Σχεδιασμός και διαρρύθμιση της κουζίνας των 13 τετραγωνικών μέτρων. μέτρα

Σχεδιασμός και διαρρύθμιση της κουζίνας των 13 τετραγωνικών μέτρων. μέτρα

σχεδιασμός κουζίνας 13 τ.μ.

Στο σχεδιασμό της κουζίνας των 13 τετραγωνικών. δεν υπάρχει σχεδόν τίποτα αδύνατο. Ένας χώρος καναπέ, ένα μίνι μπαρ, ένα τραπέζι νησιού και ακόμη ένας χειμερινός κήπος στο παράθυρο του κόλπου, αν πρόκειται για κουζίνα στην οικογενειακή κατοικία P-44 - όλα είναι δυνατά με ένα τέτοιο μετρητή. Το κύριο θέμα εδώ είναι η επιλογή της σωστής διάταξης και της προσοχής στη λεπτομέρεια. Για όσους αναζητούν ιδέες για την επισκευή και τη διακόσμηση της κουζίνας 13 τετραγωνικών μέτρων. μετρητές, συντάξαμε μια επισκόπηση πέντε μεγάλων σχεδίων για τη διευθέτηση επίπλων και μια επιλογή φωτογραφιών πραγματικών εσωτερικών χώρων κουζίνας, συμπεριλαμβανομένων εκείνων με παράθυρα.

Πού να ξεκινήσετε;

Το πρώτο στάδιο του σχεδιασμού της ιδανικής κουζίνας είναι η ανάπτυξη του έργου. Δεν χρειάζεται να παραγγείλετε μια 3D απεικόνιση από επαγγελματίες, μπορείτε επίσης να σχεδιάσετε τον προγραμματισμό σας λεπτομερώς - χρησιμοποιώντας απλά προγράμματα όπως το PRO100 ή ένα κανονικό φυλλάδιο σε ένα κλουβί.

 • Ο σχεδιασμός της κουζίνας πρέπει να ξεκινά με την τοποθέτηση ενός "υγρού σημείου" - ενός νεροχύτη. Εξάλλου, παραμένει στην θέση της. Μετά το νεροχύτη, θα πρέπει να βρείτε μια θέση για το πλυντήριο πιάτων.

Όταν αποφασίσετε πού θα σταθεί ο νεροχύτης με PMM, θα είναι πιο εύκολο να βρείτε τον τόπο της πλάκας και του ψυγείου.

 • Θυμηθείτε ότι το κλειδί για την άνεση της κουζίνας είναι η δημιουργία ενός «τριγώνου εργασίας», όταν τα τρία πιο σημαντικά μέρη, δηλαδή ο νεροχύτης, η σόμπα και το ψυγείο, βρίσκονται σε λογική απόσταση μεταξύ τους. Η απόσταση μεταξύ αυτών των σημείων πρέπει να είναι τουλάχιστον 50 cm.

Πώς είναι καλύτερα να διανέμετε τις επιφάνειες εργασίας και να αφήνετε αρκετό χώρο για τη διευθέτηση της τραπεζαρίας; Για την κουζίνα των 13 μέτρων διατίθεται μια ποικιλία επιλογών διάταξης, αλλά γενικά μπορούν να χωριστούν σε 5 τύπους:

 • Γραμμική (μονόγραμμη);
 • Διπλή σειρά (παράλληλη);
 • Γωνιακό (σχήμα L);
 • Σχήμα U;
 • Νησί.
Παραλλαγές κουζίνας 13 τ.μ. μέτρα

Παραλλαγές κουζίνας 13 τ.μ. μέτρα

Ας δούμε κάθε είδος λεπτομερέστερα. Εξάλλου, η επιλογή του σχεδιασμού είναι ατομική και εξαρτάται από τη μορφή των χώρων, τις ανάγκες των κατοίκων της κουζίνας και τα έπιπλα που χρειάζονται.

