Stilul Art Nouveau este un clasic modern în bucătăria dvs.

Stilul Art Nouveau este un clasic modern în bucătăria dvs.

bucătărie modernă

Istoria stilului și a caracteristicilor acestuia

Art Nouveau a apărut la sfârșitul secolului al 19-lea și se îndreptă spre vârf în secolul al 20-lea. Ea își are originea evenimentele istorice ale epocii când a existat un salt ascuțit în tehnologie și trecerea la producția de masă. Acest stil a devenit incredibil de popular și în cerere, cererea sa a fost peste tot, si multe domenii, de la arta de publicitate au fost îmbibate cu acest stil original fanteziste. Dar interesul pentru ea diminuat cu aceeași viteză cu care a apărut. Modern nu a putut deveni un stil internațional cu interpretarea generală, și numele, există mai multe, în funcție de țară: în Franța, este numit „Art Nouveau“, în Germania și Scandinavia - „Art Nouveau“, în Italia - „Libertate“, iar în SUA - "Tiffany". Ca un stil de arhitectură, pictură și interior, Art Nouveau a început să se estompeze în timpul primului război mondial. Motivul pentru care a fost de fabricație complexe punct de vedere tehnic și costisitor pentru el interior. Varietatea de interpretări a dat naștere la o anumită confuzie în definirea caracteristicilor stilului. În prezent, Nouveau departe de incarnare sa inițială, dar care a păstrat unele dintre caracteristicile distinctive ale originalului, inclusiv acest lucru poate fi văzut în bucătării moderne de interior.

Deci, să determinăm ce va distinge interiorul bucătăriei în stil Art Nouveau:

  • forme geometrice lângă curbele netede;
  • suprafețe netede și lucioase;
  • curajos combinații de culori;
  • funcționalitate mai presus de toate;
  • o abundenta de electrocasnice moderne si diverse gadget-uri;
  • cantitatea minimă de textile;
  • evitați decorarea excesivă și accesoriile suplimentare.

Modernul este ideal pentru bucătării mici - datorită abundenței suprafețelor lucioase, efectul de extindere a spațiului este atins. Texturile minimaliste și figurile geometrice îndrăznețe, decorarea în culori neutre, împreună cu ornamentele lustruite și asimetria reprezintă elemente cheie de identificare a stilului modernist.

Modern în interiorul bucătăriei
Modern în interiorul bucătăriei
Modern în interiorul bucătăriei
Modern în interiorul bucătăriei
Modern în interiorul bucătăriei

Formulare și materiale

Deci, primul semn al bucătăriei moderne care vine în minte sunt forme netede, curbe și linii asimetrice. Bucătăria obișnuită din colț poate obține forme netede dacă colțul este rotunjit și poate fi rotunjit "înăuntru" sau "afară" - astfel încât cutiile de colț pot deveni brusc rotunde. Astfel de contururi sunt perfecte pentru camerele mici și cum vor arăta colțurile netezite, puteți privi fotografia.

Stilul Art Nouveau într-o bucătărie mică
Stilul Art Nouveau într-o bucătărie mică
Stilul Art Nouveau într-o bucătărie mică

Dacă vorbim despre textura, atunci suprafețele ar trebui să fie netede și strălucitoare - pentru acest efect, atunci când se decorează o fațadă, de exemplu, se utilizează smalț, acrilic, film sau lac.

Bucătărie albă în stil Art Nouveau

În Modern, sunt posibile multe materiale, în special lemnul și plasticul. Unii designeri folosesc lemnul natural ca un contrast organic pe fundalul unor forme și materiale artificiale.

Combinația de materiale artificiale și naturale în bucătărie în stil Art Nouveau

Un metal lucios, cum ar fi, de exemplu, oțelul inoxidabil, este unul dintre materialele distinctive din Modern. Metalul poate fi folosit pentru orice, de la candelabru la picioarele scaunului.

Metal în interiorul bucătăriei în stil Art Nouveau
Metal în interiorul bucătăriei în stil Art Nouveau

Designerii de interior moderni folosesc și sticlă și plastic atunci când creează suprafețe netede și plate.

1

Plastic și sticlă în interiorul bucătăriei în stil Art Nouveau

Podeaua poate fi acoperită cu linoleum, laminat, plăci ceramice, iar podeaua va arăta, de asemenea, spectaculoasă. Expensivitatea materialelor utilizate nu este scopul principal (deși inițial a fost diferit de stil), deoarece accentul se pune pe funcționalitate.

etaj în bucătărie în stil Art Nouveau

spectru de culoare

Culorile principale sunt moderne de bucătărie nuanțe moi. De multe ori este dominat de gri-fumuriu, ashy, gri-albastru, maro deschis la culoare. Cu toate acestea, pentru a te plictisești la această bucătărie nu este necesară, deoarece aceste culori liniștite însufleți și o mulțime de culori luminoase - roșu, verde, albastru (nuante naturale, de preferință, inspirate din natură). Aceste culori vesele folosite, de obicei, în tapet sau perdele, dar Art Nouveau ca un stil al cărui obiectiv este o nouă interpretare a unui clasic vechi, nu ne dictează instrucțiuni clare, astfel încât combinația de calm și culori strălucitoare este posibil în bucătărie, - estimează realizarea efectivă a acestei idei în fotografia de mai jos . Desigur, cel mai impresionant arata bucatarie alb, dar pentru a evita excesive „sterilitate“ a interiorului, mai bine, pentru a dilua celelalte culori albe. De multe ori, atunci când fațade moderne de design de bucătărie ale setului cu cască efectuat în mai multe culori. Culorile cu culori sau nuante contrastante, special selectate în funcție de proiectare acceptate scheme de culori de interior sunt permise și, uneori, chiar și două culori luminoase distincte și suprafața de lucru este în a treia culoare. Prin selectarea culorilor, în acest caz, este mai bine să se implice profesioniști sau utilizarea unor scheme de culori dovedite.

