Како комбиновати кухињу са дневним боравком: опције дизајна на површини од 20 квадратних метара. м

Како комбиновати кухињу са дневним боравком: опције дизајна на површини од 20 квадратних метара. м

Како комбиновати кухињу са дневним боравком: опције дизајна на површини од 20 квадратних метара. м

Малопродајни станови, који су препознати као најекономичнији, нису оправдали сами - станари у скученим собама проналазе много начина да се прошире и олакшају ограничени простор. У том смислу, мода се вратила у простране собе и студио апартмане са условним преградама. Покушаћемо да сазнамо како комбиновати максималну функционалност и дизајн кухиње-дневне собе од 20 м² М: примери фотографија ће вам помоћи да се оријентишете на начине и методе стварања угодног окружења.

Карактеристике распореда модерних апартмана

Подела огромних дворана и пространих соба у мање просторије настала је у тренутку када је тржиште стамбеног фиксирања замрзнуто и дошло је до недостатка бесплатног становања. Тако да су у то време били комунални станови. Сада је започет обрнути поступак - уједно блиске просторије се комбинују са миниатурним кухињама од 5 метара како би се проширили снимци и учинили животни услови што удобнијим.

кухиња

Успешан пример комбиновања три функционалне зоне: кухиња, трпезарија и дневни боравак

У становима нове зграде унапред се пружа санација - ускоро можете сретати 30-40 метара студија од блиских и неудобних малих просторија повезаних уским ходницима. Комбиновање кухиње и дневног боравка је сјајан добродошао, који из једне велике просторије омогућава вам да направите два условно разграната стамбена сегмента са очувањем просторних карактеристика.

кухиња

У подели простора, сви елементи ентеријера, од пода до плафона

Постојала је могућност повезивања великих балкона и логгића у кухињу, што је такође омогућило повећање површине због неколико додатних метара. Једини услов за такву комбинацију је максимална изолација конструкција изведених од граница главног кућишта, помоћу двоструког застакљивања и система "топлог пода". Такође су повећане могућности дизајна кухињско-трпезарије од 20 м².

кухиња

Дио кухињског простора налази се на ложи

Комбинујући кухињу и суседну собу

Да бисте добили удобно становање у модерном стилу у Хрушчовици може бити једини начин уклањањем зида између кухиње и суседне собе. Претпоставимо да су почетни снимци 6 м² и 14 м², укупно добијамо 20 м². Они се могу слободно окренути и напредан дизајнер, и професионални градитељ.

кухиња

Унификација рушењем зида

Не заборављамо да је боље напустити неке инжењерске комуникације непромењене. На пример, немојте препоручити пренос вентила (чак и за промјену од 10 цм, потребна је посебна дозвола), а такође постављате канализацију и водоводне цеви дуж зидова дневних соба.

кухиња

Кухињска комуникација остала је на старом месту, али је простор потпуно преображен

Једино што се може променити је локација електричних инсталација. Користећи ово, можете да померите све утичнице и направите нову, једноставније ожичење. Моунт Тецхнологи дриуалл и протежу плафон дизајн пружити прилику да експериментише са дизајном плафона у модерној студију од 20 квадратних метара, паралелно са стварањем највише осветљене подручја и подручја са пригушеном светлу.

плафонски дизајн

Дизајн плафона у комбинованој кухињи-дневној соби

Промена изгледа би требала бити на правној основи - само подложно упису у државним инстанцама пакета дозвола.

Методе зонског простора

Будући да је био у соби подручју кухиње-дневни од 20 квадрата или комбинацијом два суседна собе, потребно је да одлучите који део просторије да ради, а оно што је одредило као место одмора. Дизајнери препоручују ¼ за уређење кухиње са намјештајем и уграђеним апаратима, а ¾ уређују у стилу дневне собе - угодан кутак за породичне вечери и састанке с пријатељима.

кухиња

Почетни изглед далеко подсећа на ситуацију у вашем омиљеном кафеу

Различити нивои: кухиња подијум

Ми смо навикли на вертикалне раздјелнике - преграде и полице, чинећи једноставан, непрекидан простор, али и даље зид. Хоризонтална граница је другачија. Једна од занимљивих техника - стварање ниске (15-25 цм) подијума, понекад са додатним кораком. На подијуму се обично налази кухиња, остатак подручја припада дневној соби.

1
подијум

Подијум са додатним кораком

Међутим, стварање два нивоа понекад није довољно - без додатних техника дизајна, две различите области се спајају у један састав. Присуство нивоа треба нагласити бојом или груписањем различитих сетова намјештаја. Приметно је да чак и без изградње подијума, другачији дизајн подних облога може условно подијелити ова два подручја.

кухиња

Зонирање обухвата две различите врсте подних облога

Групе намјештаја се склапају према следећем принципу:

  • зона кувања - кабинет са уграђеним апаратима;
  • трпезарија - трпезаријски сто са комплетом столица (столице, фотеље);
  • дневна соба - кауч, фотеље, столни сто.

Ово је традиционална шема, али одступања од општих правила су могућа. На пример, обимно острво, извучено до средине собе, може слободно комбиновати радну површину са трпезаријом.

цоунтертоп

Таблица "острва" такође није избегла зонирање

Присуство подијума је изврсна прилика за повећање степена удобности постављањем испод керамичког пода који покрива систем "топлог пода".

Барски регали и декоративни делитељи

Најчешћа техника за креирање модерне кухиње и дневног боравка од 20 квадратних метара М, претворена из Хрушчова, је мали барски шалтер. Функционише разне функције: замењује трпезаријски сто, служи као декоративни елемент, део је погодног ормара.

