Πώς να φτιάξετε ένα κανονικό ψυγείο σε ένα ακουστικό

Πώς να φτιάξετε ένα κανονικό ψυγείο σε ένα ακουστικό

Πώς να φτιάξετε ένα κανονικό ψυγείο σε ένα ακουστικό

Αυτό το άρθρο είναι αφιερωμένο σε όλους όσους ενδιαφέρονται για το ερώτημα: είναι δυνατόν να κατασκευαστεί ένα κανονικό ψυγείο ενσωματωμένο; Απαντάμε αμέσως - μπορείτε, ακόμη και αν η πόρτα είναι κυρτή, και δεν είστε επαγγελματίας κατασκευαστής επίπλων.

Αξίζει να οικοδομήσουμε ένα κανονικό ψυγείο στο ακουστικό;

Οι λόγοι για την άρνηση να αγοράσετε ενσωματωμένο εξοπλισμό υπέρ της αυτο-ενσωμάτωσης ενός συνηθισμένου μοντέλου μπορεί να είναι αρκετοί:

 • Το ενσωματωμένο μοντέλο είναι πάντα ακριβότερο.
 • Ενώ τα υπόλοιπα είναι ίσα, η ενσωματωμένη συσκευή είναι κατώτερη σε όγκο και χωρητικότητα.
 • Είναι ακριβώς ότι το σπίτι έχει ήδη ένα εξαιρετικό παλιό ψυγείο.

Από την άλλη πλευρά, η κατασκευή ενός ενσωματωμένου ψυγείου από τεχνική άποψη είναι πολύ πιο αξιόπιστη, απλούστερη και η εμφάνιση ολόκληρου του σχεδίου, από τα εξαρτήματα στις προσόψεις σε αυτή την περίπτωση, είναι ιδανική. Το ενσωματωμένο ψυγείο δεν υπερθερμαίνεται, μειώνει τον θόρυβο και δονείται.

Αλλά αν παραμείνετε πιστοί στην ιδέα να φτιάξετε ένα ψυγείο στην κουζίνα, σας προτείνουμε να εξετάσετε δύο τρόπους πώς να το κάνετε:

 • Μέθοδος 1. Τοποθετήστε το ψυγείο σε ένα κουτί (περίπτωση μολυβιού), σχεδιασμένο σύμφωνα με τις διαστάσεις του, και κρεμάστε τις πόρτες των προσόψεων του υπουργικού συμβουλίου.
Ενσωματωμένο κανονικό ψυγείο

Ένα συνηθισμένο ψυγείο ενσωματωμένο στην θήκη μολυβιού-μολυβιού

Παραλλαγή ημικυκλικού ψυγείου

Η επιλογή εγκατάστασης ενός συμβατικού ψυγείου χωρίς να συνδέονται προσόψεις με πόρτες

 • Μέθοδος 2. Μεταμφίεστε το ψυγείο χρησιμοποιώντας βαφή ή αυτοκόλλητο υλικό (οι ιδέες φωτογραφιών παρουσιάζονται στο τέλος του άρθρου).

Δείτε επίσης: 10 κριτήρια για την επιλογή ψυγείου, τα οποία πρέπει να γνωρίζετε πριν αγοράσετε

Μέθοδος 1. Πώς να φτιάξετε ένα κανονικό ψυγείο στο ντουλάπι

Για να ενσωματώσετε ένα μη ενσωματωμένο ψυγείο στην τελική θήκη μολυβιού, θα χρειαστείτε:

 • Οι οδηγοί σφαιρών έχουν πλήρη προέκταση στο μισό πλάτος του μπροστινού πλαισίου (2 τεμ.).
 • Γωνίες μεταλλικές (4 τεμ.);
 • Στοιχεία στερέωσης (βίδες, μπουλόνια με παξιμάδια, βίδες).
 • Δράπανα και ποιοτικά τρυπάνια για μέταλλο με επιθυμητή διάμετρο.
 • Μολύβι;
 • Κυβερνήτης;
 • Το επίπεδο.
Οδηγός μπάλα

Έτσι φαίνεται ο οδηγός μπάλας πλήρους επέκτασης

Για να φτιάξετε το πλαίσιο και τις προσόψεις της θήκη μολυβιού με τα χέρια σας (ή τα χέρια ενός κατασκευαστή επαγγελματικών επίπλων), θα χρειαστείτε:

 • Πάχος MDF ή μοριοσανίδων 16 mm (επιλέγονται λαμβάνοντας υπόψη το σχεδιασμό της κουζίνας, δηλαδή χρησιμοποιούν τις ίδιες προσόψεις)?
 • Κόκκινο μελαμίνη στο χρώμα MDF / chipboard πάχους 2 mm.
 • Επίπλων μεντεσέ με κλεισίματος για πόρτες και επιθυμητή γωνία ανοίγματος τουλάχιστον 110 μοίρες, έτσι ώστε να μπορείτε εύκολα να ελέγχουν τις εσωτερικές κουτιά και ράφια του ψυγείου (3-4 βρόχους για μεγάλες πόρτες και 2-3 - πόρτα του καταψύκτη)?
 • Λαβές για έπιπλα (2 τεμ.).
 • Βίδες με αυτοκόλλητη τομή.
 • Επιτραπέζια έπιπλα.
 • Miniclips;
 • Γωνίες.

Βήμα 1. Κάνουμε μετρήσεις και σχεδιάζουμε το κουτί για την εγκατάσταση

Για να χτίσετε ένα κανονικό ψυγείο στην κουζίνα, πρώτα πρέπει να δημιουργήσετε ένα ντουλάπι γι 'αυτόν. Υπάρχουν δύο παραλλαγές της εξέλιξης των εκδηλώσεων: είτε είστε έμπειρος κύριος και εσείς κάνετε ένα κουτί μόνοι σας, είτε είστε συνηθισμένος άνθρωπος και διατάζετε την κατασκευή μολυβιού σε επαγγελματίες ανάλογα με το μέγεθος του ατόμου. Στην τελευταία περίπτωση, χρειάζεται μόνο να χτίσετε απευθείας ένα ψυγείο σε μια θέση - όλοι μπορούν να το κάνουν ακολουθώντας τις οδηγίες μας.

 • Στην ιδανική περίπτωση, το κουτί για την εγκατάσταση του ψυγείου θα πρέπει να προβλεφθεί στο στάδιο του σχεδιασμού της κουζίνας - έτσι δεν χρειάζεται να ενοχλείτε την αναζήτηση υλικών κατάλληλων για τα έπιπλα που διατίθενται.

Όποια και αν είναι η επιλογή σας, πρώτα πρέπει να προσδιορίσετε τον τόπο όπου θα παραμείνει η συσκευή και να κάνετε ακριβείς μετρήσεις της μελλοντικής περίπτωσης μολυβιού.

 • Η κύρια αρχή για τον προσδιορισμό των διαστάσεων του πλαισίου: γύρω από το ψυγείο πρέπει να κυκλοφορεί συνεχώς τον αέρα για να ψύχει την επιφάνεια του. Αυτό σημαίνει ότι το ντουλάπι σας θα είναι κάπως μεγαλύτερο από το ψυγείο.
1

Ο αλγόριθμος έχει ως εξής:

 1. Μετράμε το πλάτος, το ύψος και το βάθος του ψυγείου, καθώς και την απόσταση από το πάτωμα μέχρι το μέσον του διακένου ανάμεσα στις άνω και κάτω πόρτες του.
 2. Καθορίζουμε το μέγεθος των λεπτομερειών της περίπτωσης μολυβιού λαμβάνοντας υπόψη τα τεχνολογικά αποθέματα:
 • Εξωτερικό πλάτος του ντουλαπιού. Σε αυτό, πρέπει να τοποθετήσετε ένα απόθεμα για την εγκατάσταση βρόχων τουλάχιστον 28 mm. Έτσι, με ένα πλάτος ψυγείου 600 mm και πάχος δύο πλευρικών τοιχωμάτων ενός κιβωτίου 16 mm, το εξωτερικό πλάτος του θαλάμου είναι τουλάχιστον 660 mm.
 • Ύψος της θήκης μολυβιού. Επιλέγεται κατά την κρίση σας, αλλά στην ιδανική περίπτωση η θήκη μολυβιού πρέπει να βρίσκεται σε επίπεδο με τα κρεμαστά ερμάρια του ακουστικού. Δηλαδή, αν η κουζίνα έχει ύψος 216 cm και μια μολυβοθήκη, και ως εκ τούτου το πλαίσιο ράφι πρέπει να έχει ύψος 216 cm σε μια τέτοια υψηλή μολυβοθήκη πάνω ράφι ψυγείου κατάλληλο -. Θα χρειαστεί για τον εξαερισμό, και αποθήκευση των πραγμάτων.

