Διακόσμηση τοίχου με υγρή ταπετσαρία - κατανάλωση υλικού και λεπτομερείς οδηγίες χρήσης

Διακόσμηση τοίχου με υγρή ταπετσαρία – κατανάλωση υλικού και λεπτομερείς οδηγίες χρήσης

Διακόσμηση τοίχου με υγρή ταπετσαρία - κατανάλωση υλικού και λεπτομερείς οδηγίες χρήσης

Τα σύγχρονα υλικά αντικαθιστούν σταδιακά τις ταπετσαρίες και τα χρώματα που είναι γνωστά στο μάτι από τα διαμερίσματα και τα σπίτια. Ένα ζωντανό παράδειγμα χρησιμεύει ως υγρή ταπετσαρία, παρέχοντας πολλές ευκαιρίες για εσωτερικό σχεδιασμό. Μπορούν να ενημερωθούν με χρώμα, σε συνδυασμό με άλλα υλικά και να μετατραπούν σε πάνελ τοίχου! Εάν είστε έτοιμοι για πειράματα, θα πρέπει να ξέρετε τα πάντα για υγρή ταπετσαρία - το κόστος ενός πακέτου, ειδικά της αραίωσης, της εφαρμογής και της ζωγραφικής. Ανθεκτικό και ευχάριστο αποτέλεσμα εξαρτάται από πολλές αποχρώσεις.

Τι είναι μια υγρή ταπετσαρία - η σύνθεση και οι τύποι των υλικών

Οι δάσκαλοι συχνά αποκαλούν υγρή ταπετσαρία ένα είδος διακοσμητικού γύψου. Η βάση για αυτό είναι μια παρόμοια μέθοδος αραίωσης και εφαρμογής στον τοίχο.

Τι είναι; Είναι ένα μείγμα πολλών συστατικών που αποτελείται από κόλλα ξηρού νερού, βάση πλήρωσης, διάφορα πρόσθετα που καθορίζουν τις λειτουργικές και διακοσμητικές ιδιότητες της τελικής επικάλυψης. Μπορεί να είναι βαφές, λάμψη, διάφορα κοκκία, κλπ.

υγρή ταπετσαρία

Υγρή ταπετσαρία για διακόσμηση τοίχου και οροφής

Στην αποθήκη, ένα τέτοιο υλικό φινιρίσματος μπορεί να βρεθεί σε αρκετές παραλλαγές. Η κύρια ταξινόμηση βασίζεται στο πληρωτικό υλικό που χρησιμοποιείται από τον κατασκευαστή:

 • Συνθέσεις με ίνες μεταξιού διαφόρων μηκών. Η τελική επικάλυψη διακρίνεται από την ευχάριστη γυαλάδα και το μεταξένιο χρώμα, τα οποία διατηρούνται ακόμα και κάτω από παρατεταμένη έκθεση στο ηλιακό φως. Η τιμή τέτοιου υλικού φινιρίσματος είναι αρκετά υψηλή.
 • Συνθέσεις με βάση τις ίνες κυτταρίνης. Επιλογή προϋπολογισμού, χαμηλότερη από τις ιδιότητες απόδοσης των ταπετσαριών με βάση τις ίνες μεταξιού. Εξουδετερώνουν γρήγορα και απορροφούν εύκολα την υγρασία. Η αισθητική αξία (χωρίς πρόσθετα) δεν είναι επίσης πολύ υψηλή.
 • Μείγματα που περιέχουν κυτταρίνη και ίνες μεταξιού. Στα καταστήματα, παρουσιάζονται σε ένα ευρύ φάσμα. Στις ιδιότητές τους, καταλαμβάνουν μια μεσαία θέση μεταξύ των δύο παραλλαγών που εξετάστηκαν παραπάνω.
κάλυψη

Καλύπτεται με βάση τις ίνες μεταξιού

Στην πώληση υγρών ταπετσαρία έρχονται σε ξηρή μορφή. Μπορεί να είναι έτοιμο μείγμα όλων των εξαρτημάτων. Για να ληφθεί το υλικό εργασίας, αραιώστε τα με νερό με τις αναλογίες που υποδεικνύει ο κατασκευαστής. Επίσης μπορείτε να βρείτε πακέτα στα οποία όλα τα εξαρτήματα βρίσκονται σε χωριστές σακούλες. Θα πρέπει να τα αναμίξετε μόνοι σας.

