Techno-Ευτυχία: Πώς να επιλέξετε ένα πλυντήριο πιάτων με ένα βέλτιστο σύνολο προγραμμάτων

Techno-Ευτυχία: Πώς να επιλέξετε ένα πλυντήριο πιάτων με ένα βέλτιστο σύνολο προγραμμάτων

Techno-Ευτυχία: Πώς να επιλέξετε ένα πλυντήριο πιάτων με ένα βέλτιστο σύνολο προγραμμάτων

Εάν στην οικογένειά σας, μετά από την ερώτηση "Ποιος πρόκειται να πλύνει τα πιάτα σήμερα;" Υπάρχει σιωπή πάνω από το τραπέζι, που σημαίνει ότι δεν έχετε αγοράσει ακόμη ένα πλυντήριο πιάτων. Δεν είναι απορίας. Εξάλλου, σύμφωνα με τα στατιστικά στοιχεία, μόνο το 2% των καταναλωτών ρωσικών καταναλωτών έκανε τη συνειδητή επιλογή τους υπέρ αυτής της συσκευής. Τα υπόλοιπα δεν το θεωρούν ζήτημα πρωταρχικής ανάγκης. Και μετά από όλα, σύμφωνα με τους υπολογισμούς των ίδιων πρόσθετων, η παρουσία ενός πλυντηρίου πιάτων σώζει την οικοδέσποινα έως και 300 ώρες το χρόνο - αυτό είναι το πόσο μια γυναίκα ξοδεύει στο πλύσιμο των πιάτων. Σκέφτεστε να αγοράσετε αυτή τη μονάδα; Είμαστε έτοιμοι να σας πούμε πώς να επιλέξετε ένα πλυντήριο πιάτων.

Το πλυντήριο πιάτων θα κάνει την πιο δύσκολη και δυσάρεστη εργασία κουζίνας για εσάς

Καλές ερωμένες ερωμένες θα δουν αν έχει ένα πλυντήριο πιάτων ή όχι

Η αλήθεια και οι μύθοι για τα πλυντήρια πιάτων

Βρώμικα πιάτα - φροντίδα για το πλυντήριο πιάτων

Το πλυντήριο πιάτων είναι μια προσεκτικά σχεδιασμένη συσκευή υψηλής τεχνολογίας που ανακουφίζει τους ανθρώπους από τις ανησυχίες για βρώμικα πιάτα

Οι πολίτες των ανεπτυγμένων χωρών της Δύσης αναρωτιούνται πραγματικά πώς μπορείτε να έχετε ένα πλυντήριο ρούχων, μια ηλεκτρική σκούπα, μια καλή τηλεόραση, αλλά δεν διαθέτουν πλυντήριο πιάτων. Μεταξύ των λόγων για μια τέτοια χαμηλή δημοτικότητα αυτής της μονάδας στη χώρα μας μπορούν να καλούνται μύθοι για τα πλυντήρια πιάτων, τα οποία είναι ευρέως διαδεδομένα μεταξύ των νοικοκυρών.

  • Ο μύθος # 1: το πλύσιμο των χεριών είναι πιο αποτελεσματικό

Πρόσφατες μελέτες έχουν δείξει ότι τα πιάτα, τα κύπελλα και τα δοχεία που πλένονται σε πλυντήρια πιάτων είναι 1000 φορές καθαρότερα. Προσπαθήστε να πλύνετε το κρυστάλλινο βάζο με το ανάγλυφο στολίδι από μόνο του. Θα πρέπει να κάνετε μια προσπάθεια, αλλά είναι απίθανο να επιτύχετε την ίδια φωτεινότητα και λαμπρότητα όπως και όταν πλένετε σε ένα πλυντήριο πιάτων.

  • Μύθος νούμερο 2: πλυντήριο πιάτων - ψυχαγωγία για τους πλούσιους ανθρώπους

Αυτό δεν ισχύει. Το πλυντήριο πιάτων, φυσικά, είναι πιο ακριβό από έναν επεξεργαστή τροφίμων, αλλά όχι ακριβότερο από ένα καλό πλυντήριο και σίγουρα φθηνότερο από ένα ψυγείο. Το πλυντήριο πιάτων, ανάλογα με τον εξοπλισμό του, θα σας κοστίσει μεταξύ 400 και 1500 δολάρια.

