Πώς να επιλέξετε και να εγκαταστήσετε ένα γυάλινο πλαίσιο για αποκλειστικό σχεδιασμό κουζίνας

Πώς να επιλέξετε και να εγκαταστήσετε ένα γυάλινο πλαίσιο για αποκλειστικό σχεδιασμό κουζίνας

Πώς να επιλέξετε και να εγκαταστήσετε ένα γυάλινο πλαίσιο για αποκλειστικό σχεδιασμό κουζίνας

Η κουζίνα είναι ένα ιδιαίτερο μέρος στο σπίτι. Εδώ έχουμε εμπλακεί στην καθημερινή μαγειρική και τη δημιουργία των δικών τους γαστρονομικές απολαύσεις, η συμπεριφορά οικεία συνομιλίες με τους φίλους και πηγαίνει στο τραπέζι με την οικογένειά σας, να κανονίσετε ένα ρομαντικό δείπνο και προσαρμόσιμη με ένα φλιτζάνι καφέ σε μια νέα εργάσιμη ημέρα. Ως εκ τούτου, θέλω το δωμάτιο να είναι σπίτι-όπως, με ένα ασυνήθιστο, αλλά λειτουργικό σχεδιασμό. Και ένα τέτοιο εσωτερικό φωτισμό μπορεί να είναι ένα γυάλινο πλαίσιο. Εάν επιλέξετε το σωστό σχέδιο και το εγκαταστήσετε στην ποδιά της κουζίνας, μπορείτε να μετατρέψετε ριζικά ακόμη και την πιο τυποποιημένη κουζίνα χωρίς να κάνετε σημαντικές επισκευές.

Ποικιλίες από γυάλινη επένδυση

Πάνελ από γυαλί - αυτό είναι ένα κομμάτι από ένα γυάλινο πανί ή καθρέφτη με γυαλισμένα άκρα. Ένα από τα μέρη μπορεί να διακοσμηθεί με μια φωτογραφία, αυτοκόλλητα, εκτύπωση φωτογραφιών. Ας εξετάσουμε λεπτομερέστερα τα πιο διαδεδομένα είδη:

πίνακα

Γυαλί - ένα σημείο της κουζίνας

Ζεστό γυαλί με ή χωρίς διακόσμηση

Πριν από την εισαγωγή στον κόσμο του σχεδιασμού γυαλιού με εκτύπωση φωτογραφιών, ο πίνακας σχεδιάστηκε σε διάφορα στάδια. Ένα κομμάτι του τείχους ήταν επικολλημένο με εντυπωσιακή ταπετσαρία, ύφασμα, χαρτί με μοτίβο ακουαρέλας ή άλλα όμορφα, αλλά θαυμάσια φινιρίσματα. Για να διασφαλιστεί ότι τα υλικά δεν επηρεάζονται από το υγρό περιβάλλον ή τα σταγονίδια λίπους, είναι κλειστά με ένα κομμάτι από γυαλί σκληρυμένο, βιδώνοντας το στον τοίχο ή να το κρεμάσετε στις γωνίες.

ποδιά

Ποδιά από αποκόμματα εφημερίδων - μια ενδιαφέρουσα ιδέα για το σχεδιασμό μιας vintage κουζίνας

Για τη σημείωση! Ένα τέτοιο πρακτικό και πολύ φθηνό στην απόδοση του ντεκόρ και τώρα χρησιμοποιείται ευρέως για τη διακόσμηση κουζινών σχεδιαστών στο στυλ του vintage, retro, pop art. Μπορεί να γίνει με τα χέρια σας, χρησιμοποιώντας ως θεαματική φωτογραφική ταπετσαρία υπόστρωμα ή κολάζ φωτογραφιών.

Διακοσμημένα και συγκολλημένα φύλλα

Αυτά τα γυαλιά είναι πραγματικά έργα τέχνης. Αποκλειστικά βιτρό παράθυρα γίνονται με τη μέθοδο dial-up και χρησιμοποιούνται πιο συχνά για τη διακόσμηση ψευδοροφών και κόγχων με φωτισμό στην κουζίνα ή την τραπεζαρία.
Τα πάνελ σύντηξης είναι ένας καμβάς στον οποίο ένα σχέδιο γίνεται με τη χρήση μωσαϊκού από πολύχρωμα γυαλιά που έχουν λειώσει υπό την επίδραση της υψηλής θερμοκρασίας σε μονολιθικό. Αλλά τα βιτρό και τα πάνελ τήξης είναι πολύ ακριβό υλικό, το οποίο θα αυξήσει σημαντικά τον προϋπολογισμό επισκευών, έτσι ώστε να χρησιμοποιούνται μόνο σε πολυτελείς στυλ σχεδιασμού, για παράδειγμα, κλασικά, μπαρόκ, αναγέννηση.