συμπληρώματα

Διακοσμητικά πρόσθετα - σπινθήρες και κοπάδια

Κόστος τελικού υλικού

Η τιμή ποικίλλει ευρέως - από 450 έως αρκετές χιλιάδες ρούβλια ανά πακέτο. Η σύνθεση συνιστωσών έχει αποφασιστική σημασία. Οι επιλογές προϋπολογισμού είναι μικρά κλάσματα. Η τελική επικάλυψη θα έχει ελαφριά ανακούφιση και ελάχιστη ελκυστικότητα. Ωστόσο, το υλικό αυτό χαρακτηρίζεται από οικονομική κατανάλωση. Ένα πακέτο είναι αρκετό για 4-4,5 τετραγωνικά μέτρα. m.

επιχρίσματα

Δημοσιονομική εκδοχή επικάλυψης με βάση τις ίνες κυτταρίνης

Σχεδιαστές ταπετσαρίες από κορεσμένα χρώματα με την προσθήκη χαλαζιακών τσιπ ή ξύλινων ινών θα κοστίζουν 600-900 ρούβλια για ένα πακέτο.

Ταπετσαρία κατηγορία "πριμοδότηση" περιέχουν ένα μεγάλο αριθμό από ίνες μεταξιού, παρέχουν ένα κάλυμμα με έντονη ανακούφιση και διακοσμητικά εμποτισμό. Η τιμή μπορεί να υπερβαίνει τα 2 χιλιάδες ρούβλια για ένα πακέτο. Ταυτόχρονα, αρκεί μόνο για 3-3,5 τετραγωνικά μέτρα. m.

Πλεονεκτήματα και μειονεκτήματα της υγρής ταπετσαρίας - είναι κατάλληλα για την κουζίνα

Τα σχόλια των καταναλωτών σχετικά με τις υγρές ταπετσαρίες είναι εν πολλοίς ενθουσιώδεις. Και αυτό οφείλεται σε έναν εντυπωσιακό κατάλογο των πλεονεκτημάτων τους:

 • Αφήστε να κρύψετε μικρά ελαττώματα στην επιφάνεια των τοίχων.
 • Φιλικό προς το περιβάλλον και ασφαλές.
 • Μην δημιουργείτε ραφές όταν εφαρμόζονται σε τοίχους, γεγονός που τους διακρίνει από τις παραδοσιακές επικαλύψεις χαρτιού. Δεν θα έχετε προβλήματα με την επιλογή της φωτογραφίας.
 • Έχουν καλές ιδιότητες θορύβου και θερμομόνωσης.
 • Κάνουν δυνατή την εύκολη εξάλειψη των ελαττωμάτων που προέκυψαν από την τοπική αντικατάσταση της επικάλυψης.
 • Δημιουργήστε ένα "αναπνευστικό" στρώμα. Αυτό σας επιτρέπει να διατηρήσετε ένα ευνοϊκό μικροκλίμα στο δωμάτιο και να μην φοβηθείτε το μούχλα στους τοίχους.
 • Δώστε πολλές ευκαιρίες για εσωτερικό σχεδιασμό, η οποία επιτυγχάνεται λόγω της πιθανότητας χρωματισμού της σύνθεσης φινιρίσματος, της δομής της, διάφορα πρόσθετα.
 • Έχετε αντιστατικά αποτελέσματα, λόγω των οποίων δεν συσσωρεύεται σκόνη στην επιφάνεια.
 • Χαρακτηρίζεται από υψηλό βαθμό ελαστικότητας. Αυτή η ιδιότητα είναι ιδιαίτερα σημαντική όταν διακοσμείτε τοίχους σε καινούρια σπίτια, όπου η διαδικασία συρρίκνωσης συνεχίζεται.
υγρή ταπετσαρία

