5 ideeën en masterclasses over de vervaardiging van ambachten van servetten

5 ideeën en masterclasses over de vervaardiging van ambachten van servetten

Ambachten van servetten eigen handen

Je zult verrast zijn als je erachter komt hoeveel prachtige ambachten kunnen worden gemaakt van papier of opengewerkte servetten. In dit materiaal presenteerden we 5 stapsgewijze masterclasses, waarmee je decor items, tafelaccessoires, kerstversieringen, geschenken voor geliefden of speelgoed voor kinderen kunt maken. Trouwens, alle ideeën worden berekend voor de creativiteit van zowel volwassenen als kinderen.

Masterclass 1. Dansende poppen van papieren servetten

Kijkend naar deze elegante figuren van ballerina's en fantastische elfjes, lijkt het alsof ze een echte meester maken. Zelfs kinderen van de meest gangbare papieren servetten kunnen dergelijke handgemaakte artikelen zelfs met eigen hand maken.

 • Ballerina van papieren servetten
 • Ballerina van papieren servetten
 • Ballerina's van papieren servetten op mobiele telefoons
 • Fee van papieren servetten
 • Fee van papieren servetten
 • Fee van papieren servetten
 • Fee van papieren servetten

Manieren om een ​​papieren ballerina te gebruiken, kunnen veel opleveren. Het kan bijvoorbeeld worden opgehangen aan een kerstboom, op een plank worden gezet als een beeldje, worden gepresenteerd aan een geliefde, worden gebruikt als een pop, of van verschillende dansers om een ​​kindermobiel te maken zoals op de onderstaande foto.

Ballerina's van servetten in de vorm van mobiele telefoons

Mobielen met ballerina's van servetten

Wat je nodig hebt:

 • Flexibele draadlengte ca. 1,5 m;
 • Eenvormige servetten van elke kleur (in dit project gebruiken we servetten 30 x 30 cm.);
 • Lijm PVA en penseel voor de toepassing;
 • Rijg met een naald;
 • Schaar.

Hoe het te doen:

Stap 1. Eerst moeten we een "geraamte" van ballerina's van draad maken. Om dit te doen, verdeel uw draad in twee ongelijke delen: de lengte van de draad moet een lengte van 90 cm, een kort hebben - ongeveer 40 cm U kunt een danser van een verschillende grootte te maken, maar in gedachten houden dat haar jurk zal worden gemaakt van doek, die "skelet" betekent. Het moet niet te groot zijn. In deze masterclass "skelet" is bedoeld voor de jurk grootte van servet van 30 × 30 cm.

Stap 2. Vouw de lange draad dubbel, draai hem een ​​beetje en vorm dan een kleine lus (zie onderstaande foto). Het zal een hoofd zijn. Spreid de twee uiteinden van de draad uit elkaar om je benen te maken en maak dan een lus aan elke poot.

 • Skelet van ballerina's van draad
 • Skelet van ballerina's van draad

Stap 3. Om de handen te maken, vouwt u een korte draad doormidden, draait u deze en vormt u zich aan de uiteinden van het oogje. Wikkel en knoop vervolgens het resulterende plukje van de ballerina's net onder de nek. Als een resultaat zal elke hand 7-8 cm lang zijn en zal het "skelet" er ongeveer zo uitzien als de foto.

Skelet van ballerina's van draad

1

Stap 4. Laten we nu omgaan met "spieren". Knip of knip eenvoudig de servetten op smalle stroken en begin ze "skelet" te wikkelen, langs de weg smerende lagen papier met PVA-lijm met een borstel. Wanneer het figuur klaar is, laat het drogen.

Spieropbouw

Stap 5. Zolang onze ballerina droogt, kun je van haar een jurk maken. Neem een ​​vierkant servet (dat wil zeggen in de oorspronkelijke vorm), vouw het in een driehoek, buig vervolgens de bovenkant van de driehoek naar de vouwlijn en knip het werkstuk langs de curve zoals weergegeven in de onderstaande foto.

Een ballerina rok maken

Span je het servet, dan zie je dat het in de vorm van een kwadrant (kwart van een cirkel) is gesneden. Bevestig het kwadrant aan 2-3 servetten gevouwen in een stapel en knip de losse delen uit voor de jurk.

Stap 6. Verdraai elk werkstuk zodat de jurk zacht en gestructureerd is. Indien gewenst kunnen in dit stadium de servetten worden geverfd.

