда2 Звезды3 Звезды4 Звезды5 Звезд
Loading...
Like this post? Please share to your friends:
Leave a Reply

28 + = 36

;-) :| :x :twisted: :smile: :shock: :sad: :roll: :razz: :oops: :o :mrgreen: :lol: :idea: :grin: :evil: :cry: :cool: :arrow: :???: :?: :!:

map