5 idei și clase de masterat privind fabricarea meșteșugurilor din șervețele

5 idei și clase de masterat privind fabricarea meșteșugurilor din șervețele

Artizanat din mâinile proprii

Vei fi surprins să știu cât de multe meserii frumoase pot fi făcute din hârtie sau șervețele ajurata. În acest articol am prezentat o clasă Wizard 5 etape, după care, puteți face obiecte decorative, accesorii pentru masa, decoratiuni de Craciun, cadouri pentru rude sau jucării pentru copii. Apropo, toate ideile sunt calculate atât pentru creativitatea pentru adulți, cât și pentru copii.

Clasa maestru 1. Papusi dansatoare din servetele de hartie

Privind la aceste figuri elegante de balerine și zane fabuloase, se pare că au făcut un adevărat maestru. De fapt, chiar și copiii de la cele mai obișnuite șervete de hârtie pot face astfel de articole lucrate manual prin mâinile lor.

 • Balerina din șervețele de hârtie
 • Balerina din șervețele de hârtie
 • Balerine din șervețele de hârtie pe telefoane mobile
 • Zână de șervețele de hârtie
 • Zână de șervețele de hârtie
 • Zână de șervețele de hârtie
 • Zână de șervețele de hârtie

Modalitățile de utilizare a unei balerine de hârtie pot să apară foarte mult. De exemplu, poate fi atârnat pe un pom de Crăciun, pus pe un raft ca o figurină, prezentată unui iubit, folosit ca păpușă sau de la mai mulți dansatori pentru a face un mobil pentru copii ca în fotografia de mai jos.

Balerinele de la servetele sub formă de telefoane mobile

Telefoane mobile cu balerine din servetele

Ce aveți nevoie:

 • Cablu flexibil lungime aproximativ 1,5 m;
 • Servetele uniforme de orice culoare (in acest proiect folosim servetele de 30 × 30 cm);
 • Adeziv PVA și perie pentru aplicarea sa;
 • Filete cu ac;
 • Foarfece.

Cum se face:

Pasul 1. Mai întâi trebuie să facem un "schelet" de balerine din sârmă. Pentru a face acest lucru, împărțiți sârmă dumneavoastră în două părți inegale: lungimea firului trebuie să aibă o lungime de 90 cm, la o scurtă - aproximativ 40 cm Puteti face o dansatoare de dimensiuni diferite, dar rețineți că rochia ei va fi făcută din pânză, ceea ce înseamnă „schelet“. nu ar trebui să fie prea mare. În acest maestru de clasă „schelet“ este destinat pentru dimensiunea rochie de șervețel 30 × 30 cm.

Pasul 2. Îndoiți firul lung în jumătate, răsuciți-l puțin și apoi formați o bucla mică (a se vedea fotografia de mai jos). Va fi un cap. Răspândiți cele două capete ale firului pentru a vă face picioarele, apoi faceți o buclă pe fiecare picior.

 • Schelet de balerine din sârmă
 • Schelet de balerine din sârmă

Pasul 3. Pentru a face mâinile, împăturiți un fir scurt în jumătate, răsuciți-l, formând pe capetele ochetei. Apoi înfășurați și legați trunchiul rezultat al torsului balerinei chiar sub gât. Ca rezultat, fiecare mână va avea o lungime de 7-8 cm, iar "scheletul" va arăta cam ca fotografia.

Schelet de balerine din sârmă

1

Pasul 4. Acum să abordăm "mușchii". Se taie sau rupe un șervețel în fâșii și să înceapă să-și încheie lor „schelet“, straturi de hârtie lubrifiantă întâmplător cu lipici alb, cu o perie. Când cifra este gata, lăsați-o să se usuce.

Construcția mușchilor

Pasul 5. Atâta timp cât balerina se usucă, o poți face o rochie. Ia pătrat pliat șervețel (adică, în forma sa inițială), se pliază într-un triunghi, apoi vârful triunghiului să se îndoaie linia de pliere și taie piesa de-a lungul unei curbe așa cum se arată în imaginea de mai jos.

Făcând o fustă de balerină

Întinzând șervețelul, veți vedea că este sculptat sub formă de cadran (sferturi de cerc). Atașați cvadrantul la 2-3 șervete pliate într-o grămadă și tăiați blancile pentru rochie.

Pasul 6. Rotiți fiecare piesă de prelucrat astfel încât rochia să fie moale și texturată. Dacă se dorește, în această etapă, servetelele pot fi vopsite.

