Τι χρώμα να επιλέξετε για την κουζίνα: η ψυχολογία του χρώματος στο εσωτερικό

Τι χρώμα να επιλέξετε για την κουζίνα: η ψυχολογία του χρώματος στο εσωτερικό

Τι χρώμα να επιλέξετε για την κουζίνα: η ψυχολογία του χρώματος στο εσωτερικό

Ποιο χρώμα της κουζίνας να επιλέξει, έτσι ώστε να ήταν όμορφο, ζεστό και νόστιμο; Το στυλ και η λειτουργικότητα της κουζίνας, φυσικά, σημαντική, αλλά, σύμφωνα με τους ψυχολόγους, είναι το χρώμα του εσωτερικού διαδραματίζει καθοριστικό ρόλο στη δημιουργία μιας ψυχολογικής ζώνη άνεσης, το οποίο είναι ισοδύναμο με ό, τι χαρά μου να συνεργαστώ και να ξεκουραστούν. Δεν είναι μυστικό ότι στις περισσότερες οικογένειες είναι η κουζίνα που είναι το κέντρο του σπιτιού - μια ζεστή καρδιά που σφύζει από την προσοχή του καθενός. Εδώ θα μαγειρέψουν την τροφή, τρώνε, «τσάγια κυνηγητό» με την οικεία συνομιλίες, κάνουμε σχέδια, να ανταλλάξουν ιδέες, να μάθετε τη σχέση, δίνοντας έμφαση ηχηρά ρυθμό των πιάτων ... Και Αγκάθα Κρίστι στην κουζίνα, ενώ το πλύσιμο των πιάτων δημιουργεί νέες ιστορίες ντετέκτιβ!

Η επιλογή του σωστού συνδυασμού χρωμάτων για την κουζίνα θα δημιουργήσει τη σωστή διάθεση

Το χρωματικό σχέδιο της κουζίνας θα καθορίσει τη διάθεση εκείνων που είναι σε αυτό

Στο πολυάσχολο πρόγραμμα μπορεί να είναι δύσκολο να χαράξει μισή ώρα για τους τεμπέληδες felting στον καναπέ μπροστά στην τηλεόραση, αλλά ένα λεπτό για να τρέξει για κάτι νόστιμο στο ψυγείο ή να θέσει το τσάι, υπάρχει πάντα! Όλοι οι δρόμοι στο σπίτι οδηγούν στην κουζίνα! Ως εκ τούτου, είναι πολύ σημαντικό να δημιουργηθεί σε αυτό το δωμάτιο ένα αρμονικό μικροκλίμα, το οποίο εξαρτάται σε μεγάλο βαθμό από το χρωματικό σχέδιο που έχει επιλεγεί με επιτυχία.

Η επίδραση του χρώματος στο διάστημα

Όταν επιλέγετε μια παλέτα χρωμάτων, πρέπει πάντα να λαμβάνετε υπόψη τις διαστάσεις της κουζίνας. Αυτό οφείλεται στη μοναδική ικανότητα των διαφόρων χρωμάτων να δημιουργήσουν την ψευδαίσθηση της επέκτασης ή της στένωσης του χώρου. Σε μια μικρή κουζίνα θα είναι ανάρμοστο μειώνοντας οπτικά τα σκούρα χρώματα του δωματίου, καθώς και μια αφθονία των γρήγορα κουραστικών ματιών και της ψυχής φωτεινών χρωμάτων. Η βέλτιστη λύση για μια μικρή κουζίνα - ωθώντας οπτικά τα όρια διακριτικές αποχρώσεις και παστέλ χρώματα. Για να δημιουργήσετε μια πιο φιλική και ζεστή ατμόσφαιρα σε μια μεγάλη και ευρύχωρη κουζίνα, αντίθετα, χρειάζεστε μια πλούσια σκοτεινή κλίμακα. Η κατάχρηση των κρύων αποχρώσεων και των αποχρώσεων σε αυτή την περίπτωση μοιάζει χωρίς πρόσωπο και έρημη.