  • Μύθος # 3: πολύ νερό και ηλεκτρισμός χάνεται με το πλυντήριο πιάτων, το οποίο δεν είναι οικονομικά βιώσιμο

Φυσικά, εάν εκτελέσετε ένα πρόγραμμα πιάτων για 2-3 φλυτζάνια και πιατάκια, είναι πραγματικά οικονομικά ανέφικτο. Αλλά αν ενεργοποιήσετε το μηχάνημα μία φορά την ημέρα για να πλύνετε όλα τα πιάτα, θα παρατηρήσετε ότι το νερό δεν ξοδεύεται πια και λιγότερο από εκείνες τις στιγμές που η μονάδα αυτή δεν ήταν στο σπίτι σας. Όσον αφορά την ηλεκτρική ενέργεια, απαιτεί και ένα πλυντήριο, αλλά δεν αρνείστε από τη μηχανή stylalki;

Επομένως, εάν θέλετε να εξοικονομήσετε πολύτιμες ώρες της ζωής σας για πιο ευχάριστα πράγματα, φροντίστε να αγοράσετε ένα πλυντήριο πιάτων. Σήμερα η μονάδα αυτή εκπροσωπείται στη ρωσική αγορά από εμπορικά σήματα που έχουν ήδη καταφέρει να αποδείξουν καλά. Είναι η Candy, η Miele, η AEG, η Ariston, η Bosch, η Whirpool, η Electrolux, η Indesit, η Siemenes.

Τα πλυντήρια πιάτων, καθώς και τα πλυντήρια ρούχων, συνδέονται με την αποχέτευση και την παροχή νερού. Είναι καλύτερο να εμπιστευθεί το θέμα αυτό σε επαγγελματίες, για να αποφευχθούν προβλήματα με πλημμύρες γείτονες από τον κάτω όροφο λόγω διαρροής της μονάδας. Μπορείτε να συνδέσετε τα μηχανήματα μόνο με κρύο νερό, μπορείτε να ζεστά, μπορείτε και τα δύο. Αλλά πιο συχνά συνδέονται με ένα σωλήνα κρύου νερού. Πιστεύεται ότι το κρύο νερό είναι καθαρότερο από το ζεστό νερό. Αλλά για να συνδέσετε το μηχάνημα με ένα σωλήνα ζεστού νερού είναι πιο επικερδής: το μηχάνημα δεν χρειάζεται να καταναλώνει ηλεκτρικό ρεύμα σε νερό θέρμανσης. Αλλά εδώ υπάρχει ένα σημαντικό μειονέκτημα: εάν αποσυνδεθεί το ζεστό νερό, τα πιάτα θα πρέπει να πλυθούν ανεξάρτητα και σε κρύο νερό. Για την εξάλειψη αυτού του προβλήματος (μετά από όλα, το ζεστό νερό μπορεί να αποσυνδεθεί για μεγάλο χρονικό διάστημα), μπορείτε να αγοράσετε ένα ειδικό μίξερ που επιτρέπει στο μηχάνημα να λειτουργεί τόσο από ζεστό όσο και από κρύο νερό. Κοστίζει περίπου 100 δολάρια.

Αρχή λειτουργίας της μονάδας

Το πλυντήριο ρούχων αντιμετωπίζει πολύ καλά με πολύπλοκες μολυσματικές ουσίες

Η σύνθετη ρύπανση δεν μπορεί να αντισταθεί στη δύναμη του πλυντηρίου πιάτων

Η αρχή της λειτουργίας αυτής της μονάδας είναι η εξής: Πρώτον, η απαραίτητη ποσότητα νερού αντλείται από το σύστημα παροχής νερού. Μετά από αυτό, συμβαίνει η διαδικασία αλλαγής της ακαμψίας του σε ένα καθορισμένο επίπεδο. Περαιτέρω, από το ειδικό δοχείο προστίθεται απορρυπαντικό, ο περιέκτης θερμαίνεται στην απαιτούμενη θερμοκρασία με διάλυμα νερού και υγρού πλύσης.

