4 etape de alegere a unui frigider încorporat și nuanțele instalării sale

4 etape de alegere a unui frigider încorporat și nuanțele instalării sale

Cum de a alege un frigider încorporat

Atunci când alegeți un frigider, trebuie să fiți atenți la două aspecte principale: funcționalitatea modelului și cerințele estetice.

Vă vom spune cum să alegeți un frigider încorporat pentru casă, luând în considerare toți parametrii necesari, caracteristicile bucătăriei dvs. și cerințele - sau dorințele - ale membrilor familiei.

Pasul 1. Să ne familiarizăm cu caracteristicile frigiderului încorporat

Modelele încorporate câștigă înaintea stand-alone pentru un număr de parametri: se disting prin zgomot și izolație termică mărită, ocupă mai puțin spațiu în bucătărie și se pot apropia de orice interior.

densitate

Dacă aveți capacitatea maximă în prioritate, atunci este mai bine să acordați preferință unui model separat. Volumul frigiderului și congelatorului încorporat este aproape întotdeauna mai mic decât cel al unui frigider autonom, dar ocupă mai puțin spațiul propriu-zis.

 • În plus, chiar și din punct de vedere vizual, bucătăria cu aparatele încorporate pare mai spațioasă decât cu cea staționară, deoarece spațiul nu este zdrobit de suprafețe necorespunzătoare. pentru bucătărie mică acesta este un bonus mare.
Frigider încorporat într-o bucătărie mică în Hrușciov

Frigider încorporat într-o bucătărie mică în Hrușciov

Frigider încorporat în interiorul bucătăriilor clasice

Frigider încorporat în interiorul bucătăriei clasice din studioul Hrușciov

Aspect și caracteristici de design

Frigiderele încorporate diferă de cele convenționale și că nu există un panou decorativ existent în ele. În schimb, ele sunt echipate cu un dispozitiv pentru fixarea fatadei. Datorită fațadelor, frigiderul încorporat nu încalcă stilistica interioară.

Frigider încorporat

Apropo, modelele încorporate pot fi instalate nu numai în bucătărie: ele pot fi echipate, de exemplu, un raft de bare, o insulă, un dulap în camera de zi (vezi fotografia de mai jos) sau integrate în mobilier de birou.

Mini-frigider încorporat

Mini-frigider, integrat sub blatul insulei

Dulap în camera de zi cu frigider încorporat

Dulap în living-sufragerie cu frigider încorporat

În același timp, chiar dacă există mai multe dulapuri similare de coloane pentru orientare în bucătărie și găsirea ușilor potrivite va fi ușor în aspectul dulapului. În plus, în partea inferioară a cutiei cu frigider, de regulă, există un grătar pentru furnizarea aerului proaspăt elementelor de încălzire. La modelele cu comandă electronică, panoul cu indicatoare de temperatură și indicatori de culoare poate fi de asemenea transportat în exteriorul dispozitivului.

 • Frigider intern încorporat
 • Interiorul bucătăriei cu frigider încorporat în unitatea de dulapuri-creion case
 • Încălzire frigorifică în aer liber
 • Încălzire frigorifică în aer liber

Frigiderele încorporate de mici dimensiuni sunt adesea situate sub blatul de bucătărie.

Mini-frigider încorporat

Un mic frigider încorporat sub blat

Izolație termică și fonică

1

Astfel de frigidere au, de obicei, o izolație termică suplimentară și un nivel de zgomot mai scăzut decât modelele autonome. În special, acestea sunt detașate mai încet, deoarece panourile exterioare ale dulapului de bucătărie ajută la obținerea unei izolații fonice mai mari.

preț

Frigiderele încorporate sunt în medie mai scumpe decât cele convenționale - producătorii explică acest lucru prin complexitatea designului și costul izolației termice suplimentare. Prețurile pentru modele cu o singură cameră fără funcții suplimentare încep de la 20.000 de ruble, în timp ce costul modelelor cu numărul maxim de opțiuni și control electronic depășește de multe ori 50.000 de ruble.

