Унутрашњи дизајн кухиње са зидним панелима са штампом фотографија: врсте панела за фотографије и карактеристике њихове инсталације

Унутрашњи дизајн кухиње са зидним панелима са штампом фотографија: врсте панела за фотографије и карактеристике њихове инсталације

Унутрашњи дизајн кухиње са зидним панелима са штампом фотографија: врсте панела за фотографије и карактеристике њихове инсталације

Постоји много оригиналних идеја за дизајн ентеријера кухиње. Једна од најуспешнијих је декорација радног простора са фото панели. Они нису само веома лепи, већ се савршено надају њиховим функцијама, практични су и лако се брину. Фото панели за зидове кухиње су готово беспријекорни. Према својим техничким и оперативним карактеристикама, они нису инфериорни са традиционалним плочицама, па чак и превазилазе. Што се тиче изгледа, тешко је пронаћи естетскију декорацију.

6 разлога за одабир зидних панела са штампом фотографија

Пхотопанели су естетика, динамизам, удобност у кухињи. Декор на радној површини помаже у стављању акцента у дизајн собе, ствара расположење. Све зависи од изабране слике и колико одговара општем стилу унутрашњости. Као основа на којој се наноси шаблон, може се користити било који материјал, а готовина на бочици ће у потпуности задржати својства својстава.

Пхотопанели у различитим стиловима ентеријера:

оп1
оп2
оп3
предња плоча

Декорација предподе

Главни разлози за одабир зидних панела са фотографском штампом за кухињу:

 1. Велики дизајн потенцијал. Декор користи се у просторијама било које дестинације, нарочито добро, "ухваћено" у кухињама. Увек можете пронаћи одговарајућу кецељу за пространу собу у луксузној сеоској кући, а за малу у скромном Хрушчовом.
фото панели

Фотографски панели у унутрашњости мале кухиње

 1. Разнолик дизајн. Нема ограничења: власник објекта може изабрати било коју слику коју сматра само одговарајућим. Цртеж се може применити на предпродукције и линеарне и угаоне кухиње.
декорација кухиње

Дизајн угла кухиње

 1. Минимална припрема површине. Панели су постављени на глатке глатке зидове, али није потребно додатно обучавање са специјалном опремом.
панел

Панел монтиран сопственим рукама

 1. Практичност. Цртежи се наносе на панел од МДФ, ХДФ, стакла или акрила. Завршна обрада се не плаши влаге, прашине, хемикалија. Отпоран је на све врсте утицаја и веома издржљив.
штампање фотографија

Штампање фотографија на белој позадини

 1. Лако се чисти. Завршни премази не захтевају посебну пажњу. Загађење се лако може очистити нормалним сунђером са сапуном. Најважније - избјећи кориштење абразивних супстанци, како не би гребали површину.
штампање фотографија

Штампање фотографија на фасадама и зидовима

 1. Сигурност. Као основа за штампање фотографија, изаберите безбедне материјале. Они се не боре, не испуштају токсичне супстанце у атмосферу, не промовишу репродукцију гљива и плесни. Фотопанели су хигијенски и погодни за уградњу у домове где су мала деца.
од коже

Естетске коже

ТОП-5 мотиви цртежа за пхотопанеле у кухињи

Главна предност фото панела за кухињу је његова свестраност. На њих можете апсолутно применити било коју слику: сликарство, стилизовано као народ; орнамент или фотографија. Избор зависи од укуса власника собе.

Можете декорирати не само кухињски предњи, већ и другу погодну површину. Дакле, панел са штампом фотографија може се применити на зид у радном простору и на фасаде слушалица. Важно је само одабрати слике које ће се добро уклапати заједно.

