Hoe gordijnen op scharnieren met uw eigen handen te naaien: stap voor stap foto's en video masterclasses

Hoe gordijnen op scharnieren met uw eigen handen te naaien: stap voor stap foto’s en video masterclasses

Hoe gordijnen op scharnieren met uw eigen handen te naaien: stap voor stap foto's en video masterclasses

Vertrouwend op hun eigen om een ​​effectief gordijn voor de keuken te maken, hebben beginner needlewomen vrij redelijk eenvoudige modellen gekozen voor ontwerp en uitvoering, bijvoorbeeld gordijnen op scharnieren (patches). Maar hun eenvoud is bedrieglijk, en het product dat als resultaat van nauwgezet werk wordt ontvangen, stuitert zijn auteurs vaak met ruwe en ongelijke plooien. Om teleurstellingen te voorkomen, moet je, voordat je aan het werk gaat, een paar professionele subtiliteiten leren van het naaien van soortgelijke gordijnen.

Keuze van materiaal en soort gordijnen

Gordijnen op de lussen zijn perfect voor binnenkeuken en woonkamer:

blinds

Gordijnen aan de lussen

blinds

Gordijnen aan de lussen

Aan de meerderheid van de foto's te zien, zijn gordijnen op scharnieren ruw geweven stoffen, bevestigd aan de kroonlijst met behulp van speciaal genaaide elementen - stelen. Haast u niet om de scharnieren all-in-one te maken, die strak is genaaid tot de bovenrand - deze optie is alleen geschikt voor korte kroonlijsten, die gemakkelijk kunnen worden verwijderd en op hun plaats worden gezet. Als je een gordijnroede hebt, is het raadzaam om klittenband of knopen aan de lussen te bevestigen.

blinds

Klassieke versie van de gordijnen op de patch

Door veranderingen in kleur, lengte en vorm van de lussen zien de gordijnen er eleganter uit:

b4
b5
b6

Het klassieke ontwerp ziet er bescheiden uit en is meer geschikt om de keuken in Scandinavische, romantische of ecostijl te versieren. U kunt echter het ingetogen uiterlijk van gordijnen verbeteren en ze op een van de volgende manieren decoratief maken.

 • in plaats van conventionele materialen - linnen of katoen - kies delicate organza, jacquard patroon taft en elegant, is ook toegestaan ​​om verschillende soorten textiel en kleuren voor de basis web en loops te koppelen;
 • oblyuyte het uiterlijk van de gordijnen - de oogjes zien er organisch uit, zowel op het klassieke gordijn, als op de Engelse of Franse variëteit;
 • spelen met de vorm en het ontwerp van een impasse - ze kunnen niet alleen rechthoekig, maar ook semi-cirkelvormig, ruitvormig, zigzag, en zij kunnen kwasten, linten, kralen, knopen, rand, enz versieren;..
 • Denk aan een combinatie van gordijnen met decoratieve elementen - draperie, lambrequin (zacht of hard), hangend of feston.

Daarna zal niemand zeggen dat de gordijnen aan de scharnieren saai en lelijk zijn - een dergelijke afwerking zal hen in staat stellen een waardige plaats in een moderne stijl in te nemen. Nu is het aan het kleine ding: het basisdoek, de nietjes op de juiste manier maken en ze mooi met elkaar verbinden. Onder deze omstandigheden zullen de gordijnen er harmonieus en aantrekkelijk uitzien.

Vooral voordelig met de aaien kijken Romeinse gordijnen:

blinds

Romeinse blinds

blinds

Romeinse blinds

Professionele benadering - voorbereiding van elementen

Neem niet het naaien, oogzien van de stof en het maken van een geschat aantal lussen. Als u een goed resultaat wilt bekomen, voordat u de gordijnen op de scharnieren naait, moet u een eenvoudige berekening van de details maken, dan gaan snijden en vervolgens doorgaan met naaien. Het algoritme voor verschillende soorten lussen is enigszins anders, daarom helpen we om volbloed naaisters te helpen, we presenteren algoritmen met foto's die alle nuances van het proces laten zien.