 • Χρώματα επισκευής και σχεδίασης κουζίνας 13 τετραγωνικών μέτρων m με ένα παράθυρο κόλπων που μπορείτε να εξερευνήσετε λεπτομερώς σε ξεχωριστό άρθρο.

Γραμμική (ενιαία σειρά) κουζίνα

Υποθέτει την τοποθέτηση του ακουστικού κατά μήκος οποιουδήποτε τείχους, η τραπεζαρία βρίσκεται στον απέναντι τοίχο ή κάτω από το παράθυρο.

Πλεονεκτήματα: αυτή η επιλογή είναι πολύ απλή και δεν απαιτεί την εφαρμογή. Στο σχεδιασμό της κουζίνας 13 τ.μ. μετρητής μονόγραμμης διάταξης είναι ιδιαίτερα χρήσιμο αν θέλετε:

 • Δώστε έμφαση σε μια μεγάλη και κομψή τραπεζαρία.
 • Ορίστε ένα νησιωτικό τραπέζι.
 • Βάλτε τον καναπέ.

Για τους σκοπούς αυτούς, είναι απαραίτητο να διαθέσετε για το ακουστικό τοίχο ή τμήμα τοίχου μήκους 2,2 μέτρων.

Μειονεκτήματα: σε αυτή την περίπτωση, τα στρατηγικά σημαντικά σημεία - η σόμπα, ο νεροχύτης και το ψυγείο, δεν σχηματίζουν ένα τρίγωνο, πράγμα που σημαίνει ότι ο μάγειρας δεν θα είναι πολύ βολικό να μαγειρεύει.

1

Συμβουλή: έτσι ώστε το σετ κουζίνας να αποδειχθεί ευρύχωρο, να επιλέξει μια διάταξη με ένα δεύτερο υψηλό επίπεδο ή με ένα επιπλέον τρίτο. Στη συνέχεια θα έχετε την ευκαιρία να αποθηκεύσετε περισσότερα πράγματα ή να κρύψετε πίσω από τον αεραγωγό της πρόσοψης.

Παρακάτω είναι το εσωτερικό μιας γραμμικής κουζίνας με έκταση 12,9 τετραγωνικών μέτρων. μέτρα (2,73 χ 4,72 m).

 • Το εσωτερικό της κουζίνας των 12,9 τετραγωνικών μέτρων. μέτρα
 • Το εσωτερικό της κουζίνας των 12,9 τετραγωνικών μέτρων. μέτρα
 • Το εσωτερικό της κουζίνας των 12,9 τετραγωνικών μέτρων. μέτρα

Και εδώ είναι ένα παράδειγμα του σχεδιασμού μιας κουζίνας 13 μέτρων με ένα παράθυρο και ένα καναπέ στον τοίχο.

Σχεδιασμένη κουζίνα με παράθυρο κόλπων, επιφάνεια 12,8 τετραγωνικών μέτρων. m

Για περισσότερες λεπτομέρειες, δείτε το υλικό: Όλα για το σχεδιασμό μιας ευθείας κουζίνας (γραμμική, μονής σειράς)

Κουζίνα με διπλά κρεβάτια

Ο παράλληλος σχεδιασμός περιλαμβάνει την τοποθέτηση επίπλων κουζίνας σε δύο σειρές και είναι διαθέσιμη σε περίπτωση που το πλάτος της κουζίνας είναι τουλάχιστον 2,3-3 m. Πρόκειται για μια εξαιρετική λύση για ένα στενό και επιμήκη δωμάτιο.

Πλεονεκτήματα: Ο διαρρυθμισμένος χώρος είναι πολύ βολικός, αφού η πλάκα, ο νεροχύτης και το ψυγείο τοποθετούνται στην αρχή ενός τριγώνου.

Μειονεκτήματα: Η κουζίνα με δύο σειρές μπορεί να φαίνεται (και να είναι) στενή και σαν υπερφορτωμένο έπιπλο.

