Πώς να τοποθετήσετε ένα πλακάκι με τα χέρια σας

Πώς να τοποθετήσετε ένα πλακάκι με τα χέρια σας

Πώς να τοποθετήσετε το κεραμίδι στο πάτωμα με τα χέρια σας

Πιο συχνά τοποθέτηση πλακιδίων στο πάτωμα εμπιστεύεται επαγγελματίες πλακιδίων και το κάνουν για καλό λόγο. Εξάλλου, η μακροζωία και η ομορφιά της επικάλυψης εξαρτώνται έντονα από την ποιότητα τοποθέτησης και η ίδια η διαδικασία είναι πολύ περίπλοκη. Ωστόσο, για να βάλουν τα χέρια τους επίπεδη κεραμίδια σε μια αρκετά επίπεδη βάση και σύμφωνα με το πρότυπο μοτίβο "ραφή στην ραφή" μπορεί ακόμη και αρχάριος. Το κυριότερο είναι να επιλέξετε τις σωστές λύσεις τοποθέτησης και να ακολουθήσετε αυστηρά την τεχνολογία. Σε αυτό θα βοηθήσετε τις βήμα-βήμα οδηγίες μας με μια φωτογραφία και μια επιλογή από χρήσιμο βίντεο. Αυτή η θεωρία της τοποθέτησης κεραμιδιών θα είναι χρήσιμη σε εκείνους που πρέπει να ελέγχουν και να δέχονται το έργο των κεραμιδιών.

Υλικά, εργαλεία και εξοπλισμός

Ακολουθεί ένας κατάλογος υλικών και εργαλείων που θα χρειαστείτε κατά την τοποθέτηση, κοπή και τοποθέτηση πλακιδίων δαπέδου.

Εργαλεία και εξοπλισμός:

 • Ρουλέτα, μεταλλικός χάρακας και γωνία.
 • Δημιουργία μολυβιού για σήμανση.
 • Επίπεδο και κανόνας κατασκευής.
 • Ένα μίξερ κτιρίου ή ένα τρυπάνι με ένα αναδευτικό συνημμένο.
 • Κόφτης πλακιδίων ή ηλεκτρικός κόφτης πλακιδίων.
 • Κόφτης πυρήνα ή γυαλιού (απαιτείται για καμπύλωση των πλακιδίων).
 • Παρεμβύσματα πλακιδίων (για κοπή με καμπύλες).
 • Αρχείο (για την άλεση των περικομμένων άκρων).
 • Σπάτουλα?
 • Οδοντωτή σπάτουλα (6-8 mm).
 • Σπάτουλα ·
 • Σπάτουλα από καουτσούκ για αρμούς ενέσεως.
 • Καουτσούκ σφυρί?
 • Ένας κάδος με ένα σφουγγάρι και ένα κουρέ.
 • Επιθέματα γονάτων και νοικοκυριά. γάντια.

Υλικά

Εκτός από τα κεραμίδια με περιθώριο 10%, θα χρειαστείτε:

 • Συγκολλητικό για πλακάκια που αντιστοιχούν στο υλικό της βάσης (για σκυρόδεμα, ξύλο, παλιά πλακίδια κ.λπ.), καθώς και χαρακτηριστικά του ίδιου του κεραμιδιού.
 • Σταυροί του επιθυμητού μεγέθους.
 • Βυθίστε το επιθυμητό χρώμα.
 • Αστάρι.

Δείτε επίσης: Όλα σχετικά με τα κεραμικά πλακάκια για το πάτωμα της κουζίνας.

Στάδιο 1. Παρασκευή της βάσης

Πρώτον, είναι απαραίτητο να προετοιμάσετε τη βάση ώστε να είναι καθαρή και στεγνή. Είναι προτιμότερο να τοποθετήσετε το κεραμίδι πάνω σε σκυρόδεμα, αλλά εάν το επιθυμείτε, μπορείτε επίσης να το βάλετε σε παλιό πλακίδιο ή ξύλο, μοριοσανίδες (ή άλλο παρόμοιο υλικό). Ωστόσο, λάβετε υπόψη ότι κατά την εγκατάσταση πλακιδίων στην παλιά επένδυση το ύψος του τελευταίου ορόφου θα αυξηθεί.