Χρωματικός συνδυασμός υγρής ταπετσαρίας

κάλυψη τοίχου

Απρόσκοπτη επένδυση τοίχων - αδιαμφισβήτητη εσωτερική διακόσμηση

Τέτοιο αριθμό πλεονεκτημάτων δεν μπορεί παρά να επιστήσει την προσοχή στο υλικό τελικής επεξεργασίας, ωστόσο, με την τελική επιλογή είναι επίσης απαραίτητο να ληφθούν υπόψη οι αδυναμίες και οι ιδιαιτερότητες του χώρου που σχεδιάζεται.

1

Μειονεκτήματα του τελικού υλικού:

 • Η υψηλή τιμή. Μερικές φορές είναι αρκετές φορές υψηλότερες από τις παραδοσιακές ταπετσαρίες.
 • Ο φόβος της υγρασίας, η οποία στην κουζίνα είναι άφθονη.
 • Η ικανότητα απορρόφησης οσμών, η οποία στην κουζίνα είναι επίσης τεράστια.

Δώστε προσοχή! Αντιμετωπίστε με τα τελευταία δύο μειονεκτήματα μπορεί να είναι, αν εκτός από την κάλυψη της ταπετσαρίας με ακρυλικό ή λάτεξ βερνίκι. Θα προστατεύσει από τη βρωμιά και θα αυξήσει την αντίσταση στην υγρασία της επίστρωσης, αλλά ταυτόχρονα θα καταστήσει αδύνατη την αποκατάσταση του φινιρίσματος.

Έτσι, είναι δυνατόν να χρησιμοποιήσετε υγρή ταπετσαρία στην κουζίνα; Ναι, αλλά για να τελειώσετε την περιοχή αναψυχής, τραπεζαρία. Σε απόσταση από την υγρασία και το κύριο μέρος της μόλυνσης, είναι μέγιστα "εκτεθειμένες" από την άποψη της αισθητικής και της πρωτοτυπίας.

ταπετσαρία

Υγρή ταπετσαρία σε μια περιοχή αναψυχής στην κουζίνα

γραφείο

Μακριά από το νεροχύτη και το τραπέζι κοπής, το κάλυμμα τοίχου θα διαρκέσει περισσότερο

Πώς να εργαστείτε με υγρή ταπετσαρία

Η διακόσμηση των τοίχων ή των οροφών με ένα τέτοιο υλικό είναι ένα πλήρες σύνολο μέτρων, όπως η προετοιμασία της επιφάνειας εργασίας, η σωστή αραίωση της σύνθεσης και η εφαρμογή της. Η φαινομενική απλότητα του έργου είναι εσφαλμένη. Για να έχετε ένα ποιοτικό αποτέλεσμα, πρέπει να γνωρίζετε πολλές αποχρώσεις.

Προετοιμασία τοίχων για φινίρισμα - τα κύρια σκηνικά

Το προπαρασκευαστικό στάδιο της εργασίας είναι να δημιουργηθεί μια καθαρή, ομοιόμορφη και ξηρή βάση για την κάλυψή της με υλικό φινιρίσματος.

Πρώτον, πρέπει να αφαιρέσετε το παλιό κάλυμμα. Και σε αυτό το στάδιο, τίθεται συχνά το ερώτημα κατά πόσο είναι δυνατή η εφαρμογή υγρών ταπετσαριών σε παραδοσιακούς ρόλους. Όχι, δεν μπορείτε. Για να διατηρηθεί η τελική στιβάδα στον τοίχο για χρόνια, είναι απαραίτητο να εξασφαλιστεί η μέγιστη πρόσφυση στο υπόστρωμα. Κάνετε αυτό όταν κάνετε εφαρμογή σε χαρτί ταπετσαρία δεν μπορεί. Μπορείτε να είστε βέβαιοι ότι μια μέρα δεν θα αφήσουν τον τοίχο με τη νέα επίστρωση;

διαγραφή

Για να αφαιρέσετε το παλιό κάλυμμα, πρέπει να επιλέξετε το εργαλείο σας

Ταυτόχρονα, είναι δυνατή η εφαρμογή υγρών ταπετσαριών σε τοίχους βαμμένους με υδατο-γαλάκτωμα. Είναι απαραίτητο μόνο να καθαρίζετε εκείνα τα μέρη της επιφάνειας εργασίας όπου απολέγεται.