Făcând o fustă de balerină

Pasul 7. Luați 2-3 bucăți pentru rochie, le arătați așa cum se arată în fotografie și tăiați-le imediat (doar puțin!).

Efectuarea unei rochii de balet

Pasul 8. Acum, puneți rochia pe balerină prin gaura rezultată, trageți-o pe umeri, apoi coaseți reciproc partea din spate și partea din față a acesteia. Hooray, aproape terminat! Rămâne doar să strângeți talia cu un fir / panglică și să le legați / lipiți (de exemplu, în spate sau în mâini ridicate în sus).

Efectuarea unei rochii de balet

Balerina din șervețele

Experimentând culoarea, lungimea și forma rochiei, precum și poziția mâinilor și a picioarelor, puteți crea o întreagă colecție de păpuși diferite.

Balerine din șervețele

Balerina în costumele

Vezi și: Flori din hârtie cu mâinile lor - 4 clase de masterat pentru începători.

Master-clasa 2. Bilele în vrac din șervețelele de lucru

Acum oferim să facem meserii din șervețele de drăguț sub formă de bile tridimensionale care pot decora orice sărbătoare, în special Anul Nou și Crăciunul.

Bile tridimensionale din șervețele

Bile tridimensionale din șervețele

Și din bilele de dantelă este un mobil frumos.

Bile tridimensionale de servetele - mobil

Aceste mici bile pe mobilul copiilor sunt alcătuite din 4 șervete, care au fost anterior decorate cu hârtie colorată

Ce aveți nevoie:

 • 10-12 servetele ajurata tort (servetele ajurata pot fi folosite pentru producerea cu diametru mai mic bile mici, în acest caz, o minge care aveți nevoie în jurul valorii de 4-10 servetele);
 • Filete (colorate sau albe);
 • ac;
 • Mărgele pentru decorare (opțional).

Șervețele de șervețel

Cum se face:

Pasul 1. Împingeți 10-12 șervețele pentru un tort într-o grămadă și trageți o linie în mijloc.

Pasul 2. Coaseți o grămadă de șervețele chiar pe linie. Utilizați clothespins pentru a fixa foile pentru timpul de coasere.

Bowl de șervețele de dantelă pentru tort

Pasul 3. Răspândiți-vă mingea.

Clasa maestru 3. Flori luxuriante

Aceste flori frumoase de hârtie pot fi așezate într-un vas sau lipite pe un perete, să zicem, pentru a decora o masă dulce pentru ziua de naștere, nunta sau 8 martie.

Flori pe tulpini

Ce aveți nevoie:

 • 4 șervețele de aceeași culoare;
 • 1 Șervețel de culoare contrastantă;
 • Fir sau panglică;
 • foarfece;
 • Frigidere din lemn sau orice alt tip de lemn;
 • Clay;
 • Scotch.

Materiale pentru fabricarea unei flori de la servetele

Cum se face:

Pasul 1. Împărțiți șervețelele și puneți-le într-o grămadă.

Pasul 2. Ia șervețel de contrast în forma sa inițială (adică, îndoite într-un pătrat) și marginile tăiate ale lățimea de aproximativ 2,5 cm de la dreapta și de jos.

Flori dintr-un șervețel

Pasul 3. Împingeți șervețelul contrastant, puneți-l pe partea de sus a restului, apoi din stivă rezultantă adăugați acordeonul. Strângeți acordeonul în centru și legați-l cu un șir.

Pasul 4. Dați capetele în formă rotundă sau în formă de limbă ale acordeonului cu foarfece.

Flori dintr-un șervețel

Pasul 5. Îndreptați acordeonul astfel încât să seamănă cu un arc, apoi începeți ușor ridicarea fiecărui strat de hârtie în centru pentru a "pufni" floarea.

Flori dintr-un șervețel

Pasul 6. Folosind banda de scotch, lipiți tulpina de lemn din lemn, în partea purpură a floarei, apoi mascați scotch-ul cu o bucată de șervețel. Ura! Mesajul dvs. este gata! Apropo, daca vopsiti tulpinile de flori cu vopsea verde si adaugati-le cu frunze artificiale, florile se vor dovedi mai credibile.

Hydrangea din servetele

Cine ar fi crezut că hortensiile albe din fotografie erau făcute din șervețele de hârtie. Pentru a face o hortensie, faceți două flori în conformitate cu instrucțiunile noastre și le lipiți împreună sau purtați doar mai multe șervețele. În acest caz, este de dorit să tăiați marginile șervețelelor cu valuri, tulpini de culoare și să le completeze cu frunze artificiale mari

Vezi și materialul: Cum să faci flori din țesut - 4 clase de masterat pentru începători.

