Σχεδιασμός κουζίνας με παράθυρο κόλπων

Σχεδιασμός κουζίνας με παράθυρο κόλπων

παράθυρο κόλπων στο εσωτερικό της κουζίνας

Κουζίνα με παράθυρο κόλπων βρίσκεται σε τυπικά σπίτια, για παράδειγμα, στην P-44T, σπίτια ατομικής ανάπτυξης και ιδιωτικές κατοικίες. Επιπλέον, το παράθυρο του κόλπου μπορεί να διαμορφωθεί ως αποτέλεσμα της ανάπλασης και του συνδυασμού με ένα μπαλκόνι ή μπαλκόνι.

Σειρά κατοικιών P-44T

Εάν έχετε μια τέτοια κουζίνα, τότε βεβαιωθείτε - είστε πολύ τυχεροί. Μια προεξοχή οποιουδήποτε σχήματος και μεγέθους μπορεί να χτυπηθεί προς όφελός της, εφαρμόζοντας ιδέες για την οργάνωση και τον διαχωρισμό χώρου που είναι απρόσιτες για τις συνήθεις κουζίνες. Και όμως, η διάταξη και η σχεδίαση του σχεδιασμού της κουζίνας με το παράθυρο του κόλπου μπορεί να σας γεράσει σοβαρά. Σε αυτό το άρθρο θα εξετάσουμε λύσεις για κουζίνες με παράθυρα δέντρων διαφορετικών περιοχών σε σπίτια P-44T και άλλους τύπους.

Λύστε το πρόβλημα του σχεδιασμού. Δεδομένου: παράθυρο κόλπο στην κουζίνα

Η γόμα είναι μια προεξοχή στην πρόσοψη του κτιρίου, η οποία επιτρέπει:

 • Αυξήστε τον χώρο του δωματίου.
 • Βελτιώστε τον φωτισμό του.
 • Δημιουργήστε ένα πρωτότυπο εσωτερικό σχέδιο.

Επιπλέον, πρέπει να σημειωθεί ότι, κατά κανόνα, οι κουζίνες με παρμπρίζ σε σπίτια οποιουδήποτε τύπου είναι σχετικά μικρές - έχουν έκταση περίπου 10 τ.μ., στα σπίτια P-44T, το ναυπηγείο είναι περίπου 13 τ.μ.

Κουζίνα με παράθυρο κόλπων

Ποια άλλα δεδομένα πρέπει να έχετε κατά νου όταν δημιουργείτε το δικό σας σχέδιο σχεδιασμού; Φυσικά, το σχήμα του παραθύρου του κόλπου.

Υπάρχουν προεξοχές με διαφορετικά σχήματα:

 • Στρογγυλεμένες;
 • Ορθογώνια.
 • Πολύπλευρη;
 • Για τα P-44T, P-44M, P-44K και άλλα τυπικά σπίτια, η κουζίνα χαρακτηρίζεται από ένα τριγωνικό παραθυρόφυλλο, μια γωνιακή ημι-γόμα και μια τραπεζοειδή προεξοχή.

Προγραμματισμός και επιλογές ζωνών

Διάταξη της κουζίνας με παράθυρο κόλπου στο σπίτι της σειράς P-44T

1

Υπάρχουν οι ακόλουθες επιλογές για την οργάνωση ενός μη τυποποιημένου χώρου με μια προεξοχή:

 • Erker ως τραπεζαρία.
 • Hooker ως χώρο εργασίας με επιφάνεια τραπεζαρίας, νεροχύτη και αποθηκευτικό χώρο.
 • Erker ως χώρος αναψυχής, ένας ιδιωτικός χώρος για κεντήματα, εργασία, ανάγνωση κ.λπ.
 • Erker ως χειμερινό κήπο.

