Så här väljer du ett diskbänk: Bestäm typ av diskbänk och installationsmetod

Så här väljer du ett diskbänk: Bestäm typ av diskbänk och installationsmetod

Så här väljer du ett diskbänk: Bestäm typ av diskbänk och installationsmetod

Att tvätta disken från en svår och obehaglig plikt förvandlas till lätt arbete, du måste välja rätt tvättmedel och tvätten själv. Svaret på frågan om hur man väljer ett kökshandfat beror på storleken på köket, stilen på möbler, storleken på familjen. Det viktigaste är att diskbänken var bekväm och funktionell.

Moderna handfat särskiljs av olika former, färger och material

På grund av de olika formerna, materialen, färgerna på modern bilvask, är det inte lätt att snabbt välja det bästa alternativet

Hur man väljer ett kökshandfat: de viktigaste typerna av diskbänkar

  • Tvätt FRANKE Pamira - Praktisk och attraktiv design

    Tvätt FRANKE Pamira är en framgångsrik kombination av original design och praktiska egenskaper

    En kopp är den enklaste, kompakta tvätten. En rektangulär form är mycket vanligt. Det låter dig passa en stor container i köksbordet. Med samma volym är den runda sjunken lite mer rymlig.

  • Ett handfat med två eller flera skålar, som ligger i en planlinje eller i en vinkel mot kranen.
  • Queen-size bricka består av två skålar av olika storlek - huvudrätter att tvätta sig själv och ytterligare produkter för tvätt, avfrostning fisk, kött, etc. Det används i små kök, där det inte finns något sätt att sätta en stor diskbänk med några fördjupningar ..
  • Vinkelbricka är mycket bekvämt för hörnarrangemanget i köksuppsättningen. Det representerar vanligtvis två rektangulära små skålar, som ligger längs en linje eller i en liten vinkel. Det fria utrymmet mellan skålarna är arbetsytan.
  • Disk med en vinge eller vingar, som är en fortsättning på skrivbordets yta. På diskbänken kan läggas till torra diskar, heta behållare, lämna efter tvättprodukter. Vatten ska flöda i diskbänken, till ett speciellt avloppshål.

Innan du väljer ett kökshandfat måste du ta hänsyn till dess motståndskraft mot en aggressiv miljö (syre, tvättmedel), temperaturförändringar och mekanisk skada (chips, repor). Skalets yta måste vara lätt att rengöra från föroreningar, fetter, vattensalter, byt inte färg över tiden.

Ett stort diskbänk som skydd för möbler från vatten

För ett rymligt kök, en stor diskbänk som skyddar arbetsytan från vatten

Sätt att installera sänkor i bänkskivan

Överliggande sänkor bärs helt enkelt på en standardstorlek, som ersätter själva bänkskivan. Sådana brickor är lämpliga för billiga köksmöbler, särskilt när sviten innehåller fristående skåp. Fördelarna med denna metod för installation är enkelhet, tillgänglighet. Eftersom installationen av överliggande sänkor i sig inte kräver komplicerade manipuleringar med bordets yta är det inte svårt att installera sinken ensam, det är inte nödvändigt med specialhjälp. Av nackdelarna kan nämnas en relativt liten tjocklek och vatten från att komma in i utrymmet mellan köksskåp, vilket är obekvämt och ohygieniska.

Corner kökshandfat - det bästa alternativet för hörn kök

Kompakt tvätt av den runda formen är framgångsrikt införd i en hörnkök

Mortice brickor är ett mycket använt alternativ. Under installationen skapar en sådan handfat inga speciella problem med bänkskivan, utkanten där man kan göra en lekman utan att använda professionell utrustning. Denna installation är relativt billig, lämplig för kök med en gemensam bänkskiva, som ofta finns i inredningen. Sådana brickor är installerade i bordsskivan av material: spånskiva, trä, laminat, stål, sten, granit. Fördelarna med inbäddade sänkor är deras hygien, hög kvalitet på materialet - rostfritt stål.

Vid val av integrerade diskbänkar för köket kan kanten till kanten av bordet vara lägre, högre eller på samma nivå som diskbänken. Denna metod för installation är mödosam och dyr. Självintegrerad tvätt kan inte installeras. Det är nödvändigt att kontakta specialister som förbereder ett exakt snitt med hjälp av en särskild koordinatfräsare. Med denna installationsmetod ser sinken ut som ett organiskt integrerat element i det moderna köket.