Bucătărie colorată în stil Art Nouveau

Bucătărie colorată în stil Art Nouveau

Lumina este o parte importantă a interiorului

Inițial, iluminatul din interiorul Modernului a încercat să facă mucegai pentru a crea o atmosferă de confort și dragoste. Astăzi, preferințele s-au schimbat. Candelabrele de pe tavan nu vor fi singura sursa de iluminat, pentru ca designul bucatariei in stilul modern difera, inclusiv, si iluminatul bun. Prin urmare, iluminarea spot va fi o alegere excelentă, iar apoi o lumină moale vă va umple bucătăria. Candelabrele și alte surse de iluminat nu tolerează pretenția și floriditatea, astfel încât formele tuturor dispozitivelor de iluminat trebuie să fie stricte, corect geometric. Mai jos sunt fotografiile corpurilor de iluminat potrivite pentru acest stil.

  • Candelabre în stil Art Nouveau pentru bucătărie
  • Candelabre în stil Art Nouveau pentru bucătărie
Iluminatul Art Nouveau
Iluminatul Art Nouveau
Iluminatul Art Nouveau

Alegerea mobilierului

O caracteristică caracteristică a bucătăriei moderniste este interiorul neocupat și funcționalitatea acestuia. Nu există nici un fundamentalism care să fie acceptat în clasice și, în același timp, nu există nici o neglijență inerentă stilului țării și al șmecheriei Shebbie. Mese și scaune - forme stricte și simple, fără detalii "plâns". Scaunele din plastic arata in mod surprinzator de armonioasa. În fotografia de mai jos puteți vedea cele mai îndrăznețe idei de mobilier în stilul modernist.

scaune de bucatarie in stil Art Nouveau

Sufragerie în stil Art Nouveau

Sufragerie în stil Art Nouveau

Mobila poate fi albă sau, dimpotrivă, luminoasă, nu este importantă. Seturile de bucătărie sunt în principal fabricate din plastic și MDF și, așa cum am menționat mai sus, au suprafețe lucioase. În ceea ce privește mânerele fațadelor, acestea sunt adesea absente și pentru a deschide cutiile, trebuie doar să apăsați ușa. Cu toate acestea, mânerele ascunse nu sunt partea cea mai practică, ceea ce este evident în special în cazul căștilor lucioase, deoarece pe fațadele care trebuie șterse sunt întotdeauna amprente digitale. Alte idei interesante pentru stilouri, inclusiv mânere pentru uși, vă puteți uita la fotografiile pe care le-am luat.

Accesorii Art Nouveau

În ceea ce privește șorțul de bucătărie - de multe ori este făcut din plastic sau sticlă și în aceeași soluție de culoare ca și blatul.

șorț din plastic

Șorțul poate fi, de asemenea, unul dintre accentele principale, contrastând cu setul cu cască și masa de masă. Aruncați o privire la aceste fotografii, topul de masă alb și șorțul de finisaj ornat arata foarte impresionant.

bucătărie în stil Art Nouveau

șorț în stil Art Nouveau

De asemenea, este permisă introducerea sticlei mată sau transparentă în fațade. În același timp, ele rămân mereu în formă directă, fără desene sau șabloane. Dacă încercați să țineți pasul cu progresul, atunci rețineți că o astfel de bucătărie poate fi umplută cu tot felul de inovații tehnice și gadget-uri utile - din acest motiv, aspectul ei nu este decât benefic.

Decor - restrâns și elegant

Modern nu tolerează decor în exces și accesorii. Decor se aplică, dar se completează numai subtil bucătărie; este de dorit pentru a reflecta sale „modernitate“ și asceză. Pe fotografie ne-ați selectat ca puteți găsi doar ceva similar. Bucătărie abordare modernă trebuie decor: ceasuri moderne, vaze frumoase forme simple sau ustensile de forme geometrice și culori strălucitoare. Dar, desigur, și feluri de mâncare alb va arata armonios, deoarece simplitatea din partea modernă de forme și culori. În acest caz, va fi frumos dacă o sticlă mată în setul cu cască de bucătărie se vor suprapune cu vase de sticlă mată. Precum și pete luminoase folosind vase cu fructe și legume. Textile prezintă rar în moderne, dar fără unele din lucrurile necesare pentru a nu face: prosoape, șorț, titularii de oală, etc, desigur, pot fi realizate din materiale textile. În schimb fețe de masă au avut mai bine să acorde o atenție la locul rogojini.

Decor bucătărie în stil Art Nouveau

Decor bucătărie în stil Art Nouveau

Modernul este alcătuit din linii curate și se concentrează în primul rând pe funcționalitate și evită abundența elementelor decorative pe care le vedem în multe alte stiluri. Unii cred că Modernul este prea simplu, sever și rece, dar când este bine planificat și gândit, acesta poate aduce un sentiment de calm și armonie în bucătăria voastră.

1
1 Звезда2 Звезды3 Звезды4 Звезды5 Звезд
Loading...
Like this post? Please share to your friends:
Leave a Reply

84 − = 76

;-) :| :x :twisted: :smile: :shock: :sad: :roll: :razz: :oops: :o :mrgreen: :lol: :idea: :grin: :evil: :cry: :cool: :arrow: :???: :?: :!:

map