Τούλι με Lambrequin: Γάλλος επισκέπτης στο εσωτερικό της κουζίνας

Τούλι με Lambrequin: Γάλλος επισκέπτης στο εσωτερικό της κουζίνας

Τούλι με Lambrequin: Γάλλος επισκέπτης στο εσωτερικό της κουζίνας

Το Τούλι μας παρουσιάστηκε από Γάλλους δασκάλους. Αυτό το ύφασμα αέρα αμέσως ερωτεύτηκε τους σχεδιαστές. Και στις παλιές μέρες, κάθε αυτοσεβαστή κυρία είχε πράγματα από τούλ. Και σήμερα, χωρίς αυτό, δεν υπάρχει ένα διαμέρισμα. Τούλι με λαμπρέκι για την κουζίνα είναι μια καλή λύση. Η διάταξη των διαμερισμάτων περιλαμβάνει συχνά πολύ μικρές κουζίνες. Εάν παρέχετε ελεύθερο χώρο σε αυτό το δωμάτιο είναι δύσκολο, τότε τουλάχιστον δημιουργήστε μια τέτοια ψευδαίσθηση που αξίζει να δοκιμάσετε. Οι τουλίπες με λαμπρεκίνες έχουν την ιδιότητα να δημιουργούν επιπλέον χώρο στο δωμάτιο. Επιπλέον, είναι κατάλληλες σε σχεδόν οποιοδήποτε δωμάτιο και σε οποιοδήποτε εσωτερικό χώρο. Και στην κουζίνα δημιουργούν μια οικιακή ευκολία και δίνουν οικογενειακά γεύματα ακόμα περισσότερη ζεστασιά και τρυφερότητα.

Τι είναι το lambrequin και πώς συνδυάζεται με το τούλι

Το Lambrequin είναι ένα στολίδι από ύφασμα πάνω από το παράθυρο ή την πόρτα, που καλύπτει εν μέρει ή πλήρως την ράβδο κουρτίνας.

λαμπρεκίνες

Τύποι Lambrequins

λαμπρεκίνες

Μερικά στοιχεία λαμπρεκίνες

Ποικιλίες λαμπρεκίνες

Απλή. Μπορεί να έχει διάφορες μορφές: τοξωτή, ορθογώνια και κυματιστή. Μπορεί να συναρμολογηθεί με ταινία κουρτινών ή με χέρια σε όμορφες πτυχές.

hh3
hh4
hh5

Μαλακό. Το πιο δημοφιλές είδος. Κατά την προσαρμογή του επιλέξτε υφάσματα που είναι καλυμμένα σε πτυχώσεις. Περιλαμβάνει στοιχεία όπως δεσμούς, svaga και πολλά άλλα.

hh6
hh7
hh8

Σκληρό. Αυτές οι lambrequins έχουν ένα δεύτερο όνομα - bando. Για να τα παραγάγετε, χρησιμοποιήστε παχιά υφάσματα και τα διακοσμήστε με πλεξούδες, κορδόνια ή περιθώρια.

hh9
hh10
hh11

Συνδυασμένη. Η πιο εντυπωσιακή θέα, για την κατασκευή της χρησιμοποιεί τόσο μαλακά και σκληρά υφάσματα, τα οποία δίνουν το δικό της μοναδικό αποτέλεσμα.

hh12
hh13
hh14

Επιλογές σχεδίασης

Από χρόνο σε χρόνο, η μόδα αλλάζει όχι μόνο στα ρούχα, αλλά και στην εσωτερική διακόσμηση. Φέτος, οι σχεδιαστές προσφέρουν να διακοσμήσουν τα παράθυρα της κουζίνας σε διάφορες εκδόσεις:

Το πιο δημοφιλές ήταν το τούλι με μια στενή ευθεία ή το σχήμα lambrequin, η οποία είναι στερεωμένη στις κουρτίνες έτσι ώστε το γείσο δεν είναι ορατό.

hh15
hh16
hh17

Σε κλασικές κουζίνες, εσωτερικούς χώρους με στυλ pop και σύγχρονες, έγινε μοντέρνα η χρήση στα παράθυρα ενός πτώση λευκού τούλι, το οποίο συνδυάζεται με ένα οριζόντιο κουρτίνα διαφόρων χρωμάτων. Είναι σημαντικό τα χρώματα να εναρμονίζονται με το βασικό χρώμα του εσωτερικού.

