Langsir-benang di dapur - pilihan, penjagaan, pembuatan oleh tangan anda sendiri

Langsir-benang di dapur – pilihan, penjagaan, pembuatan oleh tangan anda sendiri

langsir-benang di dapur

Langsir benang muncul pada kami tidak lama dahulu. Pada masa yang sama, hiasan ini diketahui di pedalaman hampir satu milenium. Kisei mempunyai sejarah yang kaya dan mula-mula dicipta di negara-negara timur. Ia digunakan untuk mencipta teduhan cahaya bilik tanpa menyekat jalan untuk peredaran udara semulajadi.

Apa yang mereka baik dalam keadaan dan di bahagian dalam dapur?

Kisei akan membantu menjadikan bilik lebih selesa, dan suasana santai. Ia dengan mudah boleh dihiasi dengan banyak cara, digabungkan dengan langsir konvensional atau langsir benang warna lain.

Kisei digabungkan dengan langsir dan langsir panel

Apabila memotong benang tidak kesat, mereka mudah terikat ke dalam knot yang terjalin antara satu sama lain, dan hanya sebagai mudah datang berasingan dan memperoleh wajah lama dan rasa, tanpa cacat.

Langsir - cara mengikat dan menghias

Langsir - cara mengikat dan menghias

Walau bagaimanapun, reka bentuk yang bergaya - ini hanya salah satu ciri utama yang membolehkan penggunaan tirai benang di bahagian dalam dapur.

langsir benang di bahagian dalam dapur

langsir benang di bahagian dalam dapur

1
 • Sebagai contoh, jika hari ini adalah cerah dan terang, tirai filamen akan melindungi mata anda dari cahaya matahari pembutaan, pada hari yang mendung, mereka tidak ada menghalang laluan cahaya ke dapur;
 • Jangan takut dan tidak praktikal produk tersebut - sebenarnya, sebenarnya tirai benang hampir tidak kotor berbanding dengan tekstil tradisional. Oleh itu, perlu menghapuskan mereka jarang.

Tirai filamen boleh digunakan bukan sahaja untuk menghias pembukaan tingkap - dengan bantuan mereka, anda boleh membuat zon yang hebat, memilih ruang makan atau membahagikan ruang di apartmen studio. Mi akan mencipta tembok "dinding" yang tidak akan memecah perpaduan pedalaman dan melalui itu ia tidak akan sukar dilalui.

Zonasi dengan langsir filamen

Zonasi dengan langsir filamen

Zonasi dengan langsir filamen

Di samping itu, langsir filamen menyumbang kepada peningkatan visual dalam ruang, meningkatkan siling. Oleh itu, langsir semacam itu disyorkan untuk digunakan di dapur kecil dengan siling rendah.

Langsir di bahagian dalam dapur

Tirai di pedalaman dapur kecil

Adakah terdapat kelemahan?

Kelemahan tirai thread
 • Jika anda mempunyai haiwan kesayangan, terutamanya kucing, maka lebih baik untuk pergi dengan langsir konvensional;
 • Tirai benang di pedalaman dapur kelihatan sangat bagus, tetapi warna, reka bentuk dan hiasan mereka perlu dipikirkan dengan baik, supaya mereka digabungkan dengan hiasan, perabot, gaya bilik. Oleh itu, sangat perlu memilih langsir dengan manik kaca, paillettes dan hiasan lain. Terlalu banyak hiasan boleh kelihatan tidak enak dan cepat bosan.

Jenis tirai bulu

Tirai yang digunakan di kawasan pedalaman akan membantu menjadikan dapur lebih selesa. Selain itu, pelbagai penyelesaian reka bentuk akan memilih pilihan untuk apa-apa gaya - dari klasik yang mengagumkan ke etnik asal.

Pada masa ini, reka bentuk tirai itu sangat, sangat berbeza - ia boleh:

 • Benang sempit atau mi lebar;

Tirai filamen dan tirai mie

 • Spiral, "rantai", tali tebal dan lembut, seperti benang mewah;

Kisei ketebalan dan jenis yang berlainan

 • Sarung benang monophonik;

Kisei monophonic

 • Gabungan warna yang dipanggil "Rainbow", peralihan licin atau kontras tajam;

Kisei berwarna

 • Dengan pelbagai elemen hiasan - bulu, manik, paillet, manik kaca dan juga "hujan" Tahun Baru;

Tirai benang dengan hiasan

 • Thread dengan pom-poms.

Tirai langsir dengan pom-poms

Bagaimana dengan betul menggantung muslin untuk mengelakkan mengelirukan benang

Kisei adalah siri atau beberapa cascades benang yang jatuh dari asas sempadan, seperti yang ditunjukkan dalam foto.