Όλα τα πλυντήρια πιάτων είναι εξοπλισμένα με θερμαντήρες (σωληνοειδείς θερμαντήρες) ή θερμαντήρες ροής. Τα πλυντήρια πιάτων είναι εξοπλισμένα με πλυντήρια πιάτων ASKO, ARISTON. Τέτοιες θερμαντικές συσκευές είναι βυθισμένες στο νερό (όπως σε ένα ηλεκτρικό βραστήρα), είναι στο κάτω μέρος του θαλάμου για πιάτα. Οι θερμαντήρες νερού που ρέουν στα προϊόντα των BOSCH, MIELE, SIEMENS. Βρίσκονται έξω από το θάλαμο και είναι ένας σωλήνας που θερμαίνεται από έξω. Οι θερμαντήρες ροής, βεβαίως, φέρνουν το νερό στην απαιτούμενη θερμοκρασία γρηγορότερα. Αλλά καταναλώνουν πολλή ηλεκτρική ενέργεια. Τι είδους πλυντήριο πιάτων θα επιλέξετε - με κλέφτη ή με θέρμανση - εξαρτάται από εσάς. Αλλά θυμηθείτε: όταν τρέχετε ένα μηχάνημα με θερμότητα που λειτουργεί, δεν είναι επιθυμητό να συμπεριλάβετε άλλες ηλεκτρικές συσκευές, εάν η καλωδίωση σας δεν έχει σχεδιαστεί για αυτή την ικανότητα. Στην καλύτερη περίπτωση, μπορεί να χτυπήσει κυκλοφοριακή συμφόρηση, στη χειρότερη περίπτωση, η καλωδίωση θα καεί.

Το παιδί θα χαρεί να συμμετέχει στη φόρτωση του πλυντηρίου πιάτων

Ένας μικρός βοηθός μπορεί να είναι έμπιστος για να φορτώσει ένα πλυντήριο πιάτων

1

Αφού το νερό θερμανθεί, το διάλυμα με το απορρυπαντικό τροφοδοτείται στην κεφαλή του ντους πάνω από το κουτί κορυφής και το ροκ με τρύπες. Αυτοί οι ροκάλοι είναι κοίλοι και οι οπές σε αυτές είναι διευθετημένες έτσι ώστε ο ψεκαστήρας να περιστρέφει τους πίδακες νερού.

Στον θάλαμο πλύσης, σχηματίζεται κυκλοφορία υγρού αφρού - διάλυμα νερού με απορρυπαντικό.

Οι πίδακες νερού είναι πολύ ελαστικοί, ακόμα και ένα μικρό ποτήρι δεν κρύβεται και θα λάμπει με καθαρότητα.

Η λύση, αφού βρέξει τα πιάτα και την καθαρίσει από τα υπολείμματα τροφίμων, μεταφέρει τα απόβλητα στον πυθμένα του θαλάμου.

Αφού το διάλυμα διέλθει από το φίλτρο και τροφοδοτηθεί και πάλι στους ψεκαστήρες. Το νερό κυκλοφορεί μέχρι να δοθεί εντολή να σταματήσει το πλύσιμο των πιάτων.

Στη συνέχεια, η λύση συγχωνεύεται στο αποχετευτικό δίκτυο και η μηχανή χρησιμοποιεί τους ίδιους ψεκαστήρες για να ξεπλύνει τα πιάτα με νερό ή μια ειδική λύση που δίνει λάμψη και άρωμα.

Πώς να στεγνώσει πλυμένα πιάτα

Διαφορετικές μέθοδοι πλύσης εγκαθίστανται σε διαφορετικά πλυντήρια πιάτων. Η φθηνότερη μέθοδος παρέχεται σε ορισμένα μοντέλα πλυντηρίων πιάτων CANDY και ELECTROLUX. Αυτή η μέθοδος δεν απαιτεί πρόσθετο ενεργειακό κόστος: η υγρασία εξατμίζεται από την επιφάνεια των ζεστών πιάτων και συμπυκνώνεται στα τοιχώματα του θαλάμου, στη συνέχεια αποστραγγίζεται προς τα κάτω και εκτρέπεται στο αποχετευτικό δίκτυο. Για να επιταχυνθεί η ξήρανση, ορισμένα μοντέλα επιτρέπουν την εκκένωση υγρού αέρα από την κάμερα (μερικά μοντέλα CANDY είναι εξοπλισμένα με σύστημα πλυσίματος Super Dry). Τα πλυντήρια πιάτων ARISTON είναι εξοπλισμένα με το σύστημα Turbo Dry - ο αέρας θερμαίνεται στον θάλαμο πλύσης και τα πιάτα στεγνώνουν.

