Indoor bloemen en planten voor de keuken - kies voor pretentieloos, nuttig en mooi

Indoor bloemen en planten voor de keuken – kies voor pretentieloos, nuttig en mooi

bloemen en planten in het interieur van de keuken

Kamerplanten en bloemen in het interieur van de keuken zijn altijd mooi en nuttig - ze verversen de lucht en voegen gezelligheid, kleuren toe, maken het bewoonbaar. Maar de keuken - niet de beste plek voor het kweken van een huis tuin vanwege plotselinge temperatuursveranderingen, een overvloed aan vette dampen en een hoge luchtvochtigheid. Daarom, het kiezen van kamerplanten en bloemen voor de keuken, vertrouw niet alleen op hun mooie uiterlijk. De bloem die je in de winkel wilt, kan immers volledig ongeschikt zijn om in de omstandigheden van deze kamer te leven.

Maar toch zijn er verschillende planten en kamerbloemen die kunnen en moeten worden gekweekt in de keuken. Laten we eens kijken wat planten en bloemen in de kamer zijn, hoe ze moeten worden verzorgd en waar ze moeten worden neergezet.

10 ideale kamerplanten voor de keuken (decoratief en bladverliezend)

Dus voor de vergroening van de keuken zijn alleen droogtebestendig, bestand tegen temperatuurveranderingen, die geen overvloedig sproeien, broeikasomstandigheden en complexe plantenverzorging nodig hebben.

Hier is een lijst van kamerplanten die geweldig zijn om in de keuken te houden:

10 beste planten voor de keuken

 1. Chlorophytum;
 2. Aglaonema;
 3. Epipremnum (gouden Scindapsus);
 4. sansevieriya;
 5. Zamioculcas;
 6. verdure;
 7. cactussen;
 8. Tolstyanki (rood);
 9. philodendron;
 10. Nolines (bokarnee).

Chlorophytum in deze lijst is in de eerste plaats niet alleen vanwege de pretentieloosheid, maar ook het vermogen om de lucht te reinigen en te bevochtigen. Het is zo goed dat hij een ambulance van de lucht wordt genoemd en zelfs in ruimteschepen waar het onmogelijk is om de ruimte te ventileren. Daarom is het in de aanwezigheid van plastic keukenmeubels, bijvoorbeeld van spaanplaat en gasfornuizen, aanbevolen om ze te krijgen, en een bloem voor de keuken is voldoende. Bovendien groeien in de bloeiperiode kleine en delicate witte bloemen in chlorophytum.

Chlorophytum

Alle kamerplanten in het interieur van de keuken zien er harmonieus uit en maken het meteen comfortabeler. Chlorophytum is geen uitzondering.

Planten in het interieur van de keuken - chlorophytum

1

Leg het op de koptelefoon, hoog op de plank of plant in een hangende pot, waar dan ook, maar niet in de schaduw. Een halfschaduw is acceptabel, maar vergeet niet dat hoe dichter het bij het licht zal worden, des te helderder zijn bladeren zullen zijn.

Chlorophytum - hoe te bevatten

De volgende favoriet voor de keuken is Aglaonema, ooit beroemd om haar "rol" vriend van de protagonist van de film "Leon". Dit groenblijvende kruid zoals chlorophytum reinigt perfect de lucht, maar slechter verdraagt ​​temperatuurveranderingen en heeft meer luchtvochtigheid nodig.

Aglaonema

Aglaonema met groene bladeren kan in de diepte van de keuken worden geplaatst en planten met bont blad moeten dichter bij het raam worden gehouden, maar niet onder de directe zonnestraling. De bladeren moeten regelmatig worden gereinigd van stof, wat niet zo moeilijk is, omdat ze relatief breed zijn.

Dit is hoe deze zelfgemaakte plant eruitziet in het interieur van de keuken.

Planten in het interieur van de keuken - aglanomea

De volgende populaire soort is de epipremnum (gouden sildapsus). Het wordt ook wel de categorie van luchtzuiverende en pretentieloze planten genoemd en is daarom geschikt voor de keuken. In tegenstelling tot de eerste twee keuken kamerplanten, is scindapsus een groenblijvende tropische liaan groeien tot 1,5 m lang.

Scindapsus (Epipremnum)

Het kan bijna overal worden gekweekt, omdat het tolerant is voor temperatuurveranderingen en zelfs kunstmatige verlichting, maar het maakt het volledig groen. Waar moet ik het zeggen? De beste plaats in de top van de keukenset, op de plank van de kast, in een hangende pot, enz. Natuurlijk zien de meeste kamerplanten in het interieur van de keuken in de stijl van de Provence er het meest biologisch uit.