Tirai-benang - 2 cara penggantungan

Oleh itu, langsir dapat digantung dalam tiga cara:

 1. lulus bar (cornice) di dalam saku rim (jika tidak ada lubang di rim, anda hanya dapat melipatnya setengah dan jahitannya);
 2. anda hanya boleh menggantung langsir di kait;
 3. cara sejagat - untuk menjahit pita tirai dan gantung muslin di cangkuk ke kornea.

Dan bagaimana untuk menggantung tirai thread supaya benang tidak terikat? Ini dilakukan semata-mata.

Kami mengambil tirai dari pakej dan melihat bahawa mereka dibalut di beberapa tempat dengan reben, jadi pengilang telah menjaga bahawa benang tidak dapat bercampur.

Bagaimana dengan betul menggantung langsir

Sekarang keluarkan pita atas pertama dan gantungkan langsir pada kuku di mana-mana cara yang dinyatakan di atas. Kemudian keluarkan reben yang tersisa dengan teratur dan hati-hati mula membongkar benang kusut, menolak muslin merentasi lebar cornice. Perkara utama bukan untuk mengetuk benang dan membongkarnya dari atas ke bawah.

Bagaimana dengan betul menggantung langsir

Langsir benang pada mulanya mempunyai panjang yang panjang. Di dalamnya tiada apa yang perlu dibimbangkan - muslin mudah dipotong dengan gunting tajam. Ini boleh dilakukan dalam masa beberapa minit sahaja.

Bagaimana untuk memendekkan dan memangkas tirai benang

Bagaimana untuk mencuci dengan betul

 • Untuk mencuci langsir benang, mereka perlu berhati-hati dipintal bersama-sama ke dalam kain, kain diikat di beberapa tempat (anda juga boleh mengikat janji atau menenun tocang), dan kemudian diletakkan di dalam beg khas (sesuai nilon pakaian ketat). Sekiranya anda tidak mengikat tali sebelum ini, mereka akan menjadi keliru dan tidak mengecewakan mereka akan menjadi sangat sukar;
 • Selepas mencuci mi kering dengan cepat - terutamanya kering ia tidak boleh hanya cukup untuk menggantung ke tebing di mana ia terletak rata di bawah berat badan sendiri dan kering. Dalam kes ini, mereka mesti digantung terlebih dahulu dalam bentuk yang bersambung, dan kemudian secara beransur-ansur mengikat tali dan mengikat benang kusut;
 • Anda juga boleh memberi keringanan kiseyu.

Bagaimana untuk membuat langsir-benang sendiri?

Kisei dengan tangan saya sendiri

Ia sama sekali tidak sukar untuk membuat kiseyu oleh tangan saya sendiri, bahkan seorang pemula akan menghadapi. Dan untuk melaksanakan idea dalam kehidupan, anda hanya perlu benang atau reben lebar untuk tirai mie la. Thread boleh menggantikan juga butang, kerang, gabus wain, reben warna yang berbeda, jalur kain, misalnya, tulle.

Tirai benang dengan tangan mereka sendiri - idea

Tirai benang dengan tangan mereka sendiri - idea

Tirai benang dengan tangan mereka sendiri - idea

Di samping itu, anda akan memerlukan hiasan yang sesuai, contohnya, manik, manik, jahitan, batu. Tetapi perlu diingat bahawa langsir dengan bulu, bulu halus, serat, bola kain atau pom-poms untuk dapur tidak sesuai dari segi praktikal.

Jika anda ingin mempunyai kain kasa anda adalah seperti sebuah kilang, memilih untuk menjahit tangan mereka sendiri benang lancar viscose, yang akan mengalir, berkilauan di bawah matahari. Untuk panjang langsir 2.5 m dan lebar 3 m, sekurang-kurangnya 10 skeins benang akan keluar.

Dari apa benang untuk membuat langsir dengan tangan anda sendiri

Sebelum anda membuat langsir tangan anda sendiri, anda perlu mengira panjang produk dengan betul dengan mengukur pembukaan tetingkap dan memilih langkah yang optimum di antara garisan selari. Sebagai asas reka bentuk yang dibuat oleh tangan sendiri, jalinan, pita lebar atau kayu (logam) lath dipilih.

Tirai benang dengan tangan mereka sendiri - arahan

Tirai benang dengan tangan mereka sendiri - arahan

Tirai benang dengan tangan mereka sendiri - arahan

Hujung filamen dipecat atau diikat. Versi paling mudah - tulle (atau kain lain yang tidak memerlukan pemprosesan pinggir) dipotong menjadi jalur lebar dan panjang yang sama dan terikat pada batang kayu.

1
1 Звезда2 Звезды3 Звезды4 Звезды5 Звезд
Loading...
Like this post? Please share to your friends:
Leave a Reply

83 − 80 =

;-) :| :x :twisted: :smile: :shock: :sad: :roll: :razz: :oops: :o :mrgreen: :lol: :idea: :grin: :evil: :cry: :cool: :arrow: :???: :?: :!:

map