Για μια μεγάλη οικογένεια, η καλύτερη επιλογή είναι ένα πλήρες πλυντήριο πιάτων

Ένα πλήρες μέγεθος πλυντηρίου πιάτων θα ικανοποιήσει τις ανάγκες μιας μεγάλης οικογένειας

Ένα άλλο σύστημα στεγνώματος είναι η παροχή αέρα θερμοκρασίας χώρου μέσα στο θάλαμο (σύστημα Turbo Dry από το σύστημα AEG ή Turbothermic Plus από το MIELE). Το μεγαλύτερο μέρος της υγρασίας συμπυκνώνεται στο ίδιο το μηχάνημα και εκκενώνεται στο νεροχύτη. Αν αποφασίσετε να επιλέξετε ένα τέτοιο μηχάνημα, βεβαιωθείτε ότι καθορίζετε πού παρέχεται ο αέρας για το στέγνωμα. Πολλά μηχανήματα τροφοδοτούν αέρα από τον χώρο πίσω από τον πίσω τοίχο, πράγμα που σημαίνει ότι πολύ σκονισμένο νερό γίνεται στα καθαρά πιάτα. Αν αγοράσετε μια τέτοια μηχανή, βεβαιωθείτε ότι υπάρχει καλό φίλτρο στη διαδρομή αυτού του αέρα.

Τα πλυντήρια πιάτων με εναλλάκτη θερμότητας στεγνώνουν τα πιάτα πολύ πιο γρήγορα από άλλα. Θέλετε να μάθετε ποιο πλυντήριο πιάτων θα επιλέξει;

Οι καταναλωτές βεβαιώνουν ότι η Bosch και η Siemens συγκαταλέγονται στις πιο γρήγορες και ποιοτικότερες μονάδες. Η ξήρανση αυτών των μηχανών είναι μεγαλοαστική επειδή ο εναλλάκτης θερμότητας βρίσκεται στον πλευρικό τοίχο. Ψύχεται ψυχρό νερό, υγρός αέρας συμπυκνώνεται στο εσωτερικό τοίχωμα του θαλάμου και στραγγίζεται προς τα κάτω στην αποχέτευση. Τα πιάτα στεγνώνουν σε κλειστό χώρο χωρίς εξωτερική τροφοδοσία αέρα και η παρουσία εναλλάκτη θερμότητας εξαλείφει το "θερμικό σοκ", το οποίο δεν χρειάζεται εύθραυστα σκεύη.

Ποιο πλυντήριο πιάτων να επιλέξει για μια κουζίνα: το μέγεθος έχει σημασία

Η συμπαγής μηχανή χωράει στην ατμόσφαιρα μιας μικρής κουζίνας

Μια συμπαγής μηχανή πλυσίματος πιάτων κάνει τη δουλειά της, αναλαμβάνοντας ένα μικρό χώρο

Σήμερα παράγονται πλυντήρια πιάτων τριών κατηγοριών: πλήρους μεγέθους, στενών και συμπαγών. Τα μεγάλα πλυντήρια πιάτων διαφέρουν από τα πλάτη πλήρους μεγέθους (45 cm) και έχουν σχεδιαστεί για 6-9 σύνολα πιάτων. Οι διαστάσεις τους είναι 60x60x85 cm. Τα συμπαγή μοντέλα είναι σχεδιασμένα για 4-5 σετ πιάτων και έχουν διαστάσεις 45x55x45 cm.

Μπορείτε να επιλέξετε ένα ενσωματωμένο πλυντήριο πιάτων, μπορείτε να προτιμήσετε την τεχνική του σόλο. Το κυριότερο είναι να αποφασίσετε για το μέγεθος. Θα πρέπει να έχετε κατά νου ότι εάν η οικογένειά σας αποτελείται από 3-5 άτομα, τότε μια μέρα μπορεί να συσσωρεύσει περισσότερα από 10 σύνολα πιάτων, καθώς και τηγάνια και τηγάνια. Ως εκ τούτου, είναι λογικό να πάρετε ένα αυτοκίνητο με εφεδρική χωρητικότητα. Για πιο αποτελεσματικά πιάτα πλυσίματος, είναι καλύτερο να ενεργοποιήσετε το μηχάνημα 2 φορές την ημέρα. Έτσι, για μια οικογένεια 3-5 ατόμων, ένα μοντέλο πλήρους μεγέθους ταιριάζει καλύτερα και για 1-2 άτομα μπορείτε να επιλέξετε ένα συμπαγές πλυντήριο πιάτων.

Πώς να επιλέξετε ένα πλυντήριο πιάτων με βέλτιστη λειτουργικότητα

Ακόμη και τα παιδιά γνωρίζουν ότι τα πιάτα έχουν διαφορετικούς βαθμούς ρύπανσης και μπορείτε να τα πλύνετε με διαφορετικούς τρόπους. Εάν πρόκειται για ποτήρια χυμού, πρέπει να ξεπλυθούν μόνο, και αν είναι ένα πιάτο κρέατος με σάλτσα ή ένα τηγάνι, θα χρειαστεί ένα εντελώς διαφορετικό πρόγραμμα πλύσης. Σε ένα καλό πλυντήριο πιάτων, υπάρχουν διάφοροι τρόποι μεταβαλλόμενου βαθμού επεξεργασίας σκεύη. Η μονάδα καθορίζει την απαιτούμενη διάρκεια πλυσίματος πλύσης, ρυθμίζει την επιθυμητή θερμοκρασία του διαλύματος.

