Σχεδιασμός κουζίνας σε συνδυασμό με προθάλαμο

Σχεδιασμός κουζίνας σε συνδυασμό με προθάλαμο

Κουζίνα-διάδρομο

Η κουζίνα-προθάλαμο μπορεί να διαμορφωθεί ως αποτέλεσμα της ανάπλασης ή να είναι τέτοια αρχικά. Η τελευταία επιλογή βρίσκεται μερικές φορές σε στούντιο, ιδιωτικά σπίτια, διαμερίσματα με ανοικτό ή δωρεάν σχεδιασμό. Μια τέτοια μη τυποποιημένη λύση έχει τα υπέρ και τα κατά της:

 • Πλεονεκτήματα: αύξηση του χώρου διαβίωσης στο διαμέρισμα (με πλήρη μεταφορά της κουζίνας στο διάδρομο) ή χρήσιμο χώρο στην κουζίνα (με μερική / πλήρη κατεδάφιση του εσωτερικού διαμερίσματος). Ένα άλλο πλεονέκτημα είναι η ευκολία φόρτωσης και εκφόρτωσης προϊόντων, διάθεση απορριμμάτων.
 • Μειονεκτήματα: με την πλήρη μεταφορά της κουζίνας στο διάδρομο, το δωμάτιο γίνεται σφιχτό και στενό, οπότε αντί για τραπέζι, το μπαρ χρησιμοποιείται συχνότερα και μια ολόκληρη τραπεζαρία είναι τοποθετημένη σε ένα άλλο δωμάτιο, για παράδειγμα ένα σαλόνι. Άλλα μειονεκτήματα της κουζίνας-διάδρομο:
 1. Η ανάγκη για καθαρισμό πιο συχνά?
 2. Διανομή μαγειρικών οσμών σε όλους τους παρακείμενους χώρους.
 3. Στην κουζίνα, το μαγείρεμα και η κίνηση γύρω από το σπίτι γίνονται άβολα και ακόμη και ανασφαλή.
 4. Συχνά στο διάδρομο κουζίνας δεν υπάρχει αρκετός φυσικός φωτισμός.
 5. Η ίδια η διαδικασία μεταφοράς μεταφορικών μέσων και τοίχων κατεδάφισης είναι γραφειοκρατική και τεχνικά πολύπλοκη και δαπανηρή.

Εν πάση περιπτώσει, το όφελος από αυτόν τον επανασχεδιασμό αντιμετωπίζει συχνά όλες τις δυσκολίες. Επιπλέον, με προσεκτικό σχεδιασμό, οι ελλείψεις του συνδυασμένου χώρου μπορούν να ελαχιστοποιηθούν. Από αυτό το υλικό, θα μάθετε πώς να εξοπλίσει την κουζίνα, την αίθουσα / κουζίνα, σε συνδυασμό με ένα διάδρομο, και σε ποιες περιπτώσεις μια εκ νέου σχεδιασμού, καθώς και ενδιαφέρουσες σχεδιαστικές ιδέες μπορούν να κερδίσουν από μια επιλογή από 40 φωτογραφίες των εσωτερικών χώρων.

Contents

Επανασχεδιασμός βοήθειας

Η μεταφορά της κουζίνας στο διάδρομο σε διαμερίσματα με μια τυποποιημένη διάταξη, είτε σε ένα Χρουστσιόφ ή ένα νέο κτίριο, είναι πολύ πιθανό, αλλά, δυστυχώς, όχι πάντα και μόνο υπό ορισμένες προϋποθέσεις:

 • Εναρμόνιση του έργου αναδιαμόρφωσης με τον αρχιτέκτονα του σπιτιού και όλους τους τοπικούς επιθεωρητές στέγασης. Διαφορετικά, ο ιδιοκτήτης του διαμερίσματος θα υποχρεωθεί να επιστρέψει τα πάντα στην αρχική του μορφή και να καταβάλει πρόστιμο.
 • Για να εγκρίνει το έργο αναδιάρθρωσης, είναι απαραίτητο ότι στο διαμέρισμα κάτω από το πάτωμα κάτω από το μέλλον κουζίνα-διάδρομο δεν υπήρχε καθιστικό ή αεριοποιημένη κουζίνα.
 • Στο διαμέρισμα στον επάνω όροφο πάνω από τον τόπο όπου θέλετε να εξοπλίσετε την κουζίνα, δεν πρέπει να υπάρχει μπάνιο ή τουαλέτα.
 • Η αίθουσα κουζίνας θα πρέπει να έχει παράθυρο (τουλάχιστον σε ένα παρακείμενο δωμάτιο), έτσι ώστε να μπορεί να διεισδύσει αρκετό φως της ημέρας και να αερίζεται.

Αίθουσα κουζίνας με παράθυρο

 • Η αεριοποιημένη κουζίνα δεν μπορεί να συνδυαστεί ή να μετακινηθεί στο διάδρομο, επειδή πρέπει απαραίτητα να απομονωθεί από άλλους χώρους με πλήρη διαμερίσματα. Ακόμα και οι τοξωτές και ανοιχτές πόρτες είναι απαράδεκτες.
 • Μπορείτε μόνο να κατεδαφίζετε όχιπου φέρουν τοίχους και δομές.
 • Σύμφωνα με τους κανόνες πυρασφάλειας, οι διάδρομοι στο διάδρομο κουζίνας, ήδη επιπλωμένο, θα πρέπει να είναι τουλάχιστον 1 μέτρο. Αλλά είναι καλύτερο να κάνετε το πέρασμα ακόμα μεγαλύτερο - περίπου 120 cm.

14 συμβουλές για τη ρύθμιση της κουζίνας, εξοπλισμένη στο διάδρομο, και την κουζίνα, σε συνδυασμό με το διάδρομο

Συμβουλή 1. Τα ράφια δαπέδου με αυξημένο βάθος θα κάνουν την κίνηση μέσα στην κουζίνα ασφαλέστερη

Εάν είναι δυνατόν, αγοράστε έπιπλα κουζίνας για να τα παραγγείλετε, έτσι ώστε τα κατώτερα ντουλάπια και ο πάγκος να μην έχουν κανονικό βάθος (60 cm), αλλά μεγεθυμένο (70-80 cm). Στη συνέχεια, μπορείτε να εγκαταστήσετε το νεροχύτη και τη σόμπα πιο κοντά στον εσωτερικό τοίχο.

 • Εάν εγκαταστήσετε ένα νεροχύτη περίπου 5-10 cm από την άκρη του πάγκου, θα υπάρξει μικρότερη ψεκασμός στο πάτωμα από το νερό.
 • Η πλάκα πρέπει να εγκατασταθεί ακόμα πιο βαθιά - σε απόσταση 10-15 cm από την άκρη του πάγκου. Έτσι, μειώνετε τον κίνδυνο τυχαίας καύσης σε ένα καυτό καυστήρα ή γυρίζοντας ένα τηγάνι με φαγητό, σε μια βιασύνη που θα λειτουργήσει.

Συμβουλή 2. Απορρίψτε τα ανοιχτά ράφια, τα ερμάρια και τις ράγες

Στην κουζίνα, σε συνδυασμό με το διάδρομο, η σκόνη συσσωρεύεται πολύ πιο γρήγορα από ό, τι σε ένα απομονωμένο δωμάτιο. Επομένως, τα ανοικτά ράφια και οι ράγες πρέπει να προτιμώνται με κλειστά ερμάρια. Επιπλέον, δεν προστατεύουν μόνο τα πιάτα και τα είδη παντοπωλείου από τη ρύπανση, αλλά και οπτικά κάνουν την κουζίνα να φαίνεται καθαρή.

 • Μια ιδανική λύση για την κουζίνα-διάδρομο θα είναι ένα μίνι-κουζίνα, η οποία είναι κλειστή με πόρτες ταλάντευσης και σε αυτή τη μορφή είναι διακριτή από μια συνηθισμένη ντουλάπα. Παραδείγματα τέτοιων επίπλων παρουσιάζονται στην παρακάτω φωτογραφία.

