Ghid pentru alegerea mașinii de spălat

Ghid pentru alegerea mașinii de spălat

Cum sa alegi o masina de spalat

Pentru a alege o mașină de spălat, trebuie să luați în considerare nu numai cât de bine șterge, ci și o serie de alte caracteristici: o clasă de eficiență a spălării, viteza de centrifugare, preț, număr de programe și așa mai departe.

Acest ghid pas cu pas vă va ajuta să vă pregătiți pentru călătoria la magazin / vizitați magazinul online, să înțelegeți diferența dintre caracteristicile diferitelor modele și să faceți cea mai bună alegere.

Pasul 1. Determinați tipul de mașină de spălat

Pentru început este necesar să rezolvăm cea mai simplă întrebare - ce tip de mașină aveți nevoie: încorporat, staționar sau vertical cu încărcare de vârf?

 • Mașina încorporată este concepută pentru integrarea completă în orice mobilier, să zicem, într-un set de bucătărie, care este doar proiectat. Pentru a face acest lucru, acesta oferă o adâncitură pentru placa de bordură, balamale pe panoul frontal (pentru suspendarea ușii) și un capac detașabil. Nu există pereți laterali decorativi. Se pare că un astfel de CM poate fi ascuns, făcând interiorul cât mai ordonat posibil. Foarte relevant este mașina încorporată atunci când este pusă în bucătărie.
 • Built-in mașină de spălat în bucătărie
 • Built-in mașină de spălat în bucătărie
 • Built-in mașină de spălat în bucătărie

Vezi și: Totul despre plasarea mașinii de spălat în bucătărie.

 • Modelul staționar este potrivit în cazul în care camera este deja mobilată și aveți nevoie doar de un nou asistent. Apropo, masina de spalat obisnuita poate fi partial construita sub blat, sub chiuveta (model scazut) sau in dulapul cu usa. Dacă este necesar, capacul superior al carcasei poate fi eliminat (aproape toate modelele).
 • Masina de spalat si uscator - acest lucru este aproape perfectă mașina de spălat, deoarece produce nu numai curate, dar aproape uscat, și chiar și lenjeria presată, care pot fi puse imediat sau pliat în dulap. Acest rezultat se realizează datorită încălzirii suplimentare și a injectării de aer cald în tambur. Dezavantajele CM cu uscare sunt: ​​preț ridicat (de la 30 t), dimensiune mai mare a unității, consum mai mare de energie.
 • O mașină de spălat verticală cu încărcare de vârf este potrivită dacă spațiul alocat nu este mare.

mașină de spălat verticală

Ce tip de mașină de spălat este mai bine - cu încărcare frontală sau verticală?


Obisnuita model de hașură frontal bună posibilitate de inserție parțială / integrală, abilitatea de a vedea ce se întâmplă în interiorul tamburului în timpul spălării (în cazul în care o apă mașină de câștigat pe ce stadiu a procesului și așa mai departe.), Pentru a stoca lucruri pe partea de sus a CM, ambele raft. În plus, alegerea modelelor din această categorie este cea mai largă și cea mai diversă pentru orice anchetă și pungă. Dintre minusuri, puteți apela doar o dimensiune mai mare (în plus, aveți nevoie de o cameră pentru un hatch), precum și nevoia de a înclina pentru a încărca lucrurile.

Mașina verticală cu trapa superioară este bună, mai ales compacta. Alte bonusuri sunt abilitatea de a descărca lucrurile după lansare și de ao face în picioare, nu în panta. Consul de CM verticale: preț mai mare, alegerea mai mică a modelelor, lipsa posibilității de încorporare.

Pasul 2. Facem măsurători

Înainte de a merge la magazin, trebuie să decideți unde va sta mașina de spălat și cât spațiu puteți aloca pentru ea.