Costul depinde de numărul de uși și de camere, structura internă și disponibilitatea unui strat special pentru o mai bună stocare a produselor. Asemenea caracteristici se găsesc cel mai adesea în frigiderele încorporate de clasă premium.

În plus, ca și în cazul modelelor independente, prețul modelului încorporat este direct proporțional cu dimensiunea acestuia.

Sfaturi

 • Definiți-vă bugetul și dorește în avans pentru a vă restrânge căutarea și nu pierdeți timpul vizionând modele prea scumpe cu caracteristici suplimentare care nu vă interesează.
 • Înainte de a începe să alegeți un frigider încorporat în funcție de funcționalitatea sa, întotdeauna să aveți grijă de dimensiunea sa.
 • Cel mai bine este să alegeți un frigider în același timp cu comandarea unui set de mobilier de bucătărie.

Etapa 2. Determinată cu dimensiunile și capacitatea

Deja în stadiul de planificare a bucătăriei și creării designului viitorului set de mobilier, merită să ne gândim la dimensiunile frigiderului. Determinați dimensiunea optimă și volumul echipamentului, apoi comandați mobilierul pentru modelul selectat.

 • Dacă dulapul este deja acolo (sau deja planificat), trebuie să selectați un frigider pentru el. Cu toate acestea, în majoritatea cazurilor nu este dificil să se facă acest lucru, deoarece dimensiunile echipamentului încorporat sunt standardizate.

volum

Dacă aveți posibilitatea de a alege un frigider de orice dimensiune, merită să începeți cu acest criteriu. Volumul optim al magazinului rece va depinde de numărul de persoane care locuiesc în apartament. Pentru una sau două persoane, sunt suficiente 120 de litri (puteți lua în considerare modele mai mici). Pentru trei - 150 de litri. Dacă patru persoane locuiesc în casă - 180 de litri. Și dacă într-adevăr aveți o familie mare, de la cinci persoane - ia în considerare un model Side by Side cu un volum de aproximativ 300 de litri.

 • Frigider încorporat unul lângă altul
 • Frigider încorporat unul lângă altul
 • Interiorul bucătăriei cu aparate încorporate

înălțime

Alegerea unui frigider ar trebui să se bazeze pe creșterea numărului de persoane care utilizează această tehnică cel mai des. Evaluați înălțimea - ajungeți la orice raft și secțiunea ar trebui să fie ușor.

Dacă familia dvs. are copii, este mai bine să vă opriți la un frigider scăzut în 150-160 cm. Dacă locuința este locuită numai de adulți, puteți lua frigiderul mai sus. Dar cumpărați echipament sub 2 metri costă cu prudență - uneori este incomod să folosiți chiar oameni înalți.

 • Cu toate acestea, un frigider îngust, dar ridicat, ajută când bucătăria este extrem de mică.
Frigider îngust încorporat

Frigider îngust încorporat în interiorul unei bucătării mici

Dacă doriți să cumpărați un mic frigider și să îl instalați mai sus - luați în considerare opțiunea de instalare pe un piedestal, raft (consultați fotografia de mai jos) sau un mini-cabinet cu sertare.

 • Sertar cu frigider încorporat
 • Sertar cu frigider încorporat
 • Sertar cu frigider încorporat

Un mic frigider încorporat poate fi instalat teoretic chiar deasupra mașinii de spălat, așa cum se arată în fotografia de mai jos.

Frigider deasupra mașinii de spălat

Frigider deasupra mașinii de spălat

Pentru a economisi spațiu într-o bucătărie mică, frigiderul este adesea construit în blatul de bucătărie. Cabinetul nu este necesar în acest caz - funcția sa este realizată de blatul și de pereții laterali ai mobilierului de lângă acesta.

Frigider și congelator mic și încorporat sub contorul superior

Frigider și congelator mic și încorporat sub contorul superior

Pentru o familie mare și o bucătărie spațioasă, sunt adecvate un frigider mare și scăzut și un congelator separat încorporat.

