Дизајн и модернизација кухиње у Брезхневки

Дизајн и модернизација кухиње у Брезхневки

Дизајн кухиње у Брезхневки

Кухиње у брезхневки далеко иза савременим стандардима - они су веома мале (. 6-8 квадратних метара) су закривљена зидови, дотрајалих и комуникационе функције као гејзир. Међутим, постоје и предности - веће у поређењу са хрусцхевками плафонима (обично 2,7 м) и дебелим спољним зидовима. У овом чланку ћемо вам рећи како да модернизујете кухињу са таквим подацима и претворите је у супер-функционалан и модеран простор.

Карактеристике ремонта

Ако је кухиња у запуштеном стању и кућа није поправљена, биће неопходно темељно радити на промени: водоводне и канализационе цијеви, електричне инсталације, радијатор, гасна колона, прозори, врата и, најтеже, под.

 • Чињеница да је под на Брезхневки конструкција кашика и палубе, чије су празнине биле пуне песком и често смећа. Током протеклих деценија, цела "попуњавање" подземља је гњечила, обликовала и вероватно почела да емитира непријатан мирис. Када се кухиња потпуно поправи, под треба отворити, уклонити све отпатке и пијесак, а онда се мора монтирати нови подни слој од бетона од бетона или бетона са шперпластим подом.

Шта још треба да знате када се бави реновирањем кухиње у брезхневки?

 • Имајте на уму да можете сами помицати и извадити шпорет за гас само ако имате флексибилно црево или флексибилно гумено црево.
 • Стене у брезхневках често имају веома велике разлике, које није тако лако поправити. Поравнајте зидове, покушајте да их не однесете и пронађите златно средство. Иначе, дебео слој малтера "једе" драгоцене центиметре, који понекад критички недостаје у дизајну намјештаја. Да бисте учинили изобличења мање приметним, користите текстурне или штампане позадине.
 • Када мењате водоводне цеви, можете поставити и бројаче и грубе филтере.
 • Замена старих дрвених прозора у гасификованој кухињи (посебно са коленом за гас) на двоструком стакленом прозору, изаберите структуру са микро-вентилацијом.

О поновном развоју

Мале кухиње обуће могу се модернизовати и барем визуелно повећати ре-планирањем. Ево 6 основних решења за планирање које се могу имплементирати у зависности од карактеристика стана:

Опција 1. Потпуно уједињење кухиње са дневним боравком. Кухиња-дневна соба је добра у томе што ствара изврсне услове за породичну комуникацију и омогућава вам да из кухиње извадите трпезарију. Нажалост, ова варијанта обнављања је могућа само у оним кућама где зид између кухиње и дневне собе није носилац и кухиња се не гаси истовремено.

 • Међутим, у присуству гаса, можете уједине кухињу са дневним боравком, ако инсталирате клизна врата између њих (погледајте слику испод) или преклопна врата. Дакле, да бисте створили јединствени простор, морате само да уклоните врата кућишту оловке или да је саберете хармоником.
 • Кухиња са клизним вратима
 • Кухиња са клизним вратима

Опција 2. Делимично уједињење кухиње са дневним боравком. Често у кућама Брежњева кухиња и дневни боравак су подељени са преградом са носачем и рамом са вентилационим каналом. У овом случају, зид може бити демолиран само делимично, остављајући гред и део преграде са вентилационим каналом. Као резултат, добићете портал (може се претворити у лук), због чега ће се визуелно изгледати пространије и лакше. Међутим, ако је кухиња гасификована, онда је у отвору потребно поставити врата, на пример, преклапање или клизање.

Опција 3. Уређај је отвор бленде у зиду између лежаја и кухиње. Теоретски, у зиду лежаја између кухиње и простора, могуће је уградити отворе са ојачањем канала (отвори се између кухиње и ходника). Такво решење за планирање вам омогућава да пређете стол у дневну собу, а у кухињи опремите пространији радни простор.

 • Да бисте направили отвору на зиду носача, прво се консултујте са пројектном организацијом и договорите се.

врата у кухињи

Опција 4. Повећати кухињу због дневне собе (са пребацивањем преграде). Ова одлука о планирању може бити легитимирана само ако је стан на првом спрату или на другом спрату, али изнад не-стамбеног простора, на пример, изнад продавнице или канцеларије.

1

Опција 5. Стварање нише за фрижидер на рачун коридора. У брезхневках ово је могуће када комбинујете купатило и пребацујете улаз у кухињу на прегради поред дневне собе. Стога, дневна соба постаје пролаз.

 • Кухиња са излазом за фрижидер
 • Кухиња са излазом за фрижидер
 • Кухиња са излазом за фрижидер
 • Кухиња са излазом за фрижидер

Опција 6. Спајање ложишта. Ако кухиња има приступ логги, теоретски се може причврстити у кухињу, на пример, у овом дизајнерском пројекту кухиње у серији Брезхневка "Вуликанска кула".

 • Кухиња у Вуликховој кули
 • Кухиња у Вуликховој кули
 • Кухиња у Вуликховој кули
 • Кухиња у Вуликховој кули

Наравно, било каква поновна изградња стана мора бити координирана са надлежним органима за становање. У исто време, запамтите да то уопште није немогуће:

 • Рушење зидних носача и греда;
 • Утичу на вентилациони канал на поду;
 • Отклоните врата у присуству плинских штедњака и / или колоне (али можете мењати врата која се окрећу за клизање или савијање);
 • Повећајте кухињу због купатила и купатила.