Δεύτερον, είναι απαραίτητο να ευθυγραμμιστεί η καθαρισμένη επιφάνεια. Κάνετε αυτό με συμβατικό γύψο, εφαρμόζοντας ένα στρώμα 2-2.5 mm.

Υπάρχει κοινή άποψη ότι η υγρή ταπετσαρία είναι καλή για την κάλυψη των ελαττωμάτων του τοίχου, επομένως δεν απαιτούν προσεκτική ευθυγράμμιση. Αυτό είναι εν μέρει αλήθεια, αλλά ένας μεγάλος αριθμός ρωγμών, τσιπ και άλλων μικρών παρατυπιών θα οδηγήσει σε αύξηση της κατανάλωσης υλικών και πιο περίπλοκη δουλειά.

Αυτό είναι σημαντικό! Οι επιφάνειες από γυψοσανίδες, παρά την ομαλότητα, πρέπει να καλύπτονται πλήρως το γύψο και όχι μόνο οι θέσεις των αρμών. Αυτό είναι απαραίτητο λόγω της υψηλής υγροσκοπικότητας του GCR.

Όσο για τους τοίχους ελάττωσης μεγάλης κλίμακας με τη μορφή διαφορών ύψους, που καθορίζονται από το επίπεδο του κτιρίου, τότε δεν υπάρχει πάντα η ευκαιρία να διορθωθούν. Και με αυτό είναι πολύ δυνατό να συμβιβαστούμε, διότι αυτό το κενό δεν θα τονιστεί οπτικά. Και το κάλυμμα τοίχου γυψοσανίδας και η επακόλουθη επίστρωση γύψου μπορεί να είναι πολύ ακριβό.

στόκος

Κάτω από τη στρώση τελειώματος, όλες οι αρθρώσεις και οι ανωμαλίες περισσότερο από 2 mm

Τρίτον, οι τοίχοι είναι προσεκτικά αλεσμένοι για να βελτιώσουν την πρόσφυση στο φινίρισμα. Η καλύτερη παραλλαγή ενός αστάρι για υγρή ταπετσαρία είναι μια υγρασία-μονωτική ένωση που εφαρμόζεται σε 2-3 στρώματα με μια ενδιάμεση ξήρανση του καθενός σε 3-4 ώρες.

έδαφος

Αστάρι απορρόφησης υγρασίας υψηλής συγκέντρωσης με αντισηπτικό αποτέλεσμα

Πρακτικές συμβουλές για την προετοιμασία της επιφάνειας εργασίας

Κατά την προετοιμασία των τοίχων για την εφαρμογή του κονιάματος, μην ξεχάσετε κάποια στοιχεία. Εκτός από το βασικό έργο που πρέπει να αρθούν όλα τα μεταλλικά στοιχεία - εξαρτήματα, καρφιά, βίδες, κλπ Με την τακτική έκθεση σε υγρασία από τα σκουριασμένα σημεία μπορεί να εμφανιστεί στο εξώφυλλο .. Εάν δεν μπορούν να αφαιρεθούν, μπορούν να καλυφθούν με λαδομπογιά.

Συνιστάται επίσης να χρωματίσετε τοίχους με ανόμοιο τόνο. Κατά κανόνα, επιλέγεται λευκό χρώμα για τους σκοπούς αυτούς. Ωστόσο, εάν η βάση έρχεται σε αντίθεση με το στρώμα φινιρίσματος, είναι προτιμότερο να επιλέξετε μια σκιά που είναι κοντά στο χρώμα. Αυτό θα συμβάλει επίσης στην ελαφρά μείωση της κατανάλωσης του υλικού.