Χρησιμοποιώντας χρώματα για τη δημιουργία οπτικών εφέ

Με τη βοήθεια ορισμένων χρωμάτων μπορείτε να επεκτείνετε οπτικά το χώρο της κουζίνας

Πώς να επιλέξετε τα χρώματα των προσόψεων, των τοίχων και των δαπέδων για την κουζίνα

Η διάθεση του εσωτερικού της κουζίνας καθορίζεται κυρίως από το χρώμα των προσόψεων, των τοίχων και του δαπέδου. Όλα τα υπόλοιπα είναι στοιχεία που μπορούν μόνο να τονίσουν, να ενισχύσουν ή να μειώσουν την επίδραση των κυρίαρχων χρωμάτων. Οι έγχρωμες κουζίνες μεταφέρουν όχι μόνο αισθητική αλλά και ψυχολογικό φορτίο, επηρεάζοντας άμεσα τη διάθεσή μας και την υγεία μας. Πόσο άνετα και άνετα θα νιώσουμε στην κουζίνα, εξαρτάται όχι μόνο από το συγκεκριμένο χρώμα, αλλά και από τον βαθμό του κορεσμού και της φωτεινότητας. Η επιλογή της χρωματικής παλέτας πρέπει να βασίζεται στο μέγεθος της κουζίνας, στο επίπεδο φωτισμού, στη φύση και στη σύνθεση των μελών της οικογένειας, καθώς και στον τρόπο ζωής τους.

Εάν η κουζίνα σας είναι σπάνια κοιτάζει τον ήλιο, γεμίζει με φως και τη θερμότητα θα βοηθήσει ζεστό γάμμα κίτρινο, ροδακινί, μπεζ, κόκκινο, τερακότα και αποχρώσεις της ώχρας. Και στην κουζίνα, που έχει θέα στην ηλιόλουστη πλευρά, αρμονικά, και είναι πολύ αναζωογονητική να εξετάσουμε δροσερό στην περιοχή του μπλε, μπλε, μοβ και πράσινο χρώμα. Κρύο παλέτα είναι επίσης σε θέση να εξουδετερώσει την επίδραση της «hot shop», το οποίο είναι ιδιαίτερα σημαντικό για τις νοικοκυρές, οι οποίοι περνούν τον περισσότερο χρόνο τους στην κουζίνα.

Η κουζίνα σε φωτεινά και φωτεινά χρώματα δημιουργεί μια καλή διάθεση

Η φωτιζόμενη κουζίνα, διακοσμημένη σε ανοιχτά χρώματα, δημιουργεί μια καλή διάθεση και επιβαρύνει τη ζωντάνια

Νέοι, ενεργό, δυναμική ανθρώπους που το μαγείρεμα ξοδεύουν τουλάχιστον χρόνο, συνήθως την πιο άνετη αίσθηση με φωτεινό μοντέρνους εσωτερικούς χώρους με μια αντίθεση συνδυασμός χρωμάτων, γυαλιστερό μέτωπα και πινελιές από χρώμιο, καθώς είναι πλήρως εναρμονισμένη με το εσωτερικό τους πνεύμα, ενδυναμώνει, δίνει ζωντάνια , χωρίς να έχουν χρόνο να βαρεθούν, γιατί σε πέντε λεπτά θα βρίσκονται σε τελείως διαφορετικό μέρος.

Σύμφωνα με τους ψυχολόγους, το χρώμα της κουζίνας είναι σε θέση να ενθουσιάσει ή να μειώσει την όρεξη, η οποία ενόψει της ανησυχίας πολλών ανθρώπων με το πρόβλημα της υπερβολικής βάρους είναι περισσότερο από ό, τι αφορά. Τι χρώμα έχει η κουζίνα για να επιλέξει αν η μητέρα θέλει να χάσει μερικά μίλια κιλά και τα παιδιά πρέπει να ταΐσουν σχεδόν από ένα κουτάλι; Το δίλημμα! Προφανώς, κάποιος θα πρέπει να κάνει θυσίες. Σε κάθε περίπτωση, θα είναι περιττό να γνωρίζουμε ότι όλες οι ζεστές αποχρώσεις αυξάνουν την όρεξη και μειώνουν τα κρύα. Για να μειώσετε την επιθυμία για σνακ εκτός ωρών είναι επίσης ένας συνδυασμός γκρίζου και ροζ λουλουδιών.