Τούλι με Lambrequin: Γάλλος επισκέπτης στο εσωτερικό της κουζίνας
hh19
hh20

Η κουζίνα με το ύφος της υψηλής τεχνολογίας θα φανεί ακόμα πιο ενδιαφέρουσα με τις ρωμαϊκές κουρτίνες από τούλι σε συνδυασμό με την ομαλή λάμψη.
Σε στυλ Shebi-chic και country, ένα βαμβακερό ή βαμβακερό lambrequin με κοντές τούλι κουρτίνες θα φανεί καλό.

1
hh21
hh22
hh23

Εάν η κουζίνα σας είναι μινιμαλιστική, τότε μπορείτε να την διακοσμήσετε με άκαμπτο τριγωνικό σχήμα bando.

κουρτίνες

Κουρτίνες στην κουζίνα

Αυτές είναι μόνο οι πιο δημοφιλείς επιλογές για τη διακόσμηση των παραθύρων στην κουζίνα. Εάν συνδέσετε μια φαντασίωση και αφιερώσετε λίγο χρόνο, μπορείτε να δημιουργήσετε ένα αποκλειστικό σχέδιο.

Επιλογή σχεδιασμού υφάσματος και κουρτινών

Δεν είναι τόσο εύκολο να επιλέξετε υψηλής ποιότητας και όμορφο υλικό. Πολλά καταστήματα προσφέρουν έτοιμο τούλι για την κουζίνα, αλλά μπορείτε να το ράψετε μόνοι σας από αυτούς τους τύπους υφασμάτων:

πλέγμα.
πέπλο?
organza.
Βέλος

Είναι κατασκευασμένο από φυσικό νήμα (μετάξι, βαμβάκι ή μαλλί). Εύκολα προσφέρεται για κουρτίνες. Αυτό είναι συνήθως ένα ημιδιαφανές έγχρωμο καμβά, πάνω στο οποίο χτυπώνονται διακοσμητικά στοιχεία.

Οι βασικές αρετές του πέπλου περιλαμβάνουν:

Η δυνατότητα να αφήνουμε στον καθαρό αέρα και το ηλιακό φως, το οποίο είναι ιδιαίτερα σημαντικό για μια κουζίνα με ένα μικρό παράθυρο.
Καλές αντιστατικές ιδιότητες.
Δεν συσσωρεύεται σκόνη στην επιφάνεια και στις πτυχώσεις.

πέπλο

Αερόβιλο πέπλο

Organza

Ισχυρότερο ύφασμα από το πέπλο. Ωστόσο, η ακαμψία του επιτρέπει να παραμείνει σε σχήμα για μεγαλύτερο και μεγαλύτερο χρονικό διάστημα. Αυτό το ύφασμα είναι κατασκευασμένο από υψηλής ποιότητας μετάξι και βισκόζη. Υπάρχει μια λιγότερο ακριβή έκδοση της organza, η οποία είναι κατασκευασμένη από πολυεστέρα. Σε αντίθεση με την ελαφρότητα και τη διαφάνειά του, η organza περνά κακώς στον αέρα, γεγονός που προκαλεί προβλήματα με τον αερισμό του δωματίου.

Πλεονεκτήματα αυτού του είδους υφάσματος:

Μεγάλη διάρκεια ζωής.
Όπως ένα πέπλο, δεν συσσωρεύεται σκόνη.
Είναι εύκολο να πλυθεί.

lambrequin

Κουρτίνες και μαλακές ομπρέλες από οργαντά

Τυρί πλέγμα

Εμφανίζεται στις κουζίνες αρκετά συχνά. Η σύνθεση του υλικού περιλαμβάνει συνθετικές ίνες και βαμβάκι. Λόγω της δομής του, το πλέγμα συλλέγει πολλή σκόνη και απαιτεί συχνή πλύση, αλλά στεγνώνει γρήγορα. Ένα άλλο πλέγμα είναι "φοβισμένο" από το φως του ήλιου. Επηρεάζουν αρνητικά τις συνθετικές ίνες, αυτό οδηγεί σε ταχεία φθορά του ιστού.

τούλι

Τυρί πλέγμα

lambrequin

Lambrequin από το δίκτυο

Βέλτιστο μήκος προϊόντος

Το μήκος των μελλοντικών κουρτινών είναι ένα πολύ σημαντικό σημείο. Η επιλογή του μήκους θα πρέπει να εξαρτάται από το μέγεθος του παραθύρου, από το παράθυρο και από τη συχνότητα χρήσης του παραθύρου. Ως εκ τούτου, αξίζει να εξεταστούν διάφορες παραλλαγές μήκους και πλάτους.

