12 συμβουλές για την επιλογή ενός μηχανήματος ψωμιού για το σπίτι σας

12 συμβουλές για την επιλογή ενός μηχανήματος ψωμιού για το σπίτι σας

Πώς να επιλέξετε έναν κατασκευαστή ψωμιού

Ο άρκευθος φροντίζει για όλη την εργασία για ζύμωμα, στέκεται και ψήνει τη ζύμη, απλά πρέπει να φορτώσετε τα συστατικά και πατήστε μερικά κουμπιά. Η τιμή κόστους του σπιτικού ψωμιού είναι 2 φορές χαμηλότερη από ένα ψωμί από ένα σούπερ μάρκετ και η ποιότητα και η γεύση του είναι πολύ καλύτερη. Και το ψωμί είναι καλό γιατί σας επιτρέπει να μαγειρεύετε αυτόματα όχι μόνο το ψωμί, αλλά και διάφορα muffins, αρτοσκευάσματα, βάση για πίτσα και σε μερικές περιπτώσεις ακόμη pilaf, γιαούρτια και μαρμελάδες. Σε αυτό το υλικό, κάναμε 12 συμβουλές για το πώς να επιλέξετε ένα αρτοποιείο και τι να ψάξετε κατά τη σύγκριση διαφορετικών μοντέλων.

Συμβουλές για την επιλογή ενός μηχανήματος ψωμιού

Συμβουλή 1. Σκεφτείτε πόση ποσότητα ψωμιού τρώτε συνήθως. Ορισμένοι ψωμιέρες μπορούν να ψήσουν μόνο ένα ψωμί 500 γραμμαρίων ανά κύκλο, ενώ άλλοι - ένα ψωμί που ζυγίζει 1,5 κιλά ή περισσότερο. Περίπου 1 άτομο παίρνει 250-300 γραμμάρια ψωμιού. Έτσι, οι ακόλουθες συστάσεις θα σας βοηθήσουν να επιλέξετε σωστά τον αρτοποιό:

 • Για 1-2 άτομα χρειάζεστε έναν κατασκευαστή ψωμιού, ο οποίος δίνει 500-750 τελικά ψησίματα?
 • Για μια οικογένεια 3-4 ατόμων θα υπάρχει αρκετός φούρνος, ψησίματος 800-1300 g ψωμιού.
 • Για μια μεγάλη οικογένεια (περισσότερα από 4 άτομα) χρειάζεστε ένα φούρνο σχεδιασμένο για να προετοιμάσει 1,5 κιλά του προϊόντος.

Εάν θέλετε να μπορείτε να ψήνετε τόσο το μικρό όσο και το μεγάλο ψωμί, αναζητήστε ένα μοντέλο με τη λειτουργία επιλογής του βάρους του τελικού ψωμιού.

Συμβουλή 2. Ένα σύνολο προγραμμάτων είναι ίσως το πιο σημαντικό κριτήριο για την επιλογή ενός ψωμιού.

 • Κάθε πρόγραμμα έχει ήδη ρυθμίσεις θερμοκρασίας και χρόνου, την καθορισμένη σειρά κύκλων ζύμωσης, στεγανοποίησης και ψήσιμο της ζύμης σύμφωνα με τις συνταγές διαφόρων τύπων ψησίματος.

Συνήθως, οι συσκευές χαμηλού κόστους έχουν 7-12 προγράμματα, τα μοντέλα πιο ακριβά μπορούν να έχουν από 12 έως 20 διαφορετικά προγράμματα. Όσο περισσότερα προγράμματα έχει μια σόμπα, τόσο πιο ακριβό είναι. Εάν είστε νέοι στο ψήσιμο ψωμιού, τότε το κανονικό σύνολο προγραμμάτων είναι αρκετό για εσάς.

 • Τα περισσότερα προγράμματα οποιαδήποτε μηχανή ψωμιού είναι κατάλληλη για ψήσιμο διάφορα είδη ψωμιού: σιτάρι, σίκαλη, ολικής άλεσης (ολικής αλέσεως), χωρίς γλουτένη (ρύζι, αλεύρι φαγόπυρου), τα γλυκά, γαλλική μπαγκέτα, ψωμί με πρόσθετα. Εκτός από τα προγράμματα ψησίματος, σόμπες έχουν συχνά τουλάχιστον ένα πρόγραμμα για τη ζύμη (μαγιά), το πρόγραμμα για ψήσιμο άζυμο ζύμη και το ψήσιμο (κέικ, muffins ή κέικ) και ένα πρόγραμμα για την κατασκευή μαρμελάδα / μαρμελάδα.