Ο συνδυασμός των χρωμάτων, ευχάριστο στο μάτι, στο εσωτερικό της κουζίνας

Μια από τις βασικές συνθήκες ενός ελκυστικού εσωτερικού είναι ένας επιτυχημένος συνδυασμός χρωμάτων

Τι χρώμα κουζίνα να επιλέξει: φωτεινές προοπτικές

Η έγχρωμη λύση του εσωτερικού της κουζίνας μπορεί να αυξήσει τον τόνο, να ρυθμίσει την ενεργή διάθεση ή, αντίθετα, να προκαλέσει την επιθυμία να χαλαρώσετε και να χαλαρώσετε. Κατά την επιλογή των χρωμάτων, είναι σημαντικό να εστιάσουμε όχι μόνο στην αισθητική του σχεδιασμού, αλλά και στην εσωτερική αίσθηση της άνεσης, που θα πρέπει να αποτελέσει το κύριο κριτήριο επιλογής. Τα ανοιχτά χρώματα αναζωογονούν την κατάσταση και τα σκούρα χρώματα φέρνουν την ειρήνη και την αυτοσυγκράτηση. Οι υπερβολικά ενεργοί κορεσμένοι τόνοι γρήγορα ελαστικοί, προκαλώντας ερεθισμό, νευρικότητα και άγχος. Ζεστούς τόνους διεγείρουν, ενεργοποιούν, ενεργοποιούν, και κρύο - θέτουν για ξεκούραση, ισορροπία, ηρεμία.

Το μοντέρνο εσωτερικό χρησιμοποιεί ήρεμα χρώματα

Τα ήρεμα, απαλά χρώματα χρησιμοποιούνται συχνά για να διακοσμήσουν τις κουζίνες σε μοντέρνο στυλ

Τυπική κόκκινη κουζίνα

Το κόκκινο είναι το χρώμα της αγάπης, του πάθους, του αίματος, της ζωής, της φωτιάς. Το κόκκινο χρώμα στο εσωτερικό της κουζίνας κυριαρχεί, κατά κανόνα, δραστήριοι άνθρωποι με ζωηρή φαντασία και μια ισχυρή ενέργεια, που είναι πάντα γεμάτη από νέες ιδέες και θέματα, το αίμα βράζει και στα χέρια των «όλα τα φώτα.» Είναι ευκολότερο για αυτούς να πάρουν τον "ταύρο από τα κέρατα" παρά να περιμένουν "τον κόσμο να κάμπτεται κάτω από αυτά". Είναι το κόκκινο χρώμα που ταιριάζει απόλυτα με την παγκόσμια αντίληψή τους και τη στάση τους. Τους γεμίζει με ενέργεια ζωής, διεγείρει, ενεργοποιεί, ενθαρρύνει νέα επιτεύγματα. Όχι για τα αγωνιστικά αυτοκίνητα χρώματα κυρίως με κόκκινο χρώμα. Αποφύγετε την υπερεκμετάλλευση και η υπερκινητικότητα θα βοηθήσει τον κλασικό συνδυασμό κόκκινου και μαύρου, ο οποίος στο εσωτερικό της κουζίνας φαίνεται πολύ μοντέρνος και εντυπωσιακός. Το κορεσμένο κόκκινο είναι η επιλογή φυσικών και ενεργητικά ισχυρών προσωπικοτήτων. Για φύσεις με μια ήρεμη διάθεση, μπορεί να είναι πολύ ισχυρή ερεθιστική, έτσι ώστε ακόμη και με μεγάλη αγάπη για το κόκκινο έτσι ώστε οι άνθρωποι καλύτερα να δοθεί προτεραιότητα στα πιο ήπια αποχρώσεις του - κοραλλιών, μπορντό, ροζ. Επίσης, δεν πρέπει να ξεχνάμε ότι η κουζίνα, διατηρούμενη στο κόκκινο χρώμα, αυξάνει την όρεξη και επιταχύνει τη διαδικασία απορρόφησης των τροφίμων.

