Дизајн кухиње 5 м2. метара од поправке до декорације

Дизајн кухиње 5 м2. метара од поправке до декорације

Кухиња 5 м2

Кухиња површине 5 квадратних метара. метара се често налазе у Хрушчову, типичним панелним кућама и кућама старе фондације. Да би се уклопили у тако мали простор радно и трпезаријски простор је прилично тешко, али је могуће. Из овог материјала ћете сазнати колико зависи од тога који је намјештај одабран и како је уређен, у којој бојени бојени бојени зидови, како се изграђује светлост и које завесе висијо на прозорима. А овде можете добити мноштво супер-идеја за дизајн, поправку, планирање и обнављање од одабира од 50 фотографија стварног ентеријера.

Лаиоут

У кухињу 5 квадрата. бројила се уклапају у радну и за трпезарију, нема другог излаза, како планирати распоред намештаја Г-облика или линеарне.

 • Л обликован (угао) распоред је добро у томе што вам омогућава да поставите плочу, судоперу и фрижидер према правилу "радног троугла", као и да користите угао и два зидова. Постављањем кухињског намештаја на овај начин добићете простран радни простор и довољно простора за складиштење. Истина, величина спремишта ће морати "сачувати" и изабрати стол / бар за 2 особе. Примјер угљне кухиње 5 м2. метри приказани на слици испод.
 • Угао кухиња у Хрушчову
 • Угао кухиња у Хрушчову
 • Угао кухиња у Хрушчову
 • Угао кухиња у Хрушчову

Угао кухиња у Хрушчову

 • Линеарни распоред је компактнији, али мало мање погодан, јер за кување, кулинарски ће морати да трчи дуж целе кухињске линије много пута. Међутим, у тако малу собу није тако тешко. Али трпезаријски сто може бити постављен и пространији - дизајниран за 3-4 особе.

Линеарни распоред мале кухиње

Ако је кухиња само усмјерена соба, а трпезаријски простор се помера у другу просторију, онда можете размотрити облик у облику слова У или два реда.

 • Дво-редна схема намјештаја је одлична опција уску собу. Типично, кухиња је конфигурисана на следећи начин: штедњак, умиваоник, простор за припрему хране и машина за прање су смештени са једне стране, а фрижидер, пећница и микроталасна пећ на супротној страни.
 • У облик у облику - најприкладнији, јер све је потребно за кување. Недостатак је опасност од слушалица у облику слова У. Пре свега, ова опција је погодна за квадратну кухињу. У следећем слидеру можете видети унутрашњост кухиње 5 м². метара с у облику слова у облику слова У и облику за трпезарију, изнесени у дневну собу.
 • Уређај у облику слова У у Хрушчову
 • Уређај у облику слова У у Хрушчову
 • Уређај у облику слова У у Хрушчову
 • Уређај у облику слова У у Хрушчову

Када дизајнирате кухињу у облику слова У или у два реда, запамтите да пролаз између намештаја треба да буде најмање 90 цм.

Боје

Кухиња површине 5 квадратних метара. метри морају нужно бити лакши и монохромнији од вишебојних или контраста.

 • Најбоље визуелно повећава простор и решава проблем недостатка светле беле боје. У малој кухињи 5 м2. метри би требало да буду више од било које друге боје. У ствари, бела може бити фасада и слушалица, декорација, и трпезаријска група, па чак и завесе. Немојте се бојати марширања белих површина. У ствари, оне су практичне као и све боје. И да тај унутрашњост не изгледа превише "болница", користите неколико нијанси белог (од млечне до слонова) и различитих текстура (од сјаја до камена).
Бела кухиња 5 м2. метара

Израда мале кухиње 5 м2. метара у једној соби Хрушчов

Бела кухиња 5 м2. метара

 • У бијелом пару можете одабрати друге светлосне нијансе: светло сива, светло плава, крем, беж.
 • Покушајте да не користите више од 3 боје у унутрашњости, иначе постоји опасност од "преоптерећења" унутрашњости.

Такође погледајте: Све о дизајну мале кухиње - 16 супер-пријема и 70 фотографија.