Και εδώ είναι μια λίστα με πρόσθετα προγράμματα που μπορεί να έχει ένας κατασκευαστής ψωμιού:

 • Ανάμιξη της ζύμης για πίτσα.
 • Ανάμιξη ζύμης χωρίς ζυμομύκητες.
 • Ανάμιξη της ζύμης για ζυμαρικά.
 • Κατασβέσεις.
 • Κουάκερ?
 • Μαρμελάδα (από 0,5 έως 2 λίτρα).
 • Gem;
 • Γιαούρτι (μπορείτε να κάνετε γιαούρτι, matzoni, κλπ. Γαλακτοκομικά προϊόντα)?
 • Σούπα;
 • Plov.

Εκτός από τα προγράμματα, η συσκευή παρασκευής ψωμιού μπορεί να έχει τις ακόλουθες πρόσθετες ρυθμίσεις:

 • Βαθμός μαυρίσματος - μια υποχρεωτική επιλογή, υπάρχουν όλοι οι φούρνοι, αλλά σε πολλά μοντέλα είναι διαθέσιμο μόνο για το λευκό ψωμί.
 • Λειτουργία προσαρμοσμένης λειτουργίας / αγαπημένου προγράμματος - είναι επιθυμητό ο φούρνος να έχει τουλάχιστον μία τέτοια λειτουργία που θα σας επιτρέψει να προσαρμόσετε και να απομνημονεύσετε τις ρυθμίσεις σας στην αγαπημένη σας συνταγή.
 • Καθυστέρηση εκκίνησης - σας επιτρέπει να προγραμματίσετε την έναρξη της εργασίας στην επιθυμητή ώρα. Έτσι, μπορείτε να φορτώσετε το φούρνο από το βράδυ, και το πρωί να πάρετε ένα φρεσκοψημένο ψωμί για πρωινό. Η καθυστέρηση εκκίνησης σε διαφορετικά μοντέλα κυμαίνεται από 3 έως 15 ώρες.
 • Διατήρηση της θερμότητας - η θέρμανση ενεργοποιείται αυτόματα, μόλις ψηθεί το ψωμί. Λόγω αυτής της λειτουργίας, το ψωμί θα παραμείνει ζεστό για άλλες 1-3 ώρες (ανάλογα με το μοντέλο) μετά την απενεργοποίηση της συσκευής ψωμιού.
 • Παιδική κλειδαριά - μπορούν να τοποθετηθούν με διάφορους τρόπους, για παράδειγμα, το καπάκι μπορεί να κλειδωθεί ή ο πίνακας ελέγχου μπορεί.

Συμβουλή 3. Όταν επιλέγετε το καλύτερο μοντέλο ψωμιού, προσέξτε την ισχύ της συσκευής.

 • Μπορεί να κυμαίνεται από 450 έως 1600 Watt. Όσο μεγαλύτερη είναι η ισχύς, τόσο πιο γρήγορα ο φούρνος ψήνει το ψωμί, τόσο περισσότερο έχει τις λειτουργίες και, φυσικά, τόσο υψηλότερη είναι η τιμή του.

Σκεφτείτε πόσο χρόνο είστε διατεθειμένοι να ξοδέψετε για το ψωμί και πόσο συχνά θα το χρησιμοποιήσετε;

 • Εάν είστε έτοιμοι να ψήσετε ένα ψωμί για περισσότερο από 3-4 ώρες, δεν χρειάζεστε πληθώρα προγραμμάτων και πολλά ψήσιμο, τότε σας συμβουλεύουμε να μην πληρώνετε υπερβολικά και να αγοράσετε έναν τυπικό φούρνο χωρητικότητας 500-750 W.
1

Αν αγοράσετε ένα μεγάλο φούρνο, θέλετε να μαγειρέψετε γρήγορα το ψωμί και χρειάζεστε πρόσθετα προγράμματα, στη συνέχεια επιλέξτε έναν κλίβανο χωρητικότητας τουλάχιστον 800 W, ο οποίος ψήνει ψωμί για όχι περισσότερο από 3 ώρες.

Συμβουλή 4. Το μπολ εργασίας είναι το αδύναμο σημείο του φούρνου και λόγω της φθοράς του υπάρχει πρόβλημα με το φούρνο. Επομένως, πριν αγοράσετε το επιλεγμένο μοντέλο, βεβαιωθείτε ότι μπορείτε να παραγγείλετε το ποτήρι του σε ειδικά καταστήματα ανταλλακτικών οικιακών συσκευών ή κέντρο εξυπηρέτησης.

 • Το μπολ εργασίας είναι κατασκευασμένο από αλουμίνιο ή ανοξείδωτο χάλυβα και είναι επικαλυμμένο με μη κολλητική επικάλυψη. Το μπολ αλουμινίου είναι φθηνότερο, αλλά φθείρεται πιο γρήγορα. Το κύπελλο από χάλυβα είναι πιο ανθεκτικό, αλλά αυξάνει σημαντικά το κόστος της συσκευής.