Συμβουλές:

 • Πώς να διανείμετε την τεχνική και τα σημεία εργασίας σε ένα ακουστικό δύο σειρών; Είναι πολύ βολικό να τοποθετήσετε ένα πλυντήριο πιάτων, πλυντήριο πιάτων, πλυντήριο ρούχων, φούρνο και χώρο μαγειρέματος κατά μήκος ενός τοίχου και ψυγείο, μέρος των ντουλαπιών, φούρνο μικροκυμάτων και άλλου εξοπλισμού - αντίθετα. Σε αυτή την περίπτωση, η δεύτερη σειρά μπορεί να είναι μικρότερη από την άλλη - τότε για τη ρύθμιση της τραπεζαρίας θα έχετε περισσότερο χώρο.
 • Στην κουζίνα δεν φαίνεται γεμάτη, οι τοίχοι και τα έπιπλα θα πρέπει να είναι ελαφριά ή τουλάχιστον να έχουν ένα τόνο.
 • Οραματικά, το πέρασμα μεταξύ των σειρών μπορεί να γίνει ευρύτερο με τη χρήση χαλί σε μια οριζόντια λωρίδα ή φινίρισμα του δαπέδου, ας πούμε, μια σανίδα δαπέδου, που τοποθετείται στην κουζίνα, και όχι μαζί.

Στη συνέχεια, στο slider φωτογραφίας υπάρχει ένα παράδειγμα σχεδιασμού κουζίνας 13 τ.μ. m με παράλληλη διάταξη. Όπως μπορείτε να δείτε, εδώ σε μια μικρότερη σειρά είναι ένα ντουλάπι κρασιού, φούρνο και ράφια.

Διώροφη κουζίνα με εμβαδόν 13 τετραγωνικών μέτρων. m

Περισσότερες λεπτομέρειες στο υλικό: Πώς να εξοπλίσει μια κουζίνα με δύο σειρές κουζίνας

Γωνιακή κουζίνα (σε σχήμα L)

Αυτή είναι η πιο ευπροσάρμοστη διάταξη των επίπλων, η οποία είναι ιδιαίτερα σημαντική για μια τετράγωνη κουζίνα 13 μέτρων.

Πλεονεκτήματα: το γωνιακό σετ σας επιτρέπει να χρησιμοποιήσετε τη γωνία και τους δύο τοίχους, καθώς και να δημιουργήσετε ένα "τρίγωνο εργασίας" από τη σόμπα, το νεροχύτη και το ψυγείο.

Συμβουλές:

 • Δεν χρειάζεται να κρεμάσετε ένα ντουλάπι και στους δύο τοίχους, διότι εάν η μία πλευρά είναι ελεύθερη, τότε το εσωτερικό της κουζίνας θα γίνει ευκολότερο. Επίσης μπορείτε να κρεμάσετε ανοιχτά ράφια αντί να κρεμάτε ντουλάπια.
 • Το σετ μικροφώνου-ακουστικού με τραπεζοειδή γωνιακό ντουλάπι θα είναι πολύ πιο βολικό από ένα κανονικό σετ ακουστικών με σωστή γωνία. Επιπλέον, σε ένα τέτοιο θάλαμο θα είναι δυνατή η εγκατάσταση νεροχύτη, επιφάνεια εργασίας ή μαγειρέματος.

Παρακάτω είναι ένα παράδειγμα σχεδιασμού γωνιακής κουζίνας με έκταση 12,8 τ.μ. μέτρα στην κατοικία του πίνακα.

 • Γωνιακή κουζίνα 12,8 τετραγωνικών μέτρων. m
 • Γωνιακή κουζίνα 12,8 τετραγωνικών μέτρων. m
 • Γωνιακή κουζίνα 12,8 τετραγωνικών μέτρων. m
 • Γωνιακή κουζίνα 12,8 τετραγωνικών μέτρων. m
 • Γωνιακή κουζίνα 12,8 τετραγωνικών μέτρων. m

Κουζίνα σε σχήμα U

Σχήματος U η διάταξη είναι διαθέσιμη στην περίπτωση που το πλάτος του δωματίου δεν είναι μικρότερη από 2,4 μέτρα μπορούν να τοποθετηθούν με διαφορετικό τρόπο στο 13-μετρητή γράμμα κουζίνα P -. Για παράδειγμα, το παράθυρο (ιδιαίτερα κατάλληλη για κουζίνες με ένα παράθυρο στον κόλπο), ή, όπως ήταν πέρα ​​από το δωμάτιο.