κουρτίνα κοντά στη σόμπα

Μια μακρά κουρτίνα δίπλα στη σόμπα είναι μια πολύ επικίνδυνη απόφαση! Δεν μπορείτε να το κάνετε αυτό!

Μια από τις πιο αποτελεσματικές και κοινές επιλογές είναι κλασική. Τέτοιες κουρτίνες μπορούν να κρεμαστούν σε δωμάτια με μεγάλη επιφάνεια και μεγάλα παράθυρα.
Στο κλασικό εσωτερικό:

hh30
hh31
hh32

Στο μοντέρνο εσωτερικό:

κουρτίνες

Κουρτίνες στο μοντέρνο εσωτερικό

Πιο πρακτική και βολική επιλογή - συντομευμένη. Φαίνεται καλό και είναι ιδιαίτερα βολικό για την κουζίνα, όπου το παράθυρο είναι συχνά ανοιχτό για εξαερισμό. Σύντομες κουρτίνες - η καλύτερη επιλογή για κουζίνες με επιφάνεια εργασίας ή νεροχύτη από το παράθυρο.

hh34
hh35
hh36

Arch από τούλι - ερωμένες συχνά επιλέγουν μια τέτοια παραλλαγή της εγγραφής ενός κουφώματος παράθυρο. Το τόξο είναι πολύ πρακτικό και παρέχει πάντα δωρεάν πρόσβαση στο παράθυρο και το παράθυρο. Τα τόξα πραγματοποιούνται με διάφορους τρόπους, συχνά συνδυάζουν και πολλούς ιστούς.

hh38
hh39
hh40

Επιλογή χρωμάτων κουρτίνας

Όταν η επιλογή του χρώματος είναι δύσκολη, μπορείτε να μείνετε σε ουδέτερες επιλογές: λευκό, γκρι, μπεζ. Το λευκό τούλι στο εσωτερικό φαίνεται πάντα κατάλληλο, ανεξάρτητα από τις χρωματικές αποφάσεις του δωματίου.

hh41
hh42
hh43

Το χρώμα των επίπλων και το φινίρισμα είναι σημαντικό. Τα κρύα χρώματα προσελκύουν δροσερά χρώματα κουρτινών και αντίστροφα. Μπορείτε να δοκιμάσετε να συνδυάσετε το γενικό συνδυασμό χρωμάτων της κουζίνας με το χρώμα των κουρτινών.

Προσπαθήστε να μην εισάγετε τις κουρτίνες στο γενικό εσωτερικό του δωματίου και επιλέξτε ένα χρώμα για ένα ξεχωριστό στοιχείο του ντεκόρ. Για παράδειγμα, ένα μαξιλάρι, ένα βάζο, ένα τραπεζομάντιλο. Αυτό μπορεί να είναι το επίκεντρο του δωματίου σας.

Δώστε προσοχή σε ποια πλευρά βρίσκονται τα παράθυρα.

Τα νότια παράθυρα φέρνουν πολύ φως και θερμότητα, ειδικά το καλοκαίρι. Μπορούν να ψύχονται με κουρτίνες κρύου τόνου. Και τα βόρεια παράθυρα είναι ζεστά με ζεστά χρώματα.

κουζίνα

Φρεσκάδα και δροσιά για ένα δωμάτιο με παράθυρα με θέα στην ηλιόλουστη πλευρά

Σε μια μικρή κουζίνα δεν πρέπει να κρεμάσει κουρτίνες με ένα μεγάλο μοτίβο ή χρωματισμένο χρώμα. Τα πολύ σκούρα χρώματα θα μειώσουν το δωμάτιο.

κουζίνα

Η ρητή "αλλαγή"

Μια κουζίνα με χαμηλά ταβάνια απαιτεί οι ράγες κουρτίνας να στερεώνονται όσο το δυνατόν ψηλότερα. Είναι καλύτερα να επιλέξετε ένα τυλιγμένο με τυλιγμένο ή με ένα κατακόρυφο στολίδι, αυτό θα βοηθήσει στην αύξηση του οροφή τουλάχιστον οπτικά.

κουρτίνες για κουζίνα

Κουρτίνες για κουζίνα

λαμπρεκίνες

Οι πιο δημοφιλείς χρωματικοί συνδυασμοί σκληρών δύο χρωματιστών λαμπρεκίνων

Ράψιμο κουρτίνες για την κουζίνα με τα χέρια τους

Πολλά καταστήματα μας προσφέρουν ήδη έτοιμα προϊόντα. Αλλά πόσο ωραίο να δημιουργήσετε μόνοι σας κάτι. Ένα τέτοιο προϊόν θα ευχαριστήσει ακόμα περισσότερο το μάτι. Επομένως, πάρτε το χρόνο να ράψετε το τούλι στην κουζίνα με τα χέρια σας.

