Planlægning og reparation af et lille køkken

Planlægning og reparation af et lille køkken

handler om at reparere et lille køkken

Faktisk kan kun moderne overordnede nye bygninger tilfredsstille deres ejere med omfanget af lokaler og rummelige køkkener herunder. I husene i det gamle fundament, "Khrusjtjovene", de standard seriehuse fra 1950-2000. i de fleste tilfælde har dette værelse meget beskedne dimensioner op til 10 kvm. m, og ofte endda 4 eller 5 kvadratmeter. m. Højden af ​​lofterne i disse huse er normalt 2,4 - 2,75 m. Ejere af "stål" var mere heldige - køkkenerne i dem har et areal på op til 15 kvadratmeter. m og en højde på op til 3,5 m.

Derudover har sådanne huse ofte deres egne designfunktioner. Især specifik hjem - det er en gammel præ-revolutionære bygninger, som ofte baffler og stråle lavet af træ og havde brug for at blive styrket, og "Khrushchev", med deres tynde vægge 40 mm, dårlig hydro, termisk og lydisolering, og benzinpumper.

Derfor er en lille køkken renovering er ikke i nye årsager åbenlyse vanskeligheder - er det nødvendigt ikke bare for at gøre et smukt design, men også, hvis det er nødvendigt, at varme, for at opdatere, ændre, omlægge, flytte, nedrive, bygge ... Af den måde, det synspunkt, at reparationen af ​​de små retter - budgettet, ikke altid sandt Efter alt, ofte for at spare plads, skal du bruge ikke-standardiserede ideer og tilpassede løsninger "på bestilling". Den bedste måde at spare penge på i dette tilfælde er at gøre det meste af arbejdet selv.

Men vær ikke bange for tid og tab ikke entusiasme, fordi du har en stor, nogle gange nervøs og ikke desto mindre meget interessant arbejde.

Lad dig blive inspireret af store vinduer eller en smuk udsigt fra dem, tilstedeværelsen af ​​en loggia, en ikke-standardiseret niche, placeringen af ​​køkkenet på solsiden eller simpelthen at dette er dit yndlingshjem.

Hvad kan og skal gøres under reparationsprocessen?

I forbindelse med eftersyn eller kosmetisk reparation af et lille køkken, kan du / behøve:

 1. Styr, juster og trim partitionerne
 2. At rive og / eller oprette vægge
 3. Installer skydedøre;
 4. Juster og genstram gulvet og loftet;
 5. Juster vinduesåbninger, udvid / smal /at omdanne dyner ind i bordpladen, Indsæt nye vinduer, hvis de ikke allerede eksisterer;
 6. Styr, isoler, lydisolerede vægge og gulv om nødvendigt;
 7. Udfør nye elektriske ledninger
 8. Udskift batterierne;
 9. Udskift / flyt / skjul / spil i det indre af alle kommunikationer: gamle rør, gasledning, gas kolonne, ventilationskasse.

Samtidig er hovedopgaven ved reparation af et lille køkken at spare og optimere sit rum så meget som muligt.

For at lave reparationer i et lille køkken, skal du gennemgå trinene i følgende rækkefølge:

 1. Generering af ideer, udarbejdelse, planlægning;
 2. Udvælgelse og køb af byggematerialer
 3. Demontering af gamle belægninger fra vægge, loft og gulv;
 4. Remodeling med nedrivning / montage af vægge / skabelse af en bue osv.
 5. Forberedende arbejde: Nivellering af gulvet (skabelse af nyt skræl), installation af elektriske ledninger, kloaker og vandrør, udjævning af væggene med gips, priming af loft og vægge;
 6. Afslutning - loft dekoration, oprettelse af køkkenforklæde, wallpapering af vægge med tapet, installation af kontakter og stikkontakter, installation af gulvbelægning.
 7. Montering af møbler og installation af VVS inventar og husholdningsapparater.

Reparation af gulve

 • For det første skal du niveauere gulvet, det er bedre at gøre det med et tyndt lag af plade. Husk på, at et tykt og tungt lag cementcement kan klare hver eneste etage i et typisk hus. Sådan effektivt gulvbelægningen i et lille og lavt køkken med en minimal tykkelse på skræget, se i denne video af Alexei Zemskov:
 • På gulvet kan du sætte: keramisk fliser, keramisk granit, sten, kommercielt / semi-kommercielt linoleum og fugtbestandigt laminat;
 • Hvis arealet af rummet overstiger 7 kvadratmeter. meter eller reparation er lavet i et kombineret rum, er det muligt at opdele spisestue og arbejdsområder eller zoner af køkken og hvile. For at gøre dette skal du lave en kombineret gulvbelægning, kombinere forskellige materialer eller et materiale fra forskellige samlinger.