Potriviți dimensiunile dulapului de bucătărie

Dimensiunile standard ale dulapului frigorific: adâncime 55 cm, lățime 60 cm. Înălțimea poate fi oricare. Vă rugăm să rețineți: dacă frigiderul este semnificativ sub dulap, după instalare va exista spațiu liber pentru raftul suplimentar. Poate că pentru tine va fi o decizie bună.

Luând un frigider sub o garderobă deja pregătită, amintiți-vă două lucruri. În primul rând, în pașaportul fiecărui frigider încorporat, dimensiunile optime ale dulapului sunt indicate - trebuie să fie ghidate de aceste figuri. În al doilea rând, trebuie să existe distanțe între echipament și pereții mobilierului pentru ventilație - este important să se prevadă. În plus, dacă frigiderul este amplasat lângă plită sau cuptor, acest spațiu trebuie să fie de cel puțin 7 cm, ceea ce complică foarte mult alegerea modelului în prezența unui dulap finit. De aceea, în stadiul de alegere a amenajării obiectelor, merită să vă asigurați că aceste tipuri de echipamente stau departe unul de celălalt.

Sfaturi

 • Dacă există mai multe camere în frigider, asigurați-vă că verificați dacă ușile dulapurilor se potrivesc cu ușile frigiderului.
 • Nu instalați singur frigiderul încorporat, dacă nu sunteți sigur că veți putea lua în considerare toate nuanțele. Mai bine ai încredere în specialistul în instalare.

Vezi de asemenea: Cum să localizați frigiderul în bucătărie

Etapa 3. Studiem criteriile generale pentru alegerea frigiderelor

Tipuri de control al frigiderelor încorporate

Există două tipuri de astfel de modele: electronice și electromecanice. Sistemul de control electronic este un set de butoane și câmpuri de atingere cu un afișaj. Prezența unui astfel de sistem va crește prețul echipamentului, dar vă va permite să reglați temperatura în fiecare compartiment, să vă protejați setările de modificările accidentale, să activați modurile de funcționare ale frigiderului în absența dvs. etc.

Controlul electromecanic este mai simplu și, de obicei, limitat de controlul intensității (în funcție de numărul de regulatoare de compresoare poate fi unul sau două). Astfel de modele sunt mult mai ieftine și nu au multe funcții. Unele moduri, cum ar fi "super-îngheț", pot fi activate prin simpla apăsare a unui buton separat.

Gândiți-vă la ce opțiune este potrivită pentru dvs. Și, bineînțeles, nu uitați de buget.

compresoare

Pe piața rusă sunt reprezentate în principal modele cu compresoare invertoare sau convenționale. Un compresor tipic funcționează conform principiului de obținere a puterii maxime și opririi temporare ulterioare. Acest proces se desfășoară într-un cerc. Dacă frigiderul este echipat cu un compresor invertor, acesta funcționează fără pauze și menține în mod constant temperatura optimă în frigider. În plus, un astfel de sistem mărește semnificativ durata de viață a compresorului, vă permite să reduceți zgomotul și consumul de energie și, de asemenea, să păstrați prospețimea produselor dvs. mai mult timp. Luați în considerare acest lucru atunci când alegeți o tehnică.

De obicei, frigiderele sunt echipate cu un compresor, care asigură funcționarea tuturor compartimentelor, dar puteți găsi și un model cu două compresoare. În acest caz, pentru fiecare cameră puteți seta condițiile individuale de lucru, dacă este necesar, chiar opriți complet una dintre ele (de exemplu, un congelator dacă nu stochează produse) și economisiți energie electrică - și, prin urmare, bani.

În frigiderele cu un compresor, astfel de opțiuni sunt disponibile numai cu comanda electronică sau cu funcția "vacanță". Această funcție vă permite să mențineți temperatura în jurul a 12-15 grade în interiorul unui frigider neutilizat. Astfel veți economisi energie și vă veți proteja de aspectul mucegaiului și de mirosurile neplăcute din frigider în timp ce vă aflați departe.