Επιλογές για τη χρήση του παραθύρου κόλπων στην κουζίνα στην οικία της σειράς P-44T

Ζώνη κουζίνα με παράθυρο κόλπο μπορεί να είναι:

 • Με μια σαφή διαίρεση των ζωνών του κόλπου παράθυρο και την κουζίνα με μια κουρτίνα, ένα διαμέρισμα, μια οθόνη. Σε αυτή την περίπτωση, σε αυτή τη ζώνη μπορεί να υπάρχει μια περιοχή ανάπαυσης με έναν καναπέ, έναν κήπο στο σπίτι, ένα γραφείο ή απλώς μια περιστασιακά απομονωμένη τραπεζαρία.
 • Πιο συχνά, το παράθυρο του κόλπου είναι ένα σημαντικό μέρος του χώρου, το σημασιολογικό κέντρο της κουζίνας, το οποίο καθορίζει το σχεδιασμό, τη διάταξη των επίπλων και τη διάταξη.

Διαρρύθμιση τραπεζαρίας

Το παράθυρο του κόλπου ως τραπεζαρία

Η τοποθέτηση μιας τραπεζαρίας στη ζώνη παραθύρου είναι η πρώτη ιδέα που έρχεται στο μυαλό σας όταν δημιουργείτε ένα σχέδιο σχεδίασης για μια κουζίνα οποιασδήποτε μορφής και περιοχής. Και αυτή η ιδέα δικαιολογείται από λειτουργική, οικονομική και διακοσμητική άποψη. Έχοντας κανονίσει εδώ μια τραπεζαρία, δεν χρειάζεται να ξεκινήσετε μια ενοχλητική μεταφορά των επικοινωνιών, ενώ αφήνετε αρκετό χώρο για ένα ακουστικό, μπαρ και ένα μικρό καναπέ.

Συμβουλές:

 • Είναι πιο πρακτικό να επιλέξετε ένα συρόμενο τραπέζι και, κατά τη διάρκεια της υποδοχής των επισκεπτών, να το ξεδιπλώσετε κατά μήκος της κουζίνας.
 • Είναι επιθυμητό το σχήμα του τραπεζιού / καναπέ να αντιστοιχεί στο σχήμα του αρχιτεκτονικού χείλους, τουλάχιστον κατά προσέγγιση.
 • Επιπλέον, αξίζει τον σχεδιασμό και το ανώτατο όριο σύμφωνα με αυτό το έντυπο - έτσι δημιουργείτε έναν οπτικό χωροταξικό χώρο.
 • Το παράθυρο το χειμώνα είναι καλύτερο για τη θέρμανση, είναι επίσης απαραίτητο να ζεσταθεί το πάτωμα.

Ιδέα 1. Τραπεζαρία με καναπέ

Ένας μικρός καναπές στην κουζίνα μπορεί να τοποθετηθεί κατά μήκος του παραθύρου. Ειδικά αυτή η επιλογή είναι κατάλληλη για την κουζίνα με ένα παράθυρο στον κόλπο τραπεζοειδή, όπως σε αυτό το έργο, σχεδιασμένο για την κουζίνα του σπιτιού σειρά P-44T. Εδώ ο σχεδιαστής έχει επιλέξει το ακουστικό κύκλωμα σχήματος Τ, ένα παράθυρο τοποθετείται καναπέ επαναλαμβάνοντας το σχήμα προεξοχής, καλοριφέρ κλειστά διακοσμητικά οθόνες, σωλήνες κρυμμένο μέσα στο ομοίωμα στήλη, αλλά για συμμετρία έκανε την ίδια στήλη στην άλλη πλευρά. Επιπλέον, το κωνικό σχήμα του παραθύρου κόλπο έχει ορίσει ανώτατο όριο μάρκας δύο ταχυτήτων.

 • Κουζίνα με παράθυρο σε ένα τυπικό σπίτι P-44T σε κλασικό στιλ
 • Κουζίνα με παράθυρο σε ένα τυπικό σπίτι P-44T σε κλασικό στιλ
 • Κουζίνα με παράθυρο σε ένα τυπικό σπίτι P-44T σε κλασικό στιλ

Και εδώ είναι ένα άλλο έργο από τον σχεδιαστή Σβετλάνα Ιλίνα.

