ЛЕД осветљење за кухињу: избор и уградња сопственим рукама

ЛЕД осветљење за кухињу: избор и уградња сопственим рукама

ЛЕД осветљење за кухињу: избор и уградња сопственим рукама

Савремена кухињска опрема чини кухање мање оптерећујућим. Правилно осветљење собе и ЛЕД осветљење за кухињу под ормарићима ствара угодно окружење за кућног кувара.

Зашто ЛЕД диоде

Сви знају о предностима ЛЕД осветљења у поређењу са традиционалним жаруљама и лампама које штеде енергију. Ово је изузетно велика економија и издржљивост. Такође је важно да ЛЕД диоде одмах пуне снагу, без потребе за загревањем, њихов век трајања не зависи од броја он-офф-а. Једини недостатак је релативно висок трошак. Али трошкови се оправдавају: ЛЕД расвјета у кухињи ће трајати неколико деценија, штедећи пуно новца због мале потрошње енергије.

Ако већ имате врхунац друге врсте кухиње, немојте журити да је промените на нову. Произвођачи производе ЛЕД лампе за готово било коју врсту поклопца, а највероватније ћете моћи замијенити само сијалицу, без промјене у лампи или ограничавањем на мање измјене.

Шеме расвјете кухиње

Препоручене шеме ергономског кухињског осветљења

Гдје поставити врхунац

Правилно осветљење у кухињи треба да буде вишезона. Ово је опште осветљење, свјетло изнад трпезарије и наравно, ЛЕД освјетљење за подручје кухиње.

Софистицирани потрошач, технички савршен и упознат са новитетима дизајна ентеријера, често није ограничен само на функционално осветљење.

Где би требало и може бити осветљење за кухињу?

 • Радна површина - осветљење испод ормара.
Осветљење радне површине

Ниво осветљења у радном простору треба да буде највиши

 • Поклопац изнад плоче има уграђено светло.
Осветљење у хауби

Ако је светло поклопца изгледа неадекватно, стандардне лампе се могу заменити светлијим и економичнијим диодама

Додаје погодност или једноставно декорише унутрашњост додатним осветљењем на следећим местима:

 • Осветљење стаклених ормара. Ако немате опрему за прикупљање, ставите стакло на вратима, није ништа лепо.
Осветљавање ормарића

Мекана светлост која излази из застакљених ормарића визуелно олакшава кухињски сет

 • Изнад горње кутије, ако соба има довољну висину. Светлост уперена на плафон ће учинити просторију визуелно вишом
 • Испод нижег слоја ормара. Извор светлости не би требало да буде видљив, због чега је танка и једва приметна диода трака за кухињу најбоља.
Стропно и подно осветљење

ЛЕД позадинско осветљење у плафонској и подној осветљењу у кухињи изнад и испод ормара није дизајнирано да ради, тако да можда није бела, већ боја. Горње светло може бити светло, а доњи део мора бити пригушен, знатно мекши него у радном подручју

 • ЛЕД трака у кухињи се може поставити испод тоалета и усмерена је дуж фасада доњих ормара, наглашавајући њихов садржај.
Осветљење кутије у кухињи

Трака је причвршћена директно испод стола. Сама столица треба да протрчи са спрата намештаја на удаљености не мањој од ширине светлосног елемента

 • Могуће је освијетлити горњу таблу изнутра, јер то мора бити транспарентно. Направите их од лепка у неколико слојева стакла, провидног полимера.
Осветљење столова

На контури полупречасте табле табле налази се ЛЕД трака

Скривено ЛЕД осветљење

Друга опција је скривено ЛЕД осветљење стаклене тегле. Извор светлости се шаље са краја. Да би се максимизирао ефекат, радна површина је израђена од провидног кварцног стакла са матираним деловима нанетим на површину. Они ће сијати

 • Позадинско светло, ако га има.
Позадинско осветљење

Осветљење диода за кухињу у барској области усмерено је, по правилу, надоле

 • Сјајан скинхеад је последњи пиштољ моде. Светлост не пада на њега споља, већ долази изнутра.
Кухињски предњи носач позади

Светиљка Скинал је дошла до ентеријера кухиње од рекламног осветљења. Ово је плоснати диодни панел са сликом млека стакла

У ствари, ЛЕД осветљење у кухињи може се поставити готово било гдје. Ограничите своју машту може само финансијска разматрања.

Које су ЛЕД осветљење за кухињу

Уз своје руке, ЛЕД позадинско осветљење се може направити помоћу готових уређаја или се систем осветљења може заправо саставити независно од појединачних елемената. Наведени су главни типови уређаја који се користе:

 • Линијске светиљке. Продаје се као комад и комплети, где се неколико серија са посебним адаптером серијски повезује у једној јединици.
Модули за осветљење

ЛЕД осветљење радне површине кухиње сопственим рукама од готових линеарних модула

 • Тип главе изнад главе.
Осветљење радног подручја ЛЕД

ЛЕД осветљење радне површине, израђене од углових лампи

У продаји су били и линеарни и тачки, опремљени сензорским прекидачима. Довољно је додиривати своје тело на одређено место да укључи или искључи светло.

