Αγγλικές κουρτίνες στο εσωτερικό της κουζίνας και του καθιστικού: η διακόσμηση των παραθύρων στο στυλ του Λονδίνου

Αγγλικές κουρτίνες στο εσωτερικό της κουζίνας και του καθιστικού: η διακόσμηση των παραθύρων στο στυλ του Λονδίνου

Contents

Αγγλικές κουρτίνες στο εσωτερικό της κουζίνας και του καθιστικού: η διακόσμηση των παραθύρων στο στυλ του Λονδίνου

Θέλετε να προσθέσετε στην οικεία κουζίνα λίγο στερεά αγγλική γοητεία ή πολυτέλεια του σαλόνι του Λονδίνου; Προσπαθήστε να επιλέξετε αγγλικές κουρτίνες - στην κλασική έκδοση ή σε μια σύγχρονη ερμηνεία, προσαρμοσμένη στις πραγματικές συνθήκες του διαμερίσματος ή του σπιτιού. Παρέχεται η άνεση και το πνεύμα των παραδοσιακών βραδινών με τσάι.

Κουρτίνες σε αγγλικό στιλ για κουζίνες και σαλόνια: στυλίστικα των δωματίων

Αναμφισβήτητα, υπέροχα κουτάλες και ογκώδεις πτυχώσεις - όχι για έντονες λακωνικές μοντέρνες κουζίνες. Αλλά το στιλ της διακόσμησης παραθύρων του Λονδίνου είναι απόλυτα εναρμονισμένο τόσο σε κλασικούς όσο και σε ρετρό εσωτερικούς χώρους, σε ελαφρές κουζίνες στο στιλ της Προβηγκίας.

κουζίνα

Λίγη αγγλική ακαμψία και αίσθηση: κουζίνα με κουρτίνες σε αγγλικό ύφος

σκιά

Κουρτίνες για ρετρό κουζίνες, κλασικά σαλόνια και τραπεζαρίες σε ρουστίκ ύφος

London chic για ευρύχωρα δωμάτια

Στην παραδοσιακή μορφή, οι αγγλικές κουρτίνες είναι μια βαριά κουρτίνα σε μια πυκνή επένδυση με διπλές πτυχές κατά μήκος των άκρων του καμβά και ογκώδη κουρτίνες στο κάτω μέρος. Λόγω του γεγονότος ότι το ύφασμα είναι συναρμολογημένο στις άκρες, οι φουσκάλες σε συναρμολογημένη μορφή τους μοιάζουν με ένα υπέροχο τόξο. Το μεσαίο τμήμα του καμβά σχηματίζει ένα ημικύκλιο υπό μορφή ανεστραμμένης καμάρας.

σκιά

Σύντομη έκδοση με αντίθετο ρωμαϊκό τυφλό

Το πραγματικό λινάρι στο Λονδίνο είναι 2 φορές με μηχανισμό ανύψωσης στο κέντρο του καθενός. Ο σχεδιασμός φαίνεται αρκετά βαρύς: ακόμη και στην κατερχόμενη μορφή, οι πτυχώσεις πρέπει να παραμείνουν στο κάτω μέρος του φύλλου και σε ανυψωμένη κατάσταση το παράθυρο πρέπει να καλύπτεται με ένα πανί τουλάχιστον το ένα τρίτο. Πλήρως χαμηλωμένες κουρτίνες δεν πρέπει να πέφτουν κάτω από το περβάζι παραθύρου.

κουρτίνες

Chic flounces σε κλασικό σχεδιασμό

Γι 'αυτό προτιμάται η κλασική επιλογή για ευρύχωρα και φωτεινά δωμάτια με πολλά παράθυρα. Σχεδιάστηκε η σχεδίαση κουρτίνων για υψηλές και συγκριτικά στενές κατασκευές παραθύρων με πλαίσιο που χωρίζει το γυαλί σε μικρά τεμάχια. Το ύψος της οροφής στα αρχοντικά επέτρεψε να αφήσει το άνω μισό κλειστό. Βαρύ κουρτίνα κρύβεται από τα μάτια που αιχμαλωτίζουν αιώνια ουρανό.

κουρτίνες

Κορεσμένα σκούρα χρώματα σε αντίθεση με τα λευκά έπιπλα

Διακοσμημένα με κουρτίνες με κρόσσια και πλώρη κατάλληλα για ευρύχωρες κουζίνες-τραπεζαρίες ή εξοχικές κατοικίες. Ο όγκος που δημιουργεί το ύφασμα, παίρνει πολλή περιοχή.

