Фасади за кухня в алуминиева рамка: почит към модата или практическото решение

Фасади за кухня в алуминиева рамка: почит към модата или практическото решение

Фасади за кухня в алуминиева рамка: почит към модата или практическото решение

Една от слабите места на кухненските мебели е защитният ръб в краищата на фасадите. Благодарение на механичното триене, влага, температурни промени, или просто активна работа по тези места често изтънени или белени защитен слой материали, които не могат да повлияят на срока на експлоатация и външен слушалки. Когато избирате кухня с фасади в алуминиева рамка, можете да забравите за тези проблеми. Помислете за характеристиките на тези структури от практическа и естетическа гледна точка.

Предимства и недостатъци на фасадите с алуминиеви ръбове

Различни видове алуминиеви профили се използват за производство на облицовъчни рамки: плоски или изпъкнали, тънки или широки, правоъгълни или кръгли, едно или много нива. Независимо от избрания дизайн, металното огъване значително увеличава живота на мебелите при условия на висока влажност.

кутия

Металният ръб предпазва краищата от повреда

фасада

Фасади с широк и тънък профил

Предимствата на рамковите фасади:

 • Конструкциите дават структурата, благодарение на която вратите на шкафовете и пиедесталите не губят оригиналната си форма.
 • Тясното прилепване към основния материал надеждно предпазва фасадите от проникване на гъбичките и механични повреди.
 • Широко разнообразие от дизайнерски и цветни решения ви позволява да избирате мебели за всеки модерен интериор.
 • Увеличава устойчивостта на износване дори на такива неприложими покрития като PVC (тъй като ръбът на филма ще бъде затворен от профил, той няма да се отлепи, когато дойде в контакт с вода).
 • Можете да избирате всякакви материали, за да направите основата на фасадата.
 • Алуминият е много хигиенни - бактериите не се размножават по повърхността на метала.
 • Възможно е да се създадат интересни комбинации, благодарение на използването на различни текстури и цветове - рамката става елемент, който ще обедини композицията в едно цяло.
пластмасови шкафове

Комбинирани шкафове от пластмаса и стъкло

От минусите може да се отбележи, че относително високата цена на металния фринг, защото за производството на такива фасади е необходимо точно да се побере материалът на основата към напречното сечение на профила, а висококачественият алуминий не е евтин. Понякога потребителите също се оплакват от острите фуги, образувани на ъгловите стави. За да избегнете случайно нараняване, можете да използвате рамката със закръглена форма.

Друг важен недостатък на рамковите фасади е монотонният външен вид на алуминиевия профил. Металният цвят е далеч от това, което харесва всеки и е проблематично да го нарисуваме. Мебели производители предлагат цветен дизайн, както и сребро, позлатени или хром, но то трябва да се вземе предвид ниското сцепление на алуминий, което в крайна сметка изтрити дори най-доброто качество на прах боя. Също така, под въздействието на агресивни препарати и абразиви металът може да потъмнее или да се покрие с малки драскотини.

Важно! Има и други видове рамки за оформяне на фасади, например масив. Но алуминият има много по-малко тегло и не създава допълнително натоварване на хардуера и връзките. Да, и устойчивостта на водата в металния профил не е по-висока, отколкото в най-силното дърво.

Материали за рамкови фасади

Изгледът на кухненския комплект е избран за интериорния стил, размера на стаята и целевия бюджет. Но какъв материал е затворен от рамката на профила, зависи и експлоатационният живот и дизайнът на фасадите, така че нека да разгледаме по-отблизо най-популярните оферти от арсенала на мебелната промишленост.

Бюджетна дървесна ПДЧ

DSP фасади за кухня в алуминиева рамка - възможност за евтин, но практически ремонт. ПДЧ са изработени от дървесни стърготини и дървени стърготини, компресирани с термореактивни смоли. Благодарение на широк спектър от покрития, мебелите могат да бъдат боядисани във всякакъв цвят или да имитират по-скъпи материали - дърво, метал, камък.

кухня

Кухня, изработена от ПДЧ под дърво

Недостатъци от фасади от частици:

 • Наличието на вътрешни кухини се отрази на качеството на тела - за сглобяване на такава кухня няма да работи, а оригиналът може voniknut проблеми с аксесоари за монтаж.
 • Най-кратък срок на експлоатация в сравнение с други материали.
 • Преобладаващо плоска повърхност - плочите не отстъпват на артистичното рязане с помощта на фрезови машини. Като декорации могат да се използват надземни елементи, като корнизи. Декорирайте фасадите на ПДЧ и със собствените си ръце:
f5
f6
f7

Метален корпус може частично решаване на двата най-големи проблеми на ПДЧ - нестабилността на влага и изпаряване на вредни формалдехид и фенолни смоли кора повреден или слабо прилага ръб.

