Gordijnen in de stijl van een café voor de keuken - kies klaar of naai zelf?

Gordijnen in de stijl van een café voor de keuken – kies klaar of naai zelf?

gordijnen café in het interieur van de keuken

Gordijnen-café (gordijnen-land of "grootmoeders venster") - dit is de traditionele optie voor het verfraaien van keukenramen in de stijl van de Provence, het platteland, cheby chic en, natuurlijk, cafe-achtige keukens. Ze vertegenwoordigen een of twee gordijnen, bevestigd op de kroonlijst in het midden van het raam of net eronder.

Gordijnen-café in het interieur

Voor degenen die willen uw keuken gordijnen te versieren in de stijl cafe, hebben we een selectie van inspirerende foto's voorbereid, een paar handige links naar websites waar u kant-en-klare producten, tips voor het selecteren en het vervaardigen van de dakrand, evenals 2 masterclass kan kopen op naaien gordijnen met zijn handen.

Waar kunt u gordijnen kopen of bestellen in de stijl van een café?

Zoek in de gebruikelijke gordijnwinkel klaarstaande gordijnen in de juiste maat en het ontwerp is vrij moeilijk, dus ze zijn beter te bestellen in het atelier, van privémeesters, om te kijken in buitenlandse online winkels of op catalogussites.

 • De grootste selectie van goedkope en aantrekkelijke gordijnen-cafe vonden we op de site Lightinthebox.com. De gemiddelde prijs is hier 1400 roebel, maar de meeste aangeboden producten zijn genaaid uit synthetische stoffen. Echter, als de bruikbaarheid van gordijnen in de keuken uw prioriteit is, dan zult u in staat zijn om de juiste optie te kiezen;

Linnen gordijnen cafe

 • Als je in de eerste plaats op zoek bent naar een mooie uitstraling en natuurlijkheid van de stoffen, dan is het beter om gordijnen te zoeken op de website van handgemaakte meesters van over de hele wereld Etsy.com op aanvraag "cafe gordijnen". Hier kunt u niet alleen kant-en-klare modellen vinden, maar ook een individuele bestelling maken op basis van uw maat, maar in dit geval moet u klaar staan ​​om in het Engels met de verkoper te corresponderen;
 • Gordijnen-cafés kunnen en moeten met de hand worden genaaid, omdat ze geen ingewikkelde afwerking, decoratie, snijden en onderhouden van verhoudingen vereisen, integendeel, de schoonheid van dit model schuilt in zijn eenvoud.
Gordijnen-café in het interieur van de cottage-keuken

Gordijnen-café in het interieur van de cottage-keuken

Fotogalerij met ideeën

Ondanks zijn eenvoudige uiterlijk, kunnen gordijnen-cafés heel verschillend van ontwerp zijn.

Ze kunnen worden versierd met kant, linten, linten, strikken, knopen, borduurwerk, monogrammen, gebreide items, enz. Het belangrijkste is dat het decor is gemaakt van natuurlijke materialen, als zij zelf gordijnen -. Katoen, katoenen of linnen.

Cafe gordijnen

Decorgordijnen in caféstijl

1

Blind-café met franjes en kanten vlechtwerk

Gordijnen-café op scharnieren

Bij het ontwerp van stoffen worden dorps- en folklore-motieven verwelkomd: voor de keuken in de Provençaalse stijl zijn het hanen, voor Engels land - een kooi, voor stijl a la Russian - stoffen in bloemrijke of kanten.

Gordijnen ontwerp in café-stijl

Gordijnen in landelijke stijl

Gordijnen-café in een kooi

Mooie en uniforme witte gordijnen.

Witte gordijnen-café

Naast variaties in decor en ontwerp van stoffen, kunt u denken aan combinaties van landelijke gordijnen, bijvoorbeeld met klassieke gordijnen. Deze combinatie in het interieur van de keuken wordt gepresenteerd in de volgende foto (blad).

 • Gordijnen-café in combinatie met klassieke gordijnen
 • Gordijnen-café in combinatie met klassieke gordijnen

Ook gordijnen-cafés worden traditioneel gecombineerd met de tweede soort landelijke gordijnen - lambrequins.