παράθυρο από βιτρό

Βιτρώ σε τεχνική τήξης

Για τη σημείωση! Υπάρχουν επίσης πολύ αξιόπιστες απομιμήσεις χρωματισμένο γυαλί - ένα σκίτσο εφαρμόζεται στο γυαλί με ειδικά μολύβια γυαλιού και ζωγραφισμένο με βαμμένα χρώματα γυαλιού. Τα περιγράμματα είναι τρισδιάστατα και τα χρώματα είναι φωτεινά και βαθιά.

βιτρό

Προσομοίωση χρωματισμένου γυαλιού

Πίνακες καθρέπτη

Για το σχεδιασμό του τοίχου που αντικατοπτρίζει τον πίνακα, μπορείτε να δημιουργήσετε ένα σκίτσο ενός δημιουργού και σε κάθε γυάλινο εργαστήριο θα κόψετε ένα πάνελ από τον καμβά καθρέφτη πάνω του. Και μπορείτε να το κάνετε ευκολότερο - αγοράστε ένα πλακίδιο καθρέφτη ή ένα μωσαϊκό.

διακόσμηση

Ολοκλήρωση της ποδιάς με μωσαϊκό καθρέφτη

Τα πάνελ καθρεφτών φαίνονται αποτελεσματικά τόσο σε ακριβά ιστορικά στυλ, όσο και σε μοντέρνους μινιμαλιστικούς εσωτερικούς χώρους. Διευρύνουν οπτικά τον χώρο και φέρνουν στο εσωτερικό της κουζίνας τα χτυπήματα κομψής πολυτέλειας. Αλλά για να φροντίσετε για μια τέτοια διακόσμηση θα πρέπει να συνεχώς, επειδή στην επίστρωση καθρέφτη θα δείτε το μικρότερο ψεκασμό.

Σημαντικό! Εάν δεν είστε έτοιμοι να γυαλίσετε την ποδιά της κουζίνας μετά από κάθε μαγειρική ή πλύσιμο πιάτων, μην τοποθετείτε τον πίνακα στην περιοχή εργασίας. Καλύτερα να γίνει μια διακόσμηση για τον τοίχο στο τραπέζι.

πίνακα

Πραγματικό πάνελ στην κουζίνα με στυλ Art Deco

Skinali με εκτύπωση φωτογραφιών

Ένα γυάλινο πάνελ με μια εικόνα τυπωμένη στη μία πλευρά είναι ίσως η καλύτερη επιλογή για κάθε σύγχρονη κουζίνα. Αυτά τα γυαλιά ονομάζονται δέρματα, γίνονται σύμφωνα με την παραγγελία και για την εικόνα μπορείτε να επιλέξετε ως έτοιμο οικόπεδο από τη βάση δεδομένων του κατασκευαστή και να προσφέρετε τη δική σας έκδοση.

φωτογραφικό κολάζ

Skinali με κολάζ φωτογραφιών

Ο ευκολότερος τρόπος για να διακοσμήσετε τα γυάλινα πλαίσια είναι με μια ταινία βινυλίου. Αλλά τα πιο ανθεκτικά και ανθεκτικά στη φθορά δέρματα γίνονται με άμεση εκτύπωση UV. Αναγνωρίστε τα απλά: ταινία πάστα πάνω ακριβώς στη λάθος πλευρά πάνελ, και η εκτύπωση εφαρμόζεται στο εξωτερικό, έτσι ώστε το χρώμα δεν έχει δει μέσα από το πρίσμα του γυαλιού και η εικόνα φαίνεται η πιο ζωντανή και ρεαλιστική.

1
εκτύπωση φωτογραφιών

Skinali με εκτύπωση φωτογραφιών

Ας εξετάσουμε λεπτομερέστερα τα χαρακτηριστικά αυτής της μεθόδου αποφλοίωσης.

Για τη σημείωση! Το όνομα "δέρμα" προέρχεται από την αγγλική λέξη "δέρμα" και πραγματικά περιβάλλουν την επιφάνεια των τοίχων, σαν ένα δεύτερο δέρμα.