О избору кухиње

Код већине мини кухиња, линеарни или кухињски сет типа Л је погодан за груди. Прва опција - најкомпактнија, друга - пространија и практична.

 • Угао кухиња
 • Угао кухиња

Ако подигнете прозор и направите прозорски појас у слушалицама, моћи ћете да планирате идеалан радни простор - У облику. Међутим, у овом случају, трпезаријски простор мора бити извучен из кухиње или постављен у облику пулта на бази истог уграђеног прозора.

Пожељно је да је техника, најпре, била максимално уграђена, а друго, смањена и мултифункционална. Тако, на пример, помоћи ће да штеди простор: Машина за прање судова ширине 45 цм, ширина фрижидер 55 цм, шпорет са 2-3 грејних плоча и пећница-микроталасној.

Кухиња са мини апаратима

Иначе, гасна колона је такође инсталирана, на пример, у лажном орману без горњих и доњих делова, са слободним размаком до зидова од око 15 цм. За друге начине за уградњу гасне колоне у унутрашњост прочитајте овај чланак.

 • Гасна колона у ормару
 • Гасна колона у ормару

Савети за дизајнирање слушалица

 • Угаоној или у облику слова у облику слова У су биле што је мање могуће, њихове бочне стране су се мало сузиле и оставити без висећих ормара. У суженом бочном зиду можете поставити уску машину за веш или ормаре за поврће / посуђе.
 • Ако су слушалице уграђене у подножју фиока, а горњи део је завршен додатним слојем, кухиња ће постати пространија.
 • Углови Т и У-облику слушалице у малој кухињи о потреби да се користе све 100% - да се изгради клизна корпе, полице или карусел. Дакле, уградни ормари неће имати "мртве" зоне.
 • Ако је модул за слушалице који се налази на улазу, склоњен (погледајте слику испод) или заокружен, улаз у кухињу ће бити слободнији и сигурнији.

Угао кухиња са закошеним ивицом

Такође погледајте: Водич за избор и планирање кухињског сета.

О избору једне групе

За малу кухињу у безхневке стави се само мали столови и лагане компактне столице.

 • За 1-2 особе са мобилним животним стилом вриједи одабрати мини стол величине 50 × 70 цм (склопива), шипку бројача (на примјер, на основу прозора) или столом за преклапање.

Правоугаони праг

Бројач прозора

 • За породицу од три или више људи, квадратни или правоугаони трансформаторски сто, на пример, са преклопним подима, као што је на слици испод.
 • Стол са нагибним подовима
 • Стол са нагибним подовима
 • Стол са нагибним подовима
 • За кухињску дневну собу можете одабрати мали округли или овални стол, што се боље уклапа у "предњи" ентеријер.

Кухиња-дневна соба

Што се тиче столица, оптималан избор ће бити преклопне столице, прозирне пластичне столице, столице и / или клупе са кутијама за складиштење.

Мини стол и преклопне столице

О избору завршне обраде

У критично малом простору, важно је и начин на који су постављени подови, зидови и плафони. Хоћеш визуелно померити зидове? Поставите плочице или ламинатне / паркетске плоче на дну дијагонално, са шишмишем или у бегу. У уској кухињи треба поставити ламинат / паркет, а не дуж просторије.

Дизајн кухиње 6.5 м2 М. м

Промена перцепције мале кухиње ће помоћи и лукаву декорацију зидова, на примјер, огледала или тапете са обећавајућом сликом. Међутим, ако нисте сигурни у свој осећај пропорције, вреди изабрати најоптималније рјешење - сликање у једном тону (свјетло).

О шему боја

Тајна успјешног дизајна било које мини кухиње је једноставна - потребно је више од тога извући с нечим светлим, а највише бијелим. Да би се избегла сличност лаке кухиње са болничким одјељком, довољно је да се комбинују "контрастне" текстуре (рецимо, цигла с сјајним плочицама) или да допуњују унутрашњост са малом количином обојених боја.

 • Иначе, светле површине су много практичније од мрачних, а чак и поремећај на таквој позадини мање иритира око.

Бела мала кухиња

О осветљењу

Осветљење мале кухиње у брезхневке треба да буде равномерно - овдје је неопходан један лустер. У идеалном случају, плафонска лампа треба допунити (или замијенити) с спотовима или зидним сцонцес.

 • Покушајте да планирате осветљење скрипте, кухиња је и даље у фази поправке, тако да је било могуће сакрити ожичење.

Кухињско осветљење

О декору

Што је мања у малој кухињи елементи за раздвајање простора, то је више светла, уредна и пространа. Због тога се не зајебавајте украшавањем зидова и полица на орману, а врата фрижидера је веома пожељна за одлазак без магнета. Међутим, потпуно без декорације кухиња ће изгледати ненасељена и непријатна. Препоручујемо вам да се ограничите на пар украсних зидова и сатова, живих биљака и посуде за воће, лепих текстила и шећера.

Декор кухиње 6 м2 м

1
1 Звезда2 Звезды3 Звезды4 Звезды5 Звезд
Loading...
Like this post? Please share to your friends:
Leave a Reply

35 − = 26

;-) :| :x :twisted: :smile: :shock: :sad: :roll: :razz: :oops: :o :mrgreen: :lol: :idea: :grin: :evil: :cry: :cool: :arrow: :???: :?: :!:

map