Πλεονεκτήματα: Το σετ σχήματος U χρησιμοποιεί τρεις τοίχους και δύο γωνίες, και το πιο σημαντικό - είναι πολύ βολικό για το μαγείρεμα, επειδή ο μάγειρας θα έχει αρκετές γωνίες. Και επίσης με τη μεταφορά του νεροχύτη και της επιφάνειας εργασίας στο παράθυρο, θα κάνετε τα πιάτα πλύσης και το μαγείρεμα πολύ πιο ευχάριστες διαδικασίες.

Μειονεκτήματα: δυστυχώς, σε ορισμένες περιπτώσεις, στην κουζίνα των 13 μέτρων με τη διάταξη σχήματος U, αποκλείεται η δυνατότητα να εξοπλιστεί μια πλήρως εξοπλισμένη τραπεζαρία - πρέπει κανείς να είναι ικανοποιημένος μόνο με έναν μετρητή μπαρ. Επιπλέον, η μεταφορά επιφανειών εργασίας στο παράθυρο απαιτεί πολύπλοκες επισκευές και συντονισμό με επιθεωρήσεις στέγασης.

Συμβουλές:

 • Λάβετε υπόψη ότι η διέλευση μεταξύ των πλευρικών τοιχωμάτων των ακουστικών σχήματος U πρέπει να είναι τουλάχιστον 100 cm και κατά προτίμηση 120 cm ή περισσότερο.
 • Στην κουζίνα φαίνεται πιο ευρύχωρο, διακοσμούν το εσωτερικό της σε μια ελαφριά παλέτα. Μια άλλη μέθοδος είναι η απόρριψη των κρεμασμένων ντουλαπιών υπέρ των ανοικτών ράφια.
 • Για να εξασφαλιστεί ότι υπάρχουν αρκετά καθίσματα για την τραπεζαρία και τις καρέκλες, το σετ σχήματος U θα πρέπει να είναι όσο το δυνατόν πιο συμπαγές. Για παράδειγμα, μπορείτε να κάνετε τη μία πλευρά του γράμματος P μικρότερη από την άλλη.

Παράδειγμα περιοχή σχεδιασμού κουζίνας 13 τετραγωνικών. μετρητές με ένα σετ σχήματος U που βρίσκεται στο παράθυρο του κόλπου ακριβώς κάτω από το παράθυρο (στο σπίτι της σειράς P-44) παρουσιάζεται στον επόμενο ρυθμιστικό φωτογραφιών.

 • Κουζίνα με παράθυρο κόλπου 13 τετραγωνικών μέτρων. m
 • Κουζίνα με παράθυρο κόλπου 13 τετραγωνικών μέτρων. m
 • Κουζίνα με παράθυρο κόλπου 13 τετραγωνικών μέτρων. m
 • Κουζίνα με παράθυρο κόλπου 13 τετραγωνικών μέτρων. m

Και ένα ακόμη παράδειγμα της κουζίνας σχήματος U με κανονικό ορθογώνιο σχήμα.

 • Κουζίνα σε σχήμα U
 • Κουζίνα σε σχήμα U
 • Κουζίνα σε σχήμα U
 • Κουζίνα σε σχήμα U
 • Κουζίνα σε σχήμα U
 • Κουζίνα σε σχήμα U

Δείτε επίσης: Πώς να εξοπλίσετε την κουζίνα με σχήμα U.