Περισσότερες λεπτομέρειες σχετικά με την προετοιμασία των τοίχων και των οροφών για εργασίες φινιρίσματος στο video tutorial.

Κατανάλωση μιας συσκευασίας υλικού

Ένα άλλο σημαντικό σημείο της εργασίας είναι η κατανάλωση υλικού. Πώς να υπολογίσετε υγρά ταπετσαρία σε ένα δωμάτιο ή κουζίνα; Για να γίνει αυτό, μετρήστε προσεκτικά την περιοχή του φινιρίσματος. Εάν η επιφάνεια εργασίας είναι ένα τμήμα ενός τοίχου σύνθετης γεωμετρίας, τότε είναι απαραίτητο να το σπάσουμε σε απλά σχήματα και να υπολογίσουμε τη συνολική έκταση. Επιλέγοντας στο κατάστημα τη σύνθεση που σας αρέσει, θα δείτε στη συσκευασία την κατανάλωση που υποδεικνύει ο κατασκευαστής. Απομένει μόνο να γίνει ένας ελάχιστος υπολογισμός.

δεδομένων

Τα στοιχεία σχετικά με την κατανάλωση του υλικού πρέπει να προσδιορίζονται από τον κατασκευαστή στη συσκευασία

Καθορίζοντας την κατανάλωση υλικού για τη διακόσμηση των τοίχων, μην ξεχνάτε για ένα μικρό περιθώριο. Είναι χρήσιμο για την εξάλειψη των ελαττωμάτων στην εργασία ή για την αναζωογόνηση της επικάλυψης στο μέλλον. Συνήθως αρκετά 10-15% του συνολικού αριθμού των δεμάτων. Παραδοσιακά, ένα πακέτο είναι αρκετό για 3-5 τετραγωνικά μέτρα. m του δωματίου με πάχος στρώσης 1,5-2,5 mm. Λεπτομερέστερες οδηγίες περιέχονται στη συσκευασία. Έτσι, ένα πακέτο ξηρού μίγματος είναι η μονάδα λογισμού κατά τον προσδιορισμό της κατανάλωσης υλικού.

Για παράδειγμα. Χρειάζεστε ένα τελικό υλικό για τη διακόσμηση των 10 τετραγωνικών μέτρων. m του δωματίου. Ένα πακέτο υγρό ταπετσαρία είναι αρκετό για να καλύψει 5 τετραγωνικά. m. Συνεπώς, θα χρειαστείτε 2 σάκους ξηρού μίγματος. Προσθέστε σε αυτό το απόθεμα σε 10% (2.2 πακέτα) και στρογγυλοποιήστε το. Το αποτέλεσμα - 3 πακέτα υγρής ταπετσαρίας για 10 τετραγωνικά μέτρα. m.

Τι άλλο επηρεάζει την κατανάλωση του υλικού;

 • Επιλογή του εργαλείου. Όταν εργάζεστε με ειδικό πυροβόλο όπλο, είναι μικρότερο από όταν χρησιμοποιείτε μια σπάτουλα ή ένα πλωτήρα.
 • Η παρουσία ελαττωμάτων και παρατυπιών. Όσο περισσότεροι από αυτούς, τόσο περισσότερο χρειάζεστε μια λύση.
 • Δεν υπάρχει αρκετή καλή ανάμειξη του ξηρού μίγματος, ο σχηματισμός μεγάλων θρόμβων.
 • Ο επαγγελματισμός σας. Αν εργάζεστε με ένα τέτοιο υλικό και εργαλείο για πρώτη φορά, τότε βεβαιωθείτε ότι χρησιμοποιείτε περισσότερο υλικό.
χοάνη

Πυροβόλο όπλο για εφαρμογή διαλύματος με περιεκτικότητα σε ίνες

Κανόνες για την αραίωση του διαλύματος εργασίας

Για να προετοιμάσετε μια λύση εργασίας της κατάλληλης ποιότητας, πρέπει να γνωρίζετε μερικές από τις αποχρώσεις. Και μπανάλ "ρίξτε έξω αυτά τα πριονίδια στο νερό και ανακατέψτε" δεν θα πάρετε μαζί.