κουζίνα

Υπέροχη κουζίνα με λουλούδια

Στιλιστικά τέλειο εσωτερικό για μια τέτοια draping παράθυρα γίνονται σαλόνι-κουζίνα σε αγγλικό στυλ, κλασικά δωμάτια τραπεζαρία με έπιπλα από φυσικό ξύλο και τοίχους, ταπετσαρίες στην ίδια διακόσμηση στυλ ύφασμα.

ημιδιαφανές κουρτίνες

Αεροφώνας ημιδιαφανές κουρτίνα

Ελαφρώς διορθώνοντας το σχήμα και μαζεύοντας τα υφάσματα χωρίς ένα παραδοσιακό σχέδιο, μπορείτε να καταθέσετε με επιτυχία τις αγγλικές κουρτίνες στο εσωτερικό του ρετρό ή της χώρας. Η Provence, το shine-chic και η σύντηξη είναι μοντέρνες τάσεις, για τις οποίες οι κουρτίνες σε αγγλικό στιλ θα γίνουν ένα πραγματικό στιλ.

Ταμπού: σε ποιες κουζίνες το αγγλικό στυλ θα μετατραπεί σε κιτς

Στην τυποποιημένη έκδοση, αγγλικές κουρτίνες στο εσωτερικό με το ύφος της υψηλής τεχνολογίας είναι ακατάλληλες. Παραλλαγές είναι δυνατές με τη χρήση υφασμάτων με μεταλλική λάμψη και αυστηρές πτυχές κανονικού σχήματος. Είναι καλύτερο να μην συνδυάζονται κουρτίνες με φωτεινά ανατολίτικα σχέδια, κλουβιά ή αυστηρή λωρίδα με γυαλιστερό πλαστικό σετ. Στις μινιμαλιστικές κουζίνες, η συνηθισμένη "ρωμαϊκή" στον τόνο των επίπλων ή των τοίχων θα είναι πολύ πιο ζωντανή.

μια κουρτίνα

Ανεπιτυχής επιλογή: μια κουρτίνα με γυαλιστερό μοτίβο και μια αντίθετη πτυχή σε ένα μικρό παράθυρο

Αποφύγετε το υπερβολικό φορτίο στη διακόσμηση: οι τρισδιάστατες πτυχώσεις θα κάνουν ένα ήδη μικρό δωμάτιο διαμέρισμα πολύ μικρό. Και σε μικρές κουζίνες-μολυβοθήκες, έπιπλα, είναι καλύτερο να ελαχιστοποιηθεί η διακόσμηση παραθύρων και να αποφευχθεί η αδιαφανή υφή.

1
γείσο

Πάρα πολύ διακόσμηση σε περιορισμένο χώρο: βαριά υφάσματα, γείσο με οπίσθιο φωτισμό

Μην κλείνετε ένα σημαντικό τμήμα του ενιαίου παραθύρου, ειδικά σε ένα δωμάτιο με πολύ χαμηλή οροφή. Αν σας αρέσει η διακόσμηση σε αγγλικό στιλ, αντιγράψτε το σχέδιο και το υλικό επιλέξτε διαφανές - αυτή η λύση θα προσθέσει αέρα και φως.

Για οπτικά κάνει το άνοιγμα του παραθύρου επάνω από το γείσο, που σχεδόν στο ανώτατο όριο, και το μέγεθος του φύλλου πάρει έτσι ώστε η κάτω ακμή του καλύπτει μόνο το άνω τμήμα του πλαισίου του παραθύρου.

Επιλέξτε υφάσματα και χρώματα για τις κουρτίνες του Λονδίνου

Επιλογές για ράψιμο κουρτίνες για την κουζίνα, σαλόνι σε αγγλικό στιλ - πολύ. Αν κλασική δείγματα των 2 πτυχώσεις, τότε οι ερμηνείες σχεδιαστής μπορεί να βρεθεί ένα ενδιαφέρον μείγμα: συνδυάζοντας στοιχεία από αυτές τις κουρτίνες του Λονδίνου, της Αυστρίας, της ρωμαϊκής και της Γαλλίας.

