Proiectarea și aspectul zonei de bucătărie de 13 metri pătrați. m

Proiectarea și aspectul zonei de bucătărie de 13 metri pătrați. m

design de bucătărie 13 mp

În designul zonei de bucătărie de 13 pătrat. nu există practic nimic imposibil. O zonă de canapea, un mini bar, o masă de insulă și chiar o grădină de iarnă în fereastra de golf, dacă este o bucătărie în casa familiei P-44 - totul este posibil cu un astfel de contor. Principalul aspect aici este alegerea aspectului potrivit și atenția la detalii. Pentru cei care caută idei pentru repararea și decorarea bucătăriei 13 de metri pătrați. am constatat o imagine de ansamblu a cinci scheme majore de amenajare a mobilierului și o selecție de fotografii ale unor interioare reale ale bucătăriilor, inclusiv cele cu ferestre de bay.

De unde să încep?

Prima etapă a designului bucătăriei ideale este dezvoltarea proiectului. Nu aveți nevoie să comandați o vizualizare 3D de la un profesionist, de asemenea, puteți planifica planificarea dvs. în detaliu - folosind programe simple cum ar fi PRO100 sau un prospect obișnuit într-o cușcă.

 • Planificarea bucătăriei ar trebui să înceapă prin plasarea unui "punct umed" - o chiuvetă. La urma urmei, cel mai adesea rămâne în locul ei. După chiuvetă, ar trebui să găsiți un loc pentru mașina de spălat vase.

Când vă decideți în cazul în care chiuveta cu PMM va sta, va fi mai ușor pentru tine pentru a găsi locul de placă și frigider.

 • Amintiți-vă că cheia confortului bucătăriei este formarea unui "triunghi de lucru", când cele trei locuri cele mai importante, adică chiuveta, aragazul și frigiderul, se află într-o proximitate rezonabilă unul cu celălalt. Distanța dintre aceste puncte trebuie să fie de cel puțin 50 cm.

Cum este mai bine să distribuiți suprafețele de lucru și să lăsați suficient spațiu pentru amenajarea zonei de luat masa? Pentru bucătăria de 13 metri este disponibilă o varietate de opțiuni de aspect, dar, în general, ele pot fi împărțite în 5 tipuri:

 • Linear (cu un singur rând);
 • Rând dublu (paralel);
 • Angular (în formă de L);
 • În formă de U;
 • Insula.
Variante de amenajare a bucătăriei 13 mp. m

Variante de amenajare a bucătăriei 13 mp. m

Să examinăm fiecare tip în detaliu. La urma urmei, alegerea planificării este individuală și depinde de forma premiselor, de nevoile locuitorilor din bucătărie și de mobilierul de care au nevoie.

 • Nuante de reparare si proiectare de bucatarie 13-mp m cu o fereastră de bay puteți explora în detaliu într-un articol separat.

Bucătărie liniară (unică rând)

Asigură poziționarea setului cu cască de-a lungul oricărui perete, zona de luat masa este situată la peretele opus sau sub fereastră.

Pro: această opțiune este foarte simplă și nu este exigentă în implementare. În proiectarea bucătăriei 13 mp. metru un singur rând layout este deosebit de relevant, dacă doriți:

 • Acordați o atenție deosebită unei zone de luat masa mari și elegante;
 • Stabiliți o masă de insulă;
 • Pune canapeaua.

În aceste scopuri, este necesar să alocați pentru căști un perete sau o secțiune de perete cu o lungime de 2,2 metri.

contra: în acest caz, punctele strategice importante - soba, chiuveta și frigiderul, nu formează un triunghi, ceea ce înseamnă că bucătarul nu va fi foarte convenabil să gătească.

1

Sugestie: astfel încât setul de bucătărie se dovedește a fi spațios, alegeți un aspect cu un al doilea nivel ridicat sau cu un al treilea unul suplimentar. Apoi veți avea ocazia să stocați mai multe lucruri sau să vă ascundeți în spatele canalului de aerisire a fațadelor.

Mai jos este interiorul unei bucătării liniare cu o suprafață de 12,9 metri pătrați. metri (2,73 x 4,72 m).

 • Interiorul zonei de bucătărie de 12,9 metri pătrați. m
 • Interiorul zonei de bucătărie de 12,9 metri pătrați. m
 • Interiorul zonei de bucătărie de 12,9 metri pătrați. m

Și aici este un exemplu de proiectare a unei bucătării de 13 metri cu o fereastră de fund și o canapea la un perete.

