Μεσογειακή κουζίνα: 8 συμβουλές σχεδίασης

Μεσογειακή κουζίνα: 8 συμβουλές σχεδίασης

σχεδιασμό κουζίνας με μεσογειακό στυλ

Από τη μία πλευρά το μεσογειακό στυλ - δεν είναι η καλύτερη σχεδίαση επιλογή της κουζίνας σε ένα διαμέρισμα της πόλης στην κρύα χώρα μας, αλλά από την άλλη - πολύ φως, φυσικά χρώματα και υλικά, καθώς και της Μεσογείου ασκητισμό στο φινίρισμα και διακόσμηση, όταν χρησιμοποιούνται σωστά, δεν θα μπορούσε να είναι σε καλύτερη θέση να εξωραΐσει ακόμη την πιο "βόρεια" κουζίνα.

Για όσους αναζητούν επιτυχημένες λύσεις στη διακόσμηση και διακόσμηση της κουζίνας με μεσογειακό στυλ, συντάξαμε μια μικρή λίστα συμβουλών, συνοδευόμενη από μια επιλογή εμπνευσμένων φωτογραφιών.

Συμβουλή 1. Κόβουμε την ποδιά με κεραμικά πλακάκια με κεραμίδια

Ποδιά σε μεσογειακό στυλ

Κεραμικά πλακάκια με κεραμίδια και κεραμίδια - μια επαγγελματική κάρτα μεσογειακού στυλ στο εσωτερικό. Φαίνεται πολύ όμορφο, αλλά προσπαθήστε να το χρησιμοποιήσετε με μέτρο, ώστε να μην υπερφορτώσετε το χώρο των πολύχρωμων πλακιδίων και να μην το κάνετε πολύ κρύο. Έτσι, για παράδειγμα, τα κεραμικά θα είναι ανεπιθύμητα για το φινίρισμα του δαπέδου, αλλά σε μια ποδιά - θα είναι τόσο όμορφο και πρακτικό.

 • Ποδιά από την Τυνησία
 • Ποδιά από την Τυνησία
 • Ποδιά από την Τυνησία
 • Ποδιά από την Τυνησία

Περισσότερα: Πώς να επιλέξετε ένα κεραμίδι για μια ποδιά: 12 αποχρώσεις και μια επισκόπηση των δημοφιλών μορφών

Συμβουλή 2. Επιλέγουμε το σωστό έπιπλο: ένα σετ, ένα τραπέζι και καρέκλες

 • Αυθεντικά έπιπλα ελληνικού στυλ - από λευκασμένο δέντρο χωρίς διακοσμήσεις, ξύλινα, αν και ωμά χρωματιστό (συνήθως μπλε ή μπλε), καθώς και πλαστά (στο βαθμό του «λεπτή») ή υφαντά. Ξύλινα τραπέζια επιθυμητή μαζική, και το ακουστικό, εάν η περιοχή επιτρέπει, μπορεί να είναι χωρίς αρθρωτά ράφια.

Έπιπλα κουζίνας ελληνικού στιλ

Κουζίνα σε μεσογειακό στιλ με ξύλινα έπιπλα και ψάθινα έπιπλα

Έπιπλα κουζίνας σε ελληνικό στιλ

Έπιπλα κουζίνας σε μεσογειακό στιλ

1
 • Τα έπιπλα σε ισπανικά ή ιταλικά στυλ επιτρέπουν πιο κομψή ξυλουργική και απλή σκάλισμα, σφυρήλατο και ψάθινο καρέκλες και τραπέζια είναι επίσης ευπρόσδεκτοι.

Έπιπλα στο εσωτερικό σε ισπανικό στυλ

Ωστόσο, ακολουθώντας μια σύγχρονη εκδοχή ενός μεσογειακού στυλ, μπορείτε εύκολα να συνδυάσετε το ξύλο, σφυρηλάτηση και υφαντά μπαστούνι με γυαλιστερό προσόψεις, γυαλί, χρώμιο και μεταλλικές επιφάνειες, όπως φαίνεται στην παρακάτω φωτογραφία (scroll).