κουρτίνες χρωματισμού

Ράφι, ανατολίτικο μοτίβο, κλουβί και λουλούδια: παραλλαγές χρωμάτων

Επιλογές σχεδίασης: πτυχώσεις αέρα ή βαρύ τόξο

Πριν αποφασίσετε για μια αγορά ή προσαρμογή, είναι απαραίτητο να αποφασίσετε για το σχεδιασμό. Ανάλογα με την περιοχή του παραθύρου, το εσωτερικό της κουζίνας, μπορείτε να επιλέξετε:

 • Μια σύντομη κουρτίνα.
σκιά

Τα σύντομα υφάσματα αφήνουν ανοικτό το μεγαλύτερο μέρος του παραθύρου: επιλογή με μεγάλα παράθυρα

 • Κλασική διακόσμηση στο περβάζι παραθύρου.
διακόσμηση

Πρότυπη εκτέλεση και διακόσμηση: το ανοιχτό πανί καλύπτει το μισό παράθυρο

 • Το Lambrequin είναι διακοσμημένο σε αγγλικό στιλ.
λαμπρέκι νυχτερίδα

Bant-lambrequin με βάση το αγγλικό σαλόνι σε συνδυασμό με ρωμαϊκές περσίδες

Οι κανόνοι του στυλ απαγορεύουν τη συνδυασμένη διακόσμηση του παραθύρου με άλλα υφάσματα: κουρτίνες, περσίδες, κουρτίνες. Αλλά στην πράξη, δεν είναι πάντα ένα ανοιχτό παράθυρο φαίνεται ελκυστική.

σκιά

Κλασικά: περιορισμένη λωρίδα, τρισδιάστατη

Οι σχεδιαστές προσφέρουν το θάρρος να συνδυάσουν διάφορα στοιχεία διακόσμησης ή να αλλάξουν το σχέδιο με δική τους διακριτική ευχέρεια. Για παράδειγμα, αντί ενός ομαλή συναρμολόγηση χωρίς επίπεδες επιφάνειες και με δύο πτυχώσεις ράβει την αυλαία με τη γοητεία του Λονδίνου μιας μονοχρωματικής ύλης και coattails τοποθετημένο στη μέση.

σκιά

Συμβουλή στο Αγγλικό στυλ: η ταινία ανύψωσης στη μέση

Εάν επιλεγεί μια μικρή επιλογή, οι οριζόντιες περσίδες είναι η βέλτιστη επιλογή για τη ρύθμιση του φωτισμού. Στο ύπαιθρο, ο σχεδιασμός είναι σχεδόν αόρατος και δεν εκτρέπει την προσοχή από την κύρια διακόσμηση.

blinds

Σε συνδυασμό με ευρείες οριζόντιες περσίδες

Και σε ευρύχωρες κουζίνες και σαλόνια με 2-3 μεγάλα παράθυρα δεν μπορείτε να φοβάστε να χαλάσετε το εσωτερικό με πάρα πολλά υφάσματα στα παράθυρα. Σε επιβεβαίωση - ένας κομψός συνδυασμός αγγλικών κοντών και μακριών ρωμαϊκών κουρτινών, όπως στη φωτογραφία:

κουρτίνες

Μια επιτυχημένη λύση για μεγάλα ανοίγματα παραθύρων: ανυψώνοντας ρωμαϊκές και σύντομες αγγλικές κουρτίνες

Επιλογή χρωμάτων: κλασική ταινία, κλουβί, floral print

Τεράστια περιθώρια για φαντασία - στην επιλογή των χρωμάτων. Κλασικά: το αληθινό πνεύμα του Λονδίνου μεταφέρεται καλύτερα από μια κάθετη ταινία και ένα δίχρωμο χρωματισμό σε ένα κλουβί.

κουρτίνες

Γκρίζο-μπλε κέλυφος μόδας: πρακτική επιλογή για μια κουζίνα με μπλε τοίχους

Το γεωμετρικό μοτίβο των ρομβοειδών συνδυάζεται τέλεια με αντιπαραγωγικά μονοφωνικά ένθετα στα πτυσσόμενα τμήματα της πτυχής.

ένθετα ενός χρώματος

Ρομπότ, κρόσσια και απλά ένθετα

Και αυτό θα μοιάζει με υφάσματα σε συναρμολογημένη μορφή:

σκιά

Από τους δύο τύπους υφάσματος

Μια ταινία είναι μια καθολική παραλλαγή του χρωματισμού. Μπορείτε να επιλέξετε ένα υλικό με πολύχρωμες λωρίδες που επαναλαμβάνουν τις αποχρώσεις που χρησιμοποιούνται στην εσωτερική διακόσμηση.

σκιά

Στις φωτεινές ρίγες

Ομοιόμορφα υφάσματα σε περιορισμένη κλίμακα παστέλ μπορούν να συνδυαστούν με το έντυπο υλικό. Κλωστοϋφαντουργικά προϊόντα με μοτίβο για τοποθέτηση στο κεντρικό τμήμα και μονοφωνικά - κατά μήκος των άκρων του καμβά.