образац

Комбинација цртежа предње и фасаде

Иако можете одабрати било коју слику, постоје најпопуларнији мотиви:

 • Крајолици. На панелу са фотопринтингом често се приказује природа, море. Ово је одлична опција за стварање тихог и хармоничног ентеријера.
панел

Стаклени панел

 • Животиње и птице. Као слике, често се бирају фотографије стварних или слике фантастичних животиња.
предња плоча

Стаклена бочица са морским животињама

 • Цвеће и инсекти. Врло популарни панели са макро фотографијом малих објеката дивљине.
фото панели

Макро фотографија на фото панели

 • Породичне фотографије. Шта може бити пријатније него сваки дан да види срећне тренутке из живота породице? Могу их фотографисати већ годинама.
панел

Панел са фотографијама

 • Цитисцапес. Урбанизам се често бира за панел. Ово је одлична опција за дизајн ултрамодерних ентеријера.
кухиња

Урбанистички мотиви

Нико не обавезује власника простора да користи слике. Често, сиво-сјајни предпростори изгледају још импресивније од најсвјетлијих цртежа. Интеријери са монохромним плочама у радном окружењу су веома популарни. Помажу да се смири, опусти.

стаклени панели

Монохромни стаклени панели

Популарни материјали за производњу панела

Најпопуларније фото панеле за кухињу су пластичне, стаклене, од МДФ и ХДФ. Сваки од премаза има своје особине. Пре куповине вреди се оцијенити заслуга и демерити сваког, јер зависи од изгледа, живота и функционалности будућег завршетка.

од коже

Скинали за кухињу

Опција 1: пластика

Кућни зидни панели са штампом фотографија, направљени од пластике, су јефтинији од других врста, али изгледају веома импресивно. Материјал је практичан, добро подноси ефекте киселина, алкалија, промена температуре и влажности. Не оставља тврдоглаву прљавштину, а мрље се лако могу обрисати сунђером. Пластика је изузетно лагана, што чини инсталацију много лакшом.

1
бочица израђена од пластике

Кухиња од пластике

Једноставност, лакоћа инсталације и практичност су тежак аргумент за пластику. Међутим, нема мање значајних недостатака, тако да у многим случајевима власници станова одбијају да га користе. Материјал не служи све док стакло или МДФ плоче, ХДФ. Ако спасите и купите пластику лошег квалитета, онда може бити и опасно за здравље. када се загрева, отпушта токсине у ваздух.

штампа на пластици

Лепа штампа фотографија на пластици

Обрати пажњу! Пластика је у стању да издржи случајни улазак топле воде, али се не носи са продуженим излагањем високим температурама. Нежељено је да га монтирате сувише близу плоча за кухање. Ово није најбољи материјал за декорацију кухиње.

кухињски предпадник

Пластична кухињска бочица са штампом фотографија

Опција 2: Стакло

Стаклени зидни панели са штампом фотографија се зову коже. Украсовање кухиња са њиховом помоћи је један од најзанимљивијих трендова унутрашњости. За производњу панела користи се каљено стакло високе чврстоће. Не деформира се временом, савршено подноси ефекте влаге и високих температура.

од коже

Скинали у унутрашњости

Слике коже не бледе, не спалите под директним сунчевим светлом. Можете изабрати прави цртеж у било ком стилу - од класике до високотехнолошких. Инсталациони панели раде без "влажних" радова, што олакшава чишћење након поправки.

од коже

Скините са лептирима

Недостаци стакла. Квалитетни материјал је веома скуп. Релативно је лако инсталирати, али то мало утиче на цену услуга радника. Можете уштедјети новац само ако сами инсталирате панеле.

од коже

Скините са орнаментима

За прање панела можете користити обичне хемикалије за домаћинство, али на сјајној површини постоје мрље и трагови прстију, воде, паро, због чега често морају бити обрисани. Ако ово не урадите после сваког кувања, кожа може изгледати неуредна.

кухиња

Успешна комбинација жуте и зелене боје

Обрати пажњу! На стакленој плочи са фотографском штампом за кухињу, потребно је пажљиво одабрати слику. Површина рефлектира светлост, а одсјај у комбинацији са светлим сликама може иритирати очи. За домаћице који проводе доста времена за припрему хране, ово је изузетно непријатно.

панели

Глатко на панелима

Опција 3: МДФ

МДФ панели имају неколико тешких предности, али недостаци нису ништа мање. Отпорни су на влагу, али с временом могу и даље бити импрегнирани водом и деформисањем. Материјал је отпорнији на механичка оштећења од пластике, али кошта мало више. Пхотопанели из МДФ-а изгледају више приказивим од пластичних, али су много инфериорнији од стакла.