Πλεονεκτήματα και μειονεκτήματα της εκδοράς

Στην παραγωγή γυαλιού χρησιμοποιείται μόνο ένα ανθεκτικό γυαλί πολλαπλών στρώσεων πάχους 5-8 mm, το οποίο επιτρέπει την εύκολη μεταφορά του θερμικού φορτίου σε 80 μοίρες και άνω. Όταν μια συγκεκριμένη περιοχή θερμαίνεται, η υπόλοιπη επιφάνεια γυαλιού παραμένει κρύα. Αυτό εμποδίζει την επέκταση και εμποδίζει την παραμόρφωση του υλικού.

Πλεονεκτήματα της γυάλινης επένδυσης:

 • Ανθεκτικότητα - με την κατάλληλη φροντίδα δέρματος θα διαρκέσει περισσότερο από μια ντουζίνα χρόνια, και τα χρώματα που εφαρμόζονται με τη μέθοδο της εκτύπωσης φωτογραφιών, δεν ξεθωριάζουν και δεν τρίβονται.
 • Αντοχή στην υγρασία - το γυαλί απορροφά το νερό, οπότε η εξάτμιση ατμού και ο ψεκασμός δεν βλάπτουν το φινίρισμα.
 • Απλή φροντίδα - έχουν απομακρυνθεί εύκολα από οποιαδήποτε μόλυνση με τη βοήθεια συνηθισμένου νερού ή απορρυπαντικών για καθαρισμό γυαλιού.
 • Εύκολη εγκατάσταση - οι επιφάνειες εγκατάστασης δεν απαιτούν "βρώμικες" εργασίες, σε αντίθεση με πλακάκια, και μπορεί να γίνει σε μερικές ώρες.
 • Θεαματική εμφάνιση - μπορείτε να επιλέξετε ένα μοτίβο για οποιοδήποτε εσωτερικό στυλ, από υψηλής τεχνολογίας μέχρι κλασικά. Ή διακοσμήστε την κουζίνα με μια εικόνα των αγαπημένων σας σημείων διακοπών ή της οικογενειακής φωτογραφίας.
δέρμα

Skinali με ένα πανοραμικό τοπίο της πόλης

Υπάρχουν όμως αρκετές ατέλειες στα γυάλινα πλαίσια: οι φωτεινές εικόνες γίνονται γρήγορα βαρετές και η φροντίδα για την επιφάνεια γυαλιού της ποδιάς διαρκεί πολύ. Το κύριο μειονέκτημα είναι το υψηλό κόστος των προϊόντων από γυαλί με υψηλή ποιότητα εκτύπωσης φωτογραφιών. Και αν μειώσετε το κόστος επισκευής επιλέγοντας ένα υλικό από το χαμηλό ή μεσαίο εύρος τιμών, δεν υπάρχει εγγύηση ότι ο πίνακας δεν θα σπάσει στην πρώτη θέρμανση και το σχέδιο θα παραμείνει ελκυστικό μετά από αρκετό καθαρισμό.

Για τη σημείωση! Για σκληρυμένα δέρματα, τα χαρακτηριστικά αντοχής είναι 5 φορές υψηλότερα από τα συμβατικά γυαλιά.

Σχεδιαστικές λύσεις για εκπληκτικό σχεδιασμό κουζίνας

Θεωρητικά, ο γυάλινος πίνακας μπορεί να χρησιμοποιηθεί για το φινίρισμα οποιωνδήποτε επιφανειών - τοίχων, οροφών, φύλλων θυρών και ακόμη και επίπλων. Αλλά μην ξεχνάτε ότι δεν έχει σημασία πόσο όμορφο και μετριάζεται το υλικό, υπάρχει ακόμα ο κίνδυνος να σπάσει ή να το καταστρέψει με ένα χτύπημα. Επομένως, εξετάστε δύο θέσεις για την τοποθέτηση ενός γυάλινου πάνελ στην κουζίνα, όπου η διακόσμηση θα είναι ορατή και ταυτόχρονα - σχετικά ασφαλής από την τυχαία ζημιά.

συνδυασμένο φινίρισμα

Παραλλαγή συνδυασμένου φινιρίσματος

Επένδυση της ποδιάς

Ο πιο συνηθισμένος τόπος εγκατάστασης γυάλινων πάνελ - το χάσμα του τοίχου μεταξύ της ανώτερης και κατώτερης βαθμίδας του σετ κουζίνας. Αυτή η επένδυση προστατεύει τέλεια τον τοίχο από όλα τα έξοδα μαγειρέματος - πιτσίλισμα νερού, σταγόνες λίπους, θερμικές υπερτάσεις.