Τα πιο "έξυπνα" και ακριβά μοντέλα των πλυντηρίων πιάτων λύουν παζλ μόνοι τους. Τα φθηνότερα είναι εξοπλισμένα με ένα πρότυπο σύνολο προγραμμάτων για πλύσιμο, αναζητώντας ένα κατάλληλο (και μερικές φορές 10-12) προγράμματα για την ίδια την οικοδέσποινα. Όσο περισσότερα προγράμματα, τόσο πιο καθολικό είναι το μηχάνημα: μπορείτε να επιλέξετε με ακρίβεια την επιθυμητή λειτουργία, πράγμα που σημαίνει εξοικονόμηση χρόνου, νερού και ηλεκτρισμού. Τα προγράμματα προγραμματίζονται με διακόπτη θέσης ή κουμπιά στον πίνακα ελέγχου.

Το πλυντήριο πιάτων ανακουφίζει τους ιδιοκτήτες από ένα δυσάρεστο καθήκον

Πλυντήριο πιάτων πλένει τα πιάτα στην τελειότητα, την ανακούφιση των ιδιοκτητών από τα καθήκοντά ρουτίνας

Σε όλα τα μοντέλα, υπάρχει ένα πρόγραμμα «Κανονική», το οποίο έχει σχεδιαστεί για το πλύσιμο κανονική κουζίνα και σκεύη, τα οποία έχουν ξηρά υπολείμματα τροφίμων. Το νερό σε αυτή την περίπτωση θερμαίνεται στους 65 βαθμούς. Το πρόγραμμα "Εντατικό" θα πρέπει να επιλέγεται για βαριά λερωμένα πιάτα. Το νερό θερμαίνεται έως και 75 μοίρες. Σε ορισμένα μοντέλα, υπάρχει ένα πρόγραμμα «Μετά το γεύμα,» έχουν σχεδιαστεί για το πλύσιμο των πιάτων χωρίς πεισματάρης υπολείμματα τροφίμων. Το πρόγραμμα αυτό εξοικονομεί το 35% του χρόνου και το 20% της ηλεκτρικής ενέργειας σε σύγκριση με το κανονικό πρόγραμμα "Normal".

Το πρόγραμμα "Econom" σας επιτρέπει να μειώσετε όλο το κόστος πλύσης κατά 20% μειώνοντας το χρόνο πλύσης. Είναι σχεδιασμένο για όχι βαριά λερωμένα πιάτα. Μερικά πλυντήρια έχουν ένα πρόγραμμα «Bio», το οποίο έχει σχεδιαστεί για το πλύσιμο των πιάτων με χρήση ειδικών απορρυπαντικά που περιέχουν ένζυμα. Αυτά είναι πρόσθετα που καταστρέφουν τα λίπη και επιτρέπουν πλύσιμο βαριά λερωμένων πιάτων χωρίς υψηλές θερμοκρασίες. Το νερό θερμαίνεται μόνο μέχρι και 50 μοίρες. Η «Express» θερμαίνει το νερό έως 40 βαθμούς και είναι σχεδιασμένο για το πλύσιμο των πιάτων και κύπελλα τσάι από λεπτό γυαλί ή κρύσταλλο. Ορισμένα μηχανήματα είναι εξοπλισμένα με πρόγραμμα πρόπλυσης.

Λόγω της μεγάλης ποικιλίας των προγραμμάτων, πλυντήρια πιάτων μπορεί γρήγορα και αποτελεσματικά πλύνετε όχι μόνο επιτραπέζια σκεύη, αλλά και τμήματα των οικιακών συσκευών (αποχυμωτή, μίξερ, μπλέντερ), ράφια ψυγείου, δίσκοι και πλάκες γκριλ, φίλτρα απορροφητήρα. Πάρτε ένα πλυντήριο πιάτων, είναι μια τεχνική που δεν θα λύπησετε την αγορά.

1
1 Звезда2 Звезды3 Звезды4 Звезды5 Звезд
Loading...
Like this post? Please share to your friends:
Leave a Reply

88 + = 96

;-) :| :x :twisted: :smile: :shock: :sad: :roll: :razz: :oops: :o :mrgreen: :lol: :idea: :grin: :evil: :cry: :cool: :arrow: :???: :?: :!:

map