Η κόκκινη κουζίνα μαρτυρεί τις ηγετικές ιδιότητες του ηγέτη

Κορεσμένο κόκκινο - η επιλογή των σωματικά και ενεργά ισχυρών προσωπικοτήτων

Πορτοκαλί κουζίνα για πορτοκαλί διάθεση

1

Το ηλιόλουστο πορτοκαλί χρώμα βελτιώνει την όρεξη και τη διάθεση, τρέφει με θετική ενέργεια, διατηρεί πάντα τον τόνο. Είναι το πορτοκαλί χρώμα που κυριαρχεί στο εσωτερικό των περισσότερων εστιατορίων και καταστημάτων γρήγορου φαγητού. Όπως το κόκκινο, το πορτοκαλί ενεργεί διεγερτικά, αλλά είναι λιγότερο ριζοσπαστικό και παρεμβατικό, πολύ ζεστό και επιβεβαιώνει τη ζωή. Το πορτοκαλί χρώμα επιλέγεται από αισιόδοξους και χαρούμενους ανθρώπους. Στην πορτοκαλί κουζίνα είναι πάντα χαρούμενη, ελαφριά και ζεστή. Το κύριο πράγμα είναι να επιλέξετε τη σωστή σκιά: τα μάτια γίνονται κουρασμένα από το χρώμα του πορτοκαλιού, και το σκοτεινό πορτοκάλι στενεύει το χώρο. Το πορτοκαλί χρώμα συνδυάζεται αρμονικά με το λευκό, το μαύρο και το γκρι.

Η πορτοκαλί κουζίνα είναι το κέντρο των θετικών συναισθημάτων

Στην πορτοκαλί κουζίνα είναι πάντα χαρούμενη, ελαφριά και ζεστή

Ηλιακή κουζίνα σε κίτρινο χρώμα

Κίτρινο - το χρώμα του ήλιου, τη χαρά, τη θεϊκή ενέργεια. Εάν θέλετε την κουζίνα σας ακόμα και στην πιο ζοφερή και θαμπή μέρα που ο ήλιος λάμπει, επιλέξτε ένα εσωτερικό με κίτρινους τόνους. Τα μαύρα και άσπρα αξεσουάρ, καθώς και οι λεπτομέρειες του χρώματος του wenge, θα σας βοηθήσουν να δημιουργήσετε ένα σχέδιο κουζίνας. Εάν η ψυχή ζητά διακοπές, διασκέδαση και θετική, συμπληρώνουμε το κίτρινο εσωτερικό με κόκκινες και πορτοκαλί εμποτισμούς. Δεδομένου ότι το κίτρινο χρώμα διεγείρει τη δημιουργικότητα, είναι ιδανικό για δημιουργικά μαγειρικά πειράματα.

Η κίτρινη κουζίνα θα είναι φωτεινή και χαρούμενη ακόμη και σε μια συννεφιασμένη μέρα

Εάν θέλετε την κουζίνα σας ακόμα και στην πιο ζοφερή και θαμπή μέρα που ο ήλιος λάμπει, επιλέξτε ένα εσωτερικό με κίτρινους τόνους

Αντι-στρες κουζίνα σε πράσινα χρώματα

Το πράσινο είναι το χρώμα της φύσης, της άνοιξης, της ελπίδας. Είναι σύμβολο της ευημερίας, της ευημερίας, της ανάπτυξης, της ζωής, της μακροζωίας και της αιώνιας νεολαίας. Και το πιο σημαντικό - είναι ευχάριστο για το ανθρώπινο μάτι και επίσης έχει ευεργετική επίδραση στην ψυχή: καταπραΰνει, ισορροπεί, δίνει μια αίσθηση ασφάλειας. Η πράσινη κουζίνα θα σας βοηθήσει να αντιμετωπίσετε το άγχος, να αποκαταστήσετε την ισορροπία και την αρμονία σε άτομα που πρέπει να βιώσουν σημαντικό φυσικό και νευρικό στρες. Οι ιδεαλιστές που πιστεύουν πιστά στο καλό, το φως και την αιώνια, αισθάνονται πιο άνετα στο εσωτερικό, διακοσμημένα σε γαλάζιο-πράσινο θαλάσσιο εύρος.