Gordijnen-café in combinatie met lambrequin

En hier is een voorbeeld van een ensemble van gordijnen in de stijl van een café met zachte rolluiken.

Landluiken in combinatie met zachte rolluiken

Zie ook het materiaal: Hoe gordijnen in de keuken kiezen: kleur, materiaal, uiterlijk en stijl.

Kroonlijsten voor gordijnen-café: hoe te versterken, hoe te maken en waar te kopen

Hoe te versterken?

Gordijnen-cafés kunnen op drie manieren worden vastgemaakt:

 1. Binnen de raamopening;
 2. Boven het raam opening naar de muur;
Opties voor het bevestigen van gordijnen - café

Opties voor het bevestigen van gordijnen - café

 1. Op het raamkozijn afzonderlijk voor elke sectie zoals getoond in de onderstaande foto. Overigens is deze methode vooral geschikt voor standaard kunststof ramen.
 • Bevestiging van gordijnen aan het raamkozijn
 • Bevestiging van gordijnen aan het raamkozijn
 • Bevestiging van gordijnen aan het raamkozijn

Waar te kopen?

Velen weten het niet, maar speciale miniatuur- en telescopische gordijnroeden voor gordijnen zijn te vinden in bijna elke gespecialiseerde salon of besteld bij de online winkel. Anders kunt u zelf een dergelijke kroonlijst maken met geïmproviseerde middelen.

Hoe en van wat een kroonlijst te maken voor gordijnen-cafe eigen handen?

 1. Dacha optie: aan de raamopening lijmen we de haken aan beide kanten en trekken een lijn of touw ertussen;

Gordijnroede voor gordijnen-café met je eigen handen

 1. Een solide variant: we kopen haken, bij voorkeur decoratief, bevestigen ze aan de wanden van de raamopening of aan de muur boven de opening, en steken er de balk in. Aangezien de stang handelen behandelde houten spoor (bij voorkeur), dakrand van een douchegordijn, een bezemsteel, enz overtollige lengte aan te passen met een handzaag, zichzelf plaatsen eventueel en opnieuw schilderen gruntuem poedersamenstellingen en aan zijn einden don sierkap .;
 2. Alternatief: in plaats van een mini-kroonlijst, kunt u een rail oppakken voor een keuken van een geschikte afmeting.

Masterclass nr. 1: Curtains-café met uw eigen handen voor één-twee-drie

Gordijnen in een cafe stijl kan aan de dakrand met de hulp van verschillende accessoires en verschillende manieren worden bevestigd: op de ogen, Gordijn tape, op de ringen met clips op de geheime en decoratieve scharnieren, enz. In deze stap voor stap masterclass wij aanbieden aan gordijnen te naaien met een zak voor de gordijnroede -. eenvoudig of versierd met een decoratieve kraag aan de bovenkant.

Gordijnen-café met een zak zonder franje en met een franje

Gordijnen-café naaien met je eigen handen

Wat we nodig hebben:

 • Gesneden stof (katoen, linnen, katoen, gecombineerde stof);
 • Naaimachine en accessoires voor kleermakers: liniaal, schaar, pinnen, draden in de kleur van stof;
 • Kroonlijst (speciale telescopische voor gordijn-cafe of gemaakt door eigen handen, bijvoorbeeld van vislijn of een reiki / staaf);
 • Een strijkijzer.

Stap 1. Metingen, knippen en een beetje wiskunde

 • Eerst moet u de kroonlijst installeren zodat u onmiddellijk de lengte van de gordijnen kunt bepalen en het verbruik van de stof kunt berekenen;
 • Als u natuurlijke stof gebruikt, is het wenselijk om deze eerst te wassen en vervolgens goed te strijken. Dit moet worden gedaan om de stof te snijden, rekening houdend met de krimp na het wassen.

Het weefselverbruik kan worden berekend met behulp van de volgende formules:

 • De breedte van de snede van de stof = (Lengte van de dakrand x 1,5) + 6 cm voor de zijsneden.