 • Το χρησιμοποιούμενο νερό πρέπει να είναι καθαρό, απαλλαγμένο από ιζήματα και ακαθαρσίες.
 • Προετοιμάστε το διάλυμα σε θερμοκρασία αέρα τουλάχιστον 10˚C.
 • Η θερμοκρασία του νερού δεν πρέπει να υπερβαίνει τους 40 ° C.
 • Για να αναμίξετε εξαρτήματα, μην χρησιμοποιείτε μίξερ κατασκευής ή άλλα εργαλεία. Το γεγονός είναι ότι μπορούν να βλάψουν τις ίνες υγρών ταπετσαριών, με αποτέλεσμα να μην επιτύχετε το επιθυμητό διακοσμητικό αποτέλεσμα.
 • Η λύση πρέπει να διευθετηθεί. Ο κατασκευαστής δηλώνει το χρόνο που απαιτείται για αυτό. Συνήθως είναι 6-12 ώρες.
 • Αν ένα από τα συστατικά είναι πούλιες ή μερικοί κόκκοι, είναι προτιμότερο να τα προσθέσετε στο νερό, αντί να τα αναμίξετε με το ξηρό μίγμα. Αυτό θα επιτρέψει τη διανομή τους ομοιόμορφα στην τελική μάζα.
 • Κάθε συσκευασία πρέπει να αραιώνεται ξεχωριστά, ακόμα και αν χρειάζεστε μεγάλο όγκο διαλύματος. Αμέσως πριν την εφαρμογή στους τοίχους, οι λύσεις μπορούν να αναμειχθούν.
υγρή ταπετσαρία

Το ασφαλές υγρό ταπετσαρία μπορεί να ζυμωθεί με το χέρι

Δώστε προσοχή! Κατ 'αρχάς, χύνεται νερό στο επιλεγμένο πλαστικό δοχείο, και στη συνέχεια χύνεται ένα ξηρό μείγμα. Πριν από αυτό, πρέπει να είναι ελαφρώς χνουδωτό για να αποφευχθεί ο σχηματισμός θρόμβων. Μπορείτε να το κάνετε αυτό με τα χέρια σας ή απλά να κουνήσετε τη συσκευασία. Δεν μπορείτε να αναπαράγετε μόνο ένα μέρος του πακέτου! Αυτή η απαγόρευση συνδέεται με μια μη ομοιόμορφη κατανομή του συνδετικού υλικού σε ξηρή μορφή.

Οδηγίες για την εφαρμογή υγρών ταπετσαριών

Για βολική και υψηλής ποιότητας εφαρμογή της προετοιμασμένης λύσης, είναι σημαντικό να επιλέξετε το σωστό εργαλείο. Συνήθως για τους σκοπούς αυτούς χρησιμοποιήστε:

 • μυστρί?
 • πλαστικό διαφανές σπάτουλα (τρίφτη)?
 • σπάτουλα πλάτους 15-20 cm.
 • βούρτσα - κατάλληλη για δύσκολα προσβάσιμα μέρη
 • Ένα ειδικό πιστόλι, που εργάζεται πάνω στην αρχή ενός πιστολιού ψεκασμού.
 • ρολό - κατάλληλο για σκευάσματα με λεπτή δομή, χωρίς μεγάλες ίνες.

Σημείωση: η κατεύθυνση της κίνησης του οργάνου καθορίζει τον τρόπο που οι ίνες πέφτουν στον τοίχο. Όσο περισσότερο καιρό είναι, τόσο πιο έντονο θα είναι το "σχήμα".