Към бележката! Ако фасадите са направени от устойчива на влага дървесна плочка, те ще продължат по-дълго, дори ако защитният слой е повреден.

MDF е златната средна стойност между икономиката и естествеността

Ако екологичността на материалите е важна за вас, но скъпият масив е твърде скъп - обръщайте внимание на мебелите, изработени от MDF плочи от дървесни влакна. Като суровини, както в случая с ПДЧ, се използват дървени стърготини, но те са с по-плитка фракция и не съдържат външни включвания: твърди чипове, корени или игли.

1

Предимства на MDF фасадите:

 • Разнообразие от релеф - благодарение на плоската повърхност и гъстата структура на плочата, те могат лесно да бъдат обработени. Фасадите могат да бъдат снабдени с комплексни вдлъбнати или заоблени форми, за да се изгради подсветката, да се монтират скрити дръжки и други фитинги.
 • Екологично чист - MDF не използва смоли, които изпаряват формалдехид и фенол - естествените вещества се използват за свързване на дървесни влакна, които самата дървесина се отделя при нагряване.
 • Широк избор на материали за външно покритие за всеки интериорен стил и цветова схема - емайли, филми, пластмаса, естествени и изкуствени фурнири.
кухня

MDF дървесина за дърво

Няма толкова много недостатъци за MDF. Основен - лоша толерантност към влагата, както при всички дървени материали. Но ние го решаваме, като избираме правилното покритие, което контурът на рамката надеждно ще запази от стратификацията. Освен това е важно да се има предвид, че цената на MDF-фасадите е поне 1,5 пъти по-висока в сравнение с аналога на ПДЧ.

Цената на фасадите от MDF с алуминиев контур е повлияна от избора на формата (фигурата ще бъде по-скъпа от 25-30%). За сложно артистично фрезоване ще трябва да заплатите поне 20% от първоначалната цена на продукта. Но няма нужда да плащате скъпо за скъпи водоустойчиви плочи от чуждестранно производство - достатъчно е да изберете твърда покривка и да се грижите за нея правилно.

Към бележката! По-естественият материал за фасадите е масив (или щит за мебели). Дървени повърхности изглеждат скъпи и впечатляващи, но тяхната рамка кантиране алуминиев профил се използва рядко - масив от много по-тежки строителни и ще струва най-малко 2 пъти по-скъпо от висококачествен MDF. Благодарение на най-широкия избор от декоративни покрития, дървесината от дървесни влакна напълно имитира цвета и структурата на естественото дърво.

MDF с фрезоване

Облицовани MDF с фрезоване

Специално стъкло с различни видове декор

Стъклени повърхности придават лекота и стилен външен вид кухня интериор и панели и метална конструкция увеличава здравината на материала и намалява риска от случайно счупване. Но все пак оптималното решение ще бъде комбинацията от стъклени фасади с MDF или ПДЧ, особено за долните шкафове на шкафа. Обаче, много зависи от качеството на стъклото.

фасада

Стъклените фасади често се използват в комбинация с MDF

кухня

Но можете да изберете кухня, където стъклото ще се превърне в основен материал

За фасадите на фасадата се прилагат:

 • Флоат стъкло е стандартната опция "прозорец" за бюджетни кухни. Материалът може да бъде прозрачен или тонизиран, но не е подложен на никакви допълнителни обработки, които увеличават характеристиките на здравината. Съответно, тази фасада, дори и с рамкиране, е лесна за разчупване и когато се повреждат, оформя се рязко отрязана, която лесно може да бъде травмирана.
 • Цветно стъкло - върху вътрешната повърхност на обичайното "плаващо" се полага филм, чрез който можете да експериментирате с цветове и изображения на фасадите. Освен това, ако счупите такова стъкло, повечето от фрагментите остават върху филма. Но има и са оцветени фасади, които са боядисани в етапа на производство на стъкло - да ги погледнем по-печелившата, изключва възможността за пилинг на декора, но те се разграждат със същата лекота и степента на увреждане, както и на стандарт "плувка" .Tsvetnye стъкло може да бъде непрозрачна, лъскава и с различна степен на прозрачност:
 • Закалено стъкло - термообработката при температура 600-680 ° C увеличава силата на фасадите от 3-4 пъти. Такъв материал се счита за оптималното решение за сигурна кухня - в края на краищата, дори и ако е повредено, стъклото или просто ще се спука, или ще се разпадне в малки кубчета с не-остри ръбове.
закалено стъкло