 • Κουζίνα με μεσογειακό στυλ σε μια σύγχρονη ερμηνεία
 • Κουζίνα με μεσογειακό στυλ σε μια σύγχρονη ερμηνεία
 • Κουζίνα με μεσογειακό στυλ σε μια σύγχρονη ερμηνεία

Συμβουλή 3. Δίνουμε προτεραιότητα σε φυσικά υλικά φινιρίσματος ή ποιοτικές απομιμήσεις

 • Στη διακόσμηση των τοίχων είναι προτιμότερο: διακοσμητικό γύψο, πλινθοδομή (ή πολύ υψηλής ποιότητας απομίμηση), υφή μονόφωνη ταπετσαρία ή ταπετσαρία για τη ζωγραφική. Τα τείχη στο ελληνικό στυλ είναι κυρίως λευκά, στα ισπανικά - μπεζ, ελιά, πορτοκάλι κ.α.

Απομιμήσεις τοιχοποιίας από τούβλα στην κουζίνα σε ισπανικό στιλ

 • Στο φινίρισμα του δαπέδου: γρανίτη κάτω από πέτρα, για παράδειγμα, τραβερτίνη, κεραμικά πλακάκια κάτω από πέτρα ή άβαφη πηλό, καθώς και ξύλινη σανίδα παρκέ, φυσικό μασίφ, πολυστρωματικό.

Συμβουλές:

 • Είναι επιθυμητό το δέντρο στο πάτωμα να φαινόταν λευκό και άθλιο.
 • Πέτρα, γρανίτη και πλακιδίων θα πρέπει να μονώσει το σύστημα θέρμανσης, γιατί ενώ σε χώρες με θερμό κλίμα, τα υλικά αυτά δίνουν μια ευχάριστη δροσιά στα βόρεια γεωγραφικά πλάτη, φέρνουν μόνο την ταλαιπωρία.

Το δάπεδο, τελειωμένο με κεραμικά πλακίδια

 • Για το τελείωμα κατάλληλη οροφή: σοβά, ματ βαφή, τέντωμα ματ οροφή, το ανώτατο όριο της ξύλινης επένδυσης. Για τα ψηλά ταβάνια, ως προσθήκη, τα διακοσμητικά δοκάρια είναι κατάλληλα όπως στην παρακάτω φωτογραφία.

Ολοκλήρωση της κουζίνας με μεσογειακό στυλ

Συμβουλή 4. Το μυστικό της άνεσης στην κουζίνα ... σε κλωστοϋφαντουργικά προϊόντα

Τα κλωστοϋφαντουργικά προϊόντα της μεσογειακής κουζίνας παίζουν σημαντικό ρόλο. Αν έχετε μια ζεστασιά προτεραιότητα και την ομορφιά του εσωτερικού, μπορείτε να διακοσμήσετε όχι μόνο τραπεζομάντιλα κουζίνα, κουρτίνες, πετσέτες, podtarelnikami, αλλά και να ράψουν τα καλύμματα στις καρέκλες και μαξιλάρια.

Τραπεζαρία σε μεσογειακό στυλ

Υφάσματα για την κουζίνα να ραμμένα από λευκασμένο και αλεύκαστο λινό, βαμβάκι και τσίτι με τα σχέδια, κεντήματα, στολίδια, με φυτικά μοτίβα, σε «Vichy» των κυττάρων απεικόνισης με ένα ναυτικό θέμα.

Εσωτερικό της τραπεζαρίας με μεσογειακό στυλ

Θα είναι σκόπιμο και φωτεινά χαλιά και χαλιά, για παράδειγμα, ραμμένα από κομμάτια με τα χέρια τους.