бочица из МДФ-а

Кухињски предњи дио од МДФ-а са штампом фотографија

Материјал је непожељан за монтажу близу плоче за кухање, тако да је за фарови ово није најбоља опција. Али можете одабрати зид са трпезаријом, стављајући на њега предивну плочу са штампом фотографија. Најважније је да се квалитетно затварају завршеци плоча, тако да не нарушавају изглед завршне обраде и мање штете од спољних утицаја.

штампање фотографија

Штампање фотографија на МДФ

Опција 4: ХДФ

ХДФ је релативно нов материјал. По својим својствима, у многим погледима је близу МДФ-у, али се разликује у већој густини. Захваљујући томе, ХДФ добро подноси влагу, боље се одупире механичком оштећењу.

од ХДФ-а

Кухињски предњи део од ХДФ-а

ХДФ плоче су вишеслојне. Ово је неколико стисњених плоча од плоча, чврсто спојене посебном композицијом. Технологија производње материјала је таква да се не раздваја током рада.

предња плоча

Предња плоча од ХДФ-а са штампом фотографија

Зидне плоче од ХДФ-а су издржљиве, издржљиве, сигурне, естетске, али са инсталацијом може бити тешко. За монтажу панела користите посебан систем причвршћивања, па је препоручљиво користити услуге стручњака и не експериментирати са самоприносом. То доводи до повећања трошкова завршне обраде.

ХДФ панели

ХДФ панели са штампом фотографија

Карактеристике монтаже фото-панела на зидовима

Специфична технологија инсталирања зидних панела са штампом фотографија је одабрана у зависности од врсте материјала, али постоји неколико општих правила која треба поштовати током инсталације:

фото панели

Фотографски панели на зиду кухиње

 • Припрема зидова. Површине очишћене, малтерисане, третиране антифунгалним средством, схпаклиуиут. Ако постоје пукотине, проширени су због практичног рада и затворени са китом. Као пример, боље је изабрати формулацију са антисептиком и ретардантима.
 • Ако су панели монтирани на рам, онда је фиксиран на зид и проверен по нивоу. Комуникација је постављена пре уградње облоге.
 • Стаклени панели се монтирају или на двострано лепљиву траку или на посебним причвршћивима. Избор начина инсталације треба да буде заснован на карактеристикама подручја инсталације и личним преференцама власника.
 • Заптивање шавова и зглобова користи посебна једињења. Могу се одабрати боје и купити у грађевинској радњи.
склоп трупа

Монтажа рама испод МДФ-а

Обрати пажњу! Завршне плоче могу се разликовати у величини. Што више су, мање су шавова и спојева на завршној површини. Слике које су направљене на једном материјалу су најбоље.

премаз из фото панела

Зидна облога од фото панела

Како се побринути за зидну облогу са штампањем фотографија

За чишћење зидних панела са фототиском користите навлажене салвете и универзалне детерџенте. Приликом избора тканине, боље је дати предност производима направљеним од микровлакана, целулозе или вискозе. Могу се купити у продавници готових производа.

салвете

Микрофибер крпице

Овакве салвете су посебно дизајниране за влажно чишћење, добро упијају влагу. После њих нема мрља на сјајним површинама. Панели са фотопринтингом прво су обрисани рахло навлаженом салветом, а затим се осуше.

Савет. Ако вам није потребно темељито чишћење и уклоните флеке са прстију или паром са стаклене плоче, само обришите површину сувом крпом или меком пешкирицом.

од коже

Цвјетни скинс

Видео: украшавање кухиње са фото панели

Фото панели су изврсна опција за декорисање кухињских зидова. Ако пре тога није постојала вредна алтернатива панелу плочица, сада не можете добити ништа мање покривености. Што се тиче простора за машту, онда уз помоћ фото-панела укључују много интересантније идеје о дизајну. Сада можете да примените било коју слику на зид у било којој боји. Панел може послужити као посебан декоративни елемент и допунити декорацију фасада слушалица. Избор је ограничен само маштом.

1
1 Звезда2 Звезды3 Звезды4 Звезды5 Звезд
Loading...
Like this post? Please share to your friends:
Leave a Reply

+ 75 = 82

;-) :| :x :twisted: :smile: :shock: :sad: :roll: :razz: :oops: :o :mrgreen: :lol: :idea: :grin: :evil: :cry: :cool: :arrow: :???: :?: :!:

map