Παραδοσιακές γενικές και εσοχές υποδοχές κουζίνας - χαρακτηριστικά επιλογής και εγκατάστασης

Παραδοσιακές γενικές και εσοχές υποδοχές κουζίνας – χαρακτηριστικά επιλογής και εγκατάστασης

Παραδοσιακές γενικές και εσοχές υποδοχές κουζίνας - χαρακτηριστικά επιλογής και εγκατάστασης

Στην κουζίνα, οι άνθρωποι εκτιμούν ιδιαίτερα αυτά τα επιτεύγματα του πολιτισμού ως λειτουργικές οικιακές συσκευές. Βοηθά στην αποθήκευση προϊόντων, στην παρασκευή νόστιμων πιάτων κλπ. Αλλά η λειτουργία τους θα ήταν αδύνατη χωρίς αξιόπιστη σύνδεση με το ηλεκτρικό δίκτυο. Οι αγωγοί μεταξύ τους είναι τυποποιημένοι τοίχοι και αρχικές ανασυρόμενες υποδοχές για πάγκους και ντουλάπια. Για να εξοπλίσετε την κουζίνα με όλο το επιθυμητό ηλεκτρικό εξοπλισμό, πρέπει να ξέρετε πόσα και πώς να τα επιλέξετε σωστά, πού να τα εγκαταστήσετε.

Πού να εγκαταστήσετε πρίζες στην κουζίνα

Μια κατάλληλη επιλογή ενός χώρου για την τοποθέτηση υποδοχών κουζίνας θα προσφέρει την άνεση και την ασφάλεια της λειτουργίας των οικιακών συσκευών. Ιδιαίτερη σημασία έχει το ύψος της εγκατάστασής τους σε σχέση με τα αντικείμενα επίπλων, οικιακών συσκευών και την επιφάνεια του δαπέδου. Υπολογίζεται από το επιλεγμένο σημείο έως τη μέση της αρκεύθου. Τις περισσότερες φορές, η εγκατάσταση των υποδοχών πραγματοποιείται σύμφωνα με το παραδοσιακό σύστημα τριών επιπέδων για τη διευθέτηση οικιακών ηλεκτρικών συσκευών στην κουζίνα.

διάταξης υποδοχής

Ένα κατά προσέγγιση σχέδιο για την τοποθέτηση οικιακών συσκευών και πρίζες στην κουζίνα

Σύνδεση ηλεκτρικών συσκευών του πρώτου επιπέδου

Στο πρώτο (κάτω) επίπεδο της κουζίνας, είναι συνδεδεμένο ένα πλυντήριο πιάτων και πλυντήριο ρούχων, φούρνος, ηλεκτρική κουζίνα, ψυγείο.

Αυτό είναι σημαντικό! Εάν έχετε μια κουζίνα φυσικού αερίου, τότε μεταξύ των επικοινωνιών και μιας ηλεκτρικής πρίζας, πρέπει να διατηρείτε απόσταση τουλάχιστον μισού μέτρου.

Για εσωτερικές συσκευές, οι εσωτερικές πρίζες χρησιμοποιούνται ευρέως. Είναι κρυμμένα στις ντουλάπες δίπλα στις συσκευές, γεγονός που επιτρέπει τη διατήρηση της αισθητικής της διακόσμησης τοίχων. Αλλά εδώ στα έπιπλα είναι απαραίτητο να γίνουν αντίστοιχα ανοίγματα. Το μήκος του καλωδίου από τη συσκευή οικιακής χρήσης στην πρίζα δεν πρέπει να υπερβαίνει το 1 m.

Δώστε προσοχή! Οι ηλεκτρικές πρίζες που προορίζονται για τη σύνδεση ενός πλυντηρίου ρούχων και ενός πλυντηρίου πιάτων συνιστώνται να μεταφέρονται σε γειτονικές θήκες για εύκολη τοποθέτηση σωλήνων.

Σε ποιο ύψος κάνουν ροζέτες της κατώτερης βαθμίδας; Εξαρτάται από τη διαμόρφωση της συσκευής και την ευκολία. Θα πρέπει να είστε σε θέση να αποσυνδέσετε τις οικιακές συσκευές από το ηλεκτρικό δίκτυο χωρίς να το απομακρύνετε. Το ελάχιστο ύψος είναι 10 εκατοστά από το επίπεδο του δαπέδου.