Κουζίνα-ντουλάπι

Κουζίνα-ντουλάπι

Κουζίνα-ντουλάπι

1

Συμβουλή 3. Το πλάτος των διαδρόμων πρέπει να είναι τουλάχιστον 120 cm

Από την κουζίνα που βρίσκεται στον απέναντι τοίχο ή τα έπιπλα, το πλάτος της διόδου πρέπει να είναι τουλάχιστον 120 cm, και καλύτερα - 1,5 μέτρα. Διαφορετικά, οι εγκαταστάσεις θα γίνουν όχι μόνο άβολα αλλά και ανασφαλή.

 • Μπορείτε να εξοικονομήσετε χώρο με έπιπλα στην περιοχή της αίθουσας. Επιπλέον, η ντουλάπα, το παπούτσι και το συρταριέρα με βάθος περίπου 40 cm αντί για τα τυπικά 60 cm δεν είναι μόνο πιο συμπαγή αλλά και πιο βολικά.

Συμβουλή 4. Χρησιμοποιήστε ένα ισχυρό καπό

Για τις μαγειρικές οσμές και τα λίπη δεν διαπερνούν όλα τα ρούχα που είναι αποθηκευμένα στο διάδρομο και τα παρακείμενα δωμάτια, είναι απαραίτητο να εγκαταστήσετε μια πραγματικά ισχυρή κουκούλα.

 • Πρώτον, θα πρέπει να είναι θόλος ή να χτιστεί ακριβώς πάνω από την πλάκα, και δεύτερον, η παραγωγικότητά του θα πρέπει να είναι τουλάχιστον 900 μέτρα3/ ώρα.

Δείτε επίσης το υλικό σχετικά με το θέμα: Εξόρυξη στην κουζίνα - τι πρέπει να προσέξετε κατά την αγορά.

Συμβουλή 5. Προσπαθήστε να τηρήσετε τον κανόνα του "τριγώνου εργασίας"

Εάν τοποθετήσετε τρία σημεία λειτουργίας (νεροχύτη, σόμπα και ψυγείο) όχι μακρυά από το άλλο και έτσι ώστε να σχηματίσουν ένα τρίγωνο, η κουζίνα θα πάρει το πιο βολικό. Αλλά τελικά, σε μια στενή και μικρή κουζίνα, σε συνδυασμό με ένα διάδρομο, να παρατηρήσετε αυτόν τον κανόνα είναι αρκετά δύσκολο. Έτσι, για παράδειγμα, για πολύ στενούς διαδρόμους, η μόνη δυνατή επιλογή για τη διάταξη κουζίνας είναι μια γραμμική διάταξη, όταν όλα τα έπιπλα εργασίας είναι ευθυγραμμισμένα κατά μήκος ενός τοίχου. Το μειονέκτημα αυτού του σχεδίου είναι ότι ο μάγειρας κατά τη διάρκεια του μαγειρέματος πρέπει να περάσει περισσότερο χρόνο και ενέργεια για να κινείται μπρος-πίσω κατά μήκος της κουζίνας.

 • Γραμμική διάταξη του χώρου κουζίνας
 • Γραμμική διάταξη του χώρου κουζίνας

Ζώνη της κουζίνας, σε συνδυασμό με το διάδρομο

Οι βολικότεροι τύποι διατάξεων που διατίθενται για ένα στενό διάδρομο κουζίνας είναι:

 • Διπλή σειρά - Ο νεροχύτης και η σόμπα είναι τοποθετημένα το ένα δίπλα στο άλλο και το ψυγείο τοποθετείται στην αντίθετη πλευρά, για παράδειγμα, δίπλα στην ντουλάπα. Όταν επιλέγετε αυτό το είδος σχεδιασμού, θυμηθείτε ότι το πλάτος του περάσματος πρέπει να είναι τουλάχιστον 120 cm.
 • Περιμετρική κουζίνα στο διάδρομο
 • Περιμετρική κουζίνα στο διάδρομο
 • Περιμετρική κουζίνα στο διάδρομο
 • Περιμετρική κουζίνα στο διάδρομο
 • Περιμετρική κουζίνα στο διάδρομο
 • Περιμετρική κουζίνα στο διάδρομο
 • Σε σχήμα L - Στην περίπτωση αυτή, η κουζίνα είναι χτισμένη κατά μήκος δύο παρακείμενων τοίχων.