Κουζίνα με νησί

Η διάταξη του νησιού αναλαμβάνει την παρουσία ενός τραπέζι-νησιού στο κέντρο της κουζίνας. Ταυτόχρονα, το σετ κουζίνας μπορεί να είναι μονής ή διπλής γραμμής, σε σχήμα G ή σε σχήμα U. Σε αυτή την περίπτωση, το τραπέζι του νησιού μπορεί να παίξει ταυτόχρονα το ρόλο του τραπεζαρίας και της επιφάνειας εργασίας.

Πλεονεκτήματα: ο σχεδιασμός του νησιού είναι πολύ βολικός στην καθημερινή ζωή, διότι σας επιτρέπει όχι μόνο να κάνετε ελάχιστες κινήσεις κατά τη διάρκεια του μαγειρέματος, αλλά ταυτόχρονα να επικοινωνείτε με άλλους κατοίκους της κουζίνας ή να φροντίζετε τα παιδιά. Ιδιαίτερα καλές νησίδες στη διαρρύθμιση της κουζίνας-σαλόνι ή αποκλειστικά χρηστική κουζίνα, όταν για τα γεύματα υπάρχει μια ξεχωριστή τραπεζαρία.

Μειονεκτήματα: δυστυχώς, η κουζίνα των 13 μέτρων δεν αρκεί ακόμη και τουλάχιστον μερικές πλατείες για διαμονή και εργασία, φαγητό και την περιοχή του νησιού. Ως εκ τούτου, είναι απαραίτητο είτε να αντικαταστήσετε το τραπέζι με έναν πάγκο, είτε να φτιάξετε ένα νησί για 2-4 άτομα. Η τρίτη επιλογή είναι να πάρετε την τραπεζαρία έξω σε ένα άλλο δωμάτιο, για παράδειγμα, την τραπεζαρία ή το παρακείμενο σαλόνι. Επιπλέον, η εγκατάσταση μιας πλάκας και ενός νεροχύτη στο τραπέζι-νησί θα απαιτήσει μια πολύπλοκη επισκευή με την ανύψωση του δαπέδου και την εγκατάσταση μιας ειδικής κουκούλας.

Συμβουλές:

 • Το σχήμα του πίνακα του νησιού πρέπει να αντιστοιχεί στο σχήμα του δωματίου.
 • Τα περάσματα γύρω δεν πρέπει να είναι μικρότερα από ένα μέτρο.
 • Θέλετε να κάνετε το νησί λειτουργικό, αλλά δεν θέλετε να περιπλέξετε τις επισκευές; Τοποθετήστε το σε ηλεκτρική εστία ή μίνι ψυγείο (κάτω από τον πάγκο) - είναι πολύ πιο εύκολο να μεταφέρετε το πλυντήριο και να εγκαταστήσετε τη σόμπα αερίου.

Λεπτομέρειες για το εσωτερικό της κουζίνας με ένα νησί, η έκταση της οποίας είναι 13,1 τετραγωνικά μέτρα. m (δεν περιλαμβάνεται το συνημμένο σαλόνι) μπορείτε να δείτε παρακάτω.

 • Κουζίνα με νησιωτική έκταση 13,1 τετραγωνικών μέτρων. m
 • Κουζίνα με νησιωτική έκταση 13,1 τετραγωνικών μέτρων. m
 • Κουζίνα με νησιωτική έκταση 13,1 τετραγωνικών μέτρων. m
 • Κουζίνα με νησιωτική έκταση 13,1 τετραγωνικών μέτρων. m
 • Κουζίνα με νησιωτική έκταση 13,1 τετραγωνικών μέτρων. m
1
1 Звезда2 Звезды3 Звезды4 Звезды5 Звезд
Loading...
Like this post? Please share to your friends:
Leave a Reply

4 + 6 =

;-) :| :x :twisted: :smile: :shock: :sad: :roll: :razz: :oops: :o :mrgreen: :lol: :idea: :grin: :evil: :cry: :cool: :arrow: :???: :?: :!:

map