Заврши

 • "Ширење" зидова помоћи ће правилном полагању пода. Ако је Изабрали сте керамичку плочицу, онда треба поставити дијагонално. Дрвени подови и ламинатни подови у уским просторијама постављају се дијагонално или преко собе. У идеалном случају, умиваћи подови треба да буду мали, савијени у спуштање или "херрингбоне".
 • Чувени недостатак кухиње у Хрушчовима није само мали простор, већ и ниски стропови. "Подићи" ће помоћи позадини у дијаманту или у вертикалној траци. Но, будите пажљиви, уско окућанство кухиње вертикалних линија ће се сужавати још више.
Дизајнирајте мали дизајн кухиње са пругастим тапетама

Дизајниран пројекат мале кухиње са пругастим тапетама

 • Пожељно је да су зидови чврсти и без обрасца. Али, ако желите да поставите позадину, онда изаберите тканину са малим шаблоном пригушених нијанси. Позадина са великим и шареним исписом је најсигурнија за лепљење на само једном зиду.
 • Направите илузију великог простора помоћ позадине са перспективном сликом. На пример, то може бити градска улица, пут који води до даљине или шумског пута.
1

Фото позадине у малој кухињи

 • Још једна супер-ефикасна техника - окренута према зидовима са огледалом. Ако декорирате цео зид или велику површину (на пример, бочица или зид у близини трпезарије), простор ће се појавити визуелно. А ако се прозор одрази у огледалу, природно светло ће се повећати.

Огледала у унутрашњости мале кухиње-трпезарије

 • Да бисте додали мали осећај осетљивости и лакоће, користите на завршетку предњих плочастих сјајних, сјајних или "сатенских" површина. На пример, плочица-шунка или стакло.

Такође погледајте: Пројектовање и поправак мале кухиње у Хрушчову - 13 тестираних решења.

Ремоделинг и зонирање

Обнова је увек посао, време и финансијски скупа мера, али уз њу можете драматично промијенити и увећати малу кухињу. Постоје две опције за обнављање: уједињење кухиње са суседним просторијама или пренос партиција.

 • Померање партиције и повећање кухиње због суседних просторија. Прос: повећање кухиње за неколико квадратних метара, омогућавајући опремање комплетне трпезарије и радне површине. Истовремено, кухиња остане изолована - мириси и буке неће продрети у преостале собе. Цонс: смањује површину дневне собе / ходника, поправке су компликоване и скупе због постављања нових преграда.

Испод је план стана са пребацивањем преграде и повећањем површине кухиње због суседних просторија.

План станова са преношењем преграде и повећањем површине кухиње због дневне собе и ходника

План станова са преношењем преграде и повећањем површине кухиње због дневне собе и ходника

Следеће фотографије показују унутрашњост кухиње у једнособном Хрушчову, који је увећан за дневну собу.

Барстанд из прозора

 • Унутрашњост дневног боравка
 • Унутрашњост дневног боравка
 • Бар цоунтер у малој кухињи
 • Бар цоунтер у малој кухињи
 • Бар цоунтер у малој кухињи

Имајте на уму да редистрибуција стана, чак и рушење неструктурних структура, захтева координацију са стамбеним инспекторатима.

 • Комбинујући кухињу са дневним боравком и / или ходник. Прос: простор постаје погодан за породичне одмора, оброке и састанке са гостима, кухиња се повећава преношењем групе за обједовање у просторију дневне собе или до границе две просторије, постаје могуће опремити пуну и пространу трпезарију. Цонс: нема могућности за изолацију, бука и мириси из кухиње могу ометати остатак у дневној соби (и обрнуто), поремећај у тој или оној зони ће покварити општи изглед собе.

У наставку су планови за двособни стан у типичној Хрушчовкој пре обнове и након уједињења кухиње са дневним боравком.

План станова пре поновног планирања

План двособног стана у Хрушчовкој пре поновног планирања

Изглед апартмана са комбинованом кухињом и дневним боравком

Изглед апартмана са комбинованом кухињом и дневним боравком

А овде је јасан пример дизајна комбиниране кухиње-дневне собе у једној соби Хрушчов.

 • Кухиња-дневни боравак у Хрушчову
 • Кухиња-дневни боравак у Хрушчову

Кухиња-дневни боравак у Хрушчову

План за преопуњавање једнокреветног Хрушчова

Изгледи станова "пре" и "након" измена

У заједничку кухињу-дневну собу или кухињу-предсобља изгледала је уредно, она мора бити зонирана. Границе зона могу се одредити само визуелним методама (уз помоћ различитих завршних зидова, подова и плафона, расвете, тепиха) или физичких "раздјелника". На пример, то би могло да буде намјештај, ниска преграда, плафонски зрак, преграда са закривљеним или отвореним вратима, биљке, стаклена преграда, клизна врата и завесе. У следећој селекцији фотографија приказани су примери зонирања уједињених кухиња-дневних соба.

Кухиња 5 м2. метара у Хрушчову

Арцхед отварање

Зонирање са стакленом преградом

Клизна стаклена врата у малој кухињи

Пример зонирања кухињског ходника у студијском стану

 • Клизна врата
 • Клизна врата

Намештај

Пуно зависи од избора намештаја. Ево неколико савета који вам помажу да планирате свој кухињски сет:

 • Пошто на малој кухињици од 5 метара постоји катастрофални недостатак простора за чување ствари, потребно је користити висину, то јест, зидове. Изаберите трослојну кухињу постављену на плафон и на највишим полицама поставите ствари које често нису потребне у кухињи (наочаре, свечана служба, продавнице прехрамбених производа, бочице за кисели краставац итд.). Успут, у додатном слоју можете сакрити ваздушни канал.
 • Поред врха кухињског ормана, можете користити и своје дно, односно постоље. Ако у њему уградите неколико кутија за извлачење, добићете одлично складиште за мале ствари.

