Spălarea mașinilor de spălat vase în 7 pași

Spălarea mașinilor de spălat vase în 7 pași

Spălarea mașinilor de spălat vase în 7 pași

La inceput, se pare ca masinile de spalat vase nu au nevoie de ingrijire speciala, pentru ca par destul de curata. Dar, de fapt, cu fiecare ciclu de spălare, piesele de lucru sunt inevitabil contaminate prin precipitarea apei dure, a resturilor alimentare și a detergenților. Scum și placa de grăsime duc treptat la spargere sau funcționare ineficientă. Prin urmare, curățarea mașinii de spălat vase (PMM) este principala condiție pentru funcționarea pe termen lung.

Să vedem cum să curățăm mașina de spălat vase în 7 pași simpli acasă. Dar rețineți că acesta este un exemplu al unei game largi de proceduri, care, desigur, nu trebuie întotdeauna implementate pe deplin. În plus, unele proceduri ar trebui să fie efectuate în mod regulat, iar unele - numai în momentul în care apare problema.

Pasul 1. Spălați filtrul

Să începem cu curățarea filtrului de plasă, care trebuie curățat o dată pe săptămână. La urma urmei, a format destul de repede o placă de grăsime, care înfundă celulele mici, ceea ce provoacă un miros neplăcut, și cel mai important - scurgeri.

Curățarea filtrului

Pentru a scoate filtrul, coșul inferior este îndepărtat cu atenție și dezasamblat, așa cum se arată în fotografia de mai sus. Filtrul extras trebuie clătit sub un curent de apă cu un lichid obișnuit de spălat vase și înlocuit.

Pasul 2. Curățați lamele

Acum vom curăța palele (rotorul sau rotorul), care sunt și ele curățate pe măsură ce se murdăresc. Ele pot fi înfundate cu resturile de mâncare sau de scară. Dacă se întâmplă acest lucru, atunci toate lamelele trebuie îndepărtate și spălate alternativ, iar găurile trebuie să fie curățate cu o scobitoare după cum se arată în fotografia următoare.

Curățarea brațelor basculante de spălat vase

După asamblare, acestea ar trebui să se rotească bine, dacă nu s-ar întâmpla acest lucru, apoi să se descifreze și să se curețe axa.

Pasul 3. Curățați sigiliile

Garnitura ușii trebuie curățată la fiecare 6 luni. În acest scop, se achiziționează un produs specializat recomandat de producătorul mașinii de spălat vase.

1

Curățarea sigiliilor mașinii de spălat vase

  • Spațiul dintre garnituri este curățat convenabil cu o periuță de dinți.
  • Este mai bine să nu utilizeze remedii tradiționale, cum ar fi acidul citric, ca din cauza ei garnitură de cauciuc își pierde elasticitatea, și, prin urmare, MMP poate începe să curgă.

Pasul 4. Spălați "zona mortă" și coșul

În partea inferioară a ușii mașinii există o "zonă moartă" - nu se introduce apă și se acumulează gunoi. Această parte nu trebuie uitată să fie curățată cu totul.

Curățarea mașinii de spălat vase

Părțile din plastic ale coșului sunt curățate ușor și rapid cu o perie și detergent de spălat vase.

Pasul 5. Îndepărtați grăsimea, mucegaiul și rugina

Acum trebuie să îndepărtați toate murdăriile vizibile, mucegaiul, grăsimea și rugina:

  • Pentru a elimina mucegaiul, va trebui să aplicați înălbitor. Cu toate acestea, acest proces va fi periculos pentru piesele din oțel inoxidabil, așadar este mai bine să nu permiteți mucegaiului să se înmulțească, uscând mașina în mod regulat. Pentru a face acest lucru, lăsați pur și simplu ușa deschisă astfel încât compartimentul interior să fie ventilat;
Curățarea mașinii de spălat vase
  • Eliminarea ruginei. Utilizați un instrument special pentru a elimina rugina, dar este, de asemenea, important să înțelegeți de ce apare coroziunea. Deci, în timp vopseaua pe coșuri poate începe să se coajă, atunci puteți actualiza acoperirea cu un agent de etanșare special. Și că apa nu intră în aparat cu un conținut semnificativ de fier (de exemplu din țevi ruginite), este necesar să se introducă un filtru pe intrare;
  • În mod ideal, camera, ușa, sigiliile și filtrul grosier PMM trebuie șterse zilnic.

Pasul 6. Curățăm mașina de la scară

Decalcifierea este cel mai bun pentru a cumpăra un instrument special și a alerga cu el un ciclu de curățare scurt, sau, dimpotrivă, tratamentul cel mai puternic și lung la temperatura maximă - depinde de curat. Desigur, mașina trebuie să fie goală.

  • Ce fel de curățare pentru mașinile de spălat vase să aleagă? Cel mai frecvent remediu este un remediu curat de la Finish. Dar există și alte fluide eficiente, de exemplu de la HG, Soare de Soia, Somat, Topper și un remediu de la Amway.
  • Nu se recomandă utilizarea acidului citric, deoarece poate deteriora garniturile. Într-un caz extrem, masina de spalat vase poate fi curățat cu ajutorul sodei și oțet: Se toarnă o convențional ceașcă 5% oțet (diluare dacă 70% din esența, este necesară 1 esențe lingură se adaugă 13 linguri de apa ...), apoi se adaugă acolo ¼ cesti de soda de copt si puneti sticla pe raftul superior (pentru cani). Și apoi porniți mașina într-un program obișnuit fără ustensile.

Curățați mașina de spălat vase din scală și unsoare

  • Această curățare trebuie efectuată o dată la 3 luni.
  • Cel mai important sfat - pentru prevenirea pe scară nu neglijați utilizarea regulată de sare, deoarece se schimbă compoziția apei și nu permite să se acumuleze depuneri.

Vezi și: Cum se curăță mașina de spălat de murdărie și scară în 5 pași.

Pasul 7. Ștergeți mașina curată

După încheierea ciclului, ștergeți pur și simplu camera de spălat vase - dacă există murdărie, ar trebui să se îndepărteze cu ușurință.

Ei bine, asta-i tot, asistentul tău este gata să lucreze din nou!

Vă oferim, de asemenea, să urmăriți următorul videoclip despre întreținerea și prevenirea depozitelor minerale cu ajutorul sarei:

1
1 Звезда2 Звезды3 Звезды4 Звезды5 Звезд
Loading...
Like this post? Please share to your friends:
Leave a Reply

5 + 3 =

;-) :| :x :twisted: :smile: :shock: :sad: :roll: :razz: :oops: :o :mrgreen: :lol: :idea: :grin: :evil: :cry: :cool: :arrow: :???: :?: :!:

map