Как да направите малка кухня уютна и красива: фото интериорен дизайн

Как да направите малка кухня уютна и красива: фото интериорен дизайн

Как да направите малка кухня уютна и красива: фото интериорен дизайн

Всяка хазайка знае: колкото по-голяма е площта на кухнята, толкова по-удобна и функционална ще бъде стаята. Но, за съжаление, малките кухни често се намират в апартаментите на нашите граждани и те не се увеличават от разочарованията за липсата на пространство или от описанията на неудобството на едно малко пространство. И ако мислите за интериора на малка кухня до най-малкия детайл, тя лесно може да се превърне в функционална и уютна стая.

Малка кухня може да бъде красива и уютна

С творчески подход малка кухня може да бъде направена уютна и красива

Малки правила за дизайн на кухнята

Почти всяка съвременна жена може да се похвали с арсенал от кухненски уреди. Това са комбайни и сокоизстисквачки, смесители и микровълнови печки, електрически мелници и кафемашини, хладилник с две отделения и миялна машина. Има и параходи, мултипарки, тостери, roadsterers, хлебопекарни и друго оборудване. Това е почти невъзможно да се побере в малка кухня. В края на краищата все още има място за работна и трапезария. Междувременно съвременните дизайнерски решения ще помогнат дори и интериора на малките кухни да бъдат уютни на 4-5 кв. М. м, и с голямо желание да оборудваме пълна кухня дори на лоджията.

Правилното планиране - ключът към успеха в подреждането на малка кухня

За малко семейство е възможно да се оборудва напълно кухня дори и на лоджия

Как да направите малка кухня уютна и функционална

Чертежи и цвят

Знаете ли как професионалните дизайнери максимално използват възможностите на малките кухни? По принцип, поради измама. Визуално увеличават пространството, за което разполагат с много отлични трикове. Нека ги вземем за бележката ви.

  • Използвайте във вътрешността на малка кухня спокойствие и неутрални цветове

Те визуално тласкат границите на помещението, защото отразяват добре светлината. Особено, ако предпочитате дълбок и богат цвят. Обърнете внимание на лъскавите мебели. Гладките фасади също отразяват светлината, така че малката кухня изглежда по-голяма. Дизайнерите не препоръчват използването на повече от два цвята за малки кухни в интериора.

Малка кухня може да бъде визуално разширена, като се използва за декорация една светлина цветова схема

За малка кухня е по-добре да изберете леки спокойни нюанси, тъмни или прекалено ярки подчертават стягането на стаята

Колкото по-просто е комбинацията от цветове, толкова по-голямо е пространството. Не се препоръчва използването на сложни чертежи и модели на тапети или текстил. Моделите в малко пространство са твърде изморителни. Но ако наистина искате да видите в кухнята ви тапет или текстил с модел, желателно е картината върху тях да е толкова бледа, колкото е възможно. Релефна украса в тона на основата в малка кухня ще изглежда най-добре.

  • Оставете максимално естествена светлина

Отхвърлете тежките завеси. Обърнете внимание на светли полупрозрачни завеси, рула или римски щори. Колкото повече светлина, толкова по-просторна е стаята. Сравнете желания интериор на малка кухня с вече направени снимки в проектите за живот. Може би ще имате нови, по-интересни идеи.

Колкото повече слънчева светлина, толкова по-добре ще се впечатли и най-малката кухня

В една малка кухня си струва да се използват всички възможности за естествено осветление - ярката слънчева светлина ще направи стаята по-привлекателна

  • Комбинирайте кухнята с прилежащо помещение поне визуално

Ако плановете ви не включват счупване на стената между банята и кухнята и подреждане на кухня-трапезария, можете визуално да се съчетаят в кухнята с прилежаща място (например, коридор). Особено успешен е този метод за апартаменти, в които липсва вратата на кухнята. За да направите това, боядисвайте стените на двете помещения в същия цвят или покрийте със същия тапет. Този трик дава ефект на голямо пространство, а не на две малки стаи.