Design bucătărie cu fereastră de fund, o suprafață de 12,8 metri pătrați. m

Pentru mai multe detalii, consultați materialul: Totul despre planificarea unei bucătării drepte (liniar, cu un singur rând)

Bucătărie dublă

Planificarea paralelă implică așezarea mobilei în două rânduri și este disponibilă în cazul în care lățimea bucătăriei este de cel puțin 2,3-3 m. Aceasta este o soluție excelentă pentru o cameră îngustă și alungită.

Pro: Spațiul astfel amenajat este foarte convenabil, deoarece placa, chiuveta și frigiderul sunt plasate pe principiul unui triunghi.

contra: Bucătăria cu două rânduri poate părea (și poate fi) îngustă și ca un mobilier supraîncărcat.

sfaturi:

 • Cum să distribuiți tehnica și punctele de lucru într-un set cu cască cu două rânduri? Este cel mai convenabil să plasați o mașină de spălat vase, o mașină de spălat vase, o mașină de spălat, o sobă și o zonă de gătit de-a lungul unui perete și un frigider, o parte din dulapuri, cuptor cu microunde și alte echipamente - dimpotrivă. În acest caz, al doilea rând poate fi mai mic decât celălalt - pentru aranjarea zonei de luat masa veți avea mai mult spațiu.
 • Bucătăria nu pare aglomerată, pereții și mobila ar trebui să fie ușoare sau cel puțin să aibă un ton.
 • Din punct de vedere vizual, trecerea între rânduri poate fi făcută mai largă covor într-o bandă orizontală sau finisarea podelei, să zicem, o placă de podea, așezată în bucătărie, și nu de-a lungul.

Următorul în sliderul foto este un exemplu de design de bucătărie de 13 mp m cu un aspect paralel. După cum puteți vedea, aici într-un rând mai mic sunt un dulap de vin, cuptor și rafturi.

Două rânduri de bucătărie cu o suprafață de 13 metri pătrați. m

Mai multe detalii în material: Cum să dotați o bucătărie-bucătărie cu două rânduri

Bucătărie pe colț (în formă de L)

Acesta este aspectul cel mai versatil al mobilierului, care este deosebit de relevant pentru o bucătărie pătrată de 13 metri.

Pro: setul de colț vă permite să utilizați unghiul și doi pereți, precum și pentru a forma un "triunghi de lucru" de la aragaz, chiuvetă și frigider.

sfaturi:

 • Nu trebuie să atârniți o dulap pe ambele pereți, pentru că dacă o parte este lăsată liberă, atunci interiorul bucătăriei va deveni mai ușor. De asemenea, puteți închide rafturile deschise în loc să agățați dulapurile.
 • Setul cu cască cu un dulap colț trapezoidal va fi mult mai convenabil decât un set cu cască normal, cu un unghi drept. În plus, într-un astfel de dulap va fi posibilă instalarea unei chiuvete, a unei suprafețe de lucru sau de gătit.

Mai jos este un exemplu de design de bucatarie pe colt cu o suprafata de 12,8 mp metri în casa panoului.

 • Spațiul de bucătărie are o suprafață de 12,8 metri pătrați. m
 • Spațiul de bucătărie are o suprafață de 12,8 metri pătrați. m
 • Spațiul de bucătărie are o suprafață de 12,8 metri pătrați. m
 • Spațiul de bucătărie are o suprafață de 12,8 metri pătrați. m
 • Spațiul de bucătărie are o suprafață de 12,8 metri pătrați. m

Bucătărie în formă de U

dispunerea în formă de U este disponibilă în cazul în care lățimea camerei nu este mai mică de 2,4 metri pot fi plasate în mod diferit pe 13 metri literă bucătărie P -. De exemplu, fereastra (în special potrivite pentru bucătării cu bovindou), sau, așa cum au fost în întreaga cameră.

