Reguli pentru instalarea și conectarea unei mașini de spălat vase

Reguli pentru instalarea și conectarea unei mașini de spălat vase

mașină de spălat vase

Instalarea unei mașini de spălat vase cu propriile mâini vă va economisi 1200-2500 de ruble. De lucru nu vei fi cel mai dificil. Și totuși, dacă nu există experiență, este mai bine să nu riscați și să-i numiți un maestru.

Instalarea mașinii de spălat vase

Dar dacă ați achiziționat un PMM portabil, atunci este ușor să îl instalați singur - trebuie doar să conectați furtunul de alimentare cu apă la robinet cu apă rece și să evacuați scurgerea de drenaj în chiuvetă.

În general, conectarea unei mașini de spălat vase, care este staționară, constă în următoarele etape:

 1. Instalarea PMM la locul de funcționare (și demontarea dispozitivului vechi, dacă este necesar);
 • Dacă ați cumpărat mașina de spălat vase integrată, trebuie să-l montați în continuare în mobilierul și atârnat în fațada - principala dificultate aici este de a face corect marcajul pentru fixarea pe fațada a fost stabilită drept.
 1. Conectarea mașinii de spălat vase la bornele de scurgere și de admisie a apei (dacă este necesar, extindeți furtunul de evacuare);
 2. Conectarea la priză (dacă este necesar - lucrări de cablare pentru instalarea prizei, fixarea cablului);
 3. Reglarea mașinii pe niveluri;
 4. Verificarea calității instalării.

Dacă sunteți încrezători în abilitățile voastre, atunci să începem.

Ce avem nevoie

Înainte de a instala mașina de spălat vase într-o nișă sub blat sau de a conecta un model staționar, pregătiți un instrument și un dispozitiv sanitar.

instrument:

 • Clește și, de preferință, o cheie reglabilă;
 • Bandă izolatoare (vinil sau bumbac), ea este înfășurată în fire metalice pe clești, pentru a nu deteriora dispozitivele de fixare atunci când sunt strânse;
 • Banda de impregnare pentru impermeabilizare;
 • cuțit;
 • foraj;
 • Cord.
Supapă cu bila

Accesorii sanitare:

 • Un sifon cu 1 sau 2 prize - 2 chisele vă va permite să conectați imediat un clopot mut;
 • Tee, fir ¾;
 • Un filtru care asigură purificarea apei;
 • Supapă cu bila;
 • Conducta de conectare este o hank.

Funcții de conectare

Deci, instrucțiuni pas cu pas despre cum să conectați o mașină de spălat vase în etape:

Instalarea unei mașini de spălat vase integrate
 1. Dacă instalați un PMM încorporat, trebuie mai întâi să pregătească o nișă care, de regulă, ar trebui să fie de 60 de cm modele largi și înguste de 45 cm. Mașina nivelat cu degetele mari nivel posibil prin eliminarea blatul și a cabinetelor prin reglarea inferioară a piciorului. De asemenea, trebuie să găuriți găuri în dulap pentru drenarea, furtunul de alimentare cu apă și pentru cablurile electrice.
 • Instalarea mașinii de spălat vase sub plita este interzisă;
 • Locul de instalare este ales astfel încât lungimea furtunului de scurgere să nu depășească 1,5 metri. Este posibil să se mărească lungimea până la 5 metri, dar funcționarea stabilă a echipamentului în acest caz va fi dificil de garantat.
 1. Următorul pas este conectarea la electricitate. Rețineți că priza trebuie să fie de tip "euro". Este necesar să înlocuiți priza dacă nu îndeplinește standardele (dar nu fișa mașinii). Nu uităm că atunci când ne conectăm, oferim siguranță, iar mașina de spălat vase este caracterizată de un consum semnificativ de energie. Acest lucru determină interzicerea utilizării tijelor și a cablurilor prelungitoare. Instalarea ieșirii implică utilizarea firelor cu un diametru mai mare de 2 mm. În plus, în panoul electric se montează suplimentar un întrerupător automat de 16A. Împământarea este de asemenea efectuată utilizând un fir cu 3 fire și nu poate fi scos din țevi.
 2. Apoi conectați mașina de spălat vase la conducta de apă. Pentru a face acest lucru, apa este blocată, teu este conectat la țeavă, apoi filtru, supapa cu bilă și hank. Toate îmbinările filetate sunt izolate cu furculiță - trebuie să fie înfășurate cu cel puțin 10 straturi.

De asemenea, este necesar să instalați un filtru grosier, deoarece nu va permite ca nisipul, rugina să intre în conducta de apă din interiorul mașinii.

Sistem de conectare la mașina de spălat vase
 1. În ceea ce privește conectarea aparatelor la canalizare, atunci puteți merge într-un mod simplu prin setarea capcana cu un robinet și supapă suplimentară. Pentru a proteja dispozitivul împotriva pătrunderii apei din conducta de sol, este necesar să se plaseze un furtun special mod de scurgere - la locul de ieșire în rețeaua de canalizare este amplasat la o înălțime de 600 mm pe perete, și apoi pliat pentru a asigura scurgerea apei.
Diagrama conexiunii de drenaj
 1. Ultimul pas în conectarea mașinii de spălat vase este de a verifica funcționarea dispozitivului. În acest caz, mașina este oprită, controlând viteza de admisie a apei, încălzirea acesteia și, de asemenea, funcționează în modul de uscare. Verificarea se face fără ustensile, dar cu adăugarea obligatorie de sare regenerabilă și detergenți.
1
1
1 Звезда2 Звезды3 Звезды4 Звезды5 Звезд
Loading...
Like this post? Please share to your friends:
Leave a Reply

+ 87 = 91

;-) :| :x :twisted: :smile: :shock: :sad: :roll: :razz: :oops: :o :mrgreen: :lol: :idea: :grin: :evil: :cry: :cool: :arrow: :???: :?: :!:

map