Закаленото стъкло е много по-безопасно от стандартното

 • Триплексът е най-трайният стъклен материал за мебелни фасади. Структурата се състои от два слоя стъкло, между които е поставен подсилен поливинил бутирал филм. Такъв материал държи удара добре, но дори и ако е повреден, филмът няма да позволи на фрагментите да се разпръснат. Единственият недостатък на фасадите от триплекса е високата цена.
триплекс

Структура на триплекс

Към бележката! Силата на рамковите фасади също се влияе от размера на профила - една широка рамка ще стане по-надеждна защита и защита от тънкия ръб.

Предимства на стъклените фасади:

 • Устойчивост на деформации - не реагират на водата, те понасят високи температури, не изгарят и не изсъхват от слънчевата светлина.
 • Хигиенични и екологични - не отделят токсични вещества и не създават благоприятна среда за възпроизводството на бактерии и гъбички.
 • С помощта на техниката на огъване може да се вземат различни форми.
стъкло за фасади

Формовани стъкла за фасади

 • Лесна инсталация (фабричният модул може да се монтира от собствените си ръце), възможността за самозаменяне при повреда на фасадата.
 • Широки възможности за дизайн благодарение на огромния цветен диапазон на ламинираните филми и други методи на декорация - фотопечат, рогозки, пясъкоструене на различни чертежи и светлинни ефекти.
рамкови фасади

Подсветката идеално допълва рамковите фасади с матирано стъкло

подсветка

Подсветка - практична и ефективна декорация за стъклени фасади

снимка

На стъклото можете да прилагате всяка снимка по метода на печат на снимки

В допълнение към противоречивия силата, ние имаме една чаша още някои недостатъци: той изисква постоянни грижи, защото дори и на повърхността на матирана перфектно видими петна и пръстови отпечатъци, а цената на рамката фронтове надежден ламиниран или закалено материал е много по-висока, отколкото връстниците си от MDF.

Важно! За фасади от стъкло трябва да се използват специални фитинги - затварящи устройства за врата, дръжки, панти и алуминиевата рамка са монтирани или чрез тънко еластично уплътнение, или чрез залепване. Това се прави така, че контактът на стъклото с аксесоарите да е минимален, в противен случай фасадата може да се спука по време на загряване или охлаждане на метала.

Най-практичните опции за покритие

Въпреки красотата и лекотата на стъклените шкафове, MDF и ПДЧ са лидери на пазара на рамкови фасади. И за тези материали, качеството на външното покритие е изключително важно.

Най-практичните решения са:

Различни филми

Защитата на дървените дъски със слой от PVC или изкуствен фурнир увеличава устойчивостта към влага. Но всички тези покрития имат няколко общи недостатъци: те в крайна сметка избледняват на слънце, лесно се повреждат механично и на практика не може да бъде възстановяване (дори ако восък процес драскотини или боя, външни фасади оставя много да се желае). Но такива филми ви позволяват да имитирате различни скъпи материали, да украсявате фасадите с патина, всякакви рисунки, орнаменти за минимална цена.

довършителни работи на кухненски мебели

Филмова украса на кухненски мебели

Топлоустойчива пластмаса

Топлоустойчива пластмаса за кухня в алуминиева рамка е най-успешното решение по отношение на практичност. Покрит в няколко слоя, капакът приляга плътно към материала на дъската и се превръща в отлична защита срещу вода и високи температури. В допълнение, пластмасата е напълно почистена от разходите за готвене без риск от ексфолиране, не изгаря ултравиолетовите лъчи и има разнообразие от цветови опции за всеки интериор.

фасади

Пластмасови фасади с алуминиев профил

Важно! Пластмасовото покритие също има свой собствен сорт. Най-трайното и трайно покритие - HPL пластмаса - се прилага под високо налягане и буквално се превръща в плоча. Алтернативната ролка CPL - всъщност е един и същ филм, само по-гъста и издръжлива, но с течение на времето също се ексфолира.