Væg reparation

I forbindelse med reparation skal gamle vægge ofte være nivelleret. Hvordan kan dette gøres ved at spare så meget som muligt centimeter og lige millimeter af et lille køkken?

 • Den enkleste og mest effektive metode er justering af fyrtårne, men så kan gipslaget være for tykt. Derfor skal forskellene op til 60 mm i skillevægterne være udjævnet med flere lag af startkittet.
1

Hvis væggen virker lokalt på ét sted, men generelt er det lige, med henblik på at spare omkostninger og kostbare centimeter, kan du bare kæmpe mod afsatsen hulning og derefter rette væggen kit.

Justere væggene, når du reparerer et lille køkken

 • Du kan dekorere væggene med tynde plader af gipsplader. Hvis du ønsker at isolere og lydisolere køkkenet, genlægge og skjule kommunikation, så skal gipspladerne installeres på rammen, så du vil reducere køkkenet betydeligt. Derfor er det bedre at sætte GKL på limen for at spare plads, efter at have rengjort og primet væggene. Måske kan denne metode kaldes optimal;
 • Hvis du beslutter at nedrive og bygge en mur af beton, så gør dig klar til en kedelig, støjende og meget støvende arbejde, helst med mindst 2 assistenter, og bedst at overlade til arbejdet i det team af reparatører. Sådan gør du det, se i videoen:
 • Men at bygge vægge fra gipspap på et metalskelet er det muligt og hænderne;
 • Hvis du bor i den gamle fonds hus eller "Khrusjtsjov", skal du finde ud af, hvad skillevæggen i lejligheden er lavet af. Trævægge behøver ikke bare justere sig, men styrke med metalhjørner og trimme med forstærkende mesh;
 • Med hensyn til finishen er køkkenet oftest brugt vaskbart vinyl tapet på en ikke-vævet basis, men du kan også male væggene med vandbaseret maling til værelser med høj luftfugtighed;
 • til design af forklæde de fleste vælger keramiske fliser, mosaikker eller glasplader - slidstærk og slidstærkt materiale med øget modstandsdygtighed mod fugt og mulighed for nem vask.

Tapeter til et lille køkken ønskelige lyse farver, men hvis du ønsker at tilføje til det indre farve og lysstyrke, så giv ikke op på denne idé og dekorere kun én væg farve eller skrivebordet, hvilket understreger den zone måltid.

Reparation af loftet

Reparation i et lille køkken indebærer nødvendigvis loftets overfladebehandling under hensyntagen til dens højde og dimensioner.

 • Hvis din lejlighed har en højde på mere end 2,7 m, så kan du i princippet vælge et falskt loft: gipsplade, spænding, rack, vogn. Derudover kan du desuden isolere og lydisolerede lofter. Lad os indrømme selv en lille dekor - stucco rosett, loftslister og dekorative bjælker, som i dette designprojekt, som blev realiseret i en toværelses lejlighed i Volgograd:
Lille køkken med bjælker i landlig stil
Lille køkken med bjælker i landlig stil
 • Hvis lofterne ikke er høje, men stadig har brug for en kapitaludligning, og naboer fra toppen regelmæssigt hælder køkkenet, så er i dette tilfælde den mest optimale løsning - stræklofter, som ikke er bange for oversvømmelse og med korrekt brug vil vare op til 20 år. Og vigtigst af alt - de er let og hurtigt installeret, mens "spise" minimumshøjden;
Stretch satinloft i et lille køkken
 • Reparation af loftet kan du på en ny måde adfærd ledninger og installer lamper, for eksempel punktlys i arbejdsområdet og hæng en lys lysekrone over bordet;
 • Uanset hvilket loft du har installeret, glem ikke at fjerne den gamle finish og primer fundamentet med en dyb penetration antifungal primer. Og hvis formen allerede er opstået - slippe af med det med det samme.

Se også: Sådan udrustes køkkenområdet på 6 kvadratmeter. meter.

Hvordan får man tilladelse til at genopbygge?