τρίφτη

Διαφανής τρίφτης (σπάτουλα) με πλαστική λαβή

Απευθείας κατά τη διακόσμηση τοίχων συνιστάται να ακολουθείτε τα εξής:

 1. Για να εφαρμόσετε ταπετσαρία δεν ξεκινάτε νωρίτερα από μία ημέρα μετά την τελευταία εκκίνηση.
 2. Η εφαρμογή του υλικού πρέπει να γίνεται ομοιόμορφα, από αριστερά προς τα δεξιά από τη γωνία ή την άκρη του τοίχου. Το βέλτιστο πάχος της επικάλυψης είναι 2 mm.
 3. Είναι σημαντικό να προσδιορίσετε και να διατηρήσετε σωστά τη δύναμη της πίεσης του οργάνου. Η ανεπαρκής πίεση κατά του τοιχώματος θα οδηγήσει στον σχηματισμό ενός πολύ παχύ στρώματος και της κακής κατανομής της σύνθεσης, του σχηματισμού θρόμβων και μιας μεγάλης ροής. Η υπερβολική πίεση μπορεί να καταστρέψει τις ίνες.
 4. Μη φοβάστε να αφήσετε υπερβολή. Μπορούν να τοποθετηθούν σε μια μεμβράνη πολυαιθυλενίου, να στεγνώσουν, να σπάσουν σε μέρη και να αφαιρεθούν σε καλύτερους χρόνους σε μια στενή συσκευασία. Εάν είναι απαραίτητο, αρκετό για να απορροφήσει τον επιθυμητό όγκο και να εφαρμοστεί στον τοίχο.
 5. Συνιστάται να διατηρείτε τον τρίφτη υπό γωνία 10-15 μοίρες στην επιφάνεια εργασίας.

Αυτό είναι σημαντικό! Για να αφαιρέσετε τις αυλακώσεις, τραχύτητα στην επιφάνεια της επίστρωσης χρησιμοποιώντας ένα υγρό τρίφτη. Μην πηγαίνετε στο φινίρισμα ενός νέου τμήματος του τοίχου, μέχρι να ισοπέσετε το προηγούμενο.

εφαρμογή του υλικού

Τελειώνοντας με ένα πλωτήρα

Η τελική επικάλυψη πρέπει να στεγνώσει προσεκτικά. Καθώς στεγνώνει, θα ελαφρύνει, αποκτώντας την επιθυμητή σκιά. Η πλήρης ξήρανση μπορεί να διαρκέσει έως 48 ώρες. Σε αυτή την περίπτωση, ο χώρος μπορεί να αερίζεται, αλλά πρέπει να βεβαιωθείτε ότι η θερμοκρασία του αέρα δεν πέφτει κάτω από τους + 15 ° C.

Διαισθητικές αποχρώσεις αραίωσης και εφαρμογή ενός διαλύματος εργασίας:

Εκτέλεση μιας εικόνας στον τοίχο της υγρής ταπετσαρίας:

Ολοκλήρωση της οροφής με υγρή ταπετσαρία

Η κάλυψη της οροφής με υγρή ταπετσαρία πραγματοποιείται σύμφωνα με το ίδιο σχέδιο με το φινίρισμα τοίχων. Μπορούν να εφαρμοστούν τόσο σε καθαρή βάση όσο και σε αναρτημένη δομή από γυψοσανίδες. Το μόνο που πρέπει να προσέξετε - στην οροφή υπάρχουν συσκευές φωτισμού που υπογραμμίζουν όλες τις ελλείψεις της δουλειάς σας. Για το λόγο αυτό, συνιστάται να δοθεί ιδιαίτερη προσοχή στην εξομάλυνση του ανώτατου ορίου.

Τοποθετήστε το αστάρι σε μικρές μερίδες, προσεκτικά ισιώνοντας και αποφεύγοντας το σχηματισμό σταγονιδίων, ραβδώσεων.