Planten in het interieur van de keuken - Scindapsus (Epipremnum)

Maar in elke andere stijl van de klassiekers tot het Scandinavische minimalisme zal epipremnum geschikt zijn.

Planten in het interieur van de keuken - Scindapsus (Epipremnum)

Laten we het nu hebben over 4 deelnemers in de lijst van de beste planten voor de keuken - sansevierii, die ook wel "tawny tongue" of "snoekstaart" wordt genoemd.

sansevieriya

Door zijn heldere kleur en de vorm van de bladeren die op kelp of vuurvlam lijken, lijkt de "snoekstaart" in de keuken van elke stijl zeer indrukwekkend en kan hij met grote groei de rol van een accent spelen. In alle moderne stijlen - Scandinavisch, minimalisme, hightech, modern en loft behoudt Sansevieria de terughoudendheid van lijnen en vormen, zoals te zien op de onderstaande foto.

Planten in het interieur van de keuken - sansevieriya

Planten in het interieur van de keuken - een snoekstaart

Maar het kan in een klassieke stijl in het keukeninterieur passen.

Planten in het interieur van de keuken in de klassieke stijl - sansevieriya

We hebben alleen de meest populaire planten onderzocht, omdat je in één artikel niet kunt vertellen over alle 10 soorten uit onze lijst. Maar zmiokulkasy, cactussen, philodendrons en andere exemplaren zijn niet minder interessant. Daarom raden we aan dat je meer leert over het onderwerp "keukenplantkunde" in speciale boeken en videolessen. In de tussentijd kijken we in deze foto's naar planten en bloemen in de keuken (ga naar rechts).

 • Planten in het interieur van de keuken
 • Planten in het interieur van de keuken
 • Planten in het interieur van de keuken
 • Planten in het interieur van de keuken
 • Planten in het interieur van de keuken
 • Indoor bloemen en planten voor de keuken - kies voor pretentieloos, nuttig en mooi
 • Planten in het interieur van de keuken

10 ideale kamerbloemen voor in de keuken

Welke andere kamerplanten zijn geschikt voor het inrichten van de keuken? Natuurlijk bloeit deze kamer, dat wil zeggen prachtig bloeiende kamerplanten - meer grillig en veeleisend van verlichting, temperatuur, vochtigheid en watergift. Maar voor de juiste verzorging in de bloeiperiode, zullen ze je volledig bedanken met prachtige, bloeiende toppen. Hier is een lijst met kamerbloemen die geschikt zijn om in de keuken te bewaren.

10 beste kamerbloemen voor in de keuken

 1. Spathiphyllum;
 2. Hoya carnosa (wasachtige klimop);
 3. Kalanchoe;
 4. Phalaenopsis orchidee;
 5. Room hibiscus;
 6. Cenpolia, violet;
 7. hyacinten;
 8. Geranium;
 9. euharis;
 10. Begonia.

Uit deze lijst in ons land kunnen de meest populaire keukenspecialiteiten geranium en orchidee worden genoemd.

Laten we beginnen met de populaire geraniumkamer ter wereld. Deze pretentieloze, mooie en tegelijkertijd zeer nuttige bloem waarover je meer dan één artikel kunt schrijven. Huisgeraniums worden conventioneel verdeeld in 2 groepen - geurig en prachtig bloeiend. Geurige soorten geraniums hebben kleine onopvallende bloemen, maar ze ruiken perfect naar appel, roos, nootmuskaat en andere geuren, afhankelijk van de soort. Prachtig gebloeid, hebben grote bloeiwijzen en verschillende kleuren. Rassen van geraniums zijn erg veel en ze verschillen allemaal van blaadjes, die ook mooi zijn in zichzelf, de grootte van de bloeiwijzen, de kleur en nuances van zorg.

geranium

Deze vertrouwde bloemen voor ons in het interieur van de keuken in elke stijl zien er erg leuk uit.

Geranium in het interieur van de keuken

En hier zijn de orchideeën in het interieur van de keuken. Misschien is het meestal mogelijk om het te onderscheiden in verschillende ontwerpfoto's, het kan misschien concurreren met haar enige hortensia.