Για να τοποθετήσετε το κεραμίδι πάνω σε σκυρόδεμα χρειάζεστε: αφαιρέστε δυνατόν σκούπισμα με ηλεκτρική σκούπα δαπέδου τραχύτητα ξύστρα, αλκαλικό πλύσιμο απορρυπαντικό και στη συνέχεια να καλύψει το στρώμα αστάρι (κατά προτίμηση) και περιμένετε για 2-4 ώρες έως ότου το δάπεδο δεν είναι τελείως στεγνό. Περαιτέρω, εάν άνιση βάση από σκυρόδεμα (απόκλιση μεγαλύτερη από 5 mm 2 γραμμικά μέτρα), είναι απαραίτητο να γεμίσει οποιαδήποτε σύνθεση ισοπέδωση και να περιμένουν για την ξήρανση.

 • Πλένοντας το πάτωμα
 • Αφαίρεση ανωμαλιών με ένα ξύστρα

Για να βάλετε ένα κεραμίδι σε ένα παλιό κεραμίδι χρειάζεστε:

 • Για να βελτιωθεί η πρόσφυση του παλαιού κεραμιδιού με κόλλα, καλύπτεται με γυαλόχαρτο ή μηχανή λείανσης.
 • Στη συνέχεια, η επίστρωση υποβάλλεται σε κενό και πλένεται, εάν είναι απαραίτητο, υποβάλλεται σε κατεργασία με ένα αστάρι (απαιτείται ξήρανση σε 2-4 ώρες) και καλύπτεται με ένα αυτοεπιπεδούμενο μίγμα.
1

Προσοχή παρακαλώ! Τοποθετώντας πλακάκια σε ένα σύστημα θερμού πατώματος, απενεργοποιήστε τη θέρμανση 1-2 ημέρες πριν από την έναρξη της εργασίας. Ενεργοποιήστε τη θέρμανση ή την ενδοδαπέδια θέρμανση μόνο 2-3 ημέρες μετά την εμφύτευση. Για την τοποθέτηση κεραμικών πλακιδίων στο "ζεστό δάπεδο" πρέπει να χρησιμοποιείτε κόλλα με υψηλή περιεκτικότητα σε ελαστικά πολυμερή, που θα εμποδίζουν τη θερμική παραμόρφωση του υποστρώματος.

Βήμα 2. Σχεδίαση της σήμανσης

Μόλις στεγνώσει το δάπεδο, μπορείτε να αρχίσετε να σχεδιάζετε τη σήμανση. Υπάρχουν πολλοί τρόποι σχεδίασης της σήμανσης, αλλά όλοι έχουν έναν στόχο:

 • Το δάπεδο πρέπει να επισημαίνεται έτσι ώστε, αφενός, τα κεραμίδια να μην είναι τοποθετημένα σε θέαση. και δεύτερον, η κοπή απαιτείται όσο το δυνατόν λιγότερο. Στην ιδανική περίπτωση, τα πλακίδια πρέπει να κοπούν σε ένα τρίτο ή το πολύ στο μισό.

Για παράδειγμα, η διάταξη μπορεί να κατασκευαστεί κατά τέτοιο τρόπο ώστε ολόκληρα κεραμίδια να τοποθετούνται στην είσοδο, κατά μήκος των αξόνων του ανοίγματος παραθύρου ή, ας πούμε, στην πόρτα της πόρτας του μπαλκονιού. Σε αυτό το άρθρο θα εξετάσουμε έναν από τους πιο δημοφιλείς τρόπους τοποθέτησης πλακιδίων στο πάτωμα - κατά μήκος δύο κάθετων αξόνων από το κέντρο της πόρτας.

Έτσι, σύρετε μια γραμμή από το κέντρο του κατωφλιού στο κέντρο του αντίθετου τοίχου χρησιμοποιώντας ένα καλώδιο ή επίπεδο λέιζερ. Περαιτέρω κατά μήκος αυτής της γραμμής αρχίζουν να θέτουν μια σειρά πλακιδίων με σταυρούς "σε ξηρό". Τοποθετώντας το τελευταίο ολόκληρο κεραμίδι, σχεδιάστε μια γραμμή κατά μήκος της εξωτερικής του άκρης έτσι ώστε να έχετε δύο αυστηρά κάθετες κάθετες γραμμές όπως στο παρακάτω διάγραμμα. Συνιστάται να ελέγξετε με τη βοήθεια ενός τετραγώνου ότι οι γωνίες είναι σωστές σε 90 μοίρες.

Διάταξη του δαπέδου

Στη γωνία της κάθετης, θα κολλήσουμε το πρώτο κεραμίδι και από αυτό θα βάλουμε την πρώτη σειρά (κατά μήκος της οριζόντιας γραμμής).