Αμέσως πριν την εφαρμογή υγρών ταπετσαριών, ελέγξτε πόσο καλά είναι στερεωμένα στην επιφάνεια της οροφής. Πιθανώς, είναι απαραίτητο να διορθωθεί μια συνέπεια. Ένα παχύ διάλυμα μπορεί να αραιωθεί με νερό και πολύ υγρό για να αφήσει για λίγο, ώστε να εξατμιστεί η υπερβολική υγρασία.

Φωτογραφία των υγρών ταπετσαρία στην οροφή:

z17
z18
z19

Πώς να βάψετε μια υγρή ταπετσαρία

Ζωγραφική υγρή ταπετσαρία μπορεί να είναι χρήσιμη σε εκείνες τις περιπτώσεις όπου θέλετε να αλλάξετε το σχεδιασμό των τοίχων, αλλά δεν θέλετε να αλλάξετε την επίστρωση. Αυτή είναι μια καλή λύση και, αν είναι απαραίτητο, να συγκαλύψουν τα εμφανιζόμενα ελαττώματα, τη ρύπανση.

Το αναμφισβήτητο πλεονέκτημα της ζωγραφικής είναι η βελτίωση της απόδοσης των υφιστάμενων τελειωμάτων. Έτσι, ανάλογα με την επιλεγμένη σύνθεση χρωματισμού, αυξάνεται η ισχύς επικάλυψης, ο βαθμός αντοχής στην υγρασία ή η αντίσταση στις ακτίνες UV.

Το μειονέκτημα της ζωγραφικής (όχι λιγότερο σημαντικό από την αξιοπρέπεια) είναι ότι η υγρή ταπετσαρία χάνει την ελκυστικότητα και την πρωτοτυπία της, τα οποία επιτυγχάνονται λόγω των ανόμοιων εγκλεισμάτων. Μετά την εφαρμογή του χρώματος, έχετε ένα στρώμα συντήρησης ανακούφισης, που θυμίζει περισσότερο απλούς διακοσμητικούς γύψους.

Για διακοσμητικά έργα, κατάλληλη βαφή με βάση το νερό, ακρυλικό, λάτεξ ή σιλικόνη. Οι τελευταίες δύο επιλογές είναι οι πιο ακριβές. Ωστόσο, η τελική επίστρωση μπορεί να αντέξει χιλιάδες υγρό καθαρισμό, το οποίο είναι ιδιαίτερα σημαντικό για την κουζίνα.

επίστρωση υφής

Βαμμένη επίστρωση με υφή

Η διαδικασία της χρώσης η ίδια δεν διαφέρει από τη ζωγραφική των καθαρών, ισοπεδωμένων τοίχων. Στο προπαρασκευαστικό στάδιο, οι τοίχοι υποβαθμίζονται, αρχικοποιούνται και στεγνώνουν. Για την εφαρμογή χρωμάτων, χρησιμοποιούνται κυλίνδρους και βούρτσες διαφόρων μεγεθών.

Βίντεο: master-class για την εφαρμογή υγρών ταπετσαριών

Υγρή ταπετσαρία είναι ένα εύρημα για όσους αγαπούν το "μακρύ παιχνίδι" και τα πρωτότυπα υλικά φινιρίσματος. Ωστόσο, η ανεξάρτητη εργασία μαζί τους απαιτεί πλήρη αφοσίωση και προσεκτική μελέτη του εσωτερικού σχεδιασμού. Δεν μπορεί όλοι να το κάνουν. Εάν αμφιβάλλετε για τις ικανότητές σας, προσκαλέστε έμπειρους πλοιάρχους. Η πληρωμή για τις υπηρεσίες τους είναι η τιμή για ένα ποιοτικό αποτέλεσμα, ο σωστός χρόνος και τα αποθηκευμένα νευρικά κύτταρα.

1
1 Звезда2 Звезды3 Звезды4 Звезды5 Звезд
Loading...
Like this post? Please share to your friends:
Leave a Reply

28 + = 29

;-) :| :x :twisted: :smile: :shock: :sad: :roll: :razz: :oops: :o :mrgreen: :lol: :idea: :grin: :evil: :cry: :cool: :arrow: :???: :?: :!:

map