Στην εικόνα αρμονικά αναμειγνύεται στο εσωτερικό του χώρου εργασίας, επιλέξτε μια εικόνα στην οποία θα εμφανιστούν τα χρώματα του φινιρίσματος άλλων τοίχων, των τραπεζιών και των επίπλων. Αυτό μπορεί να είναι η κύρια κλίμακα ή οι τελικές πινελιές - εξαρτάται από το αν ο πίνακας είναι ο κύριος τόνος ή απλώς ένα άλλο υλικό φινιρίσματος.

διακόσμηση

Μια επιτυχημένη λύση - το σκίτσο μιας ποδιάς επαναλαμβάνει τα χρώματα της διακόσμησης και των επίπλων

Όσο για τις εικόνες - δεν θα πρέπει να επιλέξετε για φωτεινές εσωτερικές φωτογραφίες ουδέτερου χρώματος με επιθετικά κορεσμένα χρώματα. Ναι, φαίνονται εντυπωσιακά και αμέσως προσελκύουν την προσοχή, αλλά γρήγορα βαριούνται. Η ιστορία θα πρέπει να είναι σύμφωνη με τη γενική έννοια του εσωτερικού, για παράδειγμα, στην Προβηγκία, μπορείτε να πάρετε μια ποιμενική εικόνα για hi-tech - θέα της πόλης τη νύχτα, για τη χώρα - την εικόνα μιας φωτιά που καίει.
Αλλά υπάρχουν γενικές εικόνες στο θέμα της κουζίνας που θα ταιριάζουν σε οποιοδήποτε εσωτερικό χώρο - μπαχαρικά μπαχαρικών, όμορφα πιάτα, κόκκοι καφέ, λουλούδια, εντυπωσιακές νεκρές φύσεις από φρούτα, μούρα, λαχανικά.

Διακόσμηση τραπεζαρίας

Ένα άλλο ασφαλές μέρος για την τοποθέτηση γυάλινης διακόσμησης είναι ο τοίχος στο τραπέζι. Ο πίνακας μπορεί ταυτόχρονα να παίξει το ρόλο μιας εικόνας και να χρησιμεύσει ως πρόσθετη προστασία για την επιφάνεια του τοίχου από διάφορα προβλήματα που συχνά προκύπτουν στη διαδικασία φαγητού, ειδικά στα παιδιά. Για να μην προκληθεί βλάβη στο γυαλί κατά λάθος, πρέπει να τοποθετηθεί έτσι ώστε η επιφάνεια του τραπεζιού να μην έρχεται σε επαφή με τον πίνακα.

i14
i13
i3

Με τη βοήθεια ενός επιτυχούς οικόπεδο, μπορείτε να αυξήσετε οπτικά το χώρο μιας μικρής κουζίνας. Για να γίνει αυτό, θα πρέπει να πάρετε μια εικόνα του τοπίου σε οποιοδήποτε θέμα με το αποτέλεσμα της "αποχώρησης από μακριά" ή να διακοσμήσετε ένα ψευδο παράθυρο.

Για τη σημείωση! Σε οποιοδήποτε σημείο εγκαταστήσατε τον πίνακα, φροντίστε τον φωτισμό του - έτσι η εικόνα θα φαίνεται πιο ρεαλιστική και η διακόσμηση δεν είναι μόνο εκπληκτική αλλά λειτουργική.

Τρόποι τοποθέτησης ενός υαλοπίνακα

Για να εγκαταστήσετε ένα πάνελ με τα χέρια σας, είναι κατάλληλη μια αρθρωτή μέθοδος. Για το σκοπό αυτό, χρησιμοποιούνται ειδικές πλάκες αγκίστρωσης, οι οποίες βιδώνονται στον τοίχο σε διαστήματα 50-100 εκ. Σε αυτό το "πλαίσιο" εισάγεται γυαλί. Οι μεταλλικοί σύνδεσμοι μπορούν επίσης να χρησιμοποιηθούν ως συνδετήρες.

Σημαντικό! Όταν η ποδιά επικαλύπτεται, το κάτω στήριγμα για το δέρμα θα είναι ο ίδιος ο πάγκος.