Σημαντική σημείωση: στο ύψος της θέσης του ψυγείου, είναι απαραίτητο να τοποθετήσετε ένα κενό τουλάχιστον 5 cm για εξαερισμό.

 • Ράφια. Στο μέγεθος των πλευρικών τοιχωμάτων τοποθετούμε ένα απόθεμα τουλάχιστον 50 mm, πράγμα που σημαίνει ότι εάν το βάθος του ψυγείου είναι 600 mm, οι στύλοι του κιβωτίου πρέπει να έχουν πλάτος 650 mm.
 • Πίνακας πάνω από το ψυγείο (ράφι). Το πλάτος του υπολογίζεται από τον τύπο: το εξωτερικό πλάτος του μολυβιού είναι μείον το άθροισμα των πάχους των δύο ράφια (για παράδειγμα, 660-16-16 = 628 mm). Αλλά το μήκος του ράφι θα πρέπει να είναι μικρότερο από το πλάτος της σχάρας κατά περίπου 100 mm - τότε το πάνελ δεν θα φτάσει στον τοίχο και θα καλύψει το πίσω μέρος του ψυγείου, το οποίο είναι απαραίτητο για τον αερισμό. Εάν αυτό δεν γίνει, η συσκευή απλώς θα υπερθερμανθεί. Έτσι, θεωρούμε: 650-100 = 550 mm.
 • Το επάνω πλαίσιο του κουτιού (κάλυμμα). Αν σκοπεύετε να κάνετε μια θέση πάνω από το ψυγείο για την αποθήκευση, το επάνω κάλυμμα, μπορείτε να κάνετε το κωφών (για παράδειγμα, 628 × 650 χιλιοστά), αλλά στο πίσω μέρος της ανάγκης της να χτίσει vent.reshetku. Η δεύτερη επιλογή: Απλά κάντε το επάνω κάλυμμα, μη φτάνοντας στον τοίχο κατά 10 εκατοστά, τότε υποθέτουμε: 650-100 = 550 mm.
 • Πίσω τοίχος του ράφι. Το πλάτος του = Το εσωτερικό πλάτος του κιβωτίου (για παράδειγμα, 628 mm). Το ύψος του τοίχου υπολογίζεται κατά την κρίση σας (ανάλογα με το πόσο υψηλή είναι η θέση), αλλά λαμβάνοντας υπόψη τα δύο πάχη του άνω καλύμματος και του πίνακα πάνω από το ψυγείο.
 • Διακόπτης πίσω. Θα πρέπει να έχει πλάτος 150-160 mm και ίσο σε μήκος με το εσωτερικό πλάτος του πλαισίου.
 • Κάτω στήριγμα (2 τεμ.). Το πλάτος είναι 50 mm και το μήκος αντιστοιχεί στο εσωτερικό πλάτος του πλαισίου.
 • Το πλίνθο. Θα πρέπει να είναι ελαφρώς μικρότερη από την απόσταση από το πάτωμα μέχρι την άκρη της κάτω πόρτας του ψυγείου έτσι ώστε η πρόσοψη να μπορεί να ανοιχτεί εύκολα. Έτσι, για παράδειγμα, σε απόσταση από το πάτωμα έως την άκρη της πόρτας 80 mm, το ύψος της βάσης μπορεί να είναι περίπου 68 mm. Το μήκος της βάσης είναι ίσο με το πλάτος της θήκης μολυβιού.
 • Πρόσοψη (3 τεμάχια (για τις κάτω και πάνω πόρτες του ψυγείου, καθώς και για το ράφι πάνω από το x-com) ή 2 τεμάχια (αν χτίζετε μια μολυβοθήκη χωρίς ράφι)). Το ύψος και το πλάτος της πρόσοψης που πρόκειται να υπολογιστεί λαμβάνοντας υπόψη το πάχος των ακμών (2 mm σε κάθε πλευρά του τμήματος), και τα διάκενα μεταξύ των μετώπων των 5 mm (σε περίπτωση που χρειάζονται προσόψεις ανάληψης πάροδο του χρόνου). Έτσι, για παράδειγμα, ένα ψυγείο 60 εκατοστών θα απαιτεί προσόψεις πλάτους 656 mm (χωρίς να λαμβάνονται υπόψη οι άκρες).