Clasele frigiderului

Pentru climatul majorității regiunilor din Rusia, modelele SN (subnormale) sunt adecvate, care funcționează fără întreruperi la temperaturi ambientale de la 10 la 35 de grade. Potrivit pentru utilizare și clasa ST.

Clase de eficiență energetică

Clasa de eficiență energetică a frigiderelor încorporate, ca și în cazul altor aparate de uz casnic, este marcată cu litere latine de la A la G. Și reprezintă cel mai mic consum de energie electrică. Modelele cu clasele A + (și câteva plusuri) înseamnă o eficiență energetică chiar mai mare - fiecare plus reduce consumul de energie cu o medie de 10%. Cu cât clasa de eficiență energetică este mai mare, cu atât frigiderul este mai scump, dar la prețurile actuale ale energiei electrice din Rusia, cumpărarea unui frigider de clasă A +++ poate fi o investiție excelentă pe termen lung.

Sisteme de dezghețare

Frigiderele încorporate sunt echipate cu un sistem de dezghețare, care poate fi de trei tipuri: dezghețare manuală, picurare și automată (fără îngheț).

Frigiderele cu dezghetare manuală sunt, de obicei, cele mai ieftine, dar și cele mai puțin convenabile de utilizat: o dată în 3-6 luni, va trebui să dezghetați congelatorul și să opriți frigiderul.

Cu un sistem automat de dezghețare No Frost, nu trebuie să faceți nimic de la sine: mistria se va forma în spatele zidului congelatorului și se va topi datorită ventilatorului furnizat de proiect. Principalele dezavantaje ale acestui sistem: prețul ridicat și necesitatea de a monitoriza cu atenție ambalajul produselor în congelator din cauza circulației constante a aerului. Ventilatorul adaugă, de asemenea, un mic procentaj de zgomot.

Cele mai moderne frigidere integrate sunt echipate cu un sistem de dezghețare prin picurare. Vaporizatorul din spatele frigiderului generează gheață în timpul funcționării compresorului. Când compresorul se oprește sau intră în intensitate minimă, gheața se topește. În cazul decongelarea picăturilor, pierderea de produse lichide are loc foarte încet.

Pentru înghețarea sau răcirea rapidă a produselor noi în frigider fără schimbări de temperatură pentru produsele deja depozitate, pot fi furnizate funcțiile "super-răcire" și "super-îngheț". În plus, dispozitivul poate fi reprezentat de funcția de răcire multiplă (de cele mai multe ori în frigidere cu sistemul No Frost), ceea ce ajută la răcirea cât mai mult posibil a rafturilor de pe ușa frigiderului.

Zone de hrană proaspete

Diferitele produse necesită condiții de depozitare diferite: pentru carne și pește, umiditatea medie și temperaturile scăzute sunt adecvate, în timp ce legumele și fructele proaspete sunt mai bine depozitate la o umiditate de 90% și la grade mai mari. Cele mai multe frigidere integrate au rafturi separate pentru depozitarea legumelor proaspete, carne răcită, sandviciuri proaspete etc.

Zona de prospețime

Într-o anumită zonă (de obicei se numește zonă de prospețime), puteți stoca orice produse - asigură controlul umidității. Dacă modelul are două zone separate, acestea sunt de obicei împărțite în stare umedă și uscată. Opțiunea ideală va fi prezența unei a treia camere cu o ușă separată și zone separate de prospețime, dar este rară și crește foarte mult prețul frigiderului.

Vezi de asemenea: Care ar trebui să fie temperatura în frigider?

Indicarea sunetului

Pentru un frigider încorporat, este foarte important să aveți un indicator de sunet pentru creșterea temperaturii cu ușa deschisă. Din cauza fatadei de mobilier, nu puteți observa că ușa nu a fost închisă până la sfârșit. În acest caz, după un timp, un semnal sonor special vă va avertiza și vă va aminti să închideți ușa astfel încât produsele să nu se deterioreze înainte.