Stien til den smukke køkken og ombygningen er gennem BTO, bolig inspektion eller OSBB, tage dette problem med forståelse, tålmodighed og gå igennem følgende trin:

 1. Vi går til BTI for det tekniske pas på din lejlighed;
 2. I det modtagne tekniske pas tegne en skitse af ombygning og returnere den til godkendelse til byhuset inspektion. Husk, at bærende vægge ikke kan nedrives;
 3. Så venter vi på den officielle tilladelse, og vi begynder at reparere.

Der er en anden måde at hurtigt og nemt afgøre om mulighederne for ombygning. I boliginspektoratet og på internettet er der kataloger over standardprojekter, hvor du kan finde en passende og autoriseret ordning til omorganisering af lejligheder til et hjem i enhver serie. I dette tilfælde kræves der ikke en arbejdstilladelse. Efter reparationens afslutning skal boligkontrol imidlertid kontrollere og godkende resultaterne af ombygningen.

Reparation med tilknytning til en stue eller balkon på eksemplet på 3 lejligheder

Reparation i et lille køkken involverer ofte en storskala ombygning med nedrivningen af ​​væggen mellem stuen og køkkenet og den efterfølgende zoneinddeling af rummet for at skabe en studie lejlighed.

afstemning af ombygning

Ombygning af et lille køkken

Her er et eksempel på en vellykket konvertering, reparation og design af en lille lejlighed med kombineret køkken og stue. Forfatteren af ​​projektet er en ung designer Maria Dadiani.

Planlægning af ombygning af en 1-værelses lejlighed med et lille køkken og stueforening
Design af en 1-værelses lejlighed med et lille køkken og stueforening
Design af en 1-værelses lejlighed med et lille køkken og stue - detaljer
Design af en 1-værelses lejlighed med et lille køkken og stueforening - zoneinddeling ved en bar tæller
Design af en 1-værelses lejlighed med et lille køkken og stueforening - et køkkenområde
Design af en 1-værelses lejlighed med et lille køkken og stue association - en bar tæller
Design af en 1-værelses lejlighed med et lille køkken og stue - udsigt ud fra køkkenet
Design af en 1-værelses lejlighed med et lille køkken og stue - udsigt ud fra køkkenet

Og her er et eksempel på at forene et smalt køkken med en stue i huset af et gammelt fundament med en lofthøjde på 2,7 m i Skt. Petersborg.

Ombygning af en lille lejlighed i den gamle fond

Ombygning af en lille lejlighed i den gamle fond - køkken
Ombygning af en lille lejlighed i en gammel fond - detaljer
Ombygning af en lille lejlighed i den gamle fond - køkken-stue
Ombygning af en lille lejlighed i den gamle fond - køkken-stue
Ombygning af en lille lejlighed i en gammel fond - udsigt fra gangen

Kombination med en balkon er også en god måde at øge køkkenet på med et par kvadratmeter, du vil få et køkken, som om med et karbadvindue. Men denne ombygning er ikke tilladt i alle huse. Sådan konverteres et ret stort køkken med en kvadratmeter på 12 kvadratmeter. m med en tilstødende halvcirkelformet loggia på 2,5 kvadratmeter. m og et parallelt arrangement af møbler.

Kombinere en balkon med køkken - udsigt før ombygning og renovering
Kombinere en balkon med køkken - udsigt efter ombygning og renovering

Reparation og forbedring er endnu ikke gennemført, men det er allerede klart, at køkkenet vil være meget funktionelt og gennemtænkt.

Kombinerer balkonen med køkkenet - efterbehandling

Overførsel af batterier til balkonen er forbudt, så ejerne har installeret et varmt gulv på dette område.

Kombinere en balkon med køkken - spiseplads på loggiaen

Vær opmærksom på den vellykkede placering af køleskabet - det er tæt på både arbejdsområdet og spisepladsen.

 • Kombinere en balkon med køkken - udsigt over køkkenet 2
 • Kombinere en balkon med køkken - udsigt over køkkenet fra loggiaen
 • Kombinerer en balkon med køkken - udsigt over køkkenet
 • Kombination af altanen med køkkenet - en bekvem beliggenhed i køleskabet

Se materiale om emnet: Køkken 7 kvm. meter til 9 trin.