Een ballerina rok maken

Stap 7. Neem 2-3 stukken voor de jurk, vouw ze zoals getoond op de foto en knip ze in één keer af (slechts een klein beetje!).

Een ballerina-jurk maken

Stap 8. Leg nu de jurk op de ballerina door het resulterende gat, trek het naar de schouders en naai dan aan elkaar de achterkant en de voorkant ervan. Hoera, bijna klaar! Het blijft alleen om de taille vast te zetten met een draad / lint en de lus eraan vast te maken / lijmen (bijvoorbeeld naar de rug of handen omhoog geheven).

Een ballerina-jurk maken

Ballerina van servetten

Experimenterend met de kleur, lengte en vorm van de jurk, evenals de positie van de handen en voeten, kun je een hele verzameling van anders dan elke andere poppen maken.

Ballerina's van servetten

Ballerina in legging

Zie ook: Bloemen van papier met hun eigen handen - 4 masterclasses voor beginners.

Masterclass 2. Bulkballen van opengewerkte servetten

Nu bieden we aan om ambachten te maken van kanten servetten in de vorm van driedimensionale ballen die elke vakantie kunnen decoreren, met name Nieuwjaar en Kerstmis.

Driedimensionale ballen van servetten

Driedimensionale ballen van servetten

En van de kanten ballen is een mooie mobiel.

Driedimensionale bollen van servetten - mobil

Deze kleine balletjes op de kindermobiel zijn gemaakt van 4 doekjes, die eerder waren versierd met gekleurd papier

Wat je nodig hebt:

 • 10-12 openwork servetten voor een cake (je kunt openwork servetten van kleinere diameter gebruiken om kleine ballen te maken, in dit geval voor één bal heb je 4-10 servetten nodig);
 • Draad (gekleurd of wit);
 • naald;
 • Kralen voor decoratie (optioneel).

Opengewerkte servetten

Hoe het te doen:

Stap 1. Vouw 10-12 servetten voor een cake in een stapel en teken een lijn in het midden.

Stap 2. Naai een stapel servetten recht op de lijn. Gebruik de wasknijpers om de vellen te fixeren voor de tijd van naaien.

Kom kantenservetten voor cake

Stap 3. Verspreid je bal.

Masterclass 3. Weelderige bloemen

Deze prachtige papieren bloemen kunnen in een vaas worden gedaan of aan de muur worden geplakt, bijvoorbeeld om een ​​zoete tafel te versieren voor een verjaardag, huwelijk of 8 maart.

Bloemen op stelen

Wat je nodig hebt:

 • 4 doekjes van dezelfde kleur;
 • 1 Servet met contrasterende kleur;
 • Draad of lint;
 • scharen;
 • Houten spiesjes of een andere houten stok;
 • Clay;
 • Scotch.

Materialen voor het maken van een bloem van servetten

Hoe het te doen:

Stap 1. Spreid je servetten uit en leg ze op een stapel.

Stap 2. Neem het contrasterende servet in de oorspronkelijke vorm (dat is gevouwen in een vierkant) en snijd de randen ongeveer 2,5 cm breed van de rechter- en onderkant af.

Bloem van een servet

Stap 3. Spreid het contrasterende servet uit, leg het op de rest en dan uit de resulterende stapel de accordeon. Knijp de accordeon in het midden en bind het met een touwtje.

Stap 4. Geef de ronde of tongvormige uiteinden van de accordeon met een schaar.

Bloem van een servet

Stap 5. Strek je accordeon recht zodat het lijkt op een strik en begin dan voorzichtig elke laag papier naar het midden op te tillen om de bloem te "pluizen".

Bloem van een servet

Stap 6. Plak met behulp van Scotch tape de houten scheve stengel aan het paarse deel van de bloem en masseer vervolgens de scotch zelf met een stuk servet. Hoera! Je vaartuig is klaar! Trouwens, als je de stengels van bloemen verft met groene verf en ze toevoegt met kunstmatige bladeren, zullen de bloemen geloofwaardiger worden.

Hydrangea van servetten

Wie had gedacht dat de witte hortensia's op de foto waren gemaakt van papieren servetten. Om een ​​hortensia te maken, maakt u twee bloemen volgens onze instructies en lijmt u ze aan elkaar of gebruikt u gewoon meer servetten. In dit geval is het wenselijk om de randen van servetten af ​​te knippen met golven, stengels in te kleuren en aan te vullen met grote kunstmatige bladeren

Zie ook het materiaal: Hoe maak je bloemen uit weefsel - 4 masterclasses voor beginners.