1
Оригинални прибор

Прекидач за додир обично приказује трајно плава ЛЕД лампица

 • Уградна расвета, линеарна и тачкаста. Пошто су веома танки, они су постављени у доњу полицу од ормарића са доњом површином.
Осветљавање сијалице

Уграђена диодна расвјета за кухињу је потпуно сакривена у доњој полици. Ово је згодно, али инсталација оваквог светиљка захтева одређене квалификације

 • ЛЕД траке за осветљавање кухиње се користе не мање широко него готови производи. Разлог за такву популарност у широком избору светлости и боје, а што је врло згодно - трака се може прецизно одрезати до потребне дужине. То је јефтиније од готових уређаја.
Диоде трака

Избор светлости и боје је веома разноврстан

Монтирање ЛЕД траке својим рукама

Са готовим лампама, све је мање или више јасно, али како направити осветљење на кухињски сет својим рукама са ЛЕД траке?

Од чега ће бити ЛЕД позадинско осветљење засновано на траци

За монтажу радне светиљке потребни су следећи материјали:

 • Диодна трака жељене дужине.
 • Ако је потребно, водич за алуминијумски водиц.
Диода трака у алуминијумском профилу

Осветљење кухиње ће изгледати нејасно ако се постави у посебан алуминијумски профил. Ово решење олакшава инсталацију осветљења

 • Напајање 12 В.
 • Прекидач.
 • Електрични кабел и прикључак или прикључна летва, зависно од врсте прикључка. Кабл се препоручује за кориштење бакарног мултицоре у двоструком плетиву са пресеком од најмање 2х0.75 мм2.
 • Термоскупљајућа цевчица за заптивање спојева.
Комплет ЛЕД расвете

ЛЕД трака се често продаје комплетно са напајањем и контролном јединицом

Како одабрати ЛЕД траку

ЛЕД трака у кухињи треба заштитити од воде, ово је један од услова за сигуран рад. Минимални ниво заштите од влаге је ИП44 (може издржати поједине капи воде), боље ИП65 (водени млаз). Напон је 12 В, најсигурнији.

ЛЕД осветљење за радни простор кухиње треба да буде светао, спектар је близу природне дневне светлости. Препоручујемо да користите траку са ЛЕД диоде са три чипа СМД 50к50 од 30 диода од 12 лумена по метри дужине. Ако желите да осветлите светлост, нарочито када опремите позадинско осветљење димензијом, боље је изабрати производ од 60 диода. Температура боје у опсегу од 3300 до 500 К.

Додатно осветљење за кухињу, по правилу, не би требало да буде светло. Често довољно светлосног флукса СМД 35к28 од 30 диода од 5 лумена по метру. Боја значајне практичне улоге не игра и зависи више од идеје дизајна.

Карактеристике траке

Техничке карактеристике препоручених трака

Како одабрати напајање и прекидач ЛЕД траке у кухињи

Да би ЛЕД осветљење у кухињи трајно функционисало, препоручујемо да изаберете напајање са маргином снаге од око 25%. Снага траке зависи од модела, спецификације се могу добити од продавца. Дакле, СМД 50к50 од 30 диода "узима" 7,2 В по метру дужине. Дакле, ако је дужина, на пример 4 м, укупна снага износи 28,8 В. Према томе, јединица напајања са маргином од 25% је 36В. Изаберите компактни модел, биће вам лакше сакрити.

Што се тиче прекидача, могуће су следеће опције:

 • Једноставно дугме.
 • Додирните додир.
 • Инфрацрвена, одговара валом руке.
 • Диммер регулише светлосни флукс. Контрола може бити механичка, у облику ротирајуће ручице или додира.
 • Контролна јединица која проузрокује да светлост трепери или сиједе у обојеним светлима ако је одабрана вишебојна РГБ трака. Иако се ови ефекти ретко користе.
Исправна веза позадинског осветљења

Светло диода за кухињу засновано на неколико трака треба извршити само паралелном шемом везе

Монтирање ЛЕД траке у кухињи својим рукама

ЛЕД позадинско осветљење мора бити монтирано у складу са следећим правилима:

 • Трака се не може појединачно прекинути, само на одређеним местима. У ту сврху се постављају посебне ознаке.
 • Ако је потребно, користите неколико трака за паралелно повезивање са напајањем.
 • Електрични кабл који долази из напајања треба повезати на траку а не конекторе, али помоћу лемљења то је поузданији. Повезивање треба заптити смањивањем термо скупљиве цеви. Такође можете користити електричну траку, али то је теже и не изгледа тако уредно.
Спајањем траке на кабал

Корак по корак препоруке за лемљење траке на кабловима

 • Конвенционални кључ или прекидач за притисак поставља се испред извора напајања.
Повезивање позадинског осветљења

Шема везе са конвенционалним прекидачем

Диммер или РГБ јединица - након напајања.

ЛЕД трака у кухињи

ЛЕД трака у кухињи: фотографије схеме везе са подесивим светлосним флуксом

 • Монтирано ЛЕД осветљење за кухињу испод ормара са двостраном лепком. Прво, само је потребно мало поправити траку на неколико места и проверити да ли је на правом месту и да се поставите равно, гурните га чврсто на целу дужину.

Ако немате довољно знања и вјештина за рад са електричном и електронском опремом, поучите о инсталацији стручњака за осветљење.

1
1 Звезда2 Звезды3 Звезды4 Звезды5 Звезд
Loading...
Like this post? Please share to your friends:
Leave a Reply

− 8 = 2

;-) :| :x :twisted: :smile: :shock: :sad: :roll: :razz: :oops: :o :mrgreen: :lol: :idea: :grin: :evil: :cry: :cool: :arrow: :???: :?: :!:

map