Opmerking: de afbeelding 1.5 is de assemblagefactor voor stof met gemiddelde dichtheid, voor een tule kunt u de coëfficiënt 2 nemen, waarna de vouwen mooier zijn.

 • Kniplengte van de stof = gewenste lengte van het gordijn, dwz de afstand van de dakrand tot de onderkant van de gordijnen + 3 cm (of meer) tot de zoom van de onderkant + de lengte van de dakrandomtrek + 2,5 cm tot vrijheid en de zoom.

Opmerkingen: Als de gordijnen cafe ligt aan de raamopening, moeten ze lang genoeg onder de vensterbank niveau terug te brengen met ongeveer 10 cm, als je wilt dat de gordijnen waren binnen het venster kader geïnstalleerd, de lengte moet zodanig zijn dat de bodem. Region niet opstaan ​​om de vensterbank bij 1-2 cm. wilt u een zak met een kraag top te maken, moet de lengte van de kroonlijst van de cirkel vermenigvuldigd met minstens 2-2,5.

Stap 2. Verwerking van zijsecties

Ga nu door met naaien, namelijk naar het verwerken van zijschijven. Dit is zeer eenvoudig uitgevoerd, vouwde de rand van de stof aan de verkeerde kant van een 1,5 cm Naaigemak proutyuzhivaem, nogmaals podvorot doen hetzelfde 1,5 cm, dan is de resulterende rijgen zoom, speld pennen of proutyuzhivaem en geven de leiding nabij de rand. Op deze manier moeten twee zijdelen van het weefsel worden behandeld.

Gordijn naaien-café

Stap 3. Verwerking van de bodem en de bovenkant

Nu naaien we de onderkant op dezelfde manier, maar hier kun je meer dan één rechte lijn en een decoratief dubbel maken.

Gordijn naaien-café

Bijna klaar! Het blijft alleen om een ​​zak te vormen voor de dakrand. Om dit te doen: draai de stof aan de verkeerde kant naar de grootte van de zakmaat, die u eerder hebt berekend (de omtrek van de dakrand + 2,5 cm voor vrijheid en de zoom van de onbehandelde snede) en strijk de vouw. Daarna draaien we de onbehandelde rand 1,5 cm en strijken we opnieuw de bocht met het strijkijzer, en herstellen we de opvulling met spelden of een rijgdraad en geven een lijn.

Hoe maak je een zak met een franje?

Gordijnen van een café met een zak met een franje

Als je van plan bent om gordijnen te naaien-café met een decoratieve kraag aan de bovenkant en van tevoren een grote zak gemaakt, dan hoef je alleen maar een extra lijn te leggen langs het niveau van de bovenrand van de dakrand.

Nou, dat is alles, nu kunt u de kroonlijst in de zakken van de gordijnen steken en een gelijkmatige assemblage vormen.

Masterclass № 2. Gordijnen-café in 5 minuten

Als je niet de wens / mogelijkheid hebt om gordijnen te naaien - cafe jezelf, maar er is een paar mooie schone katoenen handdoeken, dan raden we aan gordijnen van ze te maken!

Om dit te doen, hoeft u alleen klemmen voor te bereiden op gordijnen, deze aan de gordijnen vast te maken, dezelfde tussenruimte te hebben vastgehouden en ze op de kroonlijst te hangen.

Indien nodig kunt u ze verkorten door de fabrieksnaden te verwijderen, de stof te strijken en te trimmen en vervolgens de randen op de hierboven beschreven manier bij te snijden.

Gordijnen-café met je handen van handdoeken

De tweede manier is om de lengte te verkorten zonder te naaien: stop gewoon een rand aan de voorkant (als het patroon op de stof dat toestaat) of de verkeerde kant en bevestig de plooien met gespen zoals getoond in de onderstaande foto.

Gordijnen-café met handdoeken

1
1 Звезда2 Звезды3 Звезды4 Звезды5 Звезд
Loading...
Like this post? Please share to your friends:
Leave a Reply

43 − 42 =

;-) :| :x :twisted: :smile: :shock: :sad: :roll: :razz: :oops: :o :mrgreen: :lol: :idea: :grin: :evil: :cry: :cool: :arrow: :???: :?: :!:

map