Η πράσινη κουζίνα είναι η καλύτερη επιλογή για την πρόληψη του στρες

Η πράσινη κουζίνα θα βοηθήσει στην αντιμετώπιση του άγχους, στην αποκατάσταση της ισορροπίας και της αρμονίας

Ένα γαλήνιο εσωτερικό της κουζίνας σε μπλε χρώμα

"Ας ζωγραφίσουμε το ψυγείο μπλε - ήταν κίτρινο και κόκκινο, αλλά το μπλε δεν είναι!" Και γιατί όχι;! Μπλε - το χρώμα του ουρανού, του νερού, της σταθερότητας, της πιστότητας. Το εσωτερικό της κουζίνας που φέρνει στην οργάνωση και ευταξία, καταπραΰνει, δίνει μια γαλήνια ηρεμία, αλλά πολύ βαθιά και έντονη αποχρώσεις του μπλε, ειδικά όταν η κουζίνα που αντιμετωπίζει βόρεια, μπορεί να έχει ανασταλτική επίδραση, προκαλώντας ένα αίσθημα άνευ αιτίας του άγχους, θλίψης, ακόμα και κατάθλιψη. Θα πρέπει να λαμβάνει υπόψη την ισχυρή επίδραση του μπλε για τη φυσική κατάσταση: μειώνει την όρεξη, την πίεση, επιβραδύνει τον καρδιακό ρυθμό, μειώνει τη θερμοκρασία, δημιουργώντας μια αίσθηση συνεχούς κρύο. Indigo - η επιλογή των διανοούμενων και δημιουργικό νου, που κάθε λίγο και λιγάκι, υπάρχει η επιθυμία να «ζωγραφίσει ένα ψυγείο σε μπλε», να αγοράσει έναν ελέφαντα ή να σπάσει το γρασίδι απευθείας στο τραπέζι. Η πιο συμφέρουσα indigo θα μοιάζει με μια κορεσμένη φωτεινή προφορά.

Μπλε κουζίνα - η καλύτερη επιλογή για αποκλεισμένους και ήσυχους ανθρώπους

Στο εσωτερικό της κουζίνας, το μπλε χρώμα εισάγει την οργάνωση και την κανονικότητα, καταπραΰνει, χαρίζει γαλήνη

Αναζωογονητικό εσωτερικό σε μπλε αποχρώσεις

Το μπλε χρώμα συνδέεται αναπόφευκτα με έναν καθαρό ουρανό, υποσυνείδητα προκαλώντας ένα αίσθημα ειρήνης και ειρήνης. Οι ψυχολόγοι χρησιμοποιούν ενεργά το μπλε χρώμα στη θεραπευτική πρακτική για να προκαλέσουν αίσθημα εμπιστοσύνης και ασφάλειας, καθώς και για άνεση και χαλάρωση. Παρατήρησαν ότι το μπλε χρώμα προτιμά η πιστή και αφοσιωμένη φύση. Επιπλέον, το γαλάζιο-γαλάζιο χρώμα προσαρμόζεται στην περισυλλογή και την ονειροπόληση. Το φινίρισμα της κουζίνας σε ανοιχτόχρωμους τόνους επεκτείνει οπτικά τον χώρο και γεμίζει το δωμάτιο με δροσιστική δροσιά.

Η μπλε κουζίνα θα δώσει μια αίσθηση φρεσκάδας και αίσθηση απεριόριστου χώρου

Οι αποχρώσεις του μπλε χρώματος διευρύνουν οπτικά τον χώρο και γεμίζουν το δωμάτιο με δροσερή δροσιά

Μυστηριώδης μωβ κουζίνα

Παραδοσιακά, το μωβ συσχετίζεται με δύναμη, δύναμη, πλούτο και μυστικισμό. Αυτό είναι το χρώμα των φιλοσόφων και των εσωτεριστών. Χαλαρώνει, χαλαρώνει, προωθεί την αυτοσυγκέντρωση και την αυτογνωσία. Η κατάχρηση του ιώδους χρώματος δεν είναι απαραίτητη, καθώς μειώνει την εργασιακή ικανότητα και τη σωματική άσκηση. Η αφθονία του υπερβολικά έντονου πορφυρού χρώματος μπορεί να οδηγήσει σε χρόνια κόπωση και κατάθλιψη, γι 'αυτό είναι επιθυμητό να αραιωθεί με κίτρινα, χρυσά, ελαιόλαδα και οχρώδεις αποχρώσεις. Για το εσωτερικό της κουζίνας είναι προτιμότερο να επιλέξετε ένα πορφυρό ή λιλά χρώμα και έντονους σκούρους μωβ τόνους για να αφήσετε για φωτεινούς εμποτισμούς.