 • Mașinile obișnuite cu încărcare frontală au o înălțime standard (85 cm) și o lățime (60 cm), dar adâncimea lor poate varia. Cele mai înguste mașini au o adâncime de 35-40 cm, mediu - 45-50 cm, dimensiuni întreagă - 50-60 cm.
 • Pentru cei care doresc să salveze cât mai mult spațiu, vă sfătuim să acorde o atenție la modelele compacte, care au o înălțime de 70 cm, lățime și adâncime. - 50 cm Cele mai multe dintre aceste mașini instalate sub chiuveta așa cum se arată în fotografia de mai jos.

Mașini de spălat compacte sub chiuvetă

1
 • Masinile de spalat verticale au o latime de 40-45 cm si o adancime de 60 cm, dar inaltimea poate varia de la 85 la 90 cm.

Sfaturi și trucuri

 • În plus față de mărimea cazului, ar trebui să țineți cont de diametrul trapei, care poate varia de la 20 la 50 cm. Cu cât este mai mare trapa, cu atât este mai ușor să obțineți și să încărcați rufele. Adevărat, trapele largi în formă swing necesită o marjă mai mare de spațiu.
 • Când cumpărați o mașină de spălat pentru a fi instalată sub blat, rețineți că, dacă este necesar, puteți scoate capacul superior și, prin urmare, puteți reduce înălțimea SM cu câțiva centimetri.

Pasul 3. Noi decidem ce capacitate de masina de spalat avem nevoie

Mașinile de spălat au capacități diferite. Unele modele pot găzdui doar 3,5 kg, în timp ce altele - toate cele 14 kg. Următoarele "norme" vă vor ajuta să nu vă înșelați:

 • Pentru 1-2 persoane este adecvată o mașină cu o capacitate de 4-5 kg;
 • Pentru o familie de 3 persoane este necesar să alegeți o mașină de spălat pentru 5-6 kg;
 • Pentru o familie de mai mult de 6 persoane merită să luăm o mașină mare cu o capacitate de 9 kg.

ajutor

Căutând pentru a economisi spațiu în baie / bucătărie sau, invers, cumpărați o mașină cu o rezervă de capacitate, nu exagerați. O mașină prea mică nu poate găzdui nici măcar un set de lenjerie de pat pentru copii. O mașină prea mare, chiar și cu o încărcătură minimă de 1-1,5 kg, va pierde multă apă și electricitate.

Etapa 4. Considerăm clasele de spălare, eficiența energetică și presare

Pentru fiecare model CM este atașat întotdeauna un autocolant color care indică clasele de spălare, eficiență energetică și centrifugare. Înainte de a alege o mașină de spălat, este necesar să vă familiarizați cu această informație "codată" în litere și numere.

 • O clasă de spălare este unul dintre cele mai importante criterii de selecție. La urma urmei, arată cât de eficient este spălarea mașinii. Acest indicator este marcat cu litere de la A la G. În același timp, A este cea mai înaltă clasă, iar G este cea mai mică. Cu toate acestea, în vânzare este posibil să se întâlnească mașini într-o clasă nu mai jos V.

ajutor

O mașină de spălat de calitate ar trebui să aibă un indicator de calitate a spălării și a eficienței energetice de cel puțin clasa A. Vrei o mașină și mai eficientă? Alegeți modelul care are o clasă de spălare A +, A ++ sau A +++ (cea mai mare valoare).

 • Clasa de eficiență a consumului de energie în mașinile moderne variază de la A + la G. Vă recomandăm să alegeți o mașină de spălat cu o clasă de eficiență energetică nu mai mică de A.
 • În plus față de clasa de spălare, ar trebui să acordați atenție clasei de uscare și presare, care vorbește despre umiditatea reziduală a rufelor după uscare / presare. Acest indicator variază de asemenea de la clasa A la G.

ajutor

Vă recomandăm să alegeți o mașină de spălat cu o clasă de uscare și centrifugare de cel puțin C. Informații comparative: Mașinile de clasă A strângeți rufele la un nivel de umiditate de 40-45% și o mașină de clasă C la 60%. În practică, există o diferență în timpul de uscare a rufelor, dar nu este foarte semnificativă.