Reparation med skiftende væg og indgang

Hvis du ikke ønsker helt at rive væggene, men ideen om at forene køkkenet og stuen du kan lide, så kan du:

 • At rive den gamle partition og installere en ny på et andet sted, af forskellig størrelse og art, fra gipsplader på en metalramme af profiler eller kanaler;
 • Udskift den sædvanlige døråbning med en bue;
 • I stedet for en konventionel svingdør skal du installere et glidende system.

Lad os starte i orden og overveje et eksempel på en meget vellykket forening af et lille køkken (10 kvm.) Fra stuen, som er adskilt af en lille skillevæg - en bar lavet af gipsplader. Ejerne af denne lyse lejlighed i skandinavisk stil bor i Hviderusland.

Reparation af et lille køkken med en partition - kommentar værtinde
Reparation af et lille køkken med en skillevæg
Reparation af et lille køkken med en skillevæg - detaljer
Reparation af et lille køkken med en skillevæg - udsigt til køkkenet fra stuen
Reparation af et lille køkken med en skillevæg - udsigt over køkkenet
Reparation af et lille køkken med en skillevæg - et arbejdsområde
Reparation af et lille køkken med en skillevæg - tilbehør og lagerorganisation

Ved at kombinere de to værelser, kan indgangen til køkkenet simpelthen flyttes og lukkes med en skydedør som en skydedør, det vil sige på føringsprofilerne monteret på toppen og bunden. Som Elizabeth og Vitaly gjorde i deres lyse køkken i Provence stil, med kun 5,7 kvadratmeter. m.

Køkken 5,7 m2 med en skydedør - køkkenplan før og efter reparation
Køkken 5.7 m² med en skydedør - en generel udsigt over køkkenet
Køkken 5.7 m2 med skydedør - indvendige detaljer
Køkken 5.7 kvm M med skydedør - døre Lakobel på styrene i henhold til typen af ​​skydedøre
Køkken 5.7 m2 med en skydedør - en generel udsigt over køkkenet med spiseplads
Køkken 5,7 m2 med skydedør - arbejdsområde
Køkken 5,7 m2 med skydedør - apparater

Der er en anden måde at visuelt øge køkkenet ved at skabe en bue. Den buede åbning i stedet for døren ser meget cool ud i køkkenerne i den klassiske stil, land, cheby chic, provence. Her er et eksempel på reparation af et lille køkken med en bred bue, St. Petersborg.

Reparation af et lille køkken - en bue
Reparation af et lille køkken med en bue - indvendige detaljer
Reparation af et lille køkken med en bue
Reparation af et lille køkken med en bue - en slags køkken

Reparation med optimering af rummet: en niche, en vindueskarm, en gas kolonne og kommunikation

Køkkenet kan forstørres ikke kun på kostprisen af ​​stuen, men også på bekostning af det tilstødende badeværelse eller gangen, hvorved der skabes en niche af gipsplader til køleskab eller et skab med indbygget ovn og mikrobølgeovn. Her er et eksempel på et lille kombineret køkken i en konventionel hruschevka med en niche til køleskab.

Et lille køkken i en Khrusjtjov med en niche til et køleskab
Lille køkken i Khrusjtjov med en niche til køleskab - detaljer
 • Et lille køkken i en Khrushchevka med en niche til et køleskab - udsigt over stuen
 • Et lille køkken i en Khrushchevka med en niche til et køleskab - udsigt over stuen
Arbejdsområde med gasledningens dekoration
Arbejdsområde - kombineret gulv
Et lille køkken i en Khrusjtjov med en niche til et køleskab - et spiseplads
Spiseplads

Der er en anden ide, hvordan du kan optimere køkkenpladsen til det maksimale i færd med at reparere et lille køkken, hvis dets optagelser er mindre end 6 kvadratmeter. meter. Vinduesarmen kan bruges som skærebord - den erstattes med en bordplade, og der er et lille skab placeret i nærheden af ​​radiatoren. Det er klart, at møblerne i dette tilfælde skal laves af dig selv eller bestilles af et enkelt projekt. I stedet for vindueskarmet kan du også lave en vask - for dette under det skal du give en boks, hvor kommunikation vil forsvinde. Et eksempel på en sådan ændring ser på billedet nedenfor.