Πριν αγοράσετε μια σόμπα, φροντίστε να επιθεωρήσετε το μη κολλητικό στρώμα. Θα πρέπει να είναι απολύτως ομαλή, ομαλή, χωρίς γρατζουνιές και χτυπήματα και κατά προτίμηση πάχους.

Ο κάδος εργασίας μπορεί να έχει 1 ή 2 μαχαίρια ζύμωσης (μαχαίρια ζύμωσης) ανάλογα με το μέγεθος. Είναι αφαιρούμενα και επίσης καλύπτονται με μη κολλητικό στρώμα. Μερικές φορές οι κατασκευαστές ολοκληρώνουν το φούρνο με δύο διαφορετικούς μίκτες - για ψήσιμο και για μαρμελάδα. Ωστόσο, όπως δείχνει η πρακτική, ο μίξερ για το ψήσιμο ταιριάζει απόλυτα με μαρμελάδα / μαρμελάδα. Με την ευκαιρία, από το ψήσιμο του μίξερ στο ψήσιμο, συνιστάται να τοποθετήσετε ένα ειδικό άγκιστρο στο φούρνο για να το κάνετε βολικό για να το πάρετε.

 • Σε σχήμα, το μπολ εργασίας είναι συχνά ορθογώνιο και ψήνει ένα συνηθισμένο ψωμί. Αλλά αν θέλετε, μπορείτε να αναζητήσετε ένα μοντέλο με ένα στρογγυλό κύπελλο που ψήνει στρογγυλά φραντζόλες ή με φόρμες για το ψήσιμο ταυτόχρονα με 4 μπαγκέτες. Για παράδειγμα, συμπληρώνεται μια μπαγκέτα με ορισμένα μοντέλα μηχανών για ψωμί από το Moulinex.
Αρτοποιείο ψωμιού Muleinex - MOULINEX OW 6121

Το φούρνο έχει δύο κύπελλα - έναν κύκλο για το ψήσιμο κέικ και κέικ και ένα τετράγωνο για το ψήσιμο των ψωμιών

Αν και το σχήμα του ψωμιού δεν επηρεάζει τη γεύση του, τα στρογγυλά φραντζόλες ψήνονται κάπως πιο ομοιόμορφα και γρήγορα.

Συμβουλή 5. Όσον αφορά το υλικό του σώματος του κλιβάνου, εδώ το θέμα της επιλογής μειώνεται στις προσωπικές προτιμήσεις και στον προϋπολογισμό, επειδή δεν επηρεάζει την ποιότητα της εργασίας και την αντοχή. Η περίπτωση του ανοξείδωτου χάλυβα είναι ισχυρότερη, φαίνεται καλύτερα, ωστόσο καθιστά τη συσκευή βαρύτερη και το κόστος της γίνεται πιο ακριβό. Επιπλέον, τα γυαλισμένα φύλλα χάλυβα αποτυπώνουν τα δακτυλικά αποτυπώματα. Το σώμα από πλαστικό είναι ελαφρύτερο, πιο εύκολο να καθαριστεί, φθηνότερο, θερμαίνεται ελαφρώς λιγότερο από τον ανοξείδωτο χάλυβα, αλλά λιγότερο ανθεκτικό στη φθορά.

Συμβουλή 6. Λοιπόν, αν το καπάκι είναι αφαιρούμενο, θα απλοποιήσει το πλύσιμο του. Και είναι πολύ σημαντικό το καπάκι του ψωμιού να έχει ένα μεγάλο παράθυρο προβολής.

Συμβουλή 7. Είναι επιθυμητό να υπάρχει ένας ειδικός διανομέας για τα πρόσθετα (εικόνα).

Διανομέας Panasonic για πρόσθετα

Χρειάζεται να το γεμίσετε μόνο πριν ξεκινήσετε, για παράδειγμα, τα μούρα ή τους σπόρους, και η ίδια η κουζίνα θα τα προσθέσει στην κατάλληλη στιγμή. Αυτή η επιλογή είναι ιδιαίτερα βολική όταν καθυστερείτε την εκκίνηση, για παράδειγμα, όταν ενεργοποιείτε τη μηχανή για το βράδυ και πηγαίνετε στο κρεβάτι μόνοι σας.

 • Αν δεν υπάρχει διανεμητής, τότε πρέπει να προσθέσετε συμπληρώματα με το χέρι, περιμένοντας το ηχητικό σήμα, το οποίο μπορείτε να ακούσετε απρόσεκτα. Επιπλέον, τα πρόσθετα σε αυτή την περίπτωση παραμένουν όχι συνθλίβονται, αλλά ολόκληρα.