Ладице за фиоце у кухињским ормарићима

 • У идеалном случају, кухињски сет треба наручити према појединачним величинама, јер не треба смањити ни један центиметар.
 • Да визуелно олакшају унутрашњост, предње стране кухињског сета би требало да буду сјајне или са стакленим уметцима, добро постављена и чврста врата без панела, па чак и без ручица.

Бела мала кухиња

 • Универзална боја кухиње је бела. Такође је добро ако у кухињи се налази штедњак на плин. У ствари, међу бијелим фасадама бела кутија ће бити готово невидљива (погледајте слику).

Кухиња са плинским штедњаком

 • Још једна добра опција је сет у тону зидова.

Ништа мање скрупулозна потреба за избор стола и столица. На крају крајева, у мини кухињи би требали бити максимално функционални и супер-компактни.

 • Најмању "минијатурну" решење ће бити бар бројач. У изолованој кухињи, може се опремити на основу прозорског прага (погледајте примере фотографија испод), ау кухињи у комбинацији са дневним боравком, ставите на границу соба.
Кухиња 5 м2. метара у Хрушчову

У углу кухиња површине 5 квадратних метара. метара можете пронаћи место за грицкалице, а затим обновити прозоре у бару

Табела из прозора

Пример табеле

И ево примера дизајна комбиниране кухиње-дневне собе са шанком.

Барски бројач у кухињи-дневна соба

Барски бројач у кухињи-дневна соба

Бар мини-бар се може интегрирати у нишу слушалица, као што је приказано на овој слици.

Бар бројач у малој кухињи у ниши

 • Још једно мобилно решење је преклопни сто који се, када се монтира, претвори у шарку.

Фолдинг стол у малој кухињи

 • У кухињи од 5 метара се налази и мали округли сто за 1-2 особе.

Кафе сто

Ако се ваш начин живота никако не уклапа у мини столове, изаберите табелу за 3-4 особе правоугаоног или квадратног облика - они рационално троше простор. Пожељно је да се лако може срушити и развити.

 • Столице су лагане, компактне и функционалне. На пример, може се савијати "баштенске" столице, прозирне поликарбонатне столице, клупе, столице или углови са уграђеним кутијама за складиштење.

Трпезарија у малој кухињи

Техника

Да бисте уштедели простор у радном подручју, изаберите малу и уграђену опрему.

У фрижидеру је боље изабрати уску, али високу, машину за прање посуђа ширине 45 цм и површину за кување - са 2-3 горионика.

Па, ако апарати за домаћинство комбинују неколико функција истовремено: мултиваркер + производјач хлеба, комбајн + млин за месо + соковник или пећница + микроталасна пећница.

Расвета

Правилно освјетљење је залога удобности. У малој кухињи мора бити пуно.

 • Пенетрација у дневном светлу не сме да омета завесе, намештај или додатне предмете на прозору.
 • Вештачко светло је важно да се распоређује што је могуће равномерније у читавој соби. Идеално је погодно за такав сценарио осветљења: рефлектори дуж периметра плафона + освјетљење намјештаја радног подручја + љиљан или лустер изнад стола.

Пример осветљења мале кухиње

 • Лампе које изаберете су минијатурне и лаконске.

Ентеријер кухиње у белим тоновима

Децор

Све мале кухиње изгледају преплављене и преплављене. Чак и магнети на фрижидеру могу довести до осећаја неорганизације у кухињу од 5 метара. Према томе, најважнији принцип његовог декора - "мање - то значи више". Међутим, није неопходно одустати од накита и прибора, у супротном се унутрашњост испоставља да је превише минималистичка. Пари малих слика / плаката / рамова за фотографије на зиду, лонац са цветом собе и зидних сатова биће довољан да створи удобност.

Бела мала кухиња у Хрушчовој

Бела мала кухиња у Хрушчовој

Што се тиче завеса, онда су кратке и лаконске завесе најбоље: роман и ролетне, ролетне и завесе-кафе као на слици испод.

Завесе-кафе у унутрашњости мале кухиње

1
1 Звезда2 Звезды3 Звезды4 Звезды5 Звезд
Loading...
Like this post? Please share to your friends:
Leave a Reply

− 1 = 2

;-) :| :x :twisted: :smile: :shock: :sad: :roll: :razz: :oops: :o :mrgreen: :lol: :idea: :grin: :evil: :cry: :cool: :arrow: :???: :?: :!:

map