Ze zal zich geweldig voelen bij de ramen op het oosten of het westen. De bloem houdt erg van warmte en licht, maar verdraagt ​​geen direct zonlicht. Zelfs als de plant in bloei staat, zal hij je blij blijven maken met groene bladeren. Of je kunt een orchidee in een transparante pot plaatsen - zodat je de grond en de bizarre vorm van de wortels kunt zien.

orchidee

 • Orchidee in het interieur van de keuken
 • Orchidee in het interieur van de keuken
 • Orchidee in het interieur van de keuken

Niet minder populaire bloemen in het interieur van de keuken zijn:

 • Senpolia, violet, begonia, spathiphyllum, calanchoe en hyacinten.
 • Bloemen in het interieur van de keuken
 • Bloemen in het interieur van de keuken
 • Bloemen in het interieur van de keuken
 • Bloemen in het interieur van de keuken
 • Bloemen in het interieur van de keuken

Hoe en waar bloemen in de keuken correct te houden

Bepalen welke planten het beste zijn voor uw keuken, is het beste, u moet rekening houden met de verlichting van de kamer. Voor de noordelijke kant worden schaduwtolerante exemplaren geselecteerd - dezelfde sansevieri, zamiokulkasy, ficus met dichte groene bladeren. En voor een goed verlichte keuken kun je een palmboom, hibiscus, croton of zelfs een orchidee kiezen.

Verlichting in de keuken en groeiende planten

De belangrijkste regel is om te leren over de vereisten van planten voor verzorging, zelfs vóór de aankoop. Zo voorkom je onnodige verspilling en teleurstelling.

Zelfs de meest pretentieloze bloemen in de keuken zullen niet lang standhouden als ze verkeerd worden geplaatst. Dit zijn de volgende aanbevelingen:

 1. In de buurt van de schaal worden de planten niet geplaatst - geen van hen zal de constante hoeveelheid vet en zeepwater verdragen.
 2. Bloemen in de keuken moeten overeenkomen met de afmetingen van de kamer - hoe groter de ruimte, hoe meer grote kopieën erin passen.
 3. Vergeet niet dat decoratieve bladverliezende bomen vaak meer pretentieloos zijn dan bloeiende bomen. En de laatste zijn erg gevoelig voor gebrek aan licht.
 4. In de buurt van de kachel, boven de branders, bij het raam geopend voor luchten (in de winter), kunnen geen bloemen worden geplaatst.
 5. Aan de bovenkant is de lucht de droogste, dus de planten hier moeten worden bewaterd en vaker worden gesprenkeld.

Planten en bloemen op de top

 1. Sterk ruikende bloemen - niet de beste keuze voor deze kamer, maar geurige specerijen blijken het meest geschikt.
 2. Potplanten kunnen worden ingericht en eettafel - alleen beter om een ​​miniatuur en volledig gezond exemplaar te prefereren.

Binnen bloemen en planten op de tafel

Zie ook: Bloemen van papier met hun eigen handen - 4 masterclasses voor beginners.

Nog een paar manieren om de keuken groener te maken

De meest luxueuze bloemen in het interieur van de keuken zijn prachtig bloeiende exemplaren die de vensterbank versieren: begonia en senpolia, kalachik (geranium), primula, azalea. Om tegemoet te komen in het centrum van de eetgroep, zijn de Scheffler en Drazene geschikt.

Prachtig gebloeide kamerplanten voor de keuken

Koffiebomen, decoratieve peper, miniatuur granaatappel of een indrukwekkende citroenboom vormen een harmonieuze aanvulling op de keukenstijl. Op een kleine afstand van de gootsteen (zodat de spray van het reinigingsmiddel niet op de planten valt), kunt u kalatheia, balsem of mantel hebben.

Genoeg licht, maar wil je de planten niet vaak water geven? Het loont de moeite aandacht te besteden aan vetplanten - cactussen, agaves, aloë, vet of spathiphyllum.

Vetplanten, zmioculcas, cactussen, erwten, aloë vera, sansevieria in de keuken

Als er geen kap in de kamer is en het probleem is opgelost door regelmatig te luchten, dan zijn de geschikte bloemen Zebrinum, Tradescantia, Chlorophytum, Scindapsus, Hypoesthesia, Begonia. Al deze planten zijn ongevoelig voor tocht.

Bloemen in het interieur van de keuken kunnen worden geplaatst in de vorm van een indrukwekkende groene oase. Als de ruimte ruim is, zal de basis van een dergelijke samenstelling grote planten in kuipen zijn - hibiscus, monstera, ficus, yucca, dracaena.

Als de keuken is ingericht met rekken en planken, zal het groene decor ampelplanten zijn - zoals klimop, passiebloem, Tradescantia, scindapsus of chlorophytum. Voor planten in deze groep kunt u ook speciale decoratieve stands of hangers maken. En vergeet niet dat de keuken een plek is waar u pittige kruiden kunt verbouwen - munt en waterkers, dille en peterselie, tijm en basilicum.

1
1 Звезда2 Звезды3 Звезды4 Звезды5 Звезд
Loading...
Like this post? Please share to your friends:
Leave a Reply

− 3 = 5

;-) :| :x :twisted: :smile: :shock: :sad: :roll: :razz: :oops: :o :mrgreen: :lol: :idea: :grin: :evil: :cry: :cool: :arrow: :???: :?: :!:

map