мини-бар

Компактан кућни мини-бар са оригиналним системом за складиштење

Уместо бројача бар, можете поставити партицију гипсане плоче. Празан зид није погодан, пошто у потпуности покрива простор, боље је зауставити на лакој конструкцији са равном геометријом или, обратно, асиметричном конструкцијом.

септум

Преграда у облику безгушног чипка

Постоји згодан начин привременог разликовања - уградња преносивог компактног екрана, који се, ако се жели, може брзо уклонити. Овај случај је савршено погодан за велике породице или гостопримство власника кућа, који често склапају пријатеље - организују забаве, празнике, позоришне представе.

мобилни екран

Прозирни мобилни екран

Улога партије се лепо одигра мултифункционалним и практичним у свим чулним регалима са полице за цвеће, књиге, декоративне елементе - прави божји дан за дизајн студио апартмана.

полице

Једноставно у изведбама са прелепим декором

Нијансе дифузног и усмереног осветљења

Употреба система осветљења је додатни модеран начин зонирања простора. Умјетно изабрани елементи помоћи ће стварању 2-3 потпуно другачије за сврху сајта, уједињене по једном стилу.

Расвета

Разграничење плафонских конструкција и метода осветљења - лустери у рекреативном делу и уграђене сијалице у кухињи

У пространој просторији можете безбедно поставити уређаје за осветљење, који су довољно тешки да се комбинују међу собом у малој просторији. На пример, да бисте направили систем спот светлости у кухињском сегменту, обесите лустера преко трпезарије и уредите подне светиљке на ивицама малог угла.

сјенило

Омиљени класик - велика удобна лампа изнад трпезарије

Уз помоћ плафонских сијалица, напротив, могуће је направити велики јединствени простор, ако су насумично распоређени у подручју плафона, без поделе по намјени или дизајну.

опрема у кухињи

Комбинација различитих дизајна плафонских светала у једној области

Систем осветљења ће бити много разноврснији уколико, заједно са инсталирањем различитих врста извора свјетлости, користе могућности напонских и суспензионих структура које се састоје од неколико слојева. Текстура и боја плафона у једној соби могу такође да варирају.

вишеслојни плафони

Уграђени вишеслојни плафони

Тапацирани намештај као гранични део унутрашњости

У дизајну кухињског студија површине 20 квадратних метара, активно је намештен намјештај, који се односи на различите области. Једна четвртина простора - то није толико, па би кухиња требало да буде компактна и уједно згодна. Уграђена техника скривена иза фасаде помаже: униформна регистрација остаје без губитка функционалности.

кухиња

Кућни апарати уграђени у намјештај

Пожељно бирајте слушалице са једноделном или Л обликом, тако да постоји довољно слободног простора за кретање. Ако нема довољно простора за постављање посуђа или производа, можете проширити систем за складиштење тако што ћете повећати висину ормана или мезанинског уређаја дуж периметра.

фиоке

Ергономски систем ладица

Улога кухињског сета није да се мијеша, а да не буде преспојни простор, бити удобан и ергономичан, а мекани намјештај заједно са обављањем основних функција је добар раздјелник.

студио ентеријер

Минималистички ентеријер ентеријера

Класична верзија: дугачак кауч или мекани кут се поставља у кухињу, на супротном је ТВ. Угодан сто за чај служи ручак и игру, па чак и сто.

софа

Софа се налази бочно у односу на кухињу

Боја у унутрашњости пространог студија

Избор палете није ни мање важан од избора група намјештаја. Помоћу различитих нијанси могуће је подијелити простор у неколико сегмената или, напротив, стварати јединствену целину од дисјунктних дијелова.

кухиња

Класично решење је декорација белих тонова, наглашена тамно смеђим детаљима

Уз помоћ детаља, монотона досадна атмосфера не може се само оживити, већ је направљена у једном смеру. Боја текстила, декоративни елементи, пултови се лако комбинују или праве контраст.

кухиња

Зелени акценти као начин уједињења простора

Понављање боје у декорацији унутрашњости различитих зона служи јединству стила, као и избор одговарајућег намештаја или декорације плафона.

кухиња

Фасаде кабинета намештаја се преклапају са дизајном пода у пределу меког угла

Елегантно јединство - уједињење дизајна рецепције

Дизајн студије не подразумијева истовремену примјену различитих стилова. Ако више волите еклектицизам, требало би да се прошири и на цело подручје. Стил би требало да буде један, али тачно како да вас изаберем.

кухиња

Предивна класика у светлости

Добра опција је сваки модеран стил, јер савршено одговара сјајним фасадама и металном сјају уграђених апарата.

кухиња

Минимализам у сочним бојама

Чак је и стилизовани село у углу сасвим прикладно - 20 м² омогућава детаљно исцртавање оригиналности стила.

унутрашњост

Необичан унутрашњост у стилу земље

Тематски видео

Занимљиви и корисни видео снимци пружају одличну прилику да уче од професионалаца и ставе на нове идеје.

Дизајнер савета за уређење објекта 18-20 м²:

Видео секвенца са опцијама регистрације заједничког простора:

Професионалне перформансе - мастер класа из преноса "Стамбено питање":

Студијска површина од 20 м² је стварно креативан одскочник за људе с модерним погледом на живот. Захваљујући различитим дизајнерским техникама, можете променити простор без препознавања, поделити га у зоне и претворити у удобно функционално кућиште.

1
1 Звезда2 Звезды3 Звезды4 Звезды5 Звезд
Loading...
Like this post? Please share to your friends:
Leave a Reply

99 − 89 =

;-) :| :x :twisted: :smile: :shock: :sad: :roll: :razz: :oops: :o :mrgreen: :lol: :idea: :grin: :evil: :cry: :cool: :arrow: :???: :?: :!:

map