Πρέπει να δοθεί προσοχή σε τρία βασικά σημεία, ώστε το μελλοντικό ψυγείο να διαρκέσει όσο το δυνατόν περισσότερο:

 • Για πλήρη ψύξη, όμως, το περίβλημα δεν πρέπει να έχει οπίσθιο τμήμα, ωστόσο, για να ασφαλίσει τη δομή, είναι επιθυμητό να κατασκευαστούν αρκετοί αποστάτες (οι διαστάσεις, ο αριθμός και η θέση τοποθέτησης αναφέρονται παραπάνω).
 • Κοντά στο ντουλάπι με το ψυγείο δεν πρέπει να τοποθετούνται μαγειρικά σκεύη ή φούρνος.

Εδώ είναι το σχέδιο.

Σχέδιο

Βήμα 2. Δίνουμε τα υλικά για πριόνισμα και κοπή

Τώρα που γνωρίζετε τις σωστές διαστάσεις της θήκη μολυβιού, μπορείτε να παραγγείλετε την κατασκευή και συναρμολόγησή της από έναν επαγγελματία κύριο ή, αν είναι δυνατόν, από μια εταιρεία που κατασκευάζει ή θα κατασκευάσει την κουζίνα σας.

 • Ίσως να βρείτε έναν κατασκευαστή επίπλων έτοιμος να αναλάβει μια τέτοια μη τυποποιημένη εργασία δεν θα πετύχει την πρώτη φορά. Επομένως, να είστε προετοιμασμένοι να εξοικειωθείτε τον πιθανό καλλιτέχνη με το σχέδιο μολυβιών, τους υπολογισμούς και το βίντεο.

Αν κατασκευάσετε το κουτί μόνοι σας, τότε το επόμενο βήμα σας είναι να δώσετε το ξυλεία σας για κοπή και κοπή σε μια εξειδικευμένη επιχείρηση.

Βήμα 3. Συναρμολογήστε το πλαίσιο

Σε αυτό το στάδιο, τα τελικά μέρη της θήκης μολυβιού πρέπει να συναρμολογηθούν σαν σχεδιαστής:

 1. Ο άνω πίνακας και ο πίνακας πάνω από το ψυγείο είναι συνδεδεμένοι με τις βάσεις των μικρών σημείων.
 2. Τοποθετούμε το ράφι και τον πίσω τοίχο με επιβεβαιώσεις (από κάτω). Επίσης στερεώστε τον πίσω τοίχο στις ράφια με τη βοήθεια γωνιών.
 3. Στο πίσω μέρος του πλαισίου, περίπου στο κέντρο της θέσης του ψυγείου, χρησιμοποιούμε επίσης τις γωνίες για να προσαρμόσετε ένα διαχωριστικό με πλάτος 10-15 cm και μήκος ίσο με το εσωτερικό πλάτος του θαλάμου. Στη συνέχεια, σηκώστε το πλαίσιο κάθετα.
 4. Τοποθετούμε ένα ακόμη διαχωριστικό μικρότερου μεγέθους στους στύλους στο κάτω μέρος του πλαισίου (στις γωνίες).
 5. Τοποθετούμε τον σκελετό στον τόπο όπου πρέπει να σταθεί, κατόπιν το ύψισμά του σύμφωνα με το επίπεδο που τραβάμε μαζί με τα γειτονικά κρεμασμένα ντουλάπια και πεζοδρόμια. Για την αξιοπιστία και την ακαμψία της δομής, προσθέτουμε επιπλέον το στήριγμα στον τοίχο στις γωνίες (περίπου στο μέσο της θήκης, είναι επίσης δυνατό στο κάτω μέρος).
 6. Βάζουμε ένα άλλο διαχωριστικό στο εμπρόσθιο κάτω μέρος του πλαισίου (πίσω από την βάση) με τη βοήθεια γωνιών: η μια πλευρά της γωνίας είναι σταθερή στη στύλο και η άλλη στο πάτωμα.
 7. Τοποθετούμε τους μεντεσέδες για τις προσόψεις σε ένα από τα ράφια. Για την πρόσοψη του θαλάμου ψύξης, μπορείτε να εγκαταστήσετε 4 βρόχους, και για την πρόσοψη κατάψυξης θα υπάρχουν αρκετά και δύο βρόχους.
 8. Σε μία από τις βάσεις κάνουμε μια τρύπα για το καλώδιο και συνδέουμε το ψυγείο στην πρίζα. Μην ξεχνάτε ότι η έξοδος πρέπει να απέχει τουλάχιστον 30 cm από το δάπεδο και όχι λιγότερο από 10 cm από την πλευρά του ψυγείου. Αυτή η διάταξη θεωρείται ασφαλής (και το νερό δεν θα φτάσει και το καλώδιο δεν θα ζεσταθεί).