Τόπος τοποθέτησης του πρώτου κεραμιδιού

Βήμα 3. Τοποθέτηση του πρώτου κεραμιδιού και της πρώτης γραμμής

Αραιώστε σε ένα κουβά με κόλλα σύμφωνα με τις οδηγίες του κατασκευαστή, σπάτουλα να ισχύουν για μια γωνία της διασταύρωσης ταυτόχρονα και στον τομέα των πολλαπλών πλακιδίων της πρώτης σειράς του μέλλοντος, ακριβώς ενίσχυση έξω από αυτό. Στη συνέχεια, τοποθετήστε το συγκολλητικό με μια μυτερή σπάτουλα, κρατώντας το σε γωνία 60 μοίρες. Προσπαθήστε πάντα να κρατάτε την "χτένα" στην ίδια γωνία, έτσι ώστε η κόλλα να αποδείξει ότι έχει το ίδιο πάχος.

Προσοχή παρακαλώ! Αν το πλακίδιο έχει ένα μέγεθος μεγαλύτερο από 30 × 30 × 20 cm ή 30 cm, η κόλλα πρέπει να εφαρμόζεται στο ίδιο και τα κεραμίδια με ένα λεπτό στρώμα (εφαρμόζεται κόλλα στο κεραμίδι και αμέσως το αποθηκεύσει σχεδόν την ίδια σπάτουλα). Για πολύ μεγάλα μεγέθη, ένα στρώμα κόλλας επί του πλακιδίου μπορεί να τεθεί παχύτερο και την αποδεκατίζουν με οδοντωτή σπάτουλα, όπως φαίνεται στην παρακάτω φωτογραφία.

Εφαρμογή κόλλας στο πλακίδιο

Στη συνέχεια, τοποθετήστε το κεραμίδι στην κόλλα, προσκολλώντας στις γραμμές σήμανσης και αγγίξτε απαλά το με ένα κυανκό για ευθυγράμμιση.

Ευθυγραμμίζοντας τα κεραμίδια με ένα kijan

Στη συνέχεια, με τον ίδιο τρόπο, θα πρέπει να κολλήσετε το δεύτερο κεραμίδι και να το συγκρίνετε με τον πρώτο με τη βοήθεια ενός καγιάκ και ενός κανόνα. Βεβαιωθείτε ότι τα κεραμίδια έχουν τοποθετηθεί επίπεδα, εφαρμόζοντας αμέσως το επίπεδο του κτιρίου στα δύο πλακάκια, όπως φαίνεται στην παρακάτω φωτογραφία.

Ελέγξτε το ύψος των πλακιδίων

Ελέγξτε το ύψος κάθε κεραμιδιού με το προηγούμενο. Εάν είναι απαραίτητο, αφαιρέστε την περίσσεια ή, αντίθετα, προσθέστε κόλλα

Μόνο όταν τα πλακίδια είναι ευθυγραμμισμένα, τοποθετήστε σταυρούς στις γωνίες των πλακιδίων και στη ραφή.

Τοποθετήστε σταυρούς

Τώρα συνεχίστε να κολλάτε τα πλακίδια με τον ίδιο τρόπο μέχρι να είναι έτοιμη η πρώτη σειρά. Περάστε ξανά με τον κανόνα και ελέγξτε το επίπεδο ισοστάθμισης.

Παρακολούθηση της ισοπέδωσης των πλακιδίων δαπέδου

Στη συνέχεια, συλλέξτε την υπερβολική κόλλα στις άκρες της σειράς, ανάμεσα στα κεραμίδια, στα κεραμίδια και προχωρήστε στην επόμενη σειρά.