Компетентното разпределение на кухненските мебели и комбинацията с прилежащо помещение може частично да реши проблема

Визуално обединение на кухнята със съседна стая като една от възможностите за решаване на проблема с малка кухня

  • Във вътрешността на малка кухня е по-добре да се използват леки тъкани

Нюансите на тъканите, които използвате в интериора, трябва да са пастелни и да отпечатате - меки. След това се създава ефектът на плавен преход. Крещящите или контрастиращи цветове привличат гледки и визуално "изстискват" стените.

Избор на мебели

Мебели за малка кухня се препоръчва да изберете светлина, мека. Изглежда по-малко обемисти и масивни, особено когато почти се слива с цвета на стените. Прозрачните мебели са отличен избор. Това може да бъде трапезна маса от стъкло, прозрачни пластмасови столове, багажник или висящи стъклени рафтове. Такива мебели изглеждат почти без тежести.

Мебелите трябва да са просторни, така че си струва да обърнете повече внимание на избора на правилните слушалки

Колкото по-малка е кухнята, толкова по-просторни и ергономични трябва да има кухненски шкафове

1

Мебелите трябва да са достатъчно големи, но обзавеждането на кухнята трябва да е минимално. Ако украсявате малка кухня с малки шкафове, скринове и маси, ефектът от разстройството ще бъде създаден, стаята ще изглежда дори по-малка.

Желателно е поне едно парче мебел "да се разтегне". Това ще привлече вниманието към горната част на стаята и визуално ще повдигне тавана. Някои дизайнери препоръчват най-тромавият обект (например хладилник с две отделения), който да се постави в далечния ъгъл на стаята.

Що се отнася до масата за вечеря, по-добре е формата му да е кръгла или овална. Визуално кръгла маса изисква много по-малко пространство, отколкото квадратен. Мислейки за интериора на малка кухня в апартамента, мнозина избират плъзгащи се или сгъваеми маси. И те го правят. Ако в кухнята в същото време хранене не повече от 2-3 души, няма нужда от голяма маса. Можете да го разширите, когато пристигат гостите или когато е необходима голяма работна повърхност. Така, сгъваемите кухненски маси спасяват полезно пространство.

Избираме текстил

Опитайте се да използвате модели и рисунки много деликатно. Дизайнерите обикновено се съветват да се ограничат до определени "удари" - модели на тапицерията на мебелите, декоративните възглавници на изпражненията. Тогава пространството няма да изглежда претоварено.

Завесите за малка кухня трябва да са прозрачни и леки

За да не се влошава визуалният недостиг на пространство, е по-добре да изберете светли прозрачни завеси за кухненски декор, а не тежки завеси

Корниз над прозореца, вися се възможно най-високо - почти под тавана. Тогава прозорецът ще "се простира" нагоре, визуално повдигайки тавана. В същото време изберете дълъг корниз. Ако искате да окачите както тюл, така и завеси, те не трябва да се затварят, а да оформят прозореца, като оставят в стаята максимално естествена светлина.

Откажете да използвате печатни текстилни изделия. Много по-добре във вътрешността на малка кухня изглежда тъкани с текстура модел.

Три стъпки до съвършенство: вътрешността на малка кухня с тайна

За да се създаде грандиозен дизайн и функционалност на кухнята, е необходимо да се оборудват правилно системите за съхранение на хранителни и кухненски съдове, да се организира правилното осветление и да се използва многофункционално оборудване.

Системи за съхранение

Обърнете внимание на организацията на работното пространство. В малките кухни често се комбинира с прозоречен перваз, с мивка или плоча близо до прозореца с ниши за съхранение на съдове в долната част. Можете да направите многофункционален "остров" в центъра на кухнята, който ще се използва както като маса за хранене, така и като работна повърхност и като място за съхраняване на тромави съдове.