Γωνιακό προθάλαμο κουζίνας

Αν ο διάδρομος έχει πλάτος μεγαλύτερο από 3,2 μέτρα, τότε θα μπορείτε να φτιάξετε την κουζίνα ακόμη και σε σχήμα U. Για παράδειγμα, όπως φαίνεται σε αυτό το σχέδιο σχεδιασμού:

 • Σχήμα σχήματος U της κουζίνας-διάδρομο
 • Σχήμα σχήματος U της κουζίνας-διάδρομο

Συμβουλή 6. Διακοσμήστε το εσωτερικό σε ένα φωτεινό χρώμα

Αυτό θα προκαλέσει, αρχικά, αύξηση και επέκταση ενός μικρού χώρου. Δεύτερον, κάνουν την κουζίνα πιο ελαφριά. Για τις σκούρες κουζίνες που βρίσκονται στο διάδρομο, το φως που προέρχεται μόνο από το παράθυρο του παρακείμενου δωματίου, είναι απαραίτητο το ανοιχτό χρώμα των τοίχων και των επίπλων.

 • Σχεδιασμός κουζίνας-διάδρομο
 • Σχεδιασμός κουζίνας-διάδρομο
 • Σχεδιασμός κουζίνας-διάδρομο

Σχεδιασμός κουζίνας-διάδρομο

 • Ο πιο αποτελεσματικός τρόπος για να αυξήσετε το χώρο - ζωγραφίστε τους τοίχους σε λευκό και σηκώστε λευκά έπιπλα.
 • Αν το σετ κουζίνας και οι τοίχοι ταιριάζουν με τόνο, το εσωτερικό θα γίνει οπτικά ελαφρύτερο - τα ογκώδη έπιπλα θα συγχωνευθούν με τον τοίχο. Στις παρακάτω φωτογραφίες μπορείτε να δείτε ένα παράδειγμα τέτοιου σχεδιασμού στην κουζίνα στο διάδρομο, σε συνδυασμό με το σαλόνι.
 • Κουζίνα στο διάδρομο
 • Κουζίνα στο διάδρομο

Κουζίνα στο διάδρομο

Συμβουλή 7. Ζώνη του δωματίου

Στο εσωτερικό φαινόταν τακτοποιημένο και άνετο, η κουζίνα πρέπει να είναι οπτικά ή φυσικά χωρισμένη από την αίθουσα. Για αυτό μπορείτε να χρησιμοποιήσετε τα παρακάτω κόλπα:

 • Κάντε διαφορετικά τελειώματα για το δάπεδο και / ή τους τοίχους. Για παράδειγμα, το πάτωμα στην περιοχή εργασίας μπορεί να αντιμετωπίσει πρακτικά πλακάκια, και το υπόλοιπο του διαμερίσματος είναι ξύλινα κομμένα όπως φαίνεται στην παρακάτω φωτογραφία.
Παράδειγμα ζωνών κουζίνα-διάδρομο στο διαμέρισμα στούντιο

Παράδειγμα ζωνών κουζίνα-διάδρομο στο διαμέρισμα στούντιο

 • Γραμμή arch-διαμέρισμα ή τζάμια (βλ. φωτογραφία παραπάνω).
 • Χρησιμοποιήστε ως διαχωριστικό επίπλων, για παράδειγμα, μετρητή μπαρ, χερσόνησο, ράφια, συρταριέρα, ντουλάπι κουζίνας (βλ. Παρακάτω φωτογραφία).
 • Ζώνη της κουζίνας σε συνδυασμό με το διάδρομο
 • Ζώνη της κουζίνας σε συνδυασμό με το διάδρομο