Nivelul de zgomot

Dacă apartamentul este mic și bucătăria este situată lângă dormitor sau deloc într-un singur studio, merită să acordăm o atenție deosebită figurii de zgomot. Nivelul mediu de zgomot al unui frigider modern nu depășește 45 dB (conversia normală a luminozității este o conversație normală), iar modelele cu un compresor invertor sunt chiar mai silențioase.

Control electronic

Dacă alegeți un frigider "inteligent" cu un set mare de funcții, asigurați-vă că vă gândiți să mutați panoul electronic pe ușa dulapului. În acest caz, puteți controla funcțiile fără a mai deschide încă o dată frigiderul.

Plăci și rafturi suplimentare

Când selectați frigider încorporabil, să acorde o atenție la prezența de rafturi suplimentare și pliere simulare a spațiului interior și de cazare de produse de mari dimensiuni, cum ar fi borcan de trei litri, cu castraveți și așa mai departe. Unele modele sunt echipate cu rafturi detașabile pentru 3-5 segmente pentru depozitarea băuturilor.

Rafturi rabatabile ale frigiderului

Rafturi rabatabile ale frigiderului

Sfaturi

 • Acordați întotdeauna atenție clasei frigiderului ales și funcțional.
 • Luați în considerare nivelul de zgomot al frigiderului în funcție de dimensiunea apartamentului dumneavoastră.
 • Alegeți un frigider cu elemente pliabile pentru a putea modela spațiul interior.

Etapa 4. Înțelegerea nuanțelor instalației

Trebuie remarcat imediat că instalarea unui frigider încorporat nu este dificilă dacă mobilierul a fost inițial proiectat pentru un anumit model sau dacă modelul a fost ales pentru nișa existentă. În acest caz, instalarea poate fi efectuată independent folosind diagrama de conexiuni atașată de producător. Dacă doriți să redefiniți setul de mobilier la nivel mondial, atunci merită să luați ajutorul specialiștilor specializați.

Există, de asemenea, o serie de cerințe generale pentru instalarea unui frigider încorporat:

 1. Alături de cuptor sau aproape de pereții cabinetului, frigiderul nu este montat. Pentru a asigura circulația liberă a aerului necesar pentru răcire, acesta rămâne la cel puțin 7 cm de fiecare parte a carcasei.
 2. Este necesar să se asigure o fixare convenabilă și sigură pe ușă, deoarece, potrivit statisticilor, frigiderul se deschide de zeci de ori în timpul zilei.
 3. Dulapul în care urmează să se realizeze instalarea trebuie să fie la nivel, numai atunci balamalele și ușile vor fi instalate corect.

Asigurați-vă că acordați atenție sistemului de uși suspendate. Pentru a ascunde complet frigiderul în dulapul de bucătărie, utilizați un sistem de uși duble cu diferite moduri de a fixa fațada la ușă. Poate fi deschis prin ghidaje glisante, ca pe șine, dar în acest caz există un spațiu între uși, unde pot ajunge murdăriile, pe care va trebui să le curățați în mod regulat. Această metodă vă permite să deschideți ușa maxim într-un unghi drept. Dacă atârnați ușa cu balamale, atunci fațada de mobilier va fi aproape adiacentă ușii frigiderului, iar ușa însăși va deschide frigiderul mult mai larg.

Dacă, practic, în ce direcție se va deschide ușa, este mai bine să alegeți un frigider încorporat, cu o ușă de mutare.

Instrucțiuni pentru instalarea unui frigider convențional, consultați materialul: Cum se construiește un frigider regulat în setul cu cască

1
1 Звезда2 Звезды3 Звезды4 Звезды5 Звезд
Loading...
Like this post? Please share to your friends:
Leave a Reply

96 − = 94

;-) :| :x :twisted: :smile: :shock: :sad: :roll: :razz: :oops: :o :mrgreen: :lol: :idea: :grin: :evil: :cry: :cool: :arrow: :???: :?: :!:

map