Hoe de afmetingen van het canvas correct te berekenen

Allereerst moet de afstand tussen de uiteinden van de kroonlijst weten, dat wil zeggen de werklengte (L), de hoogte van de lijn opknoping aan de vloer (H) en de diameter van de stang (d) overmatige nauwkeurigheid niet noodzakelijk, zodat de metingen gewone liniaal of meetlint kan worden uitgevoerd. hoogte gordijnen (h), de lengte en breedte van de lussen (l en asootvetstvenno) - op een vel papier, een schets van de toekomstige gordijnen, die u vervolgens de geschatte basisafmetingen specificeren te trekken.

berekening van gordijnen

Regeling voor het berekenen van de breedte en lengte van de gordijnen

Neem vervolgens de calculator en bereken de afmetingen van het canvas:

1
 1. Om de hoogte h te bepalen, van de waarde van H, 2 cm aftrekken, bijvoorbeeld wanneer de kroonlijst zich op een afstand van 2,6 m boven het vloerniveau bevindt, hebt u een gordijn van 2,58 cm lang nodig.
 2. De breedte van het gordijn is afhankelijk van het feit of u plooien wilt maken:
 3. Als u een flatscreen wilt, moet de breedte gelijk zijn aan de lengte van de kroonlijst L.
 4. De breedte van het gordijn wordt bepaald door de assemblagefactor k (afhankelijk van de gewenste mate van herovering wordt aangenomen dat deze 1,2 is). Door L met K te vermenigvuldigen, krijg je de geschatte breedte van het gordijn b.

Aan de ontvangen cijfers is het noodzakelijk om 6 sm op naadbehandeling toe te voegen door een dubbele kromming van 1,5h1,5 sm.

Bepaling van het aantal en de afmetingen van lussen

De breedte van de lus is een standaardwaarde van 5 cm en de lengte is tweevoudig - 10 cm Er zijn modellen van geblindeerde gordijnen, waarin de kussens ook in vouwen worden samengevoegd. Voor hen moet de breedte van de lussen worden verhoogd tot 15 cm, en de lengte - tot 14 cm.

Schetsen voor het bepalen van de breedte en lengte van lussen:

schetsen

Schetsen voor het bepalen van de breedte en lengte van lussen

schets

Schets van loops

Als u niet beperkt bent tot de breedte van het gordijn, dat wil zeggen dat plus of min 20 cm voor uw interieur geen rol speelt, en u hebt getypt met een goede marge, om het aantal lussen dat u kunt gaan op een eenvoudige manier te verduidelijken:

 1. Selecteer willekeurig de stap van het positioneren van de lussen van elkaar vanuit een bereik van 10-18 cm (onthoud dat de geselecteerde afstand groter moet zijn dan de breedte van de lussen).
plaats

Looplocatie

 1. Breng vanaf de onbehandelde rand van het paneel 3 cm terug naar de naadbewerking en maak aan de verkeerde kant een markering voor de eerste lus.
 2. Breng vanaf het resulterende punt de breedte van de lus uit, plus het eerder geaccepteerde interval en wijs het tweede punt aan - dit is het begin van de volgende lus.
 3. Maak op dezelfde manier een opmaak voor alle lussen totdat het blad klaar is.
 4. Stap uit de extreme lus van 3 cm en markeer de snijlijn van het mes.
 5. Tel de cijfers - hun aantal is gelijk aan het vereiste aantal lussen.

In het geval dat een baan met duidelijk gedefinieerde afmetingen vereist is om de pleisters gelijkmatig te verdelen, wordt de formule gebruikt:

formule

Formule voor gordijnen

U hebt dus alle dimensies die u nodig hebt voor verder werk.

Methoden voor het snijden van details van gordijnen

Bij het openen van het canvas mogen er geen problemen zijn: tijdens het snijden hoeft u alleen de richting van de draad te bewaken, zodat het gordijn niet wordt uitgerekt tijdens het gebruik. Onthoud ook dat sommige stoffen na het eerste wassen of strijken krimpen. Om dit te vermijden, knipt u het bestaande materiaal door, bevochtigt u het, droogt u het en strijkt u het.