Ζώνη της κουζίνας, σε συνδυασμό με το διάδρομο

 • Δημιουργήστε διαφορετικά σενάρια φωτισμού για διάφορα μέρη του δωματίου. Για παράδειγμα, στο διάδρομο μπορείτε να εγκαταστήσετε κρεμάστρες, φώτα spot, φωτισμό ντουλαπιών, στο χώρο εργασίας - απλίκες τοίχου ή φωτισμός επίπλων, και η τραπεζαρία ομάδα είναι καλύτερα να διαθέσει πιο κομψό ρούχα ή έναν πολυέλαιο.
 • Κουζίνα ή, αντίθετα, το πέρασμα του δωματίου μπορεί να είναι να χαράξει.

Διώροφη κουζίνα, σε συνδυασμό με είσοδο

Συμβουλή 8: Ελαφριά φωτίστε το διάδρομο κουζίνας για να επεκτείνετε το δωμάτιο

Το φως από το κεντρικό πολυέλαιο περιορίσετε περαιτέρω το στενό και μικρή κουζίνα, έτσι ώστε αντί ή επιπλέον προς αυτό είναι απαραίτητο το φωτισμό του χώρου προβολείς (στην περίμετρο της οροφής) ή απλίκα τοίχου.

Φωτισμός της κουζίνας-διάδρομο

Συμβουλή 9. Επιλέξτε διπλά πρακτικά υλικά για φινίρισμα τοίχου και δαπέδου

Η διαμπερή κουζίνα, η κουζίνα και η κουζίνα, σε συνδυασμό με το διάδρομο, γίνονται βρώμικα γρηγορότερα από οποιοδήποτε άλλο δωμάτιο-μονωμένο χώρο. Για να διευκολύνετε τον καθαρισμό, θα σας βοηθήσουν τα υπερ-πρακτικά, υγρά και ανθεκτικά στη φθορά υλικά φινιρίσματος.

 • Οι τοίχοι είναι καλύτερα ζωγραφισμένοι, και μια ποδιά για να διακοσμήσετε με ένα κεραμίδι, γυαλί ή μεταλλικό πλαίσιο (περισσότερο στο υλικό: Ποια ποδιά για την κουζίνα είναι καλύτερη;).
 • Ο Παύλος είναι κεραμικό πλακάκι ή πλακάκια από πορσελάνη. Έχετε επίσης κατά νου ότι σε ένα ελαφρύ δάπεδο, βρωμιά, ψίχουλα, κηλίδες νερού και σκόνη είναι αισθητά πολύ λιγότερο από ένα σκοτεινό.

Συμβουλή 10. Χρησιμοποιήστε μεγάλους καθρέφτες για να αυξήσετε οπτικά το χώρο

Ο καθρέφτης μπορεί να κρεμαστεί στον τοίχο, για να το καλύψει με πόρτες ποδιάς ή ντουλάπας.

Συμβουλή 11. Η ντουλάπα στο διάδρομο επιλέγεται καλύτερα με συρόμενες πόρτες

Για να εξοικονομήσετε χώρο στο διάδρομο κουζίνας, ντουλάπια με πόρτες ταλάντευσης, θα πρέπει να προτιμάτε μια ντουλάπα συρόμενων θυρών με συρόμενες πόρτες.

Συμβουλή 12. Τοποθετήστε την κουζίνα στην οροφή

Για να εξασφαλίσετε ότι όλα τα πράγματα ταιριάζουν στη μικρή κουζίνα σας, σε συνδυασμό με το διάδρομο, επιλέξτε ένα σετ με τρία επίπεδα. Στις επάνω θήκες μπορείτε να αποθηκεύσετε πράγματα που δεν χρησιμοποιείτε συχνά.