Таблица с мивка в центъра на кухнята понякога е единствената възможност за поставяне на работната повърхност

Изглежда, че островът е по-подходящ за просторни стаи, но неговата многофункционалност ще бъде удобна и в малка кухня

Можете да оборудвате така наречената "галера" - това е оригинално решение, което ще ви помогне да създадете илюзията за разширяване на пространството. Оформлението включва поставяне на ниши и висящи шкафове паралелно от двете страни на кухнята, а в края има мивка и печка.

осветление

Ако поставите ярки прожектори над висящите шкафове (те могат да бъдат разположени над горните и долните шкафове и под тях), можете да постигнете ефекта от визуалното разширяване на пространството.

Успешно планираното осветление може да направи работата в кухнята по-удобна, по-специално, да осветява работното място

Точковото осветление за малка кухня е особено важно в работната зона

В малка кухня можете да направите основния акцент в осветлението на полилей. Основното нещо е да изберете оригинален модел, необичаен в дизайна, който е в хармония със стила на Вашата кухня. Обърнете внимание на многофункционалните лампи, които равномерно разпределят светлина по цялата повърхност на работната маса и трапезарията.

оборудване

Най-подходящият избор за собствениците на малки кухни е вградените уреди. Съвременните производители на кухненски уреди вземат предвид нуждите на малките стаи и произвеждат много различни техники, които са вградени в кухненските мебели. Между другото, можете да монтирате тази техника в стените на стаята. Такива устройства могат да се различават от обичайните по размер. Нуждаете се от малък хладилник или мини съдомиялна машина? И може би, защото ще бъдете комфортен плот не за четири, а за 2-3 котлона? Освен това малките кухни произвеждат малки микровълнови фурни и фурни, които могат да бъдат монтирани над работната повърхност върху скоби.

Най-доброто решение е вградената технология, тъй като обичайната заема много място и е невъзможно да се направи без нея

Вградената технология е най-подходяща за случаите, когато всеки сантиметър от теглото на златото

Покажете малко въображение, вземете предвид нашите съвети и съществуващата малка стая за готвене и хранене ще бъде 100% подходяща за вашите идеи за уютна и удобна кухня.

Интериор на малка кухня в снимки

Спални помещения за малка кухня - едно от най-често срещаните решения на проблема с свободното пространство

Кухненските шкафове от пода до тавана могат да настанят всичко, от което се нуждаете, в модерна кухня

Кухненската мивка, разположена на прозореца, ще позволи да се използва изцяло естественото осветление

В тази ниша най-добре е да поставите кухненска мивка, тъй като останалата част от мебелите ще се поберат в нея по-малко успешно

С ефективното използване на пространството можете да поставите всичко необходимо в малка кухня

В една малка кухня, всеки сантиметър трябва да се използва колкото е възможно по-ефективно, след това за всичко има място

Откритите рафтове не затрупват пространство, така че за малките кухни те са за предпочитане пред шкафчетата

Кухненските шкафове със сигурност са много практични, но отворените рафтове изглеждат по-добре, без да се натрупват пространства

Ако мебелите са тъмни, внимателно обмислете осветителната система, в противен случай всички недостатъци ще се изплуват на повърхността

Когато избирате тъмна цветова схема за проектиране на кухня, осветителната система трябва да бъде внимателно обмислена

Сгъваема маса за малка кухня

Много често в малките кухни има сгъваеми маси с различни модели

Прозрачните пластмасови столове са почти без тежести и почти невидими

Прозрачните столове, изработени от пластмаса, са почти невидими, поради което визуално не претрупвайте кухненското пространство

1
1 Звезда2 Звезды3 Звезды4 Звезды5 Звезд
Loading...
Like this post? Please share to your friends:
Leave a Reply

85 + = 95

;-) :| :x :twisted: :smile: :shock: :sad: :roll: :razz: :oops: :o :mrgreen: :lol: :idea: :grin: :evil: :cry: :cool: :arrow: :???: :?: :!:

map