Απλή Lambrequin

Για το ράψιμο μιας απλής λάμπρεκ δεν χρειάζεστε ειδικές γνώσεις στο ράψιμο. Αρκεί να επιλέξετε το ύφος που σας αρέσει και να υπολογίσετε σωστά το ύφασμα. Για σωστούς υπολογισμούς, χρειάζεστε το πλάτος του υλικού και το μήκος της τομής. Οι άκρες των κουρτινών καλύπτονται με μια κορδέλα, μετά την οποία είναι έτοιμη να σας ευχαριστήσει στο γωνιά της κουζίνας.

Είναι σημαντικό να θυμάστε τα δικαιώματα που πρέπει να ληφθούν υπόψη κατά τον υπολογισμό του υλικού.

Μάστερ-κλάση στο ράψιμο απλό lambrequin

Hard Lambrequin

Στις σύγχρονες νοικοκυρές, η τεχνολογία του ράψιμου σκληρού λάμπρεκν διευκολύνεται σε μεγάλο βαθμό, καθώς η θερμοστοιχία τους βοηθάει.

Υπολογίστε το υλικό για σκληρό λαμπρέκι είναι εξαιρετικά απλό. Αρκεί να μετρήσετε το μήκος του γείσου και το πλάτος της τελειωμένης κουρτίνας, και στη συνέχεια να προσθέσετε τα δικαιώματα.

Ενέργειες βήμα προς βήμα:

Σε θερμοστοιχείο, εφαρμόζεται ένα μοτίβο χωρίς επιτρεπόμενα όρια και κόβεται κατά μήκος του περιγράμματος.
Τα δικαιώματα αποκόπτονται ήδη στο ύφασμα, χρησιμοποιώντας το προκύπτον σχέδιο.
Με τη βοήθεια μιας γεννήτριας ατμού, το ύφασμα συνδέεται στη βάση.
Οι άκρες αντιμετωπίζονται με ταινία, ταινία ή πλεξούδα.
Το λαμπρέκι κρατιέται σε ταινία τύπου velcro, το οποίο είναι στερεωμένο στην πλάτη.

Κάνοντας σκληρό λαμπρέκι

Μαλακό Lambrequin

Το πιο όμορφο, αλλά το πιο δύσκολο κατά το ράψιμο ενός είδους lambreken. Για να κάνετε τους σωστούς υπολογισμούς του υλικού, είναι καλύτερο να διαβάσετε πρώτα τις οδηγίες, και μόνο στη συνέχεια να κατεβάσετε τις επιχειρήσεις.

Svag

Ελλείψει της απαραίτητης εμπειρίας ράψιμο, μπορείτε να κάνετε χωρίς ένα σχέδιο:

Κόψτε ένα τετράγωνο υφάσματος του απαραίτητου μεγέθους και διπλώστε κατά μήκος της διαγωνίου, σημειώνοντας την πτυχή.
Έχοντας επισημάνει το πλάτος της μέσης της σκωρίας και των ώμων, κρεμάστε το ύφασμα υπό γωνία 45 μοίρες.
Στερεώστε την πρώτη πτυχή, το βάθος του "κυλίνδρου" δεν πρέπει να υπερβαίνει τα 15 cm.
Στη συνέχεια, όπως και στην πρώτη πτυχή, σχηματίστε όλα τα υπόλοιπα.
Το ύφασμα, το οποίο αποδεικνύεται περιττό, μπορεί να αφαιρεθεί και η άνω άκρη να ασφαλιστεί με μεγάλο αριθμό ακίδων.
Το κάτω μέρος του svaga αντιμετωπίζεται με κορδέλα ή πλεξούδα και το πάνω μέρος είναι ταινία κουρτίνας ή velcro.

Ράψιμο σκουός με επικαλυμμένο στοιχείο

Λαιμός

Συνδέσεις χρησιμοποιούνται στα πλευρικά παράθυρα. Το ράψιμο της γραβάτας είναι πολύ απλό. Από το τραπεζοειδές με ίσες παράλληλες πλευρές, που πρέπει να είναι ίσες με το μήκος της τελικής γραβάτας.

Είναι σημαντικό. Η ισοπαλία δεν πρέπει να είναι πολύ χαμηλότερη από τη σφαγή. Η διαφορά μεταξύ του μήκους τους δεν πρέπει να υπερβαίνει το 20%.