Masterclass 4. Engelen van opengewerkte servetten

Nog een idee van de nieuwjaarsambachten van kanten servetten - engelen voor het versieren van een kerstboom of een feestelijke portie.

Angel of Napkins

Wat je nodig hebt:

 • Opengewerkte servetten;
 • Schaar en administratief mes;
 • Lijm voor papier;
 • Viltstiften;
 • Een chenillegaas of een borstel voor het reinigen van een rookpijp (verkocht in tabakswinkels) is zilver / goud.

Hoe het te doen:

Stap 1. Eerst moeten we het lichaam van een engel maken. Om dit te doen, knip je het servetje doormidden zodat je twee halve cirkels hebt. Maak dan met een administratief mes kleine gleuven voor de vleugels in een van de halve cirkels. Lijm de randen van de halve cirkel om een ​​kegel te maken.

Stap 2. Laten we nu vleugels maken. Neem de resterende halve cirkel en snijd hem in twee stukken. Zet de resulterende kwartjes in de spleten op de achterkant van de engel (hoeken).

Stap 3. En ten slotte, maak het gezicht van de engel. Teken twee identieke cirkels (diameter bepaal op basis van het oog en naar uw smaak), knip ze uit en teken dan een gesloten oog en mond op een van de cirkels. De tweede cirkel wordt een dop, deze moet achter het gezicht worden gelijmd en net erboven. Trouwens, als je een glanzend zilver of goudkleurig papier hebt, dan is de dop van de engel beter om eruit te knippen.

Stap 4. De engel is bijna klaar, het blijft alleen om een ​​aureool te maken. Neem hiervoor de chenillekabel of borstel om de buis schoon te maken, maak aan de ene kant een ronde lus en kantel hem iets. Kleef vervolgens het gezicht van de engel op de draad en steek tenslotte de draad in de bovenkant van de kegel (lichaam) en bevestig deze met lijm of tape (aan de binnenkant van de kegel).

Hier zijn een paar ideeën over ambachten van opengewerkte servetten in de vorm van engelen, die niet moeilijk te maken zijn, zelfs zonder instructies.

Engelen van opengewerkte servetten en plastic ballen

Engelen van opengewerkte servetten en plastic ballen

Engelen van opengewerkte servetten

Engelen van opengewerkte servetten

Engelen van opengewerkte servetten

Ambachten waren gemaakt van delicate servetten, houten kralen en chenillekoord

Engelen van opengewerkte servetten

Engelen van opengewerkte servetten

Zie ook: Bloemen uit cassettes met hun eigen handen - 6 masterclasses voor beginners.

Masterclass 5. Vlinders voor vakantiedecoratie

Nu laten we je zien hoe je zo'n vlinders in een paar minuten kunt maken. Deze masterclass is zo eenvoudig dat zelfs de allerkleinste vrouwen het aankunnen.

 • Vlinders van servetten in de instelling van de tabel
 • Vlinders van servetten in de instelling van de tabel
 • Vlinders van servetten in de instelling van de tabel
 • Vlinders van servetten in de instelling van de tabel

Wat je nodig hebt:

 • Twee papieren servetten;
 • Draad (bij voorkeur in gekleurde vlecht);
 • Wasknijper.

Hoe het te doen:

Stap 1. Eerst maken we het bovenste paar vleugels. Om dit te doen, ontvouw het servet volledig en vouw het vervolgens met een driehoek. Vouw de driehoek met de accordeon en draai het midden vast met de wasknijper.

Vlinder van een servet

Stap 2. Maak nu de onderste vleugels. Neem een ​​onverdund servet en plaats het voor je met een diamant. Vouw de accordeon zoals getoond op de foto.

Vlinder van een servet

Stap 3. Verbind de bovenste en onderste vleugels met draad en verwijder de wasknijper.

Vlinder van een servet

Stap 4. De twee uiteinden van de draadband stro of gebruik scotch decoreren wall vlinder.

1
1 Звезда2 Звезды3 Звезды4 Звезды5 Звезд
Loading...
Like this post? Please share to your friends:
Leave a Reply

87 − = 86

;-) :| :x :twisted: :smile: :shock: :sad: :roll: :razz: :oops: :o :mrgreen: :lol: :idea: :grin: :evil: :cry: :cool: :arrow: :???: :?: :!:

map