Διαρρύθμιση κουζίνας στο διάδρομο

Συμβουλή 13. Προσπαθήστε να μην υπερφορτώνετε το εσωτερικό με ανόμοιες επιφάνειες, αφθονία χρωμάτων και εκτυπώσεων

Έτσι, για παράδειγμα, είναι απαραίτητο να εγκαταλείψουμε τον πολύχρωμο σχεδιασμό της ποδιάς, των προσόψεων της κουζίνας και της ντουλάπας. Εάν αποφασίσετε να επικολλήσετε ταπετσαρία, σας συνιστούμε να επιλέξετε μια μονόχρωμη επίστρωση ή καμβά με ένα μικρό και δυσδιάκριτο μοτίβο.

Σχεδιασμός κουζίνας σε συνδυασμό με προθάλαμο

Σχεδιασμός κουζίνας σε συνδυασμό με προθάλαμο

 • Οι οικιακές συσκευές πρέπει να είναι ενσωματωμένες και καλύτερα από όλες, να κρύβονται πίσω από τις προσόψεις.

Όσον αφορά το χρώμα του εσωτερικού, είναι καλύτερο να το φτιάχνετε από 2-4 ουδέτερες αποχρώσεις. Ωστόσο, οι φωτεινές προεκτάσεις είναι αρκετά αποδεκτές, αλλά θα πρέπει να είναι αρκετά ένα κομμάτι.

Συμβουλή 14. Η τραπεζαρία πρέπει να είναι ελαφριά, πολυλειτουργική ή / και συμπαγής

Εάν η θέση στο διάδρομο κουζίνας δεν είναι καθόλου, τότε η τραπεζαρία είναι καλύτερα οργανωμένη στο σαλόνι. Αν εξακολουθεί να βρίσκεται τουλάχιστον 1-1,5 δωρεάν τετραγωνικά μέτρα, τότε είναι πολύ πιθανό να οργανωθεί μια μίνι-τραπεζαρία. Το κύριο πράγμα είναι να επιλέξετε συμπαγή έπιπλα. Ακολουθούν μερικές ιδέες και λύσεις:

 • Το τραπέζι μπορεί να αντικαταστήσει το μετρητή μπαρ, το οποίο είναι κατάλληλο για πρωινό, σνακ και ακόμη και για εργασία στον υπολογιστή.

Μπαρ μετρητή στην κουζίνα, σε συνδυασμό με το διάδρομο

Μπαρ μετρητή στην κουζίνα, σε συνδυασμό με το διάδρομο

 • Μια άλλη επιλογή κινητού - ένα πτυσσόμενο τραπέζι που είναι τοποθετημένο στον τοίχο και διπλώνεται περισσότερο σαν ένα ράφι.

Πτυσσόμενο τραπέζι στην κουζίνα

 • Αν οι επισκέπτες έρχονται συχνά σε εσάς, η καλύτερη επιλογή θα είναι πτυσσόμενο τραπέζι-μετασχηματιστή.
 • Κουζίνα, σε συνδυασμό με ένα διάδρομο σε ένα σύγχρονο σπίτι διακοπών
 • Κουζίνα, σε συνδυασμό με ένα διάδρομο σε ένα σύγχρονο σπίτι διακοπών
 • Οι καρέκλες είναι καλύτερα να επιλέξουν το φως και το συμπαγές, για παράδειγμα, δίπλωμα, το οποίο μπορεί να στοιβάζεται ή να κρεμάζεται σε έναν τοίχο.
 • Μια άλλη καλή επιλογή - διαφανείς καρέκλες ή σκαμπό "φαντάσματα", από πολυανθρακικό. Δεν θα γεμίσουν το χώρο και θα κάνουν το εσωτερικό πολύ κομψό.
Περνώντας τραπεζαρία

Τα αντίγραφα των καναπέδων Louis Ghost πωλούνται σε πολλά ηλεκτρονικά καταστήματα και κοστίζουν περίπου $ 80

1
1 Звезда2 Звезды3 Звезды4 Звезды5 Звезд
Loading...
Like this post? Please share to your friends:
Leave a Reply

67 − 62 =

;-) :| :x :twisted: :smile: :shock: :sad: :roll: :razz: :oops: :o :mrgreen: :lol: :idea: :grin: :evil: :cry: :cool: :arrow: :???: :?: :!:

map