Σύνδεση οικιακών συσκευών στο δεύτερο επίπεδο

Η δεύτερη βαθμίδα της κουζίνας έχει τοποθετηθεί υποδοχή για οικιακές συσκευές προσωρινή τοποθέτηση - .. Μύλοι, μπλέντερ, μύλοι, κλπ εγκατάσταση τους γίνεται στο τμήμα του τοιχώματος, που ονομάζεται ποδιά κουζίνας. Βρίσκεται πάνω από την επιφάνεια εργασίας του τραπεζίου της κουζίνας. Σε αυτή την περίπτωση, απαγορεύεται αυστηρά η τοποθέτηση των υποδοχών σε άμεση γειτνίαση με το νεροχύτη ή την ηλεκτρική κουζίνα.

πρίζες στην κουζίνα

Παροχή ρεύματος σε ηλεκτρικές συσκευές στην περιοχή εργασίας

Η ιδιαιτερότητα της εγκατάστασης σε αυτή τη ζώνη είναι ένας υψηλός κίνδυνος μόλυνσης και εισροής υγρασίας στο εσωτερικό. Για το λόγο αυτό, η τοποθέτηση ηλεκτρικών πριζών πραγματοποιείται σε ύψος 15-20 cm από την επιφάνεια του τραπεζιού ή 110-120 cm από το δάπεδο. Είναι επιθυμητό να χρησιμοποιείτε μοντέλα με καλύμματα.

Εγκατάσταση υποδοχών στην ανώτερη βαθμίδα

Συνδέει το φωτιστικό οροφής, την κουκούλα, την τηλεόραση. Για να εξασφαλιστεί η ασφάλεια, η πρίζα δεν πρέπει να εγκατασταθεί πιο κοντά στο παράθυρο σε απόσταση μικρότερη των 50 cm. Επίσης, δεν πρέπει να εμποδίζεται από τον αγωγό αέρα. Η βέλτιστη επιλογή τοποθέτησης βρίσκεται ακριβώς πίσω από την κουκούλα. Επιτρέπεται επίσης η τοποθέτηση 5 cm πάνω από τον τοίχο.

κουζίνα

Η έξοδος που βρίσκεται πίσω από την κουκούλα συχνά απλά δεν είναι ορατή

Δώστε προσοχή! Συνιστάται η απόκρυψη της ηλεκτρικής πρίζας του καλύμματος με διακοσμητικό κάλυμμα.

Εάν έχετε φωτισμό οροφής, συνιστάται να χρησιμοποιήσετε ένα διπλό μπλοκ εξόδου - για αυτό και κουκούλες. Η έξοδος για την τηλεόραση πρέπει να βρίσκεται πίσω από αυτήν.

Πόσα καταστήματα χρειάζεστε στην κουζίνα

Αυτό το ζήτημα δεν είναι λιγότερο σημαντικό από τη διάταξη των υποδοχών και της διάταξης της κουζίνας. Η απλούστερη απάντηση στην ερώτηση σχετικά με τον αριθμό των καταστημάτων είναι όσο οι συσκευές που σκοπεύετε να χρησιμοποιήσετε στην κουζίνα. Αλλά εδώ υπάρχουν πολλές αποχρώσεις.

Πρώτον, μερικές οικιακές συσκευές είναι κινητές και δεν είναι μόνιμοι κάτοικοι της κουζίνας. Πρόκειται για μια ηλεκτρική σκούπα, φορτιστή κινητού τηλεφώνου, φορητό υπολογιστή, κ.λπ. Δεύτερον, μπορείτε να αγοράσετε μια νέα ηλεκτρική συσκευή, μια υποδοχή κάτω από την οποία δεν είχε προγραμματιστεί εκ των προτέρων.

Τρίτον, αν είστε υποστηρικτής της ευκολίας και της λειτουργικότητας, τότε ο συνολικός αριθμός ηλεκτρικών φωλιών μπορεί να υπερβαίνει τις δωδεκάδες. Και αυτό δεν είναι πάντα αισθητικό, διότι παραβιάζεται η ακεραιότητα του φινιρίσματος των τοίχων. Η περιοχή και η γεωμετρία του δωματίου μπορούν επίσης να επιβάλλουν ορισμένους περιορισμούς.

Πώς να είναι; Στην ιδανική περίπτωση, ο αριθμός των καταστημάτων θα πρέπει να αντιστοιχεί στον αριθμό των διαθέσιμων οικιακών συσκευών συν 25%. Με τον τρόπο αυτό θα αποφευχθεί η δυσκολία εγκατάστασης και λειτουργίας νέου ηλεκτρικού εξοπλισμού.