Τραπεζαρία στο παράθυρο του κόλπου

Σχεδιάστε κουζίνα με τριγωνικό παράθυρο

Εάν ο κόλπος είναι τριγωνικό, είναι καλύτερα να τοποθετήσετε ένα καναπέ ή πάγκο κατά μήκος της μιας πλευράς του παραθύρου κόλπο, και όχι σε όλη αυτήν, καθώς και τέθηκε σχεδιαστής Olesya Shlyakhtina την ανάπτυξη ενός σχεδίου για την περιοχή του 9,5 εσωτερικό κουζίνα πλατεία. m στο κλασικό αγγλικό στυλ στο σπίτι, και πάλι, η σειρά P-44T. Λάβετε υπόψη ότι ένας πάγκος ή καναπές σε μια τέτοια μικρή κουζίνα θα πρέπει να είναι σε θέση να αποθηκεύουν τα πράγματα κάτω από το κάθισμα.

Κουζίνα με τριγωνική ανέγερση και καναπέ στο σπίτι P-44T

Για την κουζίνα με ημι-γόμα, οι ακόλουθες επιλογές για την τοποθέτηση του καναπέ και της τραπεζαρίας είναι σημαντικές.

Σχέδιο κουζίνας με ημι-γόμα και καναπέ
 • Σχεδιασμός κουζίνας με ημι-γόμα και καναπέ
 • Σχεδιασμός κουζίνας με ημι-γόμα και καναπέ

Ιδέα 2. Παραδοσιακή τραπεζαρία δίπλα στο παράθυρο

Η πιο απλή έκδοση του σχεδίου είναι μια παραδοσιακή τραπεζαρία στο παράθυρο με μια σουίτα που βρίσκεται κατά μήκος του σχήματος L ή του παράλληλου σχήματος.

Στην κουζίνα με τραπεζοειδή προβολή 13 τετραγωνικών μέτρων. m μπορεί να φιλοξενήσει όχι μόνο μια πλήρως εξοπλισμένη τραπεζαρία, αλλά και ένα χώρο για τον καναπέ.

Κουζίνα με παράθυρο τοποθέτησης τραπέζης στο σπίτι της σειράς P-44T

Κουζίνα με παράθυρο τοποθέτησης τραπέζης στο σπίτι της σειράς P-44T - πριν και μετά

Και εδώ είναι ένα παράδειγμα μιας πρακτικής κουζίνας με ένα τραπεζοειδές παράθυρο κόλπο με τραπεζαρία και ντουλάπια αποθήκευσης κάτω από τα παράθυρα σε κλασικό ιταλικό στιλ.

Κουζίνα με ντουλάπια κάτω από το παράθυρο του τραπεζιού στο σπίτι της σειράς P-44T

Στην κουζίνα των 13 τετραγωνικών μέτρων. m μπορείτε να εγκαταστήσετε ένα μικρό μπαρ.

 • Σχεδιασμός κουζίνας με παράθυρο κόλπων και μετρητή μπαρ
 • Σχεδιασμός κουζίνας με παράθυρο κόλπων και μετρητή μπαρ

Σχεδιασμός του εσωτερικού της σύγχρονης κουζίνας από τον Αλέξανδρο Τομασένκο και την Όλγα Ναζαρόβα.

 • Κουζίνα με παράθυρο κόλπων σε μοντέρνο στυλ
 • Κουζίνα με παράθυρο κόλπων σε μοντέρνο στυλ
 • Κουζίνα με παράθυρο κόλπων σε μοντέρνο στυλ

Παρακάτω είναι ένα παράδειγμα σχεδιασμού κουζίνας με μισή γόμα πάλι σε κλασικό στυλ.

 • Κουζίνα με ημι-γόμα στο σπίτι της σειράς P-44T
 • Κουζίνα με ημι-γόμα στο σπίτι της σειράς P-44T
 • Κουζίνα με ημι-γόμα στο σπίτι της σειράς P-44T
 • Κουζίνα με ημι-γόμα στο σπίτι της σειράς P-44T

Στην περίπτωση μιας τριγωνικής προεξοχής, είναι προτιμότερο να επιλέξετε μια στρογγυλή τράπεζα για να μαλακώσετε οπτικά τη γωνία.