Om zelfs de meest eenvoudige rechthoekige lussen te snijden, is het raadzaam om eerst een sjabloon te maken of, in de taal van professionals, het eenvoudig om een ​​sjabloon te maken. Het patroon van een dergelijke lus ziet eruit als een gewone rechthoek met zijden gelijk aan de breedte en tweemaal de lengte. Als ze gedeukt zijn, moet u rechten toevoegen voor het verwerken van steken.

patroon

Bepaling van de breedte van het patroon voor de lus

lus

Methoden voor het verwerken van de vrije randen van de patch

De hoogte van deze vergoeding voor de breedte hangt af van het aantal toevoegingen, dat op zijn beurt wordt bepaald door de dichtheid van het weefsel:

 • De meest handige manier is om de zijkanten van de lussen "in drie vouwen" te verwerken, maar voor transparante stoffen is dit niet geschikt, omdat de centrale naad zichtbaar is aan de voorzijde (de grootte van het onderdeel wordt gedefinieerd als drie breedten van de lus);
 • hetzelfde geldt voor de meest economische methode van de "tweevoudige" methode - de zijnaad voegt geen esthetiek toe aan lichtgordijnen (de breedte van de lus moet worden vermenigvuldigd met twee en voeg 3 cm toe);
 • transparante textiel organza wali of optimaal gebruik van de methode "Four toevoeging", maar het materiaalverbruik worden berekend de overeenkomstige (deel een breedte van 4 maal de breedte van de lussen in de uiteindelijke vorm).

Voor meer complexe vormen van lussen, bijvoorbeeld in de vorm van een stropdas, moet u mogelijk een patroon uit twee delen maken. Snijd op het materiaal van contrasterende kleur of op de stukjes weefsel die overblijven na het afsnijden van het paneel en zorg er ook voor dat de richtingen van de filamenten op één lijn liggen. Breng de sjabloon op de juiste plaats aan, speld deze met pinnen - zodat je jezelf tijdens de snede beschermt tegen de schering in de stof.

snijdend

Open loops

Het hoofdpodium - naaiende gordijnen

Methoden voor het maken van lussen - doof en afneembaar

Volg de algoritme om rechthoekige lussen uit één stuk te naaien:

 1. Weefselflappen vouwen de helft van de voorkant naar binnen, trekken zich terug vanaf de rand van 1,5 cm en naaien de naden, waarbij de smallere zijde niet gecoat blijft.
 1. Draai het product naar voren en strijk het voorzichtig.
 1. Keer de randen van de niet genaaide kant van de lus naar binnen en verbind ze door naaien, trim de rand van de patch indien gewenst af met een contourzoom.
b17
b18
b19

Evenzo is het mogelijk om blinde loops van welke vorm dan ook te maken. Wat losneembaar scharnier, kunnen ze zacht of stijf zijn: de eerste optie wordt aanbevolen voor het maken van gordijnen Velcro, terwijl de tweede omvat het gebruik van lijm en dupliceren materiaal geschikt voor gordijnen met knoppen of toetsen.

Het naaien van open lusjes van een zacht type verschilt niet van naaien uit één stuk, maar over harde elementen moet je iets meer werken:

 1. Knip uit de doublerine of niet-geweven stof een stuk uit dat ontworpen is om de lus te versterken.
dublerin

dublerin

 1. De gesneden dubbele ruwe zijde legt op de stof voorvorm lussen, omvatten zowel katoen een stuk ijzer en ijzer (katoen beschermt de zoolplaat van contact met het hechtmiddel).
billet voorbereiding

Stoffen knuppel

 1. Laat de voeg gedurende 20 minuten afkoelen en controleer de sterkte - het is noodzakelijk dat de randen van de onderdelen niet van elkaar kunnen worden gescheiden.

Nadat u deze bewerking met elk werkstuk hebt uitgevoerd, krijgt u het benodigde aantal versterkte onderdelen klaar voor verdere omzetting in volledig voorbereide staken:

 1. Vouw de dubbele flap van de stof dubbel (je hebt het voldoende versterkt, en nu kun je wat materiaal besparen).
 2. Wikkel vrije randen vanaf de lange zijde tot 1,5 cm en naai ze vast.
 3. Schroef de lus los, strijk hem en behandel hem op dezelfde manier als in de instructies voor het naaien van zachte lussen.

Nadat je alle scharnieren hebt gemaakt, kun je naar de belangrijkste fase gaan - hun deelname aan de canvasdoek.

schema

Het schema van het bevestigen van lussen aan het canvas

Nauwkeurigheid vaststelling van kleine details om de vlag is de sleutel tot hoge kwaliteit naaien gordijnen op loops met je eigen handen - masterclasses in het netwerk aan te tonen hoe pristrachivanie loops rechtstreeks aan de bovenrand van het gordijn leidt tot verdikking en onregelmatigheden. Om dit te voorkomen, sluit u de tabs "in de zak" of op de decoratieve rand als het wordt gedaan door een pro.