ροζέτα

Ο αριθμός των καταστημάτων στην κουζίνα εξαρτάται από διάφορους παράγοντες

Στους υπολογισμούς σας πρέπει να υπάρχουν:

1
 • Όλες οι σταθερές συσκευές: ψυγείο, εκχύλισμα, ηλεκτρική πλάκα ή φούρνος, πλυντήριο πιάτων και πλυντήριο ρούχων, φούρνο μικροκυμάτων.
 • Οικιακές συσκευές, τις οποίες συνδέετε προσωρινά, για παράδειγμα, για το μαγείρεμα - μύλος για το κρέας, καφετιέρα, ηλεκτρικό βραστήρα και άλλα.
 • Όργανα που εμφανίζονται στην κουζίνα με την αρχή της "έφερε-φέρεται μακριά."

Αν νομίζετε ότι υπάρχουν πάρα πολλά καταστήματα, ξεκινάτε από τον αριθμό των ακίνητων συσκευών. Για τα υπόλοιπα, αφήστε 2-3 πρίζες στην περιοχή της ποδιάς κουζίνας, μία στην υπόλοιπη περιοχή / περιοχή φαγητού, και μία - κοντά στην είσοδο. Αν αυτό είναι πολύ, δώστε προσοχή στις ενσωματωμένες μονάδες με ηλεκτρικές πρίζες.

Γραμμές τροφοδοσίας για τις πρίζες κουζίνας

Δώστε προσοχή και στο γεγονός ότι είναι απαραίτητο να υπολογίσετε τον αριθμό όχι μόνο των καταστημάτων, αλλά και των γραμμών τροφοδοσίας που προέρχονται από τον πίνακα. Αυτό θα επιτρέψει:

 • αποφυγή υπέρτασης στο δίκτυο.
 • εξασφαλίζει αδιάλειπτη και μακροχρόνια λειτουργία όλων των ηλεκτρικών συσκευών.
 • αποφύγετε προβλήματα στη λειτουργία άλλων οικιακών συσκευών σε περίπτωση βλάβης μιας συσκευής υψηλής ισχύος.

Αυτό είναι σημαντικό! Ο γενικός κανόνας για τον προσδιορισμό του απαιτούμενου αριθμού γραμμών: πρέπει να παρέχουν σε όλες τις ηλεκτρικές συσκευές διπλό αποθεματικό. Εάν η συνολική χωρητικότητα των συσκευών κουζίνας είναι 10 kV, τότε πρέπει να παρέχετε παροχή ρεύματος στα 20 kV.

περίγραμμα

Η δυνατότητα σύνδεσης των συσκευών κουζίνας στις γραμμές μεταφοράς ηλεκτρικής ενέργειας

Για ένα ψυγείο είναι απαραίτητη η χωριστή γραμμή. Αυτό ισχύει επίσης για πλυντήριο πιάτων και πλυντηρίων ρούχων, φούρνο με χωρητικότητα άνω των 5 kV, ηλεκτρικές σόμπες. Σε ξεχωριστή γραμμή, μπορείτε να ομαδοποιήσετε τις υποδοχές που βρίσκονται στην περιοχή εργασίας και προορίζονται για κινητές συσκευές προσωρινής χρήσης.

Αυτό είναι σημαντικό! Πρέπει να υπογραφούν ξεχωριστές γραμμές ηλεκτρικής ενέργειας που προέρχονται από τον πίνακα διανομής. Αν είναι απαραίτητο, πρέπει να καθορίσετε γρήγορα τι συνδέεται και πού.

Πώς να επιλέξετε τις υποδοχές στην κουζίνα

Το βασικό σημείο επιλογής των εξόδων κουζίνας είναι οι ακραίες συνθήκες λειτουργίας τους - πτώση θερμοκρασίας, υψηλή υγρασία, συνεχώς οικιακές συσκευές, παρουσία μικρών συντριμμιών.

 • Ένας υψηλός βαθμός προστασίας από την υγρασία, τη συμπύκνωση, τους ρύπους και τον ατμό έχει προϊόντα με ελαστικές σφραγίδες και καλύμματα. Αυτές είναι οι υποδοχές με σήμανση IP 44.
 • Για συσκευές με υψηλή ισχύ, απαιτείται υποδοχή με γείωση και ισχύ τουλάχιστον 20 Α.
 • Αν εγκαταστήσετε τις υποδοχές στην ποδιά κουζίνας (περιοχή εργασίας), τότε θα έχετε μια ενιαία μονάδα και όχι μεμονωμένα αντικείμενα με διακοσμητικό πλαίσιο. Δεν θα είναι μόνο αισθητικά ευχάριστο, αλλά και πιο πρακτικό - τα στενά τοποθετημένα μέρη θα προστατεύουν τη μονάδα από τη μόλυνση.
πρίζες

Πρίζες με υψηλό βαθμό προστασίας από την υγρασία

Εάν το υλικό που επιλέξατε για φινίρισμα είναι πολύ καλό στην ακεραιότητά του ή για άλλους λόγους, δεν μπορείτε πάλι να «τρυπήσετε τους τοίχους», ρίξτε μια ματιά στα ενσωματωμένα μπλοκ.