Όταν επιλέγετε για την κουζίνα με μωβ αποχρώσεις, πρέπει να παρατηρήσετε την πικρότητα

Για το εσωτερικό της κουζίνας είναι καλύτερο να επιλέξετε μοβ ή λιλά χρώμα - μια αφθονία πολύ έντονο πορφυρό χρώμα μπορεί να οδηγήσει σε χρόνια κόπωση και κατάθλιψη

Δραματική κουζίνα σε μαύρο χρώμα

Από μόνη της, το μαύρο χρώμα καταπιέζει, συναγερμούς, βάζει σε μια στοργή και οδηγεί σε κατάθλιψη, ωστόσο, με το σωστό πλαίσιο μετατρέπεται σε ένα πραγματικό εύρημα για τους σχεδιαστές! Σε μια καλά φωτισμένη ευρύχωρη κουζίνα με ανοιχτούς τοίχους, η σουίτα με μαύρες προσόψεις θα φανεί πολύ συμπαγής και εξαιρετική. Δεν είναι περίεργο το γεγονός ότι η μαύρη και λευκή κουζίνα έχει γίνει ένα πραγματικό κλασικό! Και πόσο θεαματικά φαίνονται μαύρα και άσπρα κεραμίδια σκακιού στο πάτωμα της κουζίνας σε συνδυασμό με κόκκινα έπιπλα! Το μαύρο χρώμα συνδυάζεται τέλεια με φωτεινά αξεσουάρ κουζίνας, καθώς και με μεταλλικά και γυαλιστερά στοιχεία.

Η αντίθεση των λευκών και μαύρων χρωμάτων παραμένει σχετική στο σχεδιασμό

Σε μια καλά φωτισμένη ευρύχωρη κουζίνα με ανοιχτούς τοίχους, η σουίτα με μαύρες προσόψεις θα φανεί πολύ συμπαγής και εξαιρετική

Καλή καφετιά κουζίνα

Το καφέ χρώμα αντιπροσωπεύει σταθερότητα, ασφάλεια, αφοσίωση. Από την καφέ κουζίνα φυσά πάντα την οικεία αίσθηση και άνεση. Για το εσωτερικό της κουζίνας, το καφέ είναι το πιο ουδέτερο και διακριτικό χρώμα, διατεθειμένο να ανοίξει την απλή επικοινωνία. Είναι καθολική και συνδυάζεται τέλεια με σχεδόν όλα τα χρώματα.

Φυσικό ξύλο - αξεπέραστο υλικό φινιρίσματος για την κουζίνα

Για το εσωτερικό της κουζίνας, το καφέ είναι το πιο ουδέτερο και διακριτικό χρώμα που έχει μια ανοιχτή άτυπη συζήτηση

Εξαιρετική λευκή κουζίνα

Εντελώς λευκή κουζίνα - απέχει πολύ από την πιο πρακτική επιλογή, η οποία, επιπλέον, συνδέεται με υπερβολική στειρότητα και "εργαστήριο". Το λευκό είναι το χρώμα της αγνής παρθενίας και της πνευματικότητας, αλλά η αφθονία του γρήγορα ελαστικά, ειδικά σε συνδυασμό με γυαλιστερά επιφάνειες. Σε χώρους με ανεπαρκή φωτισμό, το λευκό χρώμα μπορεί να φαίνεται γκρίζο. Ταυτόχρονα, το λευκό χρησιμεύει ως ένα όμορφο υπόβαθρο για φωτεινή διακόσμηση και επίσης εξουδετερώνει τέλεια τους τόνους που αντέχουν. Μια από τις πιο επιτυχημένες επιλογές είναι μια κλασική μαύρη και άσπρη κουζίνα.

Το λευκό κλασικό κατέχει την κορυφαία θέση

Κλασική μαύρη και άσπρη κουζίνα - μία από τις πιο εντυπωσιακές επιλογές!

1
1 Звезда2 Звезды3 Звезды4 Звезды5 Звезд
Loading...
Like this post? Please share to your friends:
Leave a Reply

+ 33 = 42

;-) :| :x :twisted: :smile: :shock: :sad: :roll: :razz: :oops: :o :mrgreen: :lol: :idea: :grin: :evil: :cry: :cool: :arrow: :???: :?: :!:

map