Χαλιά στο εσωτερικό της κουζίνας με μεσογειακό στυλ

Συμβουλές:

 • Για να βρεθεί ένας συμβιβασμός μεταξύ της πρακτικότητας και της ομορφιάς των υφασμάτων, επιλέξτε ανάμεικτα υλικά, αλλά μιμείται φυσικά αυτά με αξιοπιστία.
 • Πάρτε μια καλή κουκούλα και χρησιμοποιήστε το όποτε μαγειρεύετε.

Συμβουλή 5. Τι πρέπει να είναι οι κουρτίνες;

Κατάλληλα είδη κουρτίνων με μεσογειακό στυλ: ξύλινα / μπαμπού περσίδες, μαλακά ρολά ή ρωμαϊκές κουρτίνες, ή ελαφρές κουρτίνες απλού στυλ τούλι / βαμβάκι / λινό.

 • Μπαμπού κουρτίνες στο εσωτερικό της κουζίνας σε μεσογειακό στυλ
 • Ρωμαϊκές κουρτίνες στο εσωτερικό της κουζίνας με μεσογειακό στυλ

Συμβουλή 6. Επιτυχής σχεδιασμός χρωμάτων - επιτυχία 50%

Παραλλαγές του έγχρωμου σχεδιασμού της κουζίνας σε μεσογειακό στιλ:

 • Σε μονόχρωμη (πιο σύμφωνη με την ισπανική και ιταλική σχεδίαση της κουζίνας): ένας συνδυασμός ζεστών φυσικών χρωμάτων κοντά ο ένας στον άλλο - μια ποικιλία από αποχρώσεις του μπεζ, κίτρινου, κοραλλιογενών, πορτοκαλί και καφέ.

Μπεζ εσωτερικούς χώρους κουζίνας με μεσογειακό στυλ

Ανανεώστε αυτό το "ζεστό" εσωτερικό με λευκά, πράσινα, μπλε, μπλε και τυρκουάζ χρώματα.

Ισπανική κουζίνα

Μπεζ κουζίνα με μεσογειακό στυλ με μπλε πινελιές

Μπεζ κουζίνα με μεσογειακό στυλ με μπλε πινελιές

 • Σε αντίθεση με την κλίμακα (πιο κατάλληλη για την κουζίνα στο ελληνικό στυλ): η βάση του εσωτερικού είναι λευκό σε συνδυασμό με το αντιθέτως μπλε και όλες τις αποχρώσεις του από τυρκουάζ σε μπλε. Μπλε-άσπρο συμμαχία με τον ελληνικό πολιτισμό έχει έναν ειδικό ρόλο από την εποχή της αρχαίας Ελλάδα, αλλά και στο εσωτερικό της πνιγηρός ελληνικής κουζίνας αυτή η περιοχή προσφέρει επίσης την απαραίτητη δυναμική της φρεσκάδας και δροσιάς. Ωστόσο, εμείς, οι άνθρωποι του βορρά, το επιπλέον δροσιά σε τίποτα, γι 'αυτό προσπαθήστε αντί για το δροσερό μπλε εσωτερικό περιλαμβάνει περισσότερες ουδέτερες αποχρώσεις - σκονισμένο μπλε ή τυρκουάζ, και, επιπλέον, να προσπαθήσει να τακτοποιήσει τα ζεστά χρώματα που αναφέρονται παραπάνω σε μπλε και του άσπρου.

Λευκή-μπλε κουζίνα με μεσογειακό στυλ

Εσωτερικό καφέ-μπλε κουζίνα και τραπεζαρία σε μεσογειακό στιλ

Κουζίνα σε ελληνικό στιλ σε κίτρινο-μπλε χρώμα

7. Επιλέξτε μια λυχνία

Πρέπει να υπάρχει πολύ φως στην κουζίνα με το μεσογειακό στυλ φωτός. Ο καλύτερος τρόπος διανομής των πηγών είναι ο ακόλουθος: 1-2 λυχνίες κρέμονται ακριβώς πάνω από το τραπέζι, ο χώρος εργασίας της κουζίνας είναι εξοπλισμένος με φωτισμό επίπλων και το ανώτατο όριο - με σχισμένα σημεία.