σχέδιο

Σχέδιο ισοπαλίας

Τούλη αψίδα

Το να ράβεις κουρτίνες από τούλι από τον εαυτό σου είναι πολύ απλό. Μια από τις πιο απλές επιλογές είναι μια τοξωτή κουρτίνα από πλέγμα ή πέπλο.

Διαδικασία:

Το πάτωμα διπλώνεται στο μισό.
Το πλάτος του παραθύρου χωρίζεται σε τρία.
Από το ανώτερο σημείο της πτυχής, σχεδιάστε ένα ημικύκλιο του οποίου η ακτίνα θα πρέπει να είναι ίση με τα ληφθέντα στοιχεία διαίρεσης.
Κόψτε το ημικύκλιο.
Κόψτε την ευθυγράμμιση γραμμής.
Το επάνω άκρο των κουρτινών πρέπει να καλύπτεται με Velcro ή πλεξούδα.
Κατά τη δημιουργία ενός σχεδίου, πρέπει να εξετάσετε το μήκος του τελικού προϊόντος. Υπολογίζεται πολύ απλά: το ύψος του παραθύρου πολλαπλασιάζεται με 2 και προσθέστε εδώ δύο ακτίνες.
Το κάτω μέρος της κουρτίνας μπορεί να ραμίζεται με πλεξούδα ή περιθώριο.

Video masterclass στις ραπτικές κουρτίνες

Φροντίδα κουρτινών κουζίνας

Για να κουρμπάρι το παράθυρο της κουζίνας πάντα φαινόταν καλό και ευχαριστημένος από το μάτι, πρέπει να παρέχει την κατάλληλη φροντίδα:

Πλύνετε το τούλι της κουζίνας τουλάχιστον τρεις φορές το χρόνο, χωρίς να ξεχνάτε το καθεστώς θερμοκρασίας για αυτόν τον τύπο υφάσματος.
Για να δώσει μια κουρτίνα λάμψη, μπορείτε να προσθέσετε ξίδι στο νερό με ρυθμό 1 κουταλιά της σούπας ξύδι ανά 1 λίτρο νερού.
Αφού αφαιρέσετε το τυφλό από το παράθυρο, πρέπει να απομακρύνετε όλη τη συσσωρευμένη σκόνη. Εάν δεν το κάνετε, το ύφασμα θα επιδεινωθεί γρήγορα, αποκτώντας ένα γκρι χρώμα. Αυτό ισχύει ιδιαίτερα για τις κουρτίνες.
Κατά το πλύσιμο του μηχανήματος είναι προτιμότερο να επιλέξετε ένα ευαίσθητο τρόπο χωρίς να πιέσετε. Δεν χρειάζεται να πλένετε το τούλι ταυτόχρονα με άλλα πράγματα.
Η τοποθέτηση ενός τέτοιου ιστού είναι επίσης δύσκολη. Είναι πολύ ευαίσθητο στις υψηλές θερμοκρασίες. Είναι καλύτερο να κρεμάτε το τούλι σε όρθια θέση, αποφεύγοντας τυχόν αναδιπλώσεις. Εάν το ύφασμα χρειάζεται ακόμα σιδέρωμα, επιλέξτε ένα σίδερο με τη λειτουργία του κατακόρυφου ατμού, αυτός είναι ο πιο ήπιος τρόπος σιδερώματος του υλικού.

κουρτίνες

Με σωστή φροντίδα, οι κουρτίνες θα σας χαρίσουν περισσότερο από ένα χρόνο

Το Tulle είναι πολύ δημοφιλές μεταξύ των σχεδιαστών και των γυναικών των βελόνων. Ταιριάζει τέλεια σε κάθε εσωτερικό χώρο και βοηθά το δωμάτιο να παίξει με νέα χρώματα. Το ράψιμο κουρτίνας από τούλι δεν είναι τόσο δύσκολο. Ακόμα και μια αρχαία ραπτική μπορεί να αντιμετωπίσει αυτό το καθήκον. Το κύριο πράγμα είναι να κάνουμε τους σωστούς υπολογισμούς. Γιατί να πληρώσετε υπερβολικά για τα τελικά προϊόντα, όταν μπορείτε να δημιουργήσετε ό, τι χρειάζεστε με τα χέρια σας.

1
1 Звезда2 Звезды3 Звезды4 Звезды5 Звезд
Loading...
Like this post? Please share to your friends:
Leave a Reply

81 + = 87

;-) :| :x :twisted: :smile: :shock: :sad: :roll: :razz: :oops: :o :mrgreen: :lol: :idea: :grin: :evil: :cry: :cool: :arrow: :???: :?: :!:

map