Κουζίνα με γωνιακό παράθυρο σε γειτονικό στυλ

 • Αεροδρόμιο με τραπεζαρία
 • Αεροδρόμιο με τραπεζαρία
 • Κουζίνα με τραπεζαρία στο παράθυρο του κόλπου
 • Κουζίνα με τραπεζαρία στο παράθυρο του κόλπου
 • Κουζίνα με τραπεζαρία στο παράθυρο του κόλπου
 • Κουζίνα με τραπεζαρία στο παράθυρο του κόλπου
 • Κουζίνα με τραπεζαρία στο παράθυρο του κόλπου

Η τραπεζαρία μπορεί να τοποθετηθεί όχι στο παράθυρο, αλλά σε ένα από τα τείχη. Στη συνέχεια, η κουζίνα στη ζώνη παραθύρου μπορεί να αφεθεί ελεύθερη για έναν καναπέ, ένα γραφείο, έναν χειμερινό κήπο, έναν μετρητή μπαρ ή για μια περιοχή εργασίας με νεροχύτη και σόμπα. Αυτές οι επιλογές για την οργάνωση του χώρου συζητούνται στο επόμενο κεφάλαιο.

Διάταξη της κουζίνας με παράθυρο κόλπου στο σπίτι

Είναι δυνατόν να τοποθετήσετε μια ζώνη εργασίας στο παράθυρο του κόλπου;

Για την κουζίνα με παράθυρο κόλπων η διάταξη με την τραπεζαρία από το παράθυρο δεν είναι πάντα κατάλληλη. Αν η θέα από την Προσφορά δεν είναι το πιο όμορφο, το διαμέρισμα βρίσκεται στους κάτω ορόφους και θέλετε να κάνετε ένα απομονωμένο τραπεζαρία, δικαιολογείται από μη-τυπική διάταξη της κουζίνας - με τη μεταβίβαση των επικοινωνιών και του χώρου εργασίας στην περιοχή παράθυρο κόλπο. Αυτή η επιλογή έχει τα πλεονεκτήματα και τα μειονεκτήματά της.

Πλεονεκτήματα: ένα καλό φωτισμό της επιφάνειας του τραπεζιού κατά τη διάρκεια της ημέρας, η ευκαιρία να θαυμάσετε την θέα από το παράθυρο κατά τη διάρκεια του καθαρισμού του σπιτιού, καθώς και την πρωτοτυπία του εσωτερικού με έναν υπαινιγμό του ύφους ενός εξοχικού σπιτιού.

Μειονεκτήματα: η μεταφορά των επικοινωνιών θα πρέπει να συντονιστεί, και κατά τη διάρκεια της επισκευής θα πρέπει να αυξήσει το επίπεδο του δαπέδου, που σημαίνει μείωση του ύψους των οροφών. Το σετ θα πρέπει να παραγγελθεί σε ένα μεμονωμένο έργο με επιπλέον χρέωση για "μη τυποποιημένα", επιπλέον, θα πρέπει να σκεφτείτε επιπλέον αποθηκευτικό χώρο. Επίσης, να θυμάστε ότι η θέση του νεροχύτη κοντά στο γυαλί δεν είναι μια πολύ πρακτική λύση, και η σόμπα μπορεί να προκαλέσει τελείως θόλωση και μόλυνση των παραθύρων. Μια άλλη απόχρωση - δεν μπορείτε να μεταφέρετε τις μπαταρίες και το κλείσιμο τους με ένα ντουλάπι μπορεί να διαταράξει την κυκλοφορία του θερμού αέρα και, πάλι, να προκαλέσει θόλωση των παραθύρων και, κατά συνέπεια, την εμφάνιση μούχλας. Ως εκ τούτου, είναι απαραίτητο να υπάρχουν τρύπες και μια σχάρα στον πάγκο παραθύρων (παράδειγμα στην παρακάτω φωτογραφία).