Όσο για το σχεδιασμό των φωτιστικών, μπορείτε να επιλέξετε το μοντέλο στο κλασικό στιλ, το στυλ της χώρας και της Προβηγκίας, αλλά είναι σημαντικό να είναι ταπεινός και είναι κατασκευασμένα από φυσικά υλικά. Γυαλί, ξύλο, μέταλλο, ύφασμα, μπαμπού, μπαστούνι, κλπ Παραδείγματα τέτοιων λαμπτήρων που παρουσιάζονται στην επόμενη συλλογή φωτογραφιών.

Ράχες λαμπτήρες στο εσωτερικό της κουζίνας

Λαμπτήρες με μεσογειακό στυλ

Λάμπες στο εσωτερικό της κουζίνας στο ελληνικό στυλ

Λαμπτήρες στο εσωτερικό της κουζίνας με μεσογειακό στυλ

Συμβουλή 8. Δώστε προσοχή στη λεπτομέρεια

Μεσογειακό στυλ του εσωτερικού, όπως και κάθε άλλο, αποτελούν τις λεπτομέρειες. Δώστε ιδιαίτερη προσοχή στη διακόσμηση και προσπαθήστε να επιλέξετε ποιοτικά πράγματα, διαφορετικά θα είναι σαν φθηνά στηρίγματα. Από την άλλη πλευρά, το μεσογειακό στυλ του εσωτερικού υποδηλώνει ασκητισμό στη διακόσμηση, έτσι το παρακάνετε με τον αριθμό των αξεσουάρ, επίσης, δεν αξίζει τον κόπο.

Διακόσμηση στο εσωτερικό της κουζίνας με μεσογειακό στυλ

 • Επιλογές διακόσμησης: ξύλινο ρολόι, αφθονία φυτά εσωτερικού χώρου σε γλάστρες πηλό και λυγαριά (το περισσότερο πράσινο τόσο το καλύτερο), αγγειοπλαστική με παχιά τοιχώματα, χρωματιστό γυαλί / κεραμικά βάζα, μπουκάλια, σακουλάκια και δέσμες από αποξηραμένα βότανα, κρασί παλάμη, ψάθινα καλάθια.

Διακοσμητική κουζίνα με μεσογειακό στυλ

 • Η διακόσμηση και τα κλωστοϋφαντουργικά προϊόντα καλωσορίζουμε εικόνα λεμόνια, τα σταφύλια, τα κλαδιά της ελιάς, καθώς και θαλάσσια σκηνές, στολίδια και τα σχέδια της ελληνικής μεσογειακής μαγιολική, εκτυπώσεις - κλουβί «Vichy» και, φυσικά, το λευκό και μπλε ρίγες.

Συμβουλή:

 • Πηγαίνοντας για διακοπές στην Ελλάδα, η Κύπρος, η Ισπανία και άλλες μεσογειακές μην ξεχάσετε να φέρετε αναμνηστικά της χώρας - σύνολα πετρελαίου εμφιαλωμένου μπαχαρικά σε βάζα, πιάτα και κοχύλια ζωγραφισμένα φαγεντιανά, το οποίο μπορείτε να διακοσμήσετε το τραπέζι σας, όπως φαίνεται στην παρακάτω φωτογραφία, ή με τα χέρια τους να τους κάνουν διακοσμητικές τέχνες.

Επιτραπέζια ρύθμιση με μεσογειακό στυλ

1
1 Звезда2 Звезды3 Звезды4 Звезды5 Звезд
Loading...
Like this post? Please share to your friends:
Leave a Reply

− 7 = 2

;-) :| :x :twisted: :smile: :shock: :sad: :roll: :razz: :oops: :o :mrgreen: :lol: :idea: :grin: :evil: :cry: :cool: :arrow: :???: :?: :!:

map