κουρτίνες

Οριζόντια μοτίβα και μονοφωνικές ταινίες κατά μήκος των άκρων

Εάν υπάρχουν πολλά παράθυρα, τότε για να συνδυάσετε διάφορα στοιχεία του εσωτερικού θα βοηθήσει τη συνολική φωτεινή σκιά. Για παράδειγμα, ταπετσαρία καναπέ και υφάσματα σε παράθυρα σε αγγλικό ύφος. Ως αντίθεση - ένα λαμπερό υλικό με floral εκτύπωση.

κουρτίνες

Σαλόνι με κουρτίνες σε αγγλικό στιλ

Τα μοτίβα λουλουδιών θεωρούνται ένα από τα αγαπημένα στο σχεδιασμό των κλωστοϋφαντουργικών παραθύρων - κουρτίνες του Λονδίνου από λαμπερά υφάσματα λουλουδιών φαίνονται έξυπνα και φρέσκα.

κουρτίνες

Υφάσματα με μοτίβο λουλουδιών

Μονόχρωμες κουρτίνες από πυκνό υλικό - για γνώστες αυστηρών και συνεπών στιλιστικών γνώσεων στο εσωτερικό της κουζίνας.

σκιά

Σχεδόν αόρατη γυαλιστερή ταινία στην κουρτίνα σε χρώμα κρέμας

Συμβουλές για την επιλογή των υφασμάτων

Επιλέγοντας κλωστοϋφαντουργικά προϊόντα για ντύσιμο ντεκόρ παράθυρο στο στυλ του Λονδίνου, δώστε προσοχή στο πώς το υλικό κρατά όγκο. Ταυτόχρονα, ο καμβάς δεν πρέπει να είναι πολύ πυκνός, έτσι ώστε το τόξο να μην μετατραπεί σε τσαλακωμένες βαριές πτυχές.

κουρτίνες

Όγκος και αντοχή στο ξεθώριασμα - τα βασικά κριτήρια επιλογής υφασμάτων

Δώστε προτίμηση στα ειδικά υφάσματα κουρτίνας - τελικά, υπό την επίδραση του ηλιακού φωτός, η παραληφθείσα κουρτίνα θα καεί με άνισες λωρίδες.

κουρτίνες

Το φυσικό ύφασμα είναι ιδανικό για εξοχικό στυλ

Δεν υπάρχουν περιορισμοί στον τύπο των υφασμάτων. Στα κλασικά σαλόνια κουζίνας, κατάλληλες είναι οι κουρτίνες από πυκνά υφάσματα ζακάρ, σαϊνίλ ή μαλλί.

κουρτίνες

Ομοιόμορφο και πυκνό υλικό "κρατά" τη φόρμα καλά

Σε χώρα και ρετρό εσωτερικό, πολύχρωμο βαμβάκι, το chintz είναι κατάλληλο. Πάντα πλεονεκτικές λεπτομέρειες από το λινάρι, ένα πυκνό εξοχικό σπίτι, ειδικά με τη μίμηση οζιδίων σε μονοφωνικό σχεδιασμό.

chintz

Όμορφη chintz σε ένα ωραίο λουλούδι: για μια χώρα κουζίνα-βεράντα

Πάντα προϊόντα με εύκολη εμφάνιση - από φυσικές ή τεχνητές ίνες.

Φαντασία: πώς να διακοσμήσετε τις τελειωμένες κουρτίνες

Μια κουρτίνα ή μια κουρτίνα στο αγγλικό ύφος δεν απαιτεί διακόσμηση. Αλλά μπορείτε να αραιώσετε την υπερβολική σοβαρότητα με το διακριτικό ντεκόρ. Οργανικά φαίνεται:

 • Ευρεία ζώνη από ύφασμα διαφορετικού χρώματος στο πάνω μέρος.
σκιά

Κορνίζα με πλεκτό υλικό και σχοινί

 • Ένα στριμμένο καλώδιο γύρω από το περίγραμμα των πτυχών.

  σκιά

  Κλωστοϋφαντουργικά προϊόντα με αρχικό σχέδιο και διακοσμητικά κοσμήματα

  1
  1 Звезда2 Звезды3 Звезды4 Звезды5 Звезд
  Loading...
Like this post? Please share to your friends:
Leave a Reply

72 − = 64

;-) :| :x :twisted: :smile: :shock: :sad: :roll: :razz: :oops: :o :mrgreen: :lol: :idea: :grin: :evil: :cry: :cool: :arrow: :???: :?: :!:

map