Pro: Setul în formă de U folosește trei pereți și două colțuri, și cel mai important - este foarte convenabil pentru gătit, deoarece bucătarul va avea destule colțuri. Și, de asemenea, prin transferarea chiuvetei și a suprafeței de lucru la fereastră, veți face spălătorii și gătit procese mult mai plăcute.

contra: din păcate, în unele cazuri, în bucătăria de 13 metri cu aspectul în formă de U, este exclusă posibilitatea de a amenaja o zonă de mese cu drepturi depline - trebuie să fii mulțumit doar cu un contor de baruri. În plus, transferul suprafețelor de lucru pe fereastră necesită reparații complexe și coordonare cu inspecțiile la locuințe.

sfaturi:

 • Rețineți că trecerea dintre pereții laterali ai setului cu cască în formă de U trebuie să fie de cel puțin 100 cm și de preferință 120 cm sau mai mult.
 • La bucătărie părea mai spațioasă, decorează interiorul într-o paletă ușoară. O altă metodă este respingerea dulapurilor agățate în favoarea rafturilor deschise.
 • Pentru a vă asigura că există suficiente scaune pentru masă și scaune, setul în formă de U trebuie să fie cât mai compact posibil. De exemplu, puteți face o parte a literei P mai scurtă decât cealaltă.

Exemplu de zonă de design de bucătărie de 13 pătrat. metru cu un set în formă de U localizat în fereastra bay-ului chiar sub fereastră (în casa seriei P-44) este prezentată în următorul cursor de fotografie.

 • Bucătărie cu o fereastră de 13 metri pătrați. m
 • Bucătărie cu o fereastră de 13 metri pătrați. m
 • Bucătărie cu o fereastră de 13 metri pătrați. m
 • Bucătărie cu o fereastră de 13 metri pătrați. m

Și încă un exemplu de bucătărie în formă de U de formă obișnuită dreptunghiulară.

 • Bucătărie în formă de U
 • Bucătărie în formă de U
 • Bucătărie în formă de U
 • Bucătărie în formă de U
 • Bucătărie în formă de U
 • Bucătărie în formă de U

Vezi deasemenea: Cum se echipează bucătăria în formă de U.

Bucătărie cu insulă

Structura insulei presupune prezența unei insule de masă în centrul bucătăriei. În același timp, setul de bucătărie poate fi unul sau două rânduri, în formă de G sau în formă de U. În acest caz, masa de insulă poate juca în același timp rolul de masă și de suprafață de lucru.

Pro: planificarea insulelor este foarte convenabilă în viața de zi cu zi, deoarece vă permite nu numai să faceți mișcări minime în timpul gătitului, ci și să comunicați simultan cu alți locuitori ai bucătăriei sau să aveți grijă de copii. Insulele deosebit de bune în aranjamentul bucătăriei-cameră de zi sau bucătăria exclusiv utilitară, când pentru mese există o sală de mese separată.

contra: din nefericire, bucătăria de 13 metri nu este suficientă nici măcar o pereche de piețe pentru cazare și lucru, mese și zona insulei. Prin urmare, aici trebuie fie să înlocuiți masa de masă cu un contor de baruri, fie să asigurați o insulă pentru 2-4 persoane. A treia opțiune este de a lua sufrageria în altă cameră, de exemplu, în sala de mese sau în camera de zi învecinată. În plus, instalarea unei plăci și a unui chiuveta pe insula de masă necesită o reparație complexă, cu ridicarea podelei și instalarea unei capace speciale.

sfaturi:

 • Forma mesei insulei trebuie să corespundă formei camerei.
 • Pasajul în jur nu trebuie să fie mai mic de un metru.
 • Doriți să faceți insula funcțională, dar nu doriți să complicați reparațiile? Instalați-o într-o plită electrică sau în mini-frigider (sub tejghea) - este mult mai ușor să transferați mașina de spălat și să instalați aragazul.

Detalii privind interiorul bucătăriei cu o insulă, a cărei suprafață este de 13,1 metri pătrați. m (care nu include camera de zi anexată) poate fi văzută mai jos.

 • Bucătărie cu o insulă de 13,1 metri pătrați. m
 • Bucătărie cu o insulă de 13,1 metri pătrați. m
 • Bucătărie cu o insulă de 13,1 metri pătrați. m
 • Bucătărie cu o insulă de 13,1 metri pătrați. m
 • Bucătărie cu o insulă de 13,1 metri pătrați. m
1
1 Звезда2 Звезды3 Звезды4 Звезды5 Звезд
Loading...
Like this post? Please share to your friends:
Leave a Reply

19 − 15 =

;-) :| :x :twisted: :smile: :shock: :sad: :roll: :razz: :oops: :o :mrgreen: :lol: :idea: :grin: :evil: :cry: :cool: :arrow: :???: :?: :!:

map