Μερικοί κανόνες και συμβουλές για τοποθέτηση

 • Η βάση του δαπέδου και των πλακιδίων πρέπει πάντα να είναι στεγνή.
 • Προσπαθήστε να εφαρμόσετε κόλλα όχι περισσότερο από 1 τρέχον μέτρο της επιφάνειας που βλέπεις κάθε φορά.
 • Κόλλα, που στέκεται για περισσότερο από 30-40 λεπτά, δεν είναι κατάλληλο για εργασία (με εξαίρεση τα συγκολλητικά ορισμένων κατασκευαστών). Προσπαθήστε λοιπόν να αναμίξετε τη κόλλα σε λίγο.
 • Για να μην στεγνώσει η κόλλα στη χτένα, βυθίστε πάντα στο νερό.
 • Οι σταυροί πρέπει να αφαιρεθούν πριν την ξήρανση της κόλλας.
 • Δεν είναι σκόπιμο να χρησιμοποιείτε τα γόνατα στα κεραμίδια, καθώς αυτό μπορεί να διαταράξει την επίπεδη επιφάνεια.
 • Τα κεραμίδια πρέπει να λαμβάνονται από διαφορετικά κουτιά, έτσι μια μικρή ποικιλία θα είναι αόρατη. Πριν ξεκινήσετε την εργασία, φροντίστε να ελέγξετε ότι ο τόνος που αναγράφεται σε όλα τα πλαίσια είναι ο ίδιος.
 • Στο πίσω μέρος του κεραμιδιού είναι πάντα το λογότυπο του κατασκευαστή, από το οποίο μπορείτε να καταλάβετε πού τα κεραμίδια έχουν την κορυφή, και όπου το κάτω μέρος. Μερικές φορές τα πλακάκια έχουν μια ειδική ένδειξη του προσανατολισμού της τοιχοποιίας, η οποία για λόγους ευκολίας μπορεί επιπλέον να αναγράφεται στο τέλος του κεραμιδιού με ένα μολύβι.
 • Αφαιρέστε την υπερβολική κόλλα προτού στεγνώσει. Από την επιφάνεια του πλακιδίου είναι προτιμότερο να το αφαιρέσετε με ένα πανί που έχει υγρανθεί με διαλύτη.

Εναλλακτικός τρόπος σήμανσης και τοποθέτησης της πρώτης σειράς

Δεν θέλω να ενοχλήσω με το markup; Στη συνέχεια, ενεργήστε με την παλιά μόδα - αρχίστε να βάζετε το κεραμίδι από την πιο ορατή γωνία. Εάν βάζετε το κεραμίδι στο πάτωμα στην κουζίνα, τότε μπορείτε να ξεκινήσετε να βαδίζετε από τη γωνία απέναντι από το ακουστικό του τοίχου, έπειτα μια σειρά κομμένων κεραμιδιών πέφτουν ακριβώς κάτω από αυτό.

Περισσότερες πληροφορίες σχετικά με τη σήμανση και την τοποθέτηση πλακιδίων στο πάτωμα με τα δικά τους χέρια μπορούν να βρεθούν σε αυτό το βίντεο.

Βήμα 4. Τοποθετήστε τις υπόλοιπες σειρές, κόβοντας τα κεραμίδια

Hurray, η πρώτη σειρά είναι έτοιμη και τώρα, προσανατολίζοντάς την, μπορούμε να βάλουμε μια δεύτερη σειρά τεμαχισμένων πλακιδίων (δείτε την παρακάτω εικόνα), και στη συνέχεια όλα τα υπόλοιπα.

Διάταξη σειρών πλακιδίων

 • Προσοχή παρακαλώ! Η πρώτη σειρά αποτελείται μόνο από ολόκληρα κεραμίδια, τα κομμένα κεραμίδια τοποθετούνται αργότερα (στο σχέδιο "κοπεί" η σειρά ορίζεται ως σειρά 2).

Κοπή κομμένων κεραμιδιών

Σχέδιο κοπής κεραμιδιών

Πώς να κόψετε το τελευταίο πλακίδιο δαπέδου δίπλα στον τοίχο; Το πρώτο βήμα είναι να προσδιοριστεί η πορεία του κοπής του: το βάζουμε σε ήδη κολλημένα προτελευταία κεραμίδι, το θέσουμε διαφορετικά κεραμίδι και να προχωρήσουμε στον τοίχο, αλλά πριν φθάσει στον τοίχο σε απόσταση ενός ραφής. Κατά μήκος του εξωτερικού άκρου αυτού του κεραμιδιού, σχεδιάστε μια γραμμή στο πλακόστρωτο πλακάκι. Αυτή η γραμμή είναι η γραμμή κοπής.

Κοπή πλακιδίων σε ένα μηχάνημα

Μπορείτε να κόψετε τα πλακάκια με διαφορετικούς τρόπους και συσκευές. Στην ιδανική περίπτωση, πρέπει να χρησιμοποιήσετε έναν κόπτη χειροκίνητου κεραμιδιού ή έναν ηλεκτρικό κοπτικό κεραμιδιών (δείτε την παραπάνω φωτογραφία), εάν δεν υπάρχει τέτοιο εργαλείο, στη συνέχεια χρησιμοποιήστε τον μύλο. Ωστόσο, εάν τα πλακάκια δαπέδου είναι κεραμικά και όχι πολύ παχιά (μέχρι 9 mm), τότε μπορείτε να εφαρμόσετε το παλιό τεχνικό δόγμα και να το κόψετε ... με συμβατικό κοπτήρα γυαλιού όπως φαίνεται σε αυτό το βίντεο.