Η πιο πυκνή επιφάνεια του πάνελ θα βρίσκεται επάνω στον τοίχο αν είναι τοποθετημένη με συνδετικά μέσα ή με κόλλα (αλλά η μέθοδος της κόλλας είναι κατάλληλη μόνο για τα σκοτεινά αδιαφανή γυαλιά).
Η εγκατάσταση pass-through πραγματοποιείται ως εξής:

 1. Στο γυαλί και το τοίχο κάντε μια σήμανση, τρυπήστε στρογγυλές τρύπες για γόμφους.
 2. Στις οπές στον τοίχο, εισάγετε τα πλαστικά μέρη των συνδετήρων και στη συνέχεια περάστε το προστατευτικό παρέμβυσμα.
 3. Οι βίδες αυτοεπιπεδώματος εισάγονται στις οπές στο γυαλί και συνδυάζονται με το τμήμα τοίχου.
 4. Οι σύνδεσμοι σφίγγονται και διακοσμούνται με βύσματα.
 5. Οι άκρες του πλαισίου επεξεργάζονται με ένα διαφανές στεγανωτικό σιλικόνης για να αποφευχθεί η διείσδυση της υγρασίας κάτω από το γυαλί.
εγκατάσταση

Εγκατάσταση γυαλιού με μέθοδο διαμέσου

Σημαντικό! Όταν η διάτρηση γυαλιού είναι πολύ εύκολο να καταστραφεί, μειώστε τον κίνδυνο ειδικών ελαστικών παρεμβυσμάτων. Επίσης, ο πίνακας μπορεί να συμπτύσσεται όταν πιέζεται σκληρά στον τοίχο. Επομένως, εάν δεν διαθέτετε τα απαραίτητα εργαλεία και δεξιότητες για να δουλεύετε με το γυαλί, είναι καλύτερο να εμπιστευτείτε την εγκατάσταση σε επαγγελματίες.

Φροντίστε για γυάλινη επένδυση

Όπως ήδη αναφέρθηκε, το γυαλί - το υλικό είναι υγιεινό και ανόητο να φροντίζει. Ωστόσο, είναι λίγοι οι κανόνες λειτουργίας που πρέπει να γνωρίζουμε:

 • Μη χρησιμοποιείτε λειαντικά ή σκληρά ξύστρα για να καθαρίσετε τις γυάλινες επιφάνειες.
 • Βεβαιωθείτε ότι τα καυτά τηγάνια ή τα τηγάνια δεν έρχονται σε επαφή με το γυαλί - ένα έντονο θερμικό σοκ μπορεί να προκαλέσει βλάβη στον πίνακα.
 • Παρόλο που οι κατασκευαστές δέρματος υπογραμμίζουν ότι τα προϊόντα τους είναι σε θέση να αντέξουν τις αλλαγές θερμοκρασίας, μην σκουπίζετε την επιφάνεια με κρύο νερό αμέσως μετά τη θέρμανση - μπορεί να υπάρχουν ρωγμές. Είναι καλύτερα να περιμένετε έως ότου η ποδιά είναι δροσερή.

Βίντεο: Εγκατάσταση γυάλινης πλάκας με φωτισμό στην ποδιά κουζίνας

Οι γυάλινες πλάκες για την κουζίνα μπορούν να γίνουν μια πολύ φωτεινή διακόσμηση, αλλά για να αποφευχθεί σύντομα η πλοκή της εικόνας, είναι σημαντικό να διατηρηθεί μια ισορροπία μεταξύ της γενικής ιδέας του εσωτερικού της κουζίνας και μιας ξεχωριστά επιλεγμένης εικόνας. Εάν δεν είστε σίγουροι ότι θα είστε σε θέση να βάζετε όλα τα κομμάτια του παζλ μαζί με ένα αρμονικό σχέδιο μόνος σας, εμπιστευθείτε την επιλογή και την εγκατάσταση των δερμάτων στους επαγγελματίες. Θα σας βοηθήσουν να επιλέξετε την καλύτερη επιλογή, ώστε να μπορείτε να απολαύσετε πολλά χρόνια της ανανεωμένης θέασης της δικής σας κουζίνας και όλων των ευχάριστων τελειωμάτων γυαλιού μπόνους.

1
1 Звезда2 Звезды3 Звезды4 Звезды5 Звезд
Loading...
Like this post? Please share to your friends:
Leave a Reply

95 − = 91

;-) :| :x :twisted: :smile: :shock: :sad: :roll: :razz: :oops: :o :mrgreen: :lol: :idea: :grin: :evil: :cry: :cool: :arrow: :???: :?: :!:

map