Undergolv sänkor är integrerade tillförlitliga sänkor som installeras under bänkskivan. De är fastsatta något under bordets nivå och används för trä, granit, bänkskivor av plast. Vackert ser denna tvättvariant ut i kök med en solid bordsskiva av natursten. Installation av ett handfat under stenplattformen betonar naturstenens naturliga skönhet i bordets tvärsnitt. Detta är en av fördelarna med denna metod för installation. Tvätten är också hygienisk, bekväm att använda, kräver ingen speciell vård.

Tänk på hur man väljer en kökshandfat, du måste komma ihåg att de är uppdelade enligt designkriterierna. Innan du köper ett handfat måste du ta reda på vilket material det är gjord av.

Kökshandfat A-JERSEYR - E - en kombination av mångsidighet och yttre överklagande

Diskbänk A-JERSEYR-E trivs med sin multifunktionalitet och ett stort arbetsytor

Vilket material ska jag föredra?

Vanliga stålbänkar är gjorda av rostfritt stål av hög kvalitet. Speciell märkning innebär att stålet är legerat, innehåller tio procent nickel och arton krom. Denna kombination ger maximal skydd mot rost, matsyror. Mark 18 till 10 indikerar en perfekt kvalitet. Detta förhållande av krom, järn och nickel är en garanti för utmärkta konsumentegenskaper av materialet, hållbarhet, hälsosäkerhet.

Hur man väljer ett diskbänk av högkvalitativt stål? En tillgänglig kontrollmetod är magnetism: rostfritt stål och magneten är inte lockade.

1

Ytor av stålbehållare kan vara av olika slag: matt, polerad, antigrafisk (eller linstruktur). Ytbehandlingen under linneduken är den mest praktiska, eftersom det är mindre märkbar små repor, spår av vatten. Tvätta ut och med kombinerad beläggning. I sådana skal är den nedre halvklotet matt, inte repad och smutsig, och den övre - vacker, effektiv polerad.

Vinkelhink med två skålar lockar form och färg

Funktionerna i denna diskbänk är den ursprungliga formen och färgen, blandar harmoniskt i kökets inredning

Stålfacket kombineras mycket bra med köket i interiören "high tech", i den klassiska versionen, försvinner sinken. Denna typ är överkomlig, hållbar, lätt, hygienisk, resistent mot svåra driftsförhållanden, om det finns systematisk vård. Nackdelarna är låg ljudabsorption när kontakt med en ström av fallande vatten inträffar. Men denna nackdel kan elimineras - för att utrusta diskbänken underifrån med en ljudabsorberare (mjuk packning). Mycket mindre ljud kommer från sänkor med tjockare stål, de inkluderar integrerade modeller, liksom sänkor med djupa skålar.

Keramiska brickor är gjorda av porslin eller fajanse. Porslin är mycket dyrare, men det har en tät och icke-porös struktur. Keramiska brickor är mycket resistenta mot aggressiva medier, de tål ganska höga temperaturer, de är resistenta mot repor. Nackdelar inkluderar brittleness, styvhet i konstruktion, tung vikt, så det är svårt att montera. Sådana brickor är dekorerade med dekorativa dekorationer i form av en färgmålning, väl i harmoni med interiörer av retro och land.

Kompakt köksfack med två skålar

En relativt liten diskbänk är utrustad med allt som behövs för att vara värd värdinna

Handfat av praktiska kompositmaterial är det mest tillförlitliga alternativet. Materialet är ett fyllmedel och ett polymerbindemedel. I fillerens roll är fastämnena. Använd granitflis, kvartsand, såväl som glasfiber. Sådana brickor är mycket resistenta och resistenta mot repor, mekaniska skador, så de ser väldigt långa ut. Som bindemedel är formformande komponent akryl. Kombinationen av granit och akrylharts förbättrar stentens kvalitet: immunitet mot heta, feta, färgämnen, ljudabsorberande effekt, opretentiös användning. Färgen på en sådan handfat kommer inte att förändras med tiden, eftersom ytan av kompositmaterialet inte försämras från kemikalier och alkalier.

Bland extra tillbehör till brickor är det rekommenderat att köpa avfallsbehållare eller rivare, moduler för vattenrening, extra kranar.

1
1 Звезда2 Звезды3 Звезды4 Звезды5 Звезд
Loading...
Like this post? Please share to your friends:
Leave a Reply

− 1 = 1

;-) :| :x :twisted: :smile: :shock: :sad: :roll: :razz: :oops: :o :mrgreen: :lol: :idea: :grin: :evil: :cry: :cool: :arrow: :???: :?: :!:

map