Πώς να κόψετε ένα κεραμίδι καμπυλόγραμμα; Εφαρμόστε μια λωρίδα βαφής στο πλακίδιο που πρόκειται να κοπεί για να αποφύγετε την απομνημόνευση του διακοσμητικού στρώματος. Στη συνέχεια, με ένα μολύβι, σημειώστε τη στρογγυλή γραμμή της τομής, ας πούμε κάτω από το σωλήνα. Στη συνέχεια, τρυπήστε μερικές τρύπες κατά μήκος της προγραμματισμένης στρογγυλεμένης γραμμής με ένα τρυπάνι καρβιδίου (κατάλληλο για κεραμικά πλακίδια). Και τέλος, με τη βοήθεια των τσιμπίδων, των πένσες και των ειδικών λαβίδων για πλακάκια, σπάζετε απαλά το περιττό μέρος. Κατεβάστε την τοποθεσία αποκοπής με ένα αρχείο.

Όταν καλύπτετε ολόκληρο το δάπεδο, βεβαιωθείτε ότι έχουν αφαιρεθεί όλοι οι σταυροί και αφήστε την επικάλυψη να στεγνώσει για 24 ώρες.

Πώς να κόψετε τα πλακάκια δαπέδου με μια διογκούμενη όψη σε σχήμα L, για παράδειγμα, κάτω από το χείλος του αγωγού εξαερισμού, μπορείτε να μάθετε από αυτό το βίντεο.

Βήμα 5. Εγχάραξη

Μετά από 24 ώρες μπορείτε να αρχίσετε να χυτεύετε τις αρθρώσεις. Για να το κάνετε αυτό, πρώτα βρεθείτε ελαφρά στις ραφές από το πιστόλι ψεκασμού ή απλά ένα υγρό πανί για να βελτιώσετε την πρόσφυση του ενέματος και, στη συνέχεια, αραιώστε τη σπάτουλα.

Ανάμιξη του ενέματος

Εφαρμογή της έγχυσης

Ενώ κρατάτε τη λαστιχένια σπάτουλα υπό γωνία, εφαρμόστε ένα μείγμα για περίπου 1 τετρ. μέτρο και το διανείμετε έτσι ώστε όλες οι ραφές να γεμίζονται πλήρως. Αλλά προσέξτε και μην προσπαθήσετε να πιέσετε το ρευστοκονίαμα στις ραφές.

Εφαρμογή της έγχυσης

Επεξεργασία πλακιδίων δαπέδου με σπάτουλα

Μετά από 15-30 λεπτά, αφαιρέστε την υπερβολική κονία με ένα υγρό σφουγγάρι. Κατά τον ίδιο τρόπο, συνεχίστε να σκουπίζετε τις ραφές σε άλλα τμήματα του δαπέδου, με εξαίρεση τις αρθρώσεις κατά μήκος των τοίχων. Μια ώρα μετά την επάλειψη ολόκληρης της επιφάνειας του δαπέδου, μπορεί να καθαριστεί με νερό ή μαλακά καθαριστικά.

Αφαίρεση των κεραμιδιών από το περίβλημα

Πλύσιμο του δαπέδου με πλακάκια από τα υπολείμματα ενέματα

Αποτέλεσμα

Μια εβδομάδα αργότερα οι ραφές μπορούν να καλυφθούν με ένα σφραγιστικό.

Προσοχή παρακαλώ! Το περπάτημα στο φρέσκο ​​δάπεδο με πλακάκια δεν συνιστάται για τις πρώτες 2-3 ημέρες, ιδανικά για 7 ημέρες.

Για να μάθετε περισσότερες πληροφορίες για το πώς να σκουπίσετε σωστά τις ραφές των πλακιδίων δαπέδου με τα δικά σας χέρια, συνιστούμε να δείτε το επόμενο μάθημα βίντεο.

1
1 Звезда2 Звезды3 Звезды4 Звезды5 Звезд
Loading...
Like this post? Please share to your friends:
Leave a Reply

6 + 3 =

;-) :| :x :twisted: :smile: :shock: :sad: :roll: :razz: :oops: :o :mrgreen: :lol: :idea: :grin: :evil: :cry: :cool: :arrow: :???: :?: :!:

map