Erker με ένα περβάζι παραθύρου

Και φυσικά, σε αυτή την περίπτωση είναι απαραίτητο να εγκαταστήσετε μια καλύπτρα οροφής, η οποία θα είναι επίσης αρκετά δύσκολο να υλοποιηθεί. Αλλά μπορείτε. Η επόμενη αλλαγή της κουζίνας στο πρόγραμμα "Στέγαση θέμα" το απέδειξε.

Κουζίνα με εξοπλισμένο χώρο εργασίας στο παράθυρο του κόλπου

 • Κουζίνα με εξοπλισμένο χώρο εργασίας στο παράθυρο του κόλπου
 • Κουζίνα με εξοπλισμένο χώρο εργασίας στο παράθυρο του κόλπου
 • Κουζίνα με εξοπλισμένο χώρο εργασίας στο παράθυρο του κόλπου
 • Κουζίνα με εξοπλισμένο χώρο εργασίας στο παράθυρο του κόλπου
 • Κουζίνα με εξοπλισμένο χώρο εργασίας στο παράθυρο του κόλπου
 • Κουζίνα με εξοπλισμένο χώρο εργασίας στο παράθυρο του κόλπου
 • Κουζίνα με εξοπλισμένο χώρο εργασίας στο παράθυρο του κόλπου

Υπάρχει μια απλούστερη λύση, πώς να τοποθετήσετε το παράθυρο του κόλπου και την επιφάνεια εργασίας, καθώς και τις οικιακές συσκευές και τις ντουλάπες αποθήκευσης. Η κουκούλα με τη σόμπα μπορεί να εγκατασταθεί κοντά στον τοίχο κοντά στο παράθυρο του κόλπου, όπως και οι οικοδεσπότες της κουζίνας με τριγωνικό σκελετό. Στην παρακάτω φωτογραφία μπορείτε να δείτε τις κόγχες στον τοίχο, οι οποίες σχηματίζονται εξαιτίας σοβάς γυψοσανίδας.

 • Κουζίνα με χώρο εργασίας στο παράθυρο του κόλπου
 • Κουζίνα με χώρο εργασίας στο παράθυρο του κόλπου
 • Κουζίνα με χώρο εργασίας στο παράθυρο του κόλπου
 • Κουζίνα με χώρο εργασίας στο παράθυρο του κόλπου

Μπορείτε επίσης να δημιουργήσετε ένα κοινό πάτωμα για την περιοχή εργασίας και το παράθυρο του κόλπου, χωρίζοντας το χώρο με ένα μετρητή ράβδων. Αυτή η προσέγγιση θα επιτρέψει στους επισκέπτες σας να απολαύσουν ποτά και θέα από το παράθυρο ενώ ετοιμάζετε δείπνο.

Erker ως χώρος αναψυχής, ωδείο ή μίνι υπουργικό συμβούλιο

Το εσωτερικό της κουζίνας με ένα ημικύλινδρο και ένα παράθυρο μπορεί να χωριστεί σε 2 μέρη - ένα μέρος του χώρου θα καταληφθεί από την ίδια την κουζίνα, και το περβάζι θα γίνει ένας χώρος για ξεκούραση, εργασία, χόμπι και θερμοκήπια.

Η κουζίνα μπορεί να χωριστεί από ένα διαμέρισμα με τη μορφή ράφια για την αποθήκευση βιβλίων ή μια συλλογή από φιγούρες. Μπορείτε να μπείτε εδώ και ένα μικρό μπαρ, ένα τραπέζι ή ένα περβάζι παραθύρου σε ένα τραπέζι μπαρ, οργανώνοντας έτσι μια μικρογραφία βιβλιοθήκη ή ακόμα και ένα ζεστό μικρό γραφείο. Όταν η κουζίνα είναι ήσυχη, κανείς δεν περιστρέφεται και μαγειρεύει, τότε ένα άνετο παράθυρο κόλπων μπορεί να χρησιμοποιηθεί για ανάγνωση και ξεκούραση.