Οι γωνιακές πρίζες αξίζουν επίσης προσοχή. Σας επιτρέπουν να χρησιμοποιείτε με κέρδος όλα τα εκατοστά ακόμη και τα πιο μέτρια στην περιοχή του δωματίου. Πωλούνται προς πώληση οριζόντια οριζόντια μοντέλα (με επίπεδη πίσω πλάκα και κεκλιμένο μέτωπο) και αναδιπλούμενα κάθετα. Τα τελευταία είναι μια αρθρωτή μονάδα που αποτελείται από ένα μπλοκ υποδοχής και ένα προστατευτικό κάλυμμα από ανοξείδωτο χάλυβα.

δελτίο παράδοσης

Γωνιακή υποδοχή παράδοσης

Ενσωματωμένες υποδοχές στο εσωτερικό της κουζίνας

Τα ενσωματωμένα μπλοκ υποδοχών είναι μια σύγχρονη και βολική λύση για κάθε δωμάτιο. Η κουζίνα δεν αποτελεί εξαίρεση. Τέτοιες ηλεκτρικές βύσματα δεν είναι τίποτα περισσότερο από όλες τις γνωστές επεκτάσεις, οι οποίες "πνίγονται" στην επιφάνεια αυτού ή του έπιπλα. Στην κουζίνα, ο πάγκος ή ο πυθμένας του θαλάμου χρησιμοποιούνται ως επιφάνεια εργασίας.

Δώστε προσοχή! Τα μοντέρνα μοντέλα των ενσωματωμένων μονάδων διαθέτουν όχι μόνο τις παραδοσιακές πρίζες, αλλά και τις θύρες USB για τη φόρτιση φορητών συσκευών.

Τύποι ενσωματωμένων πριζών

Οι ενσωματωμένες δομές χωρίζονται σε δύο κύριους τύπους: σταθερές και αναδιπλούμενες.

Σταθερά μοντέλα εγκαθίστανται στο επιλεγμένο επίπεδο χωρίς τη δυνατότητα αλλαγής της θέσης. Από την είσοδο των συντριμμιών και της υγρασίας, οι πρίζες προστατεύονται με καλύμματα. Για να συνδέσετε την οικιακή συσκευή αρκεί να την μετακινήσετε. Αυτό είναι το κύριο μειονέκτημα, καθώς το εξώφυλλο κρύβει τον ελεύθερο χώρο στο τραπέζι.

Δώστε προσοχή! Αυτά τα μοντέλα σπάνια χρησιμοποιούνται στην κουζίνα, είναι πιο κατάλληλα για γραφεία και χώρους γραφείων.

μπλοκ εξόδου

Σταθερή ενσωματωμένη πρίζα

Τα αναδιπλούμενα μοντέλα δεν έχουν αυτά τα μειονεκτήματα. Στην κατάσταση αναμονής μπορείτε να δείτε μόνο το κάλυμμα της μονάδας - το πάνω μέρος της, που φαίνεται εξαιρετικά λακωνικό και αισθητικά ευχάριστο, πάνω από την επιφάνεια του έπιπλα μόνο 1-2 mm. Αλλά πρέπει απλά να πιέσετε το καπάκι, μια κατάθλιψη σε αυτό ή ένα κοντινό κουμπί, έτσι ώστε ο μηχανισμός ολίσθησης να λειτουργεί. Πάει το μπλοκ ολόκληρο ή μέρος.

Στη δεύτερη περίπτωση, πρέπει να κάνετε λίγη προσπάθεια και να την τραβήξετε μέχρι το τέλος. Παρουσιάστηκε στην προσοχή σας ότι οι υποδοχές θα είναι πλήρως έτοιμες για εργασία. Για να τα αφαιρέσετε, αρκεί να "πνίξει" το σχέδιο στο έπιπλο, πατώντας τα πάντα στο ίδιο κάλυμμα.

Δώστε προσοχή! Το καπάκι χρησιμεύει επίσης για την προστασία του μπλοκ εξόδου, την προστασία του από τα ψίχουλα από το τραπέζι, άλλα μικρά συντρίμμια. Και με το καθήκον του είναι πολύ πιο εύκολο να αντιμετωπίσει την ενσωμάτωση της κατασκευής στο κρεμαστό ντουλάπι.