Συμβουλή 8. Αποφασίστε πού θα τοποθετήσετε και θα αποθηκεύσετε τον κατασκευαστή ψωμιού. Εκτιμήστε τι μέγεθος θα πρέπει να είναι, ποιο χρώμα το σώμα θα ταιριάζει καλύτερα στο εσωτερικό και πόσο καιρό το καλώδιο που χρειάζεστε (1 -1,7 m).

 • Λάβετε υπόψη ότι η συσκευή της τετραγωνικής μορφής είναι συμπαγής και πιο βολική για αποθήκευση.

Συμβουλή 9. Ο παραγωγός αρτοποιίας μπορεί να κάνει πολύ θόρυβο κατά τη διάρκεια της δοκιμής ζύμωσης και ζύμωσης. Αυτό γίνεται ιδιαίτερα αισθητό όταν το φούρνο προετοιμάζει τα αρτοσκευάσματα τη νύχτα.

 • Για να αποφύγετε αυτό, πριν αγοράσετε έναν κατασκευαστή ψωμιού, βεβαιωθείτε ότι το μαραμένο επίπεδο θορύβου δεν υπερβαίνει τα 55-60 dB.

Συμβουλή 10. Οι αρτοποιεία έχουν συχνά μηχανικό σύστημα ελέγχου, το οποίο είναι πιο αξιόπιστο.

 • Ωστόσο, τα πάνελ αφής ακριβά μοντέλα έχουν σημαντικά πλεονεκτήματα: είναι πολύ βολικό και πιο εύκολο να σκουπίσετε. Όταν επιλέγετε μια συσκευή με πίνακα ελέγχου ευαίσθητο στην αφή, βεβαιωθείτε ότι μπορεί να εμποδιστεί. Διαφορετικά, η γάτα ή το παιδί σας θα μπορούν να ενεργοποιήσουν τη συσκευή ή να αλλάξουν τις ρυθμίσεις με ένα πάτημα.

Και μια ακόμα άκρη: ο πίνακας ελέγχου με οπίσθιο φωτισμό είναι πολύ πιο βολικό μονόχρωμο.

Συμβουλή 11. Εάν υπάρχει συχνή διακοπή ρεύματος στο σπίτι σας, σας συνιστούμε να αγοράσετε έναν κατασκευαστή ψωμιού με λειτουργία μνήμης. Χάρη σε αυτό, μετά τη διακοπή του τροφοδοτικού, ο φούρνος θα μπορέσει να συνεχίσει τη δουλειά του στο στάδιο που είχε διακοπεί.

 • Η χωρητικότητα μνήμης σε διαφορετικά μοντέλα μπορεί να είναι από 5 λεπτά έως 1 ώρα.

Συμβουλή 12. Για να επιλέξετε σωστά ένα αρτοποιείο, θα λάβετε πραγματική ανατροφοδότηση από χρήστες από ιστότοπους όπως irecommend.ru, ixbt.com, otzovik.ru και μαγειρικά φόρουμ. Μετά από όλα, μόνο από αυτά μπορείτε να μάθετε τέτοιες αποχρώσεις όπως:

 • Είναι εύκολο να αφαιρέσετε το μίξερ από το ψωμί;
 • Το ψωμί κρατάει το σχήμα ή τις λεπίδες;
 • Πόσο καιρό θα διαρκέσει το μπολ;
 • Είναι θορυβώδες;
 • Μην ενοχλείτε τα σήματα που εκπέμπει ο φούρνος όταν τελειώνει ή "ζητάει" να προσθέσετε συμπληρώματα; Ή ίσως, αντίθετα, είναι πολύ ήσυχοι;
 • Πόσο κατανοητό είναι ότι η οδηγία και οι συνταγές από τον κατασκευαστή είναι σωστές;

Σας προσφέρουμε να παρακολουθήσετε κριτικές βίντεο από τους πιο δημοφιλείς ψωμιά γνωστών εταιρειών.

Σχόλια σχετικά με το Panasonic bakery - τα παρωχημένα μοντέλα 257 και το νέο μοντέλο SD-2511WTS, το οποίο είναι πολύ δημοφιλές:

Ανατροφοδότηση σχετικά με το ακριβό Kenwood BM450:

Και εδώ είναι ένα χρήσιμο βίντεο από την "Αγορά Ελέγχου" για το πώς να επιλέξετε έναν κατασκευαστή ψωμιού για το σπίτι.

1
1 Звезда2 Звезды3 Звезды4 Звезды5 Звезд
Loading...
Like this post? Please share to your friends:
Leave a Reply

27 − = 23

;-) :| :x :twisted: :smile: :shock: :sad: :roll: :razz: :oops: :o :mrgreen: :lol: :idea: :grin: :evil: :cry: :cool: :arrow: :???: :?: :!:

map