Et lille køkken med vindueskarm - foto før reparationen
Et lille køkken med vindueskarm - foto efter reparation
Lille køkken med sill-top - detaljer
 • Et lille køkken med vindueskarm - en bar tæller
 • Et lille køkken med vindueskarm - en bar tæller
 • Et lille køkken med vindueskarm - en bar tæller
Et lille køkken med en vindueskarmbar - en generel udsigt over køkkenet
Et lille køkken med en vindueskarm - et arbejdsområde
Et lille køkken med en vinduesbar - en spiseplads

Og hvordan laver du reparationer i køkkenet med en gassøjle og rør? Hvordan man kan forbedre interiøret med kommunikation?

Husk at:

 • Du kan ikke overføre en kolonne fra køkkenet til badeværelset, men omvendt - du kan, men først efter aftale med gas specialisterne;
 • Du kan flytte søjlen til gangen, men ikke i alle tilfælde, da overførselsbetingelserne skal opfylde visse krav. Det er nemmest at koordinere overførslen af ​​vandvarmeren i en afstand på op til 1,5 meter fra det "indfødte" sted;
 • Det er også uønsket at skjule gasudstyr i kabinettet, fordi der skal være plads omkring søjlen fyldt med luft. Ofte bygger ejerne en kolonne i et skab uden bund og top samt med indrykning fra forsiden og siderne. Inde i et sådant skab er det beklædt / behandlet med brandsikre materialer.

Hvis du ikke har lyst til at gå til myndighederne, og du skal lave reparationer, så er den bedste løsning at acceptere og skrive al kommunikation i interiøret eller skjule hvad du kan skjule, men hvad der forbliver i form af zaderkorirovat eller bare opdatering.

Her er et interessant eksempel på, hvordan gas- og vandrør med gasvandvarmer harmonisk kan passe ind i det sædvanlige lille køkken.

Design af et lille køkken med gaskomfur
Design af et lille køkken med gaskomfur
Design af et lille køkken med gaskomfur
Design af et lille køkken med gaskomfur - åbne hylder
Design af et lille køkken med gaskomfur - spiseplads

Og her er indretningen af ​​køkkener med en gassøjle og rør.

Køkken design med gas kolonne
Køkken design med gas kolonne
Køkken design med gas kolonne

Se også: Design og reparation af køkken med gas kolonne.

Men vinduet mellem badeværelset og køkkenet er meget lettere at slå. Rammen skal males, og glasset udskiftes. Det vigtigste er at vælge de rigtige farver og teksturer, og så passer det nemt ind i interiøret, som i dette køkken i Provence stil. Designer: Elena Evteeva, Design Bureau "Remarh".

Interiør af et lille køkken med et vindue i væggen
Interiør af et lille køkken med et vindue i væggen - detaljer
Interiør af et lille køkken med et vindue i væggen - en generel plan
Interiør af et lille køkken med et vindue i væggen - et spiseplads
Interiør af et lille køkken med et vindue i væggen - et nærbillede vindue
Interiør af et lille køkken med et vindue i væggen - arbejdsområde

Vi designer det fremtidige køkken i 3D - hvordan man planlægger designet til et lille køkken

Reparation af et lille køkken skal begynde med udarbejdelsen. Generelt for den visuelle forøgelse af rummet skal man bruge ideer, der sikrer farveafspilning og udvidelse af områder, og funktionalitet sikres ved et harmonisk arrangement af møbler.

Derfor begynder reparationen i et lille køkken ikke, før alle nyanser og trivialiteter er blevet klarlagt på papir og bedre i 3D-visualiseringsprogrammer.

Da vi besluttede at gøre alt reparationsarbejde (eller næsten alt) med egne hænder, vil vi selv komponere designprojektet. Hvordan kan dette gøres? Her er gratis programmer, hvor du kan oprette et fotorealistisk projekt, mens princippet om at arbejde i dem er intuitivt klart - selvom en nybegynder forstår:

 • Planner 5D;
 • Autodesk Homestyler;
 • KitchenDraw;
 • Pro100;
 • Sweet Home 3D;
 • Roomle (engelsktalende).
Interfacet af programmet 3D visualisering Homestyler

Så reparation af et lille køkken med egne hænder er planlagt i overensstemmelse med følgende krav:

 1. Udformningen af ​​møbler og udsmykningen af ​​et lille køkken udføres på et trin. Det er absolut nødvendigt at sørge for installeringsstedet for pladen og vasken, som er bundet til kommunikation.
 2. Gaskomfuret skal være placeret inden for gasslangen af ​​standardmål (det er ikke ønskeligt at udvide det). I tilfælde af en elektrisk komfur må du ikke forlænge det elektriske kabel, da det kan overophedes og ikke modstå forøgede belastninger.
 3. Ved skift af skallen skal man sørge for at skjule den nyoprettede rørledning.
 4. Ovnen og vasken er ikke placeret i nærheden - stænk af vand bør ikke komme på den opvarmede stegeoverflade. Så denne bekvemmelighed for værtinde kan blive til en sammenbrud af teknologi.
 5. Ovnen med gasbrændere skal være placeret mindst 30 cm fra vinduet - dette tillader ikke et utilsigtet udkast til udblæsning af ilden.
 6. Gardinens længde tages også i betragtning - dette er vigtigt for at sikre brandsikkerhed.
 7. Når du planlægger reparationer i et lille køkken, skal du ikke blokere rummet over kogepladen med skabe - det er bedre at bruge dette område til emhætteplacering, især hvis det er et køkken-stue.

Hvilke farver vil være passende i et beskedent rum?

 • Den klassiske farveopløsning i lyse farver øger visuelt rummet og afspejler perfekt lyset. Hvid farve vil altid være relevant, men grundlaget kan være enhver pastellfarvning - grå, blå, lyserød, beige.

Hvide plader og skørtplader er en god ide! De er trods alt egnede til enhver stil, vægge, gulve og lofter i ethvert farveskema.

 • Du kan lave reparationer i et lille køkken og i lyse farver - i dette tilfælde vil accentet være facader af møbler, et forklæde eller en væg, men den fremherskende farve i dekorationen / møblerne skal stadig være lys.
Et lille og lyst køkken-stue

Se eksempler på designprojekter for køkkener på 5,6,7 kvadratmeter. meter, nogle af dem er blevet realiseret, og nogle er ikke desto mindre, måske vil de inspirere dig, når du opretter dit eget køkkenindretning.

 • Design af et lille blåt køkken i marine stil
 • Design af et lille blåt køkken i marine stil
 • Design af et lille blåt køkken i marine stil
 • Design af et lille blåt køkken i marine stil
 • Design af et lille blåt køkken i marine stil
 • Design af et lille blåt køkken i marine stil
 • Design af et lille blåt køkken i marine stil

Berømt i netværksprojektet af St. Petersborgs designer Elzhbeta Chegarova, implementeret i Moskva i det sædvanlige Khrusjtjov.

 • Projektet af et lille køkken i Khrusjtjov
 • Projektet af et lille køkken i Khrusjtjov
 • Projektet af et lille køkken i Khrusjtjov
 • Projektet af et lille køkken i Khrusjtjov
 • Projektet af et lille køkken i Khrusjtjov

3-D projekt af et lille køkken i beige farve af designere Anna og Dmitry Rimse.

 • Lille køkken beige
 • Lille køkken beige

Et lille hvidt køkken med violet accenter i indretning og tekstiler, som om ønsket nemt kan ændres og så ændres hele interiøret.

 • Et lille køkken med violet accenter
 • Et lille køkken med violet accenter
 • Et lille køkken med violet accenter
 • Et lille køkken med violet accenter

Her er et eksempel på et monokromt hvidt lille køkken. Køleskabet i dette køkken er gemt bag skabet med en indbygget ovn og mikroovn.

 • Design projekt af hvidt lille køkken i moderne stil
 • Design projekt af hvidt lille køkken i moderne stil
 • Design projekt af hvidt lille køkken i moderne stil

Projekter af små køkkener i den klassiske stil.

Design projekt af et lille køkken med en skydedør i klassisk stil
Design projekt af lille køkken i klassisk stil

Moderne små køkkener.

Projektet af et kombineret lille køkken-stue i Khrusjtjov
Lille skandinavisk køkken - design projekt

Vi håber, at ideer og tips fra denne artikel virkelig hjalp dig. Vi ønsker dig tålmodighed og kreativ inspiration på denne komplekse men interessante rejse fra drøm til virkelighed.

1
1 Звезда2 Звезды3 Звезды4 Звезды5 Звезд
Loading...
Like this post? Please share to your friends:
Leave a Reply

99 − 89 =

;-) :| :x :twisted: :smile: :shock: :sad: :roll: :razz: :oops: :o :mrgreen: :lol: :idea: :grin: :evil: :cry: :cool: :arrow: :???: :?: :!:

map