Methode voor het naaien van lussen "in een zak"

Deze methode wordt gebruikt wanneer het baanmateriaal en de lussen voldoende strak zijn. Stap voor stap ziet het verbindingsproces er als volgt uit:

 1. Verwerk de onderkant van de gordijnen en strijk deze, als de samenstelling van de vezels dit toelaat, volledig glad.
 1. Glad uit de baan van het horizontale vlak (kan op de grond) zijde naar boven en onderzijde uitlijnen en bevestigen aan de baan niet wordt bewogen.
 1. Vanaf de bovenste rand van de gordijnen, drie voeten achteruit op 1,5 cm en na elke 50 cm een ​​markering zodat je langs de rand 3 parallelle lijnen hebt.
 1. Vouw de rand van het gordijn op de lijn 1 en is beschikbaar voor utyuzhte vouw op dezelfde manier buigt het gordijn langs de lijn 2 - na een tweede utyuzheniya een "pocket", waarvan de rand is binnen gevouwen moet hebben.
b24
b25
B26
 1. Voeg in de gevormde sinus de lussen in volgens de markeringen en maak een finishlijn langs lijn 1.
 1. Maak de "pocket" los met alle lussen binnenstebuiten, glad met ijzer en naai de naad langs lijn 2.
b27
b28
b29

Als het ontwerp van het gordijn oogjes zijn voorzien op de gesp in de "pocket" wat je nodig hebt plaatst slechts één, ze niet verdiend de rand en de andere rand van de bocht of voor de hand liggende (voor loops met decoratieve knoppen en toetsen) of binnen (velcro). In deze uitvoeringsvorm, bij de verwerking van "pocket" naar moet worden genaaid en zachte deel-bandcontactperiode, terwijl een vaste naar andere randtabs bevestigd.

Hoe de scharnieren aan de rand te bevestigen

Door de scharnieren aan de decoratieve rand te bevestigen, voorkomt u moeilijkheden bij het maken van een "zak", terwijl het uiterlijk van het gordijn op geen enkele manier wordt beïnvloed. Hier is hoe het te doen:

 1. Spreid de gordijnen van de gordijnen met de verkeerde kant naar boven.
 2. Bereid de rand van de gewenste grootte voor en voeg aan elke kant 1,5 cm extra toe.
 3. Markeer de positie van de scharnieren, bevestig ze op het gordijn met pinnen.
 4. Bedek de steek vanaf de bovenkant met de obtus naar beneden en pin deze vast met pinnen.
 5. Maak een lijn, trek 1,5 cm van de rand terug en schroef de rand samen met de scharnieren los.
 6. Met een afwerksteek aan de onderkant, zet de losse toebereidingen van de lussen vast.
 7. Druk op de rand en naai deze op de onderkant.
schema

Naaigarnituur

blind

Resultaat van werk

Nu blijft het alleen nog om de zijkanten van de gordijnen te verwerken. Wees niet verbaasd - deze operatie wordt eigenlijk pas aan het einde uitgevoerd door professionele naaisters. Hiermee kunt u de breedte van de stof aanpassen in geval van een fout of de noodzaak om de blinds doormidden te knippen. Gebruik de dubbele vouwmethode van 1,5 cm binnenstebuiten om de naad te verwerken.

Videomasterlessen van professionele naaisters

Naaiende gordijnen op oogjes met klittenband:

Berekening van het aantal patches, knippen, ontwerp:

Zoals je ziet zijn er veel nuances in naaien, zelfs zo'n eenvoudig gordijn. Als u niet zeker weet wat uw vaardigheden zijn, is het beter om dit werk aan specialisten te geven en uzelf een prettige les te geven - het kiezen van kleuren en materialen. In elk geval, als je de gebruikelijke gordijnen verandert in een modieuze versie met pintles, zul je een goede smaak en bewustzijn van trends in modern interieurdesign laten zien.

1
1 Звезда2 Звезды3 Звезды4 Звезды5 Звезд
Loading...
Like this post? Please share to your friends:
Leave a Reply

− 3 = 1

;-) :| :x :twisted: :smile: :shock: :sad: :roll: :razz: :oops: :o :mrgreen: :lol: :idea: :grin: :evil: :cry: :cool: :arrow: :???: :?: :!:

map