боя

Фасадата се пръска с емайл на няколко слоя, полиран и фиксиран с лак. Тази защита може да се прилага за фасади на всякаква форма и структура, но най-популярната идеално равна комитет, който линии замазват акцент, метален блясък, матов тон практически или промяна цветови нюанси (ефект "хамелеон"). Но боята става скучна с времето, лакът се изчерпва и е почти невъзможно да се намери точната сянка за възстановяване. В допълнение, такова покритие е предмет не само на драскотини, но и на чипове.

фасади

Боядисани фасади

Обобщаваме. Най-бюджетните и краткотрайни покрития са филмите, но те имат най-голямата селекция от цветове и различни имитации. Емайлите са зрелищни, но скъпи и непрактични. Ето защо най-добрият вариант, по отношение на устойчивост на износване, за кухня-пластмаса в алуминиева рамка - снимки на различни дизайни са приложени:

F21
F22
F23
F24
F25
F26

Цветни решения за рамкови фасади

За кухни, декорирани в запазен класически стил или уютна страна, можете да изберете фасадни рамки от MDF с имитация на дърво. Но за такива интериори ще е необходимо да се боядисва алуминиевият профил под цвета на основния материал - но модерният метал не хармонизира добре с рустикалните или исторически стилове. Но за високотехнологично, техно, изкуство или минимализъм - ще се вписват перфектно, особено в комбинация със стъклени или лъскави покрития.

Модерен интериор с рамкови фасади:

F27
f28
F29

Ако не сте привърженик на определен стил, можете ефективно да украсите кухнята, да комбинирате правилно цветовете на фасадите и да създадете свой собствен уникален дизайн.

Можете да изберете нюанси според следните принципи:

 1. Монохромът е най-простата схема, с която всички фасади в кухнята се произвеждат в един цвят. И може да бъде или неутрален бял или бежов тон, и радикално черно, богато червено и други ярки цветове. Само монохромни светли цветове са традиционно избрани за малки стаи и наситени или тъмни такива за просторни кухни.
червена кухня

Ярко червена кухня

комплект

Светла зелена салата със стъклени вложки

 1. Конфронтация - за да направите стената на кухнята ярък елемент от интериора, можете да играете на контрастите. За да направите това, изберете цветове, които се намират на противоположните страни на цветното колело, например бяло и черно, жълто и лилаво, розово и светло зелено. Но заслужава да се отбележи, че наситените ярки нюанси бързо гуляват и този дизайн може скоро да се отегчи. Ето защо, печелившата възможност е да се разреждат контрастни цветове с неутрален цвят (бяло, бежово, мляко, сиво и в просторни стаи - и черно).
кухненски интериор

Черно-бял интериор - класика на контрастни игри

цветни фасади

Ярко оцветени фасади

 1. Комбинация - изборът на цветове и техният брой се определят от размера на стаята и личните предпочитания за вкус. Основното условие е, че съседните фасади хармонично изглеждат близки, допълват се или се сменят, но не разрязвайте очите си. Ако желаете, можете да комбинирате два или три нюанса и всички цветове на дъгата:
F34
F35
F36

Към бележката! За удобство, дизайнерите често използват цветно колело, което помага да се избере оптималният сянка за цвета, който харесвате.

схема

Схемата за взаимодействие на различни цветове

Свързани видеоклипове

Видове и форми на алуминиеви профили за кухненски фасади:

Производство на фасади за мебели с алуминиев ръб:

Фасадна облицовка с алуминиев профил:

Един последен съвет: за рамката фронтове важно точност на средствата за измерване и правилен монтаж, най-малките пукнатини и други недостатъци на инсталацията може да предизвика влага и листа деформация. Тъй като наред годни замрази бъде проблематично за профила на свързване на плоча или стъклото се прилага специална вдлъбнатина с фреза. Ето защо не е необходимо да се експериментира с самостоятелно сглобяване (ако не сте професионален дърводелец, разбира се), че е по-добре да възлага тази задача на специалистите, които ще направят измервания и правилно да събираме и разположен в най-добрия възможен начин.

1
1 Звезда2 Звезды3 Звезды4 Звезды5 Звезд
Loading...
Like this post? Please share to your friends:
Leave a Reply

+ 30 = 34

;-) :| :x :twisted: :smile: :shock: :sad: :roll: :razz: :oops: :o :mrgreen: :lol: :idea: :grin: :evil: :cry: :cool: :arrow: :???: :?: :!:

map