 • Κουζίνα με παράθυρο κόλπων και μίνι-ντουλάπι
 • Κουζίνα με παράθυρο κόλπων και μίνι-ντουλάπι
 • Κουζίνα με παράθυρο κόλπων και μίνι-ντουλάπι

Erker ως χώρος αναψυχής

 • Χώρος ανάπαυσης στην κουζίνα με παράθυρο κόλπων
 • Χώρος ανάπαυσης στην κουζίνα με παράθυρο κόλπων
 • Χώρος ανάπαυσης στην κουζίνα με παράθυρο κόλπων
 • Καναπές στο εσωτερικό της κουζίνας με παράθυρο κόλπων
 • Καναπές στο εσωτερικό της κουζίνας με παράθυρο κόλπων
 • Καναπές στο εσωτερικό της κουζίνας με παράθυρο κόλπων

Ωστόσο, ανακαινισμένη κουζίνα με παράθυρο στον κόλπο και μπορεί να πάει ο άλλος τρόπος - δεν προστασία της ιδιωτικής ζωής, θορυβώδη και τις αργίες, δημιουργώντας ένα στάδιο ή βήμα για το σπίτι κόμματα και τη δημιουργικότητα των παιδιών. Στη φωτογραφία κάτω από το εσωτερικό του δωματίου κουζίνα-καθιστικό με ένα πάνελ παράθυρο κόλπο Χρουστσόφ.

Η γόμα στο βάθρο στο σαλόνι-κουζίνα

Το παράθυρο του παραθύρου περνά τόσο πολύ φως ώστε απλά δημιουργείται για να δημιουργήσει έναν χειμερινό κήπο. Σε αυτό το χειμώνα κήπο δεν αποκλείει την παρουσία ενός καναπέ, ένα τραπέζι του καφέ ή μια τραπεζαρία στη ζώνη αυτή.

 • Χειμερινό κήπο στο παράθυρο του κόλπου
 • Χειμερινό κήπο στο παράθυρο του κόλπου
 • Χειμερινό κήπο στο παράθυρο του κόλπου

Βασικοί κανόνες για τη βελτίωση του παραθύρου του κόλπου

Υπάρχουν και άλλα σημαντικά κριτήρια που πρέπει απαραίτητα να λαμβάνονται υπόψη:

 • Ανεξάρτητα από το ποια παράθυρα βρίσκονται σε αυτήν την περιοχή, δεν είναι γεμάτα ή έπιπλα.
 • Ως κουρτίνες μπορεί να χρησιμοποιήσει blinds, έλασης ή Ρωμαίοι τυφλοί σε συνδυασμό με τούλι και ακόμη και κουρτίνες, αλλά μην το παρακάνετε με τα κλωστοϋφαντουργικά προϊόντα.

Κουρτίνες για τα παράθυρα κόλπων στην κουζίνα

 • Είναι καλύτερα να επιλέξετε παστέλ χρώματα για διακόσμηση, προκειμένου να διατηρηθεί η ατμόσφαιρα ενός δωματίου γεμάτου με φως.
 • Ένα κατάλληλο σύστημα φωτισμού σχεδιάζεται απαραιτήτως.
 • Δεν είναι απαραίτητο να συνδυάζεται σε ένα χώρο χωρισμένο από χωρίσματα καρδιακά απέναντι από στυλ.
 • Μην ξεχνάτε τον οπτικό χωρισμό χρησιμοποιώντας διαφορετικούς τύπους φινιρίσματος και χρωμάτων.
 • Χώρος ανάπαυσης στην κουζίνα με παράθυρο κόλπων
 • Ζώνη κουζίνας με παράθυρο κόλπων
 • Ζώνη κουζίνας με παράθυρο κόλπων
1
1 Звезда2 Звезды3 Звезды4 Звезды5 Звезд
Loading...
Like this post? Please share to your friends:
Leave a Reply

54 − = 47

;-) :| :x :twisted: :smile: :shock: :sad: :roll: :razz: :oops: :o :mrgreen: :lol: :idea: :grin: :evil: :cry: :cool: :arrow: :???: :?: :!:

map