Βήμα 4: Τοποθετήστε το ψυγείο στο κουτί

Εδώ είναι η ώρα να αφαιρέσετε τα προσωρινά αποστάτες, να ξεβιδώσετε τη λαβή του ψυγείου και να τον σπρώξετε στη θήκη μολυβιού. Βεβαιωθείτε ότι οι κλειστές προσόψεις δεν ακουμπούν στις θύρες καταπακτών. Στη συνέχεια θα πρέπει να έχετε το βάρος του ψυγείου για να σκληραίνουν τα ράφια, ειδικά ένα που δεν έστησε και κρατά προσόψεις (αυτό το ράφι θα λυγίσει προς τα μέσα και ετοιμόρροπη πόρτα). Γι 'αυτό θα χρησιμοποιήσουμε γωνίες.

 1. Η μία πλευρά της γωνίας πρέπει να βιδωθεί στο ράφι, και η άλλη - στη θέση της "φυσικής" στερέωσης των θυρών του ψυγείου. Για να το κάνετε αυτό, ξεβιδώστε ένα ή δύο εργοστασιακά μπουλόνια, βάλτε τη γωνία και σφίξτε ξανά τα μπουλόνια, μετακινώντας τη γωνία έτσι ώστε οι προσόψεις να ισοπεδωθούν.

Γωνία στην πλευρά του μεντεσέ

Επίσης, η γωνία μπορεί να ασφαλιστεί πάνω στην εργοστασιακή βάση όπως φαίνεται στην παρακάτω φωτογραφία.

Εναλλακτικός τρόπος για να εγκαταστήσετε μια γωνία

Εναλλακτικός τρόπος για να εγκαταστήσετε τη γωνία (πάνω από την "εγγενή" στήριξη)

 1. Στη συνέχεια, συνδέστε τη δεύτερη γωνία με το άλλο ράφι, αφού κάνετε ακριβή σήμανση. Μην φοβάστε να γυρίσετε το σώμα του ψυγείου - αυτό δεν θα επηρεάσει τη λειτουργία του με οποιονδήποτε τρόπο.
 • Συνδέστε τη γωνία της σχάρας και του τοίχου του ψυγείου
 • Συνδέστε τη γωνία της σχάρας και του τοίχου του ψυγείου

Στις φωτογραφίες αυτές μπορείτε να δείτε πώς θα φαίνονται οι ήδη υπάρχουσες γωνίες.

 • Εγκατεστημένες γωνίες που συνδέουν τους στύλους με τους τοίχους του ψυγείου
 • Εγκατεστημένες γωνίες που συνδέουν τους στύλους με τους τοίχους του ψυγείου

Βήμα 5. Τακτοποιούμε τις προσόψεις στις πόρτες του ψυγείου

Ήρθε η ώρα για τα πιο ενδιαφέροντα - καθορίζοντας τις προσόψεις στις πόρτες του ψυγείου, έτσι ώστε να ανοίγουν ταυτόχρονα. Για να επιτευχθεί αυτό θα βοηθήσουμε ένα ζευγάρι οδηγών μπάλα (ανεξάρτητα από το αν η κυρτή πόρτα ή όχι!).

 1. Κατ 'αρχάς, καθορίστε τη θέση του οδηγού - θα πρέπει να εγκατασταθεί περίπου στο ίδιο επίπεδο με τη λαβή. Αποδεικνύεται ότι στη μεγάλη πρόσοψη ο οδηγός εγκαθίσταται στο κάτω μέρος και στο μικρό - στην κορυφή.
 2. Βγαίνοντας από την άκρη της πρόσοψης περίπου 3 cm, τραβήξτε μια ευθεία γραμμή (χρησιμοποιώντας το επίπεδο του κτιρίου) με ένα μολύβι ίσο με το μήκος του οδηγού.