Pasul 5. Acordați atenție vitezei de centrifugare

Cu cât este mai mare viteza de centrifugare, uscătorul va fi rufele spălate de la priză. Vă recomandăm să alegeți o mașină de spălat cu o viteză de cel puțin 800 rpm. Pentru spălarea zilnică, acest lucru este suficient. Cu toate acestea, pentru cele mai bune rezultate, vă recomandăm să selectați un CM cu o viteză de centrifugare de 1200-1400 rpm. Pentru spălarea păturilor, pernelor și articolelor de îmbrăcăminte, acești indicatori sunt cei mai potriviți.

ajutor

Ei bine, dacă CM va avea un sistem de absorbție a vibrațiilor, astfel încât mașina să nu tremure prea mult și să facă zgomot în stadiul de centrifugare.

Pasul 6. Estimați setul și numărul de programe

Cea mai simpla masina de spalat are cel putin 10 programe de spalat, cele mai "fantezii" - pana la 20 de programe. Desigur, cu cât mai multe programe are o mașină, cu atât este mai scumpă.

Standardul, fără de care nu se poate face utilizatorul mediu, includ următoarele programe: spălare bumbac, spălare delicată, spălare lână, spălătorie mixt uscat, intensiv, de pre-spălare și rapid.

În funcție de nevoile dvs., puteți alege o mașină cu programe suplimentare:

 • Spălarea obiectelor pentru copii (mașina se șterge cu multă apă fierbinte, menținerea spălării moale);
 • Îndepărtarea părului de animale (dacă aveți un animal de companie, acest program va fi indispensabil);
 • Super-clătire (topic pentru persoanele care suferă de alergii);
 • Spălarea articolelor sportive;
 • Spălarea încălțămintei (adecvată pentru spălarea adidaților și adidaților);
 • Împiedicați zdrobirea și călcarea;
 • Spălarea dușului;
 • Spălarea contaminanților organici;
 • Spălarea cu efect de spălare a mâinilor (ștergerea obiectelor care nu pot fi spălate în mașină, datorită cantității crescute de apă, temperatură scăzută și mișcări speciale ale tamburului).

Pasul 7. Estimăm funcții suplimentare

În cele din urmă, gândiți-vă la caracteristici suplimentare.

 • Protecția împotriva scurgerilor - un sistem de oprire inteligentă și alimentare cu apă, atunci când se detectează o scurgere.
 • Protecția împotriva copiilor - blochează oprirea nedorită sau modificarea setărilor.
 • Funcție inteligentă de control - sistemul memorează setările individuale, determină greutatea rufelor, determina cantitatea de detergent și apă, corectează temperatura, viteza de centrifugare, intensitatea clătirii și alți parametri de spălare, în funcție de sarcină. Modelele cu această funcție sunt mai scumpe, dar economisesc energie electrică, apă și detergenți.
 • Funcția Fuzzy Logic (pentru mașina de spălat cu uscător) - Spre deosebire de CM convențional cu uscare, mașina cu această funcție nu mai usucă prin temporizator, ci printr-un senzor care detectează umiditatea reziduală a rufelor și oprește unitatea. Astfel, previne atât uscarea excesivă, cât și sub-uscarea lucrurilor.

Următoarea poveste video despre cum să alegeți mașina de spălat corectă vă va ajuta să vă "îndepărtați" înainte de a vă cumpăra.

Decide pe care firma pentru a alege o mașină de spălat, veți fi ajutat de o comparație video de mașini de spălat în categoria de preț de 10-20 mii de ruble.

1
1 Звезда2 Звезды3 Звезды4 Звезды5 Звезд
Loading...
Like this post? Please share to your friends:
Leave a Reply

72 − 66 =

;-) :| :x :twisted: :smile: :shock: :sad: :roll: :razz: :oops: :o :mrgreen: :lol: :idea: :grin: :evil: :cry: :cool: :arrow: :???: :?: :!:

map