Clasa maestru 4. Îngerii din șervețele deschise

O altă idee a meșteșugurilor de Anul Nou din șervețele de dantelă - îngerii pentru decorarea unui pom de Crăciun sau o servire festivă.

Îngerul de serviete

Ce aveți nevoie:

 • Serviete;
 • Foarfece și cuțite;
 • Lipici pentru hartie;
 • Feluri pentru tipar;
 • Un fir de chenille sau o perie pentru curățarea unei țevi de fumat (vândute în magazinele de tutun) este de argint / aur.

Cum se face:

Pasul 1. Mai întâi trebuie să facem corpul unui înger. Pentru aceasta, tăiați șervețelul în jumătate, astfel încât să aveți două semicercuri. Apoi, cu un cuțit scriitor, faceți mici fante pentru aripi într-unul din semicercuri. Lipiți marginile semicercului pentru a crea un con.

Pasul 2. Acum să facem aripi. Luați jumătatea cercului rămas și tăiați-l în două bucăți. Puneți sferturile rezultate în fante din partea din spate a îngerului (colțuri).

Pasul 3. Și, în cele din urmă, faceți fața îngerului. Desenați două cercuri identice (diametrul determinați prin ochi și gustul dvs.), le tăiați, apoi trageți un ochi închis și o gură închisă pe una din cercuri. Al doilea cerc va deveni un capac, trebuie să fie lipit în spatele feței și chiar deasupra ei. Apropo, dacă aveți o hârtie strălucitoare de argint sau aur, atunci capacul îngerului este mai bine să renunți la el.

Pasul 4. Ingerul este aproape gata, ramane doar sa faci un aura. Pentru a face acest lucru, să ia omidă perie de sârmă sau tuburi de curățare la un capăt face o buclă circulară și ușor înclinați-l. Apoi, lipici sârmă la fața unui înger, și în cele din urmă, se introduce firul în partea de sus a conului (corp) și fixați-o cu lipici sau bandă adezivă (pe interiorul conului).

Iată câteva idei despre meserii din șervețele în formă de înger, care nu sunt greu de făcut chiar și fără instrucțiuni.

Îngerii din șervețele și bilele din plastic

Îngerii din șervețele și bilele din plastic

Îngerii din șervețele deschise

Îngerii din șervețele deschise

Îngerii din șervețele deschise

Artizanatul a fost fabricat din șervețele delicate, margele din lemn și sârmă de chenille

Îngerii din șervețele deschise

Îngerii din șervețele deschise

Vezi și: Flori din casete cu mâinile lor - 6 clase de masterat pentru începători.

Clasa maestru 5. Fluturi pentru decorarea sărbătorilor

Acum vă vom arăta cum să faceți astfel de fluturi în câteva minute. Această clasă de master este atât de simplă încât chiar și cele mai mici femei de ac se pot descurca cu ea.

 • Fluturi din șervețele în setarea mesei
 • Fluturi din șervețele în setarea mesei
 • Fluturi din șervețele în setarea mesei
 • Fluturi din șervețele în setarea mesei

Ce aveți nevoie:

 • Două șervete de hârtie;
 • Sârmă (preferabil în panglică colorată);
 • Clothespin.

Cum se face:

Pasul 1. Mai întâi vom face perechea superioară de aripi. Pentru a face acest lucru, desfaceți complet șervețelul, apoi pliați-l cu un triunghi. Împingeți triunghiul cu acordeonul și strângeți centrul cu clothespin.

Fluture dintr-un șervețel

Pasul 2. Acum faceți aripile inferioare. Luați un șervețel nediluat și puneți-l în fața ta cu un diamant. Rabatați acordeonul așa cum este prezentat în fotografie.

Fluture dintr-un șervețel

Pasul 3. Conectați aripile superioare și inferioare cu firul și scoateți clopotul.

Fluture dintr-un șervețel

Pasul 4. Cu două capete de fir, legați o paiul sau utilizați o bandă de scotch pentru a decora peretele cu un fluture.

1
1 Звезда2 Звезды3 Звезды4 Звезды5 Звезд
Loading...
Like this post? Please share to your friends:
Leave a Reply

+ 85 = 91

;-) :| :x :twisted: :smile: :shock: :sad: :roll: :razz: :oops: :o :mrgreen: :lol: :idea: :grin: :evil: :cry: :cool: :arrow: :???: :?: :!:

map