Οδηγός τοποθέτησης

 1. Τοποθετήστε το πρώτο μέρος του οδηγού (βλ. Φωτογραφία παραπάνω) βιδώνοντας τις βίδες στις οπές στερέωσης και τοποθετήστε το δεύτερο τμήμα του οδηγού μέσα σε αυτό.

Οδηγός σε πλήρη συναρμολόγηση

 1. Τοποθετήστε τη μία πλευρά του βραχίονα στην εξωτερική άκρη του κινητού σιδηροτροχιάς με βίδες και παξιμάδια.
 2. Το δεύτερο άκρο της γωνίας βιδώνεται στο άκρο της πόρτας του ψυγείου με ένα κατσαβίδι και ένα κύπελλο, αφού γίνει η σήμανση. Εάν είναι απαραίτητο, μπορείτε να χρησιμοποιήσετε δύο γωνίες (για την πόρτα και την πόρτα) και στη συνέχεια να τις συνδέσετε με βίδα όπως φαίνεται στην παρακάτω φωτογραφία. Εάν η πρόσοψη ανοίγει ελαφρώς λανθασμένα, η θέση της πρέπει να ρυθμιστεί μετατοπίζοντας τη γωνία. Αυτό είναι όλο, μένει να επαναλάβουμε τις ίδιες ενέργειες με τη δεύτερη πόρτα.

Η πρόσοψη και οι πόρτες του ψυγείου, που συνδέονται από δύο γωνίες

Μέθοδος 2. Προσομοίωση του ενσωματωμένου ψυγείου με διακόσμηση

Η πρώτη μέθοδος ήταν σε όσους δεν φοβούνται χειρωνακτική εργασία και μαθηματικούς υπολογισμούς. Αλλά ταιριάζουν αρμονικά στο εσωτερικό του ψυγείου και να δημιουργήσει την ψευδαίσθηση της ενσωματωμένης στο ψυγείο και μπορεί να διακόσμηση μεθόδους:

 • Βαφή με σμάλτο χρώμα με τον ήχο του ακουστικού ή του τοίχου. Κατάλληλη βαφή αυτοκινήτου σε δοχεία ψεκασμού ή σμάλτο σε βάζα. Πριν από τη ζωγραφική, η επιφάνεια του ψυγείου πρέπει να σκουπιστεί με λευκό πνεύμα και να καλύπτεται με αστάρι.

Η ιδέα της αναδιαμόρφωσης ενός παλιού ψυγείου

Η ιδέα της αναδιαμόρφωσης ενός παλιού ψυγείου

Η ιδέα της αναδιαμόρφωσης ενός παλιού ψυγείου

Βαμμένο ψυγείο στο εσωτερικό

 • Ζωγραφική με ακρυλικό χρώμα χρησιμοποιώντας ένα διάτρητο σχέδιο. Πριν από τη ζωγραφική, η επιφάνεια του x-k θα πρέπει να σκουπιστεί με λευκό πνεύμα και να καλύπτεται με αστάρι. Μετά από αυτό, το στολίδι πρέπει να καλύπτεται με ένα διαφανές βερνίκι.

Η ιδέα της διακόσμησης του ψυγείου

Ζωγραφίζοντας ένα ψυγείο

 • Βινύλιο PVC κολλήσει μεμβράνη.

Το ψυγείο, επικολλημένο με μια ταινία

Ψυγείο, επικολλημένο με βινύλιο

Ψυγείο, επικολλημένο με βινύλιο

 • Τοποθέτηση του μαγνητικού πίνακα. Κατάλληλο όχι για κάθε εσωτερικό, αλλά ένα τέτοιο όργανο διακόσμησης θα φέρει και πρακτικό όφελος - θα είναι δυνατό να αφήσετε σημειώσεις και να σχεδιάσετε.

Τραπέζι στο ψυγείο

Περισσότερες ιδέες φωτογραφιών για την ανακατασκευή ψυγείων, καθώς και βήμα-βήμα master classes για την εφαρμογή τους, μπορείτε να δείτε στο άρθρο: 8 τρόποι να διακοσμήσετε το ψυγείο.

1
1 Звезда2 Звезды3 Звезды4 Звезды5 Звезд
Loading...
Like this post? Please share to your friends:
Leave a Reply

69 − = 63

;-) :| :x :twisted: :smile: :shock: :sad: :roll: :razz: :oops: :o :mrgreen: :lol: :idea: :grin: :evil: :cry: :cool: :arrow: :???: :?: :!:

map