ανασυρόμενο μπλοκ

Εγκατάσταση ενός συρόμενου μπλοκ στο κάτω μέρος του θαλάμου

Τα συσπειρωτά μπλοκ εξόδου μπορούν να είναι κάθετα και οριζόντια. Δεν υπάρχουν βασικές διαφορές μεταξύ τους, αλλά τα κατακόρυφα προσανατολισμένα μοντέλα έχουν την ιδιότητα να χαλαρώνουν γρήγορα κατά την κανονική λειτουργία. Οριζόντια, με τη σειρά του, μπορεί να προκαλέσει ταλαιπωρία όταν χρησιμοποιείτε γωνίες με γωνία.

πρίζα

Κάθετη πρίζα

ανασυρόμενο μπλοκ

Οριζόντια μονάδα επέκτασης στον πάγκο

Ενσωματωμένη υποδοχή στην κουζίνα - πλεονεκτήματα και μειονεκτήματα

Ενσωματωμένα μπλοκ υποδοχής - μια λύση για μια μοντέρνα κουζίνα και μια πρακτική οικοδέσποινα. Τα δικαιώματά τους μπορούν να θεωρηθούν σωστά:

 • Διεύρυνση των δυνατοτήτων ισχύος των μικρών οικιακών συσκευών.
 • Δεν χρειάζεται να ψάχνετε συνεχώς για μια ελεύθερη πρίζα και εναλλακτικά να συνδέετε οικιακές συσκευές στο δίκτυο.
 • Ελαχιστοποίηση του αριθμού των εξόδων εγκατάστασης στους τοίχους και αλλοίωσης της εμφάνισής τους.
 • Εύκολη εγκατάσταση. Είναι εύκολο να το κάνετε μόνοι σας.

Μειονεκτήματα των ανασυρόμενων εξόδων:

 • Κατάλληλο μόνο για προσωρινή σύνδεση συσκευών.
 • Δεν μπορεί να εγκατασταθεί σε ένα τμήμα του πάγκου κάτω από το οποίο υπάρχουν συρτάρια ή πλαίσια.
 • Πρέπει να κρατιούνται με το χέρι όταν συνδέετε και αφαιρείτε το φις έτσι ώστε η μονάδα να μην χαλαρώνει.
 • Η υψηλή τιμή για πραγματικά υψηλής ποιότητας προϊόντα από γνωστούς κατασκευαστές.

Εγκαθιστώντας το ανασυρόμενο μπλοκ εξόδου με τα χέρια σας

Για εύκολη εγκατάσταση, τα συρτάρια κατασκευάζονται με βύσμα. Η παρουσία της καθιστά πολύ πιο εύκολη τη σύνδεση ενός τέτοιου αρχικού καλωδίου επέκτασης στο δίκτυο. Απλά πρέπει να κάνετε τα εξής:

 • Για λόγους ασφαλείας, αποσυνδέστε το καλώδιο τροφοδοσίας και φοράτε λαστιχένια γάντια που δεν εκτελούν ρεύμα.
 • Προσδιορίστε τη θέση της μονάδας.
 • Χρησιμοποιώντας το παρεχόμενο πρότυπο, δημιουργήστε μια τρύπα στο επάνω ή το κάτω μέρος του ντουλαπιού.
 • Χρησιμοποιώντας τα στοιχεία στερέωσης, τα οποία έρχονται επίσης συμπληρωμένα με το μπλοκ υποδοχής, στερεώστε το στην οπή.
 • Συνδέστε το προϊόν στην πρίζα.
εγκατάσταση

Εγκατάσταση ενός συρόμενου κουτιού εξόδου GTV

Όπως μπορείτε να δείτε, οι ενσωματωμένες μονάδες είναι εύκολο να εγκατασταθούν μόνοι τους. Οι υπόλοιπες στιγμές συνιστώνται να συζητούνται με έμπειρο ηλεκτρολόγο, ο οποίος μπορεί όχι μόνο να εκτελεί όλες τις εργασίες, αλλά και να παρέχει τις κατάλληλες συμβουλές για τον εξοπλισμό της κουζίνας με ηλεκτρικές οικιακές συσκευές.

Βίντεο: ανασυρόμενες υποδοχές για πάγκους

1
1 Звезда2 Звезды3 Звезды4 Звезды5 Звезд
Loading...
Like this post? Please share to your friends:
Leave a Reply

85 + = 90

;-) :| :x :twisted: :smile: :shock: :sad: :roll: :razz: :oops: :o :mrgreen: :lol: :idea: :